nero2082 802 Opublikowano wczoraj o 17:14 Opublikowano wczoraj o 17:14 soczysty wywiad z Laydenem, czekam na part 2 https://www.eurogamer.net/the-big-playstation-30th-anniversary-interview-with-shawn-layden-it-was-a-fight-to-get-the-sony-name-on-the-machine-they-didnt-want-to-be-associated-with-it Cytuj
Masamune 161 Opublikowano wczoraj o 17:24 Opublikowano wczoraj o 17:24 Panowie, wy to magiczne oko to faktycznie widzicie czy szukacie odpowiedzi w necie ? Próbowałem robić to na legalu i niestety bez skutku. Zastanawiam się właśnie czy każdy tak ma i te stereogramy są zwyczajnie skopane, czy to z moimi oczami jest coś nie tak? Cytuj
mario10 536 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu Odpaliłem wczoraj konsolkę i motyw z ps1 świetny nawet dźwięki są klasa. Nostalgia wjechała. Szkoda, że zaraz pewnie zniknie i nie będzie możliwości pozostawienia tego motywu. Cytuj
Figuś 21 193 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu magiczne oko na dzisiaj R8H-IFC-D5G 5 Cytuj
Czoperrr 5 192 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Kupiłem kiedyś na PS3 kilka klasyków z PSX - Silent Hill, Parasite Eve 2 i inne. Da radę to odpalić na PS5 skoro ma w ofercie gry z pierwszego pleja? Cytuj
SlimShady 3 403 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Ostatnio była jakaś afera chyba z capcomem, RE i dino, i po tej akcji ten kto miał, ten nadal ma dostęp, ale jak jest z innymi, to ciężko powiedzieć. Cytuj
Czoperrr 5 192 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 5 minutes ago, SlimShady said: Ostatnio była jakaś afera chyba z capcomem, RE i dino, i po tej akcji ten kto miał, ten nadal ma dostęp, ale jak jest z innymi, to ciężko powiedzieć. Ale to chyba chodziło o te kupione, które pojawiły się wraz z PS5. Mi chodzi o klasyki kupione jeszcze na PS3 dla PS3 i PSP. Cytuj
łom 1 990 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu To chyba zależy od tego czy jest wersja na PS4/5 w PS Storze, jak jej nie ma, a gier które wymieniłeś nie widzę to nie ma szans na pobranie bo po prostu dedykowana wersja nie istnieje. Cytuj
Lukas_AT 1 196 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) 32 minuty temu, Czoperrr napisał(a): Ale to chyba chodziło o te kupione, które pojawiły się wraz z PS5. Mi chodzi o klasyki kupione jeszcze na PS3 dla PS3 i PSP. Z tego co pamietam, to tych klasykow na PS3 bylo wiecej niz jest obecnie. Chyba z 10 razy wiecej. Np. Crash 2 i 3 byl na PS Store na PS3, ale teraz go nie ma, a wiec sila rzeczy go nie sciagniesz. One tez dzialaly za sprawa sprzetowej wstecznej kompatybilnosc na PS3, a teraz to jest sofrware’owa emulacja robiona od nowa (chocia one i na Vicie dzialaly wtedy, to nie wiem). Wydaje mi sie, ze nawet jesli kupiles jakiegos klasyka z PS1 na PS3 i ten znow jest na PS5 to trzeba go znow kupic. Z mialem na PS3 kupione RE: Directors Cut, a teraz widnieje mi na PS5 z cena do kupienia. To chyba wlasnie dlatego, ze tamta wersja dzialala we wstecznej sprzetowej i moglem nawet plyte wsadzic z Szaraka i przez to to jakby osobny katalog. Edytowane 4 godziny temu przez Lukas_AT Cytuj
Czoperrr 5 192 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 14 minutes ago, Lukas_AT said: Z tego co pamietam, to tych klasykow na PS3 bylo wiecej niz jest obecnie. Chyba z 10 razy wiecej. Np. Crash 2 i 3 byl na PS Store na PS3, ale teraz go nie ma, a wiec sila rzeczy go nie sciagniesz. One tez dzialaly za sprawa sprzetowej wstecznej kompatybilnosc na PS3, a teraz to jest sofrware’owa emulacja robiona od nowa (chocia one i na Vicie dzialaly wtedy, to nie wiem). Wydaje mi sie, ze nawet jesli kupiles jakiegos klasyka z PS1 na PS3 i ten znow jest na PS5 to trzeba go znow kupic. Z mialem na PS3 kupione RE: Directors Cut, a teraz widnieje mi na PS5 z cena do kupienia. To chyba wlasnie dlatego, ze tamta wersja dzialala we wstecznej sprzetowej i moglem nawet plyte wsadzic z Szaraka i przez to to jakby osobny katalog. Szkoda, no ale mogłem się tego spodziewać. Cytuj
SlimShady 3 403 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Sprawdziłem, i jeżeli coś kupiłeś na PS3, a jest dostępne tutaj(w Premium), też też powinno być bez żadnych kosztów. Z tym, że nie przerzucili jeszcze wszystkiego stamtąd, więc na pewno są braki jak choćby OG Crash. Cytuj
YETI 11 003 Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu Chłop wrzucił zdjęcie na profili PS Polska, sam na FB ma konto Lubiestaregry. Piękna kolekcja, ponad 1000 gier. Cytuj
Czoperrr 5 192 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Nie widzę tu gier na PS5 Cytuj
Hal Emmerich 273 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 2 godziny temu, Lukas_AT napisał(a): Np. Crash 2 i 3 byl na PS Store na PS3, ale teraz go nie ma Są wszystkie Crashe z PSX, nawet CTR. Nawet wczoraj sprawdzałem, bo siedziałem na PS3. Trzeba je tylko wpisać w wyszukiwarce. 2 godziny temu, Lukas_AT napisał(a): Wydaje mi sie, ze nawet jesli kupiles jakiegos klasyka z PS1 na PS3 i ten znow jest na PS5 to trzeba go znow kupic. Nie trzeba, wszystkie są darmowe. Do niedawna jeszcze Capcom się z tego wyłamywał, ale po hejcie w sieci wycofali się z tego w zeszłym tygodniu i ich gry (obecnie 2) można też już pobrać z darmo. 2 godziny temu, Lukas_AT napisał(a): mialem na PS3 kupione RE: Directors Cut, a teraz widnieje mi na PS5 z cena do kupienia. Też miałem na PS3 zakupionego RE1 i mogę go normalnie nieodpłatnie pobrać na PS4/PS5. Sprawdź jeszcze raz, bo jak mówię, Capcom zmienił ostatnio swoje podejście do dystrybucji tych klasyków. Ogólnie zasada jest taka, że jak miało się jakąś grę kupioną na PS Store na PS3, to jeśli ta gra została wrzucona do sprzedaży na PS4/5 po dostosowaniu pod ten ich nowy emulator, to można ją pobrać bez żadnych opłat. Inicjatywa ruszyła jakoś rok, półtora temu i wrzucają tak ze 2-3 klasyki miesięcznie (czasem z PSX, czasem z PS2), więc jeszcze trochę tych starych gier powinno się pojawić dopóki tego nie utną. Też czekam na Silent Hilla 1 bo mam obie wersje kupione na PS3, zarówno europejską, jak i amerykańską i chciałbym móc sobie wygodnie w to zagrać na PS5. 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi