Pupcio 18 913 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu Multi horizon. No ciekawe jak ten wolverine bo coś długo ta cisza Cytuj
Basior 1 129 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu Btw pewnie już gdzie podawaliście: Nie obejrzałem całości, ale chyba ciśnie po następcach. O live serice też jest, będzie do kotleta Cytuj
jimmy 1 432 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu Zmarnowane lata pracy wielu studiów. Ale lepiej się cofnąć i skorygować kurs niż brnąć w zaparte przez kolejne jak z Concordem. Niech żyje singleplayer!! 1 Cytuj
Snake_Plissken 951 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu Bluepoint jeszcze pracuje nad nowym IP, więc coś może niedługo pokażą, natomiast sytuacja z Bend to beka w cholerę - normalnie już byśmy mogli grać w Days Gone 2 3 1 1 Cytuj
ASX 14 765 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu odnośnie gier single player wydawanie gier na inne platformy to za mało, Shu oczekuje że gracze będą też kupować remastery żeby powstawały nowe gry single od PS Studios. 3 Cytuj
Pix 1 005 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu Zamiast dać bluepoint zrobić kolejnego pysznego rimejka, a Bend days gone 2, to sony kazało im rzeźbić w gównie przez kilka lat, a teraz to gówno spuściło w kiblu. Czyli na tej generacji od bluepoint tylko Demon's Souls Remake, a od Bend nic. Ciężko aż uwierzyć, dzięki jimbo i hermen Dobrze, że angielskiego pijaka pogonili, ale niestety ten holenderski sabotażysta dalej trzyma stanowisko, jeszcze awans mu dali za zasługi, czyli za jakieś 8 skasowanych gier. Brawo. Czyli co jeszcze na PS5? Wolverine, Yotei, Intergalactic, nowe IP od Housemarque, może nowe IP od Santa Monica i może Venom od Insomniaca. Oczywiście nie liczę multi Horizon i i Concord 2 od Jade Raymond, bo pewnie szybko zdechną. Cytat Bluepoint jeszcze pracuje nad nowym IP, więc coś może niedługo pokażą, natomiast sytuacja z Bend to beka w cholerę - normalnie już byśmy mogli grać w Days Gone 2 Według Schreiera od 2020 do 2022 pomagali przy Ragnaroku, a potem robili ten skasowany projekt. Coś czuję, że następna gra od nich najwcześniej za jakieś 5 lat. Pod warunkiem, że wcześniej ich nie zamkną. Cytuj
Antihero_ 40 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu 38 minut temu, Ma_niek napisał(a): To kto tam jeszcze zostal. Wolverine od insomniac, woke tsushima, te gówno od cuckmana. Coś się zapowiada jeszcze w najbliższych latach? Możliwe, że coś jeszcze od Housemarque, o ile wyrobią się na tą generację. O ile też i oni nie zostali zmuszeni nagle do klepania GaaS-a. 30 minut temu, Basior napisał(a): Btw pewnie już gdzie podawaliście: Nie obejrzałem całości, ale chyba ciśnie po następcach. O live serice też jest, będzie do kotleta Co do wywiadu, to nie sklejało mi się kompletnie fragment odnośnie Bloodborne - w większym skrócie Yoshida puszcza info, że w zasadzie to Sony czeka na ruch Miyazakiego, bo nie miał czasu zając się marką. Sam Miyazaki ostatnimi czasy stwierdził w kontekście portu na PC, że pracownicy chcieliby portu, a on sam za dużo nie może powiedzieć, bo "wpadnie w kłopoty". Cytuj
mario10 568 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu 55 minut temu, Ma_niek napisał(a): To kto tam jeszcze zostal. Wolverine od insomniac, woke tsushima, te gówno od cuckmana. Coś się zapowiada jeszcze w najbliższych latach? ja czekam jeszcze na Kojime i Death Stranding 2 ale nie wiem czy to będzie tylko sony czy multiplatforma. Cytuj
McDrive 3 121 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu 22 minuty temu, Snake_Plissken napisał(a): Bluepoint jeszcze pracuje nad nowym IP, więc coś może niedługo pokażą, natomiast sytuacja z Bend to beka w cholerę - normalnie już byśmy mogli grać w Days Gone 2 "Fenomen" DG jest dla mnie niezrozumiały, bo na premierę większość jebała tą grę jak najgorsze gówno, a jak minęło kupę czasu i ogłosili, że nie będzie drugiej części, to zrobił się wielki lament, że ich "ulubiona" gra nie będzie mieć kontynuacji 1 Cytuj
Square 8 797 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu Na premierę to na aspekt techniczny chyba były tylko narzekania? Na PS5 gra działa super to też od razu jest fajnie. 1 Cytuj
mario10 568 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu DG to świetna gra, a początkowo jechali ją za błędy techniczne. 2 Cytuj
Paolo1986 826 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu Grałem na premierę PS5. Technicznie bez zarzutu, a gra świetna. Klimat Oregonu nie do podrobienia. No i walki z hordami, palce lizać 1 Cytuj
łom 2 076 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu (edytowane) A to samo Bend chyba nie chciało robić Days Gone 2 ze względu na warunki pracy i był mały wewnętrzny rozłam gdzie mało kto oprócz Gavina chciał robić sequel. Moim zdaniem Bend teraz stoi nad krawędzią i jak ta gra którą klepią od 6 lat (i nadal nie wiadomo dokładnie co to i kiedy premiera) okaże się porażką to studio zostanie zamknięte. Edit: dopiero luknąłem że Bend skasowała tego GaaSa Ciekawe czy doczekają się wydania jeszcze jakiejś gry bo 10+ lat na produkcję jednego tytułu to tak o 5 za długo. Edytowane 21 godzin temu przez łom Cytuj
Figaro 8 343 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu 1 godzinę temu, Square napisał(a): Mieć tyle tego i nic nie wydać. A nie, sorry, był Concord, największa klapa w historii gamingu. i Helldivers, największy sukces na rynku Szykują się chude lata dla Playstation. No ale musiało to nastąpić po ostatnich... eee... chudych latach. 1 Cytuj
Wojtq 837 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu To jest generacja królowania 3rd party. Tyle dobrego wychodzi, że smutek z mega wtopy studiów first party jakoś mi minął. A wkrótce jeszcze wjadą kolekcje Halo i Gearsów, więc będzie w co grać. Cytuj
Deeejve 9 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu Zaraz Microsoft da im kroplówkę w formie swoich najlepszych IP i tyle będzie z tych chudych lat 1 Cytuj
McDrive 3 121 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu Lepiej, że kasują te wszystkie gaasy niż gdyby mieli je wydawać na siłę. Stracony czas, owszem, ale wolę żeby spadli kilka razy z rowerka żeby wiedzieli czego więcej nie dotykać. Cytuj
ASX 14 765 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu z tym że skasowanie tych GAASów nie oznacza że teraz przestaną robić nowe. Herman Hulst wspominał ostatnio że wciąż będą inwestować w gry usługi. Cytuj
McDrive 3 121 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu 1 minutę temu, ASX napisał(a): z tym że skasowanie tych GAASów nie oznacza że teraz przestaną robić nowe. Herman Hulst wspominał ostatnio że wciąż będą inwestować w gry usługi. Jeżeli będą dobre jak Helldivers 2, to nie mam nic przeciwko. Chodzi o to żeby już nigdy nie wciskali homoshooterów typu concord. Gaas mógłby gnoić gdyby zrobili taki w świecie Death Stranding. Cytuj
łom 2 076 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu Problem w tym że te GaaSy zlecili studiom które zbytnio nie bawiły się wcześniej w taką formę, niektóre nawet bardziej rozbudowanych multiplayerów nie robiły. Zamiast robić bardziej 'organiczne' przejście czyli: single player >> single player z rozbudowanym trybem multiplayer >> GaaS, to od razu wrzucali na głęboką wodę licząc na to że się uda. Już lepiej by było gdyby powrócili do czasów PS360 gdzie właśnie był single player + multiplayer, a jak multiplayer cieszył się zainteresowaniem to wypuszczane były jakieś map packi. I dopiero jak taki multiplayer odniósł by sukces to zacząć myśleć o GaaSie a nie marnować 5 lat albo i więcej na niesprawdzone koncepty. 4 Cytuj
Pupcio 18 913 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu multi tlou odniosło sukces a mimo to najpier wywalili go z dwójki a później skasowali osobny tryb. Ta firma chyba zapomniała jak się tworzy udane projekty Cytuj
Krzysztof93 1 410 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu korporacje w tym growym burdelu zarządzane są chyba przez ruchy złotej rybki w akwarium podobnie do tego jak na streamach rybka grała w pokemony w pale się nie mieści jak ci niby mądrzy ludzie są durni. Cytuj
łom 2 076 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu Frakcje 2 to już kompletna komedia bo coś mi się zdaję że najpierw jakiś geniusz stwierdził "Po co mamy dodawać multiplayer do gry skoro możemy go wyciąć i sprzedać osobno" a 2 lata później inny "To może żeby więcej zarobić zrobimy GaaSa?". Cytuj
Donatello1991 1 472 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu Przecież wbić się z gaasem to cud. Taki Helldivers 2 to jest jeden na sto. Nie powtórzą tego sukcesu nawet w połowie. Cytuj
Pupcio 18 913 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu Nie wiem czy ich taktyka to robimy tego tyle gówna aż coś za skoczy czy myślą że jak zrobią 10 gaasów to w każdy jeden ludzie będą grać xD Przecież jak ktoś się okopie w grze tego typu to innej nie ruszy bo zwyczajnie nie będzie miał na to czasu. No durna decyzja goni inną durną decyzje w tej firmie w tej generacji Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez Square,
avatary adventowe, lista aktualizowana dziennie aż do 24.12
Rekomendacja dodana przez Square
8 reakcji
Pokaż odpowiedź