Skocz do zawartości

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

YETI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najgorsze jest uświadomienie sobie ile gier przez ostatnie 5 lat mogli by wydać gdyby przeznaczyli te środki na gatunki które ogarniają devi. Nowe gry od BluePoint, Bend, ND też pewnie już by zrobiło Intergalactic, London dorzuciło by coś na VRa i jeszcze by została kasa na utrzymanie Evolution Studios (które akurat DriveCluba 2 mogło by zrobić GaaSowego), Japan, Psygnosis... A tak jest Concord i z 5 skasowanych projektów.

• Smutny 5
Opublikowano

Oni przypadkiem nie mówili, że zdają sobie sprawę że pewnie dużo tych gaasow nie wypali? Nie wiem, może źle kojarzę. W każdym razie, jak już chcą tego gaasa to, jak już ktoś zauważył, niech dają to studiom, które mają doświadczenie w tworzeniu takiego czegoś. Zrobili niestety dokładnie odwrotnie i teraz jest to co jest. Szkoda słów, mam nadzieję że Housemarque zajmuje się normalna gra, a nie jakimś gównianym gaasem, bo Returnal jest tak genialny że nie mogę się doczekać co tam przygotują następnym razem.

Opublikowano
25 minut temu, Pupcio napisał(a):

multi tlou odniosło sukces a mimo to najpier wywalili go z dwójki a później skasowali osobny tryb. Ta firma chyba zapomniała jak się tworzy udane projekty

No o tym chciałem wspomnieć.

Nie zmienia faktu, że tam chyba napatrzeli się na sukcesy fortnite, minecraft oraz innych i myśleli, że gaas w każdym gatunku musi odnieść co najmniej umiarkowany sukces. Redfall zdarzył się zbyt późno i uznano pewnie za wypadek przez błędy w grze.

Opublikowano

Zdawali sobie sprawę, że nie każda gra wypali, a nie, że 9 pójdzie na śmietnik historii wraz z niektórymi studiami. Jeszcze ten Horizon niech nie wypali i koszt przepalenia kasy wyniesie tyle co kupno Bungie, bo moim zdaniem tu też kasę przepalili. Miałem kupić Dualsense Helldivers i czarnego Portala ale po takim czymś to ja to pindole.

Screenshots_2025-01-17-14-06-22.png

Opublikowano

Tam musiały zachodzić niesamowite procesy myślowe. 

Mamy studio specjalizujące się robieniu rimejków gier single player, wiec dajmy im do zrobienia GaaSa w świecie God of Wara. 

God of War jak wiadomo świetnie nadaje się do zrobienia gry usługi 

Opublikowano

Chciałbym widzieć zebranie jakiegoś zarządu jak to planowali. To musiało wyglądać chyba tak:

- hej, zróbmy grę usługę multiplayer!!

- ok, a może zrobimy takie dwie?!?

- czekajcie... a co jeżeli WSZYSTKIE nasze studia będą robić gry usługi, a dodatkowo jeszcze kupimy kilka innych???!!

- o jaaaaaa, co za mózg!! zajebisty pomysł, robimy to!

- tak jest, świetny plan, co może pójść źle!!

- panowie, pijemy!!!

No bo jak nie tak, to jak?

• This 1
Opublikowano

Ja tam czekam aż EjAj zacznie za nich robić gry. Podejdzie aktywiszcze gejmingowe, powie zarys fabuły i dostanie jakieś gówno typu nowy dragon age wygenerowane po kilku godzinach.

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, mario10 napisał(a):

No są podśmiechujki z sony i prawidłowo :) . Generacja słabizny w ich wykonaniu na razie. Niech jeszcze abonament podniosą :kekw:

Przecież to oczywista oczywistość że wkrótce będzie podwyżka kolejna ps plusa, jak inaczej odbiją sobie to? No chyba że zaczną wydawać gierki od 4 bomb wzwyż

Edytowane przez grabipl