wwamichalek 1 Opublikowano poniedziałek o 09:39 Opublikowano poniedziałek o 09:39 Cześć, mam pytanie odnośnie gier. Dostałem konsole PS5 w wersji bez napędu a znajomy ma PS4 i dużo gier fizycznych pudełkowych. Czy jest jakiś sposób, patent na udostępnienie ich na PS5? Dajcie proszę znać jak to wygląda, z góry dziękuje, Pozdrawiam 1 Cytuj
Czoperrr 5 234 Opublikowano poniedziałek o 09:47 Opublikowano poniedziałek o 09:47 OK dzięki. W weekend miałem więcej czasu przetestować PS5 i naściągałem sobie exów z Plusa no i powoli coraz bardziej przekonuje się do tej konsoli bo pierwsze wrażenia były takie sobie. Brak Quick Resume trochę boli bo człowiek przyzwyczaja się do dobrych rozwiązań ale tutaj gry też startują bardzo szybko i można to jakoś przełknąć. Pad na plus, leży lepiej niż DS4. Cytuj
Square 8 679 Opublikowano poniedziałek o 09:56 Opublikowano poniedziałek o 09:56 Oni jakoś ostatnio usunęli karty aktywności to wtedy działało to jeszcze szybciej. Bardzo fajne to było, nie wiem po co tykali. 18 minut temu, wwamichalek napisał(a): Czy jest jakiś sposób, patent na udostępnienie ich na PS5? Nie ma, musisz kupić napęd. Cytuj
wwamichalek 1 Opublikowano poniedziałek o 10:04 Opublikowano poniedziałek o 10:04 7 minut temu, Square napisał(a): Oni jakoś ostatnio usunęli karty aktywności to wtedy działało to jeszcze szybciej. Bardzo fajne to było, nie wiem po co tykali. Nie ma, musisz kupić napęd. Nawet przez udostępnianie z konta PlayStation? Cytuj
Square 8 679 Opublikowano poniedziałek o 10:27 Opublikowano poniedziałek o 10:27 Nawet. Płyty nie są przypisane do konta. Udostępnienie konta da ci jedynie dostęp do cyfrowych gier. Cytuj
szymczak 0 Opublikowano poniedziałek o 19:08 Opublikowano poniedziałek o 19:08 Witam wszystkich. Mam trochę nietypowe pytanie:) Wygrałem na loterii konsolę PS5 i mam zamiar ją sprzedać. Opakowanie jeszcze nie było otwarte. Tu pojawia się mój problem. Jak rozróżnić bez otwarcia, czy mam wersję z jednym czy z dwoma padami? Myślę, że będzie to raczej wersja z jednym padem, ale nie chcę komuś przez przypadek prezentu zrobić:) A myślę, że zaplombowany karton lepiej się sprzeda. Z góry dziękuję za podpowiedź Cytuj
dominalien 266 Opublikowano poniedziałek o 19:15 Opublikowano poniedziałek o 19:15 Może na pudełku jest napisane co jest w środku? Cytuj
Square 8 679 Opublikowano poniedziałek o 20:05 Opublikowano poniedziałek o 20:05 A są w ogóle zestawy z drugim padem? Pudełko raczej nie jest zaprojektowane do tego. A w samym regulaminie loterii pewnie jest dokładnie opisane co było w puli. Cytuj
ThePatrickyo 72 Opublikowano poniedziałek o 20:09 Opublikowano poniedziałek o 20:09 Też mi się wydaje, że nigdy takich zestawów nie było. Sklepowe bundle z dwoma padami to zazwyczaj drugi pad dołożony luzem, Sony musiałoby pod taki bundle robić większe opakowanie lub inaczej rozłożyć wytłoczki, co jest nieekonomiczne. Natomiast na opakowaniu zawsze jest opisana pełna zawartość pudełka, więc gdyby były dwa pady to na pewno będzie o tym informacja Cytuj
PyzaOpole 0 Opublikowano poniedziałek o 21:15 Opublikowano poniedziałek o 21:15 Godzinę temu, ThePatrickyo napisał(a): Też mi się wydaje, że nigdy takich zestawów nie było. Sklepowe bundle z dwoma padami to zazwyczaj drugi pad dołożony luzem, Sony musiałoby pod taki bundle robić większe opakowanie lub inaczej rozłożyć wytłoczki, co jest nieekonomiczne. Natomiast na opakowaniu zawsze jest opisana pełna zawartość pudełka, więc gdyby były dwa pady to na pewno będzie o tym informacja Z Fifą był taki zestaw 2 lata temu gdzie było większe pudło i w środku był dodatkowy czarny pad. Cytuj
ThePatrickyo 72 Opublikowano poniedziałek o 21:21 Opublikowano poniedziałek o 21:21 To jestem zaskoczony, że im się chciało Cytuj
KrYcHu_89 2 335 Opublikowano wtorek o 14:44 Opublikowano wtorek o 14:44 Nie ma showcase, jest tylko to 1 2 Cytuj
drozdu7 2 837 Opublikowano wtorek o 14:57 Opublikowano wtorek o 14:57 Kierwa to tylko od Sonego będzie Yotei i DS2 (z czego może się okazać że to ex czasowy). Tak mocno średnio bym powiedział, chyba że ten Wolweryn będzie wrzucony Cytuj
Masamune 176 Opublikowano wtorek o 15:16 Opublikowano wtorek o 15:16 15 minutes ago, drozdu7 said: Kierwa to tylko od Sonego będzie Yotei i DS2 (z czego może się okazać że to ex czasowy). Tak mocno średnio bym powiedział, chyba że ten Wolweryn będzie wrzucony Firma porażka. Jedna gra na rok. No zajebiste 30-lecie marki, nie ma co. Przecież oni dosłownie ubili tę konsolę. Taki Steamdeck jest w tym momencie taką samą "konsolą" jak PlayStation, a nawet lepiej, bo da się na nim robić inne rzeczy niż tylko kupowanie gier z Steam. Cytuj
mario10 538 Opublikowano wtorek o 15:46 Opublikowano wtorek o 15:46 No tutaj trzeba przyznać rację, że trochę słabo wyszło to 30 lecie. Gier mało, nawet na pro nic nie wydali. 2 Cytuj
łom 1 996 Opublikowano wtorek o 16:27 Opublikowano wtorek o 16:27 Trochę słabo to mało powiedziane a mogli małym kosztem zagrać na nostalgii, dorzucić parę klasyków do PS Store w niższej cenie (Ridge Racer, Battle Arena Toshinden, Motor Toon Grand Prix) dać pacza pod Pro do Astro Bota wraz z jakimś bonusowym poziomem odnoszącym się do PS1 i nie świrować z ograniczoną dostępnością edycji 30th anniversary i całkiem inaczej by to wyglądało. Cytuj
l33t 134 Opublikowano wtorek o 16:43 Opublikowano wtorek o 16:43 (edytowane) Jak PS5 miało premierę, to rzucili konkretny zestawy fajnych tytułów do odebrania i ogrania na dobry początek nowej konsoli. Wspaniała to była okazja do zmiany obozu, gdy ktoś wahał się, czy przesiadać się względem poprzedniej generacji z krzesła zielonego na niebieskie. A tutaj niby mamy 30-lecie, cholera - nie w kij dmuchał; konkretny jubileusz. Tymczasem jak mówicie: ani cen jakichś specjalnie dobrych na swoje tytuły, ani mocnych zapowiedzi. O zaskakującej premierze czy chociażby niespodziewanym rimejku nawet nie śmiałbym myśleć. Jakieś to wszystko takie... nie wiem. Spoiler Edytowane wtorek o 16:43 przez l33t Cytuj
ThePatrickyo 72 Opublikowano wtorek o 17:02 Opublikowano wtorek o 17:02 Ze swojej perspektywy powiem, że również nie jestem jakoś szczególnie pozytywnie nastawiony do ostatnich poczynań Sony. Wcześniej za bardzo nie śledziłem bo nie miałem PS5, nie wiem czy to u nich standard, ale w ostatnich miesiącach widzę już sporo potknięć Na plus: - dostaliśmy konsolę i akcesoria w edycji 30th Anniversary - wyszedł świetny Astro Bot Na minus: - premiera PS5 Pro tylko w wersji bez napędu - PS5 Pro w edycji 30th Anniversary niedostępny do kupienia w Polsce - Sony Polska to w ogóle olało fakt w social mediach, że jubileuszowa wersja konsoli wyszła na rynek - brak napędów od 3 miesięcy w sklepach + prawdopodobne celowe wstrzymywanie dystrybutorów przed sprzedażą - z okazji 30-lecia nie dostaliśmy praktycznie żadnych ciekawych zapowiedzi w kwestii gier, tylko jakiś śmieszny konkursik Generalnie mam odczucia, że wszystkie te zagrania są antykonsumenckie - czy oni zapomnieli, że my jako gracze nakręcamy rynek i sens istnienia tej marki? Cytuj
Ukukuki 7 085 Opublikowano wtorek o 17:15 Opublikowano wtorek o 17:15 A ja trzymam kciuki za Sonkę chociaż nigdy jakoś z tą marką nie było mi po po drodze. Tylko niech tam stery przejmie jakiś Japończyk bo się źle dzieje. 1 Cytuj
panborysek 58 Opublikowano wtorek o 19:26 Opublikowano wtorek o 19:26 (edytowane) Ja też na PRO 🙂 Wrap-Up już ruszyło Edytowane wtorek o 20:10 przez panborysek Cytuj
KrYcHu_89 2 335 Opublikowano wtorek o 19:34 Opublikowano wtorek o 19:34 7 minut temu, panborysek napisał(a): Ja też na PRO 🙂 Wrap-Up już ruszyło tu jest temat dedykowany Cytuj
mario10 538 Opublikowano wtorek o 19:49 Opublikowano wtorek o 19:49 2 godziny temu, Ukukuki napisał(a): A ja trzymam kciuki za Sonkę chociaż nigdy jakoś z tą marką nie było mi po po drodze. Tylko niech tam stery przejmie jakiś Japończyk bo się źle dzieje. Może masz inną perspektywę jako nowy klient, choć nie wiem czy nim jesteś bo wprost nie napisałeś. Ja na sonce byłem i ps4 i teraz ps5. Na ps4 dostarczyło sporo świetnych gier ghost of tsushima, death stranding,spider man, horizon zero dawn, tlou part2, uncharted, god of war, days gone,until dawn, rachet i clank i jeszcze kilka innych. Teraz mam wrażenie, że to cień wcześniejszej generacji. Jest parę gier na ps5 które są świetne jak Returnal. Stellar, ale jest połowa generacji i lipa karmią nas odświeżanymi kotletami. Myślałem, że na 30 lecie przywalą bomby, dadzą jakieś promki na abo, promki na gry, chociaż zapowiedzą jakieś sztosy, a mamy ps5 pro bez możliwości kupienia napędu chyba, że w chorych cenach, limitki niedostępne w Polsce, śmieciowe "promocje" na gry i mam wrażenie, że wieczne szukanie jak jeszcze więcej kasy od graczy wyciągnąć. Może kolejne lata będą lepsze, ale na razie chyba jest tylko Death Stranding 2, Ghost of Yotei, a i to nic pewnego Na razie jest mocno rozczarowująco, żonka mi chciała sprezentować ps5 pro na święta to dobrze, że mi powiedziała bo ją odwiodłem od tego pomysłu. Jako zatwardziały konsolorz, jak to mówi kolega z pracy, tli mi się jakaś nadzieja, że będzie lepiej, ale co raz słabiej bo nic nie wskazuje, że będzie w dobrą stronę to zmierzać. Pożyjemy zobaczymy. 2 1 Cytuj
panborysek 58 Opublikowano wtorek o 20:11 Opublikowano wtorek o 20:11 36 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a): tu jest temat dedykowany Ok, dzięki nie zauważyłem🙂 Cytuj
Square 8 679 Opublikowano wtorek o 20:13 Opublikowano wtorek o 20:13 20 minut temu, mario10 napisał(a): ghost of tsushima, death stranding,spider man, horizon zero dawn, tlou part2, uncharted, god of war, days gone,until dawn, rachet i clank i jeszcze kilka innych. Po czterech latach od premiery PS4 to z tych gier wyszło jedynie HZD, Uncharted, Until Dawn i Ratchet, także jeszcze czas. 1 Cytuj
mario10 538 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu No powiem Ci, że mam nadzieję, że masz rację w tym temacie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez Square,
avatary adventowe, lista aktualizowana dziennie aż do 24.12
Rekomendacja dodana przez Square
8 reakcji
Pokaż odpowiedź