łom 2 076 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu Najgorsze jest uświadomienie sobie ile gier przez ostatnie 5 lat mogli by wydać gdyby przeznaczyli te środki na gatunki które ogarniają devi. Nowe gry od BluePoint, Bend, ND też pewnie już by zrobiło Intergalactic, London dorzuciło by coś na VRa i jeszcze by została kasa na utrzymanie Evolution Studios (które akurat DriveCluba 2 mogło by zrobić GaaSowego), Japan, Psygnosis... A tak jest Concord i z 5 skasowanych projektów. 5 Cytuj
agst 145 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu Oni przypadkiem nie mówili, że zdają sobie sprawę że pewnie dużo tych gaasow nie wypali? Nie wiem, może źle kojarzę. W każdym razie, jak już chcą tego gaasa to, jak już ktoś zauważył, niech dają to studiom, które mają doświadczenie w tworzeniu takiego czegoś. Zrobili niestety dokładnie odwrotnie i teraz jest to co jest. Szkoda słów, mam nadzieję że Housemarque zajmuje się normalna gra, a nie jakimś gównianym gaasem, bo Returnal jest tak genialny że nie mogę się doczekać co tam przygotują następnym razem. Cytuj
McDrive 3 121 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu 25 minut temu, Pupcio napisał(a): multi tlou odniosło sukces a mimo to najpier wywalili go z dwójki a później skasowali osobny tryb. Ta firma chyba zapomniała jak się tworzy udane projekty No o tym chciałem wspomnieć. Nie zmienia faktu, że tam chyba napatrzeli się na sukcesy fortnite, minecraft oraz innych i myśleli, że gaas w każdym gatunku musi odnieść co najmniej umiarkowany sukces. Redfall zdarzył się zbyt późno i uznano pewnie za wypadek przez błędy w grze. Cytuj
Patapon 47 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu Zdawali sobie sprawę, że nie każda gra wypali, a nie, że 9 pójdzie na śmietnik historii wraz z niektórymi studiami. Jeszcze ten Horizon niech nie wypali i koszt przepalenia kasy wyniesie tyle co kupno Bungie, bo moim zdaniem tu też kasę przepalili. Miałem kupić Dualsense Helldivers i czarnego Portala ale po takim czymś to ja to pindole. Cytuj
ASX 14 765 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu Tam musiały zachodzić niesamowite procesy myślowe. Mamy studio specjalizujące się robieniu rimejków gier single player, wiec dajmy im do zrobienia GaaSa w świecie God of Wara. God of War jak wiadomo świetnie nadaje się do zrobienia gry usługi Cytuj
SlimShady 3 453 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu Normalnie, chodzisz ludzikiem, i dodajesz nową mitologię co dwa miesiące. Cytuj
SnoD 2 368 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu Klepanie gierki od zera w 2025 to jest "rychła" premiera w 2031-32 r. Cytuj
ASX 14 765 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu i to w optymistycznym wariancie kiedy nie ma żadnych problemów i zawirowań przez te wszystkie lata. Cytuj
Paolo de Vesir 9 349 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu Trzeba przyznać, że szczęście w nieszczęściu, bo sytuacja Sony jest już tak zacementowana, że przez najbliższe kilka lat mogliby wydawać jedną grę rocznie, a i tak konsola schodzić będzie jak ciepłe bułeczki. Cytuj
mario10 568 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu (edytowane) Ale taki stan nie będzie trwał wiecznie, już ta generacja kuleje z grami. Edytowane 14 godzin temu przez mario10 Cytuj
ASX 14 765 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu Czyli przynajmniej 7 gier usług nie zostało jeszcze skasowanych Cytuj
Homelander 2 371 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu Chciałbym widzieć zebranie jakiegoś zarządu jak to planowali. To musiało wyglądać chyba tak: - hej, zróbmy grę usługę multiplayer!! - ok, a może zrobimy takie dwie?!? - czekajcie... a co jeżeli WSZYSTKIE nasze studia będą robić gry usługi, a dodatkowo jeszcze kupimy kilka innych???!! - o jaaaaaa, co za mózg!! zajebisty pomysł, robimy to! - tak jest, świetny plan, co może pójść źle!! - panowie, pijemy!!! No bo jak nie tak, to jak? 1 Cytuj
McDrive 3 121 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu Ja tam czekam aż EjAj zacznie za nich robić gry. Podejdzie aktywiszcze gejmingowe, powie zarys fabuły i dostanie jakieś gówno typu nowy dragon age wygenerowane po kilku godzinach. Cytuj
grabipl 150 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu (edytowane) 13 godzin temu, mario10 napisał(a): No są podśmiechujki z sony i prawidłowo . Generacja słabizny w ich wykonaniu na razie. Niech jeszcze abonament podniosą Przecież to oczywista oczywistość że wkrótce będzie podwyżka kolejna ps plusa, jak inaczej odbiją sobie to? No chyba że zaczną wydawać gierki od 4 bomb wzwyż Edytowane 7 godzin temu przez grabipl Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez Square,
avatary adventowe, lista aktualizowana dziennie aż do 24.12
Rekomendacja dodana przez Square
8 reakcji
Pokaż odpowiedź