Skocz do zawartości

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

YETI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

limit nic nie zmienia, możesz trzymać punkty i zbierać przed tydzień aby wydać wszystko jednego dnia. To wciąż jest wyścig. Szanse powinien mieć każdy, mniejszą lub większą zakładając rachunek prawdopodobieństwa, że jeśli masz 100 ticketów a ktoś jeden to ma szanse proporcjonalnie mniejszą ale zawsze jakąś ma. Na zasadzie loterii takie jest moje odczucie.

Opublikowano (edytowane)

Tam w ogóle nie powinno być tych głupich biletów, tylko normalne zgłoszenie i losowanie, czyli 1 konto = 1 szansa, konta utworzone w trakcie konkursu nie są brane pod uwagę i tyle w temacie. Wszyscy zadowoleni, nie ma problemów. 

Jednak jak ktoś wyżej napisał, loterie trzeba już zgłaszać i pewnie w każdym państwie działa to inaczej (chociaż nie wiem), więc nie chciało się im w to bawić, więc zrobili po najniższej linii oporu. I tak jestem w szoku, że ogarnęli te punkty za trofea i zrobili reset. 

Edytowane przez Patricko
Opublikowano

Wy też dostaliście punkty za 5 dzień logowania z rzędu które w podsumowaniu się nie wyświetliły? Niby dostałem 37 tysięcy ale wczoraj razem było tylko 6. 

Opublikowano
34 minuty temu, Square napisał(a):

Co 5 dni się dostaje taki bonus, trzeba się logować codziennie.

Ja mam 52200 punktów w tej chwili.

Ten konkurs to tylko w PL bo cos przespałem a tez bym sie po udzielał ? Gdzie sie zalogować powinienem ?

Opublikowano
Godzinę temu, Square napisał(a):

Co 5 dni się dostaje taki bonus, trzeba się logować codziennie.

Ja mam 52200 punktów w tej chwili.

Ja mam w działaniach, że dostałem ale ich nie mam na koncie głównym. Mam lipe przez jakiś błąd pewnie.

Opublikowano
2 godziny temu, Patricko napisał(a):

Złoty bilet też został skasowany wszystkim. Reset był wtedy o 1 w nocy, a bilet wszedł o północy. 

Czyli jak zalogowałem się po północy to miałem pkt z biletu ale godzinę później mi je wykasowali. Nie no zajebiście. Zgraja downów z PlayStation Polska. Najpierw nie potrafili użyć mózgu co do trofeów to jeszcze to schrzanili.

Opublikowano

Hej. Zakupiłem nowy TV, a teraz się przymierzam do zakupu kabla HDMI 2.1 by mieć te wszystkie bajery oferowane przez TV i konsolę. Czy ten kabel będzie okej https://www.mediaexpert.pl/gaming/akcesoria-do-konsol/ladowarki-i-kable/kabel-hdmi-hdmi-hori-ps5-ultra-high-speed-8k-2-m? Widziałem też, że dużo ludzi poleca kable MagicLink, ale one są już w granicach 250zł, a nie mam zamiaru przepłacać jeśli nie ma takiej potrzeby.

Opublikowano

,,Veni, vidi, vici!". Tak, to swego rodzaju ,,zwycięstwo", bo do zakupu tych tytułów na Ps5 przymierzałem się w srocz długo. No i w końcu, stało się! XD. Zakup jakoś nieoszałamiający, ale starczy na wiele, oj wiele godzin gry i totalnej zabawy, dającej mega frajdę (no i przyjemną być może drogę do Platyny!) z samego gamingu i doświadczania ulubionych gatunków growych. Bang!

20241130_150835.thumb.jpg.9fa9544a193a0d285f3d7172a03ae308.jpg

P.S. A ,,puzzelki" swoją drogą. Jako ,,dodatek" do popkulturowej pasji. Motyw Draculi akurat wjedzie na ścianę, być może tuż obok zestawu LEGO: Dom Strachu, bo taki sobie na zakup planuję, a jest to jeden z wielu na liście zakupowej. 

20241130_150854.thumb.jpg.a382c25fdbe8db61121a7c69b18f138e.jpg

• beka z typa 2
  • Minusik 2
Opublikowano

Dopiero dzisiaj kupiłem PS5 Slim z napędem i byłem sceptyczny co do wyglądu tej konsoli ale na żywo nie wygląda aż tak źle, może się podobać. Jedynie nie podobają mi się akcenty w stylu plastików piano, nie mogła cała być matowa? No i te nieszczęsne nóżki jak z aliexpress.

Dashboard póki co uważam za mało intuicyjny, bardziej podobał mi się ten z PS4 albo Xboxa. 

Kolejna sprawa - mało gier z PS4 ma darmowy upgrade do PS5, najbardziej boli Tsushima, którą mam w edycji premierowej i nie zdążyłem jeszcze ukończyć. Na PS5 muszę grać w wersję z PS4 bo upgrade kosztuje ponad 100 zł. Wiem, że w pakiecie są dodatki ale podstawka powinna mieć darmowy upgrade i tyle, Xbox rozpieszcza mnie w tej kwestii.

• Plusik 1
Opublikowano
3 minutes ago, Square said:

Tsushima dostała darmowego patcha więc jest 60 klatek na PS5. Inne gry też dostały jak Horizon, Ratchet, GoW czy TLoU2.

W menu pisze, że to wersja PS4 więc nie wiem. Gdzie takie info, proszę o link.

Darmowy patch jest dla Directors Cut, nie premierowej.

Opublikowano (edytowane)

Tsushima nie potrzebuje update’u do PS5, bo ma update do PS4 Pro i wyglada olsnjewajaco. Dlatego ten darmowy patch dajacy 60 klatek starcza by w pelni cieszyc sie gra. Pod wzgledem graficznym wersja na PS5 to kosmetyka.

Edytowane przez Lukas_AT
  • Plusik 1
Opublikowano
2 minuty temu, Czoperrr napisał(a):

W menu pisze, że to wersja PS4 więc nie wiem. Gdzie takie info, proszę o link.

Zanim w ogóle zaczęli wydawać wersje PS5 to gry dostały darmowe patche przez co chodzą w 60 klatkach. GoT w zasadzie nic nie traci w wersji PS4.

• Plusik 1
Opublikowano
5 minutes ago, Lukas_AT said:

Tsushima nie potrzebuje update’u do PS5, bo ma update do PS4 Pro i wyglada olsnjewajaco. Dlatego ten darmowy patch dajacy 60 klatek starcza by w pelni cieszyc sie gra. Pod wzgledem graficznym wersja na PS5 to kosmetyka.

Okej czyli są gry, które dostały patch pod PS5 ale w dashboardzie nadal widnieją jako PS4? Trochę to mylące.

Ok znalazłem listę, takie patche określane są jako boost a ja szukałem info o upgrades.

https://www.pushsquare.com/guides/ps5-game-boost-all-major-ps4-game-improvements

Opublikowano

Witam. Piszę z takim oto dylematem. Posiadam od premiery PS5 Fat. Z racji tego, iż posiadałem PS4 Pro byłem również zainteresowany przesiadką na PS5 Pro... niestety konsola nie zachwyciła mnie w recenzjach i testach. Zresztą... jestem graczem starej daty i kupuję tylko gry w pudełkach. Niestety ale nie zamierzam wydawać 1200 zł na sam napęd co jest zresztą śmieszne ?? ale do sedna... nigdy nie zwracałem na to uwagi ale przy pobieraniu gier dosłownie minutę, konsola ściąga tytuł z pełną prędkością po czym nagle drastycznie spada i jest to zaledwie 10 mb/s. Na Xbox Series X nie mam takiego problemu i cały czas ściąga z pełną prędkością. Posiadam światłowód 1000mb/s. Nie zwracałem na to nigdy uwagi, gdyż wcześniej mieszkałem w domu rodzinnym gdzie nie miałem szybkiego internetu i jakoś mi to nie przeszkadzało. Przeglądając fora reddit doczytałem, że faktycznie na premierę PS5 fat miało problemy z kartą wifi. Prawdopodobnie trafił mi się lichy egzeplarz, gdzie ta karta jest uszkodzona i nie wyrabia. Co myślicie o przesiadce z PS5 fat na PS5 slim ? Czy to ma jakiś większy sens ? Co byście zrobili na moim miejscu ? Prawdopodobnie nie wierzę, że napędy będą kosztować nagle 400 zł. Czy może czekać i ew. przesiąść się na PS5 Pro... chociaż patrząc na recenzje, które ciągle się pojawiają... to nie jest ta różnica jak PS4 i PS4 Pro.