Skocz do zawartości

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

YETI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Pora, żeby pan Sony przebudził się ze snu zimowego i zrobił jakiś State of Play na pierwsze pół roku, bo nie każdego interesi Królestwo Przyjdź, Skrytobójczy Bambino czy Xboxowe exy, które będą wydawane teraz co miesiąc.

Edytowane przez Patapon
Opublikowano
3 godziny temu, Patapon napisał(a):

Pora, żeby pan Sony przebudził się ze snu zimowego i zrobił jakiś State of Play na pierwsze pół roku, bo nie każdego interesi Królestwo Przyjdź, Skrytobójczy Bambino czy Xboxowe exy, które będą wydawane teraz co miesiąc.

Pan Sony ma wyjebane, bo teraz jak wie że xbox zdechł na śmierć to jeszcze więcej ludzi przyjdzie na sonke i będzie ogrywać stare exy 10lat wstecz.

Niebiescy wygrali, czy to dobrze? Wątpliwe....

Opublikowano
1 godzinę temu, oFi napisał(a):

Pan Sony ma wyjebane, bo teraz jak wie że xbox zdechł na śmierć to jeszcze więcej ludzi przyjdzie na sonke i będzie ogrywać stare exy 10lat wstecz.

Niebiescy wygrali, czy to dobrze? Wątpliwe....

A co wyłączyli serwery i przestali wspierać xboxa? Nie możesz już w nic zagrać? Dali stare gry, ms na tym zarobi kupę kasy, a zieloni płaczą że zostali oszukani, no ja nie wierzę. Zamiast pomyśleć, że dzięki temu niektóre serię mogą dzięki temu przetrwać i nie zostać zaorane.

• beka z typa 1
Opublikowano

Tu raczej nie o przetrwanie serii gier chodzi a całego Xboxa. To podobno sam Phil Spencer wybłagał u bodajże Ballmera by dział Xboxa dalej funkcjonował bo byli i sądzę, że są nadal w stanie w każdej chwili wyjąć wtyczkę. Rola wydawcy jest dla nich super bezpieczna i w perspektywie teoretycznej bardziej dochodowa. 

Opublikowano
13 minut temu, addhoc napisał(a):

Tu raczej nie o przetrwanie serii gier chodzi a całego Xboxa. To podobno sam Phil Spencer wybłagał u bodajże Ballmera by dział Xboxa dalej funkcjonował bo byli i sądzę, że są nadal w stanie w każdej chwili wyjąć wtyczkę. Rola wydawcy jest dla nich super bezpieczna i w perspektywie teoretycznej bardziej dochodowa. 

W korpo nikt się w tańcu nie pierdoli, wynik -7% to już pewnie granica i jak następne kwartały nie dowiozą na multiplatformach i szybko się nie obudzą z 30%+ to będzie koniec Xbox nawet jako wydawcy, hajs w kopro musi się zgadzać zawsze. 

• beka z typa 1
Opublikowano

Ten "trup" dostarczy wam w najbliższych latach więcej gier niż Sony więc radziłbym jednak trzymać kciuki by był z nami i robił gry jak najdłużej

• Plusik 1
  • beka z typa 7
Opublikowano
17 minut temu, oFi napisał(a):

I tak wiele lat temu trupowi heroine wstrzykiwali w postaci gamepassa za 4zl z paczki czipsow :balon:

Niektózy nawet twierdzili, że gamepass zawsze taki będzie za darmoszkę xD. 

Opublikowano

Sorry ale dzial, w ktorym ludzie nabieraja sie na mityczne 30 studiow w MS i ich niesamowite gry, ktore juz zaraz, juz za chwileczke wyjda to pietro wyzej. 

• Plusik 1
  • beka z typa 1
Opublikowano

Mejm wiem że obecnie jesteś na etapie arkham knight na ps4, ale w tej generacji to sony niedomaga z wydawaniem exów i jedyne co potrafi to kupować  roczną czasową ekskluzywność gier 7/10 a nie ms. To było 10 lat temu

• This 1
Opublikowano

Ale co kondycja sony ma wspolnego z moja wypowiedzia? Ja nie bronie sony, ja smieje sie z tych mitycznych studiow ms i gier widmo.

Opublikowano
20 minut temu, Pupcio napisał(a):

Mejm wiem że obecnie jesteś na etapie arkham knight na ps4, ale w tej generacji to sony niedomaga z wydawaniem exów i jedyne co potrafi to kupować  roczną czasową ekskluzywność gier 7/10 a nie ms. To było 10 lat temu

Oho zaczyna się. Kupowanie rocznej ekskluzywności złe. Kupywanie wydawców multiplatformowych dobre. Widać gdzie to doprawadziło Microcieńkich. :kekw:

Opublikowano
6 minutes ago, Mejm said:

Ale co kondycja sony ma wspolnego z moja wypowiedzia? Ja nie bronie sony, ja smieje sie z tych mitycznych studiow ms i gier widmo.

Jakich gier widmo? Przecież w ostatnim czasie studia związane z MS wypluły sporo gier. No trzeba być mocno ślepym żeby nie zauważyć

• Plusik 2
  • This 2
Opublikowano
4 minuty temu, Patapon napisał(a):

Oho zaczyna się. Kupowanie rocznej ekskluzywności złe. Kupywanie wydawców multiplatformowych dobre. Widać gdzie to doprawadziło Microcieńkich. :kekw:

Zależy kto to robi. Jak ms to robił w przypadku tomb raiderów= mega złe, ms nienawidzi graczy! robi to sonka? kochane sony wspiera wydawców ambitnych gier! :woot:

Opublikowano
5 minut temu, Homelander napisał(a):

Jakich gier widmo? Przecież w ostatnim czasie studia związane z MS wypluły sporo gier. No trzeba być mocno ślepym żeby nie zauważyć

A "ostatni czas" to jaki przedzial? Rok, dwa, dziesiec? Patrze na 2024 i smieje sie na glos.

5 minut temu, ASX napisał(a):

Ja już sam nie wiem, czy Mejm tylko sobie trolluje czy naprawdę jest tak kiepsko zorientowany. 

Slabo mi idzie orientowanie sie w czyms co nie istnieje.

Opublikowano
11 minutes ago, ASX said:

Ja już sam nie wiem, czy Mejm tylko sobie trolluje czy naprawdę jest tak kiepsko zorientowany. 

Masz odpowiedź powyżej: pierdolenie od rzeczy. 

Opublikowano
10 minut temu, Pupcio napisał(a):

Zależy kto to robi. Jak ms to robił w przypadku tomb raiderów= mega złe, ms nienawidzi graczy! robi to sonka? kochane sony wspiera wydawców ambitnych gier! :woot:

Sorry ale czasy PS2, Xboxa czy GC jak każdy podkupywał sobie gierki to był dla mnie najlepszy okres. Xbox miał np: Ninja Gaiden, PS2 MGS , GC RE4. Teraz nie ma okresów. 

Opublikowano
Godzinę temu, ASX napisał(a):

Ten "trup" dostarczy wam w najbliższych latach więcej gier niż Sony więc radziłbym jednak trzymać kciuki by był z nami i robił gry jak najdłużej

Tu raczej chodzi o to, że to nie MS jest trupem, tylko konsola Xbox może być za chwilę trupem (chocby nadal w Polsce nie mozna normalnie kupic, nikt juz nie wrzuca zdjec do zakupow growych). MS i jego studia radzą sobie dobrze – Xbox może tonąć, ale Microsoft wciąż ma wiosło i łódkę zapasową.

Opublikowano
1 godzinę temu, Lukas_AT napisał(a):

Tu raczej chodzi o to, że to nie MS jest trupem, tylko konsola Xbox może być za chwilę trupem (chocby nadal w Polsce nie mozna normalnie kupic, nikt juz nie wrzuca zdjec do zakupow growych). MS i jego studia radzą sobie dobrze – Xbox może tonąć, ale Microsoft wciąż ma wiosło i łódkę zapasową.

No wiem o co chodzi i jest to trochę taki paradoks, bo z jednej strony pod względem hardware'u czyli konkretnie sprzedaży konsol z Xboxem chyba nigdy nie było tak źle. Tak z drugiej strony pod względem gier Xbox radzi sobie, tak jak piszesz, calkiem dobrze. I gracze z PlayStation i Switcha na tym ostatnim dużo skorzystają

Opublikowano
6 godzin temu, KrYcHu_89 napisał(a):

W korpo nikt się w tańcu nie pierdoli, wynik -7% to już pewnie granica i jak następne kwartały nie dowiozą na multiplatformach i szybko się nie obudzą z 30%+ to będzie koniec Xbox nawet jako wydawcy, hajs w kopro musi się zgadzać zawsze. 

-7% jest tylko z powodu doliczenia mniejszych przychodów ze sprzedaży konsol.

Na grach i subskrypcjach byli do przodu +2%, więc spokojnie, nigdzie się nie wybierają.