czarek250885 339 Opublikowano poniedziałek o 19:16 Opublikowano poniedziałek o 19:16 2 godziny temu, drozdu7 napisał(a): Jeśli porty PC kosztują sporo to pewnie wynik 20 tysi grających na Steamie to nie jest szczyt ich marzeń. Wogóle dziwne jest że tam jest trend malejący a nie kolejna premiera nakręca kolejną premiere. Tak czy siak Sony sobie na spokoju rozegra tą generację. Dwie gry w tym roku, dwie w następnym i więcej nie trzeba. Przyszedł MS i załatwił sprawę. Idealnie wypełni kalendarz swoimi portami. Wypełni, ale nie każdy na Playstation jest targetem, ja np. wolę gry dla pojedynczego gracza, dlatego np Sea of Thieves nawet mnie nie zainteresowało. Chociaż dobrze, że jest wybór dla ludzi, którzy lubią taki rodzaj rozgrywki. Jedynie co bym chętnie przytulił to Sunset Overdrive i ewentualnie ich strzelankę Gears of War. Cytuj
balon 5 394 Opublikowano poniedziałek o 19:31 Opublikowano poniedziałek o 19:31 12 minut temu, czarek250885 napisał(a): Wypełni, ale nie każdy na Playstation jest targetem, ja np. wolę gry dla pojedynczego gracza, dlatego np Sea of Thieves nawet mnie nie zainteresowało. Chociaż dobrze, że jest wybór dla ludzi, którzy lubią taki rodzaj rozgrywki. Jedynie co bym chętnie przytulił to Sunset Overdrive i ewentualnie ich strzelankę Gears of War. No ale przecież dostajesz gierki na jednego gracza od MS. W tym roku FH5, Starfield itp. To są duże gry. Idealne do załatania dziur wydawniczych i mogące się naprawdę spoko sprzedać na Sony. Cytuj
Paolo de Vesir 9 439 Opublikowano poniedziałek o 19:38 Opublikowano poniedziałek o 19:38 Spodziewam się, że sprzedaż tych gier zaskoczy wszystkich, a Microsoft utwierdzi jednak w przekonaniu, że Nutella podjął dobrą decyzję. Cytuj
ASX 14 803 Opublikowano poniedziałek o 19:39 Opublikowano poniedziałek o 19:39 Jeśli 6 letnie Sea of Thieves sprzedało się w 2024 r. Na PSN u nas w Europie lepiej niż np. Astrobot. To o sprzedaż takiej Forzy Horizon 5 i innych większych marek Xboxa można być spokojnym. Zwłaszcza że na PlayStation od wielu wielu lat nie bylo tak dobrego arcade racera jak Horizon. Cytuj
czarek250885 339 Opublikowano poniedziałek o 19:48 Opublikowano poniedziałek o 19:48 (edytowane) 9 minut temu, ASX napisał(a): Jeśli 6 letnie Sea od Thieves sprzedało się w 2024 r. Na PSN u nas w Europie lepiej niż np. Astrobot. To o sprzedaż takiej Forzy Horizon 5 i innych większych marek Xboxa można być spowodowane spokojnym. Zwłaszcza że na PlayStation od wielu wielu lat nie bylo tak dobrego arcade racera jak Horizon. Myślę, że Forza znajdzie duże grono odbiorców, ale bank rozbiliby jakby wydali serię Gears of War. Może dobrym pomysłem również być Hellblade, trzeba dać szansę takim projektom. Co do Starfield to nie wiem, gra niczym nie przekonuje. Edytowane poniedziałek o 19:49 przez czarek250885 Cytuj
ASX 14 803 Opublikowano poniedziałek o 19:49 Opublikowano poniedziałek o 19:49 Hellblade 2 też wyjdzie Cytuj
Paolo de Vesir 9 439 Opublikowano poniedziałek o 19:55 Opublikowano poniedziałek o 19:55 6 minut temu, czarek250885 napisał(a): Co do Starfield to nie wiem, gra niczym nie przekonuje. Jest jedyną grą tego typu na rynku, nie mówiąc już o tym, że ciężko o dobrą grę w kosmosie. Cytuj
Snake_Plissken 953 Opublikowano poniedziałek o 20:00 Opublikowano poniedziałek o 20:00 Widzicie w apce dostęp do PS Stars? Wczoraj jeszcze był, dzisiaj u mnie już nie ma xD Cytuj
Patapon 50 Opublikowano poniedziałek o 20:04 Opublikowano poniedziałek o 20:04 Jeśli chodzi o STARS to Nemesis wie gdzie szukać Cytuj
Homelander 2 448 Opublikowano poniedziałek o 20:05 Opublikowano poniedziałek o 20:05 7 minutes ago, Paolo de Vesir said: Jest jedyną grą tego typu na rynku, nie mówiąc już o tym, że ciężko o dobrą grę w kosmosie. W sensie jakiego typu? Sądzę, że jest sporo marnych rpgów w otwartym świecie z denną fabułą, okropnymi dialogami, słabą eksploracją i nieciekawymi questami. Daj spokój Paweł, nie da się Starfielda obronić Cytuj
czarek250885 339 Opublikowano poniedziałek o 20:11 Opublikowano poniedziałek o 20:11 15 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a): Jest jedyną grą tego typu na rynku, nie mówiąc już o tym, że ciężko o dobrą grę w kosmosie. Nie wiem czy No Man's Sky nie jest ciekawszym wyborem, gra mocno się rozbudowała od premiery. Cytuj
Szermac 2 998 Opublikowano poniedziałek o 20:13 Opublikowano poniedziałek o 20:13 12 minut temu, Snake_Plissken napisał(a): Widzicie w apce dostęp do PS Stars? Wczoraj jeszcze był, dzisiaj u mnie już nie ma xD U mnie są Cytuj
Square 8 889 Opublikowano poniedziałek o 20:25 Opublikowano poniedziałek o 20:25 U mnie jest, ale wywala błąd. Cytuj
krzysiek923 1 797 Opublikowano poniedziałek o 20:28 Opublikowano poniedziałek o 20:28 39 minut temu, czarek250885 napisał(a): Myślę, że [...] ale bank rozbiliby jakby wydali serię Gears of War. + crossplay i serwery gry pełne Cytuj
Snake_Plissken 953 Opublikowano poniedziałek o 21:38 Opublikowano poniedziałek o 21:38 Dobra, samo wróciło Cytuj
balon 5 394 Opublikowano poniedziałek o 21:44 Opublikowano poniedziałek o 21:44 1 godzinę temu, ASX napisał(a): Jeśli 6 letnie Sea of Thieves sprzedało się w 2024 r. Na PSN u nas w Europie lepiej niż np. Astrobot. Podejrzewam, że zarówno FH5 jak i SF sprzedadzą się dobrze na PS5, jednak akurat osobiście bym nie wyciągał w tym przypadku jakiś giga wniosków, zestawiając sprzedaż wielkiej gry usługi, na którym Rare skupia się i rozwija od lat vs dość szybko wysmażona przez dość niewielkie studio platformówka „dla dzieci”. To już bardziej bym zestawił takie SoT vs Helldivers 2. Jak w tym przypadku to wygląda sprzedażowo na PS? Cytuj
czarek250885 339 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu (edytowane) Mówiłem, że gry od ms nie podchodzą pod mój gust poza kilkoma wyjatkami, ale zwracam honor, tym AOE mocno mnie nakręcili, tęsknię za dobrymi strategiami czasu młodości. Czuję że mogę to na premierę kupić. Edytowane 15 godzin temu przez czarek250885 Cytuj
Paolo de Vesir 9 439 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu i tak robić będą biznes - ludzie zaraz spoza zielonej bańki przypomną sobie, że przecież było Ori, a tutaj Sea of Thieves, a komuś innemu AoE właśnie czy może Quantum Break i tak to się będzie toczyło Swoją drogą, jest szansa na Sunset Overdrive 2 xd Cytuj
krzysiek923 1 797 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu 3 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a): czy może Quantum Break i tak to się będzie toczyło no na pewno jak ta gra nawet nie dostała 60 klatek na xboksach xd Cytuj
Paolo de Vesir 9 439 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu 1 minutę temu, krzysiek923 napisał(a): no na pewno jak ta gra nawet nie dostała 60 klatek na xboksach xd IMO MS nie będzie się jebał w tańcu, jak oni już wydają niszowy jak na dzisiejsze standardy gatunek RTS-ów na konsolach gdzie mają praktycznie monopol z powodu braku konkurencji. Druga sprawa, że nie mając własnej konsoli być może będą chcieli odkopać stare IP, bo co z nimi robić? Cytuj
czarek250885 339 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu 18 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a): i tak robić będą biznes - ludzie zaraz spoza zielonej bańki przypomną sobie, że przecież było Ori, a tutaj Sea of Thieves, a komuś innemu AoE właśnie czy może Quantum Break i tak to się będzie toczyło Swoją drogą, jest szansa na Sunset Overdrive 2 xd No ten Sunset to mój największy ból, chętnie bym to ograł. Cytuj
ASX 14 803 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu Jeśli tak bardzo chcesz zagrać, to nic nie stoi na przeszkodzie jest na PC i konsoli za grosze. Chyba że grasz tylko na jednym sprzęcie. Cytuj
czarek250885 339 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu 40 minut temu, ASX napisał(a): Jeśli tak bardzo chcesz zagrać, to nic nie stoi na przeszkodzie jest na PC i konsoli za grosze. Chyba że grasz tylko na jednym sprzęcie. No właśnie gram tylko na ps5, ostatnio na lapku z sentymentu odpaliłem Settlersów 3. Ale w Sunset wolałbym na konsoli. Cytuj
łom 2 098 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu Godzinę temu, Paolo de Vesir napisał(a): Swoją drogą, jest szansa na Sunset Overdrive 2 xd A kto miał by to zrobić? Insomniac to ma już plany na kolejne 10 lat i tam nie było mowy o SO2 "Sony Interactive Entertainment owns the Sunset Overdrive IP, but Microsoft owns the publishing rights for the first game that was released and the next 2 sequels (if they were to happen)." Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez Square,
avatary adventowe, lista aktualizowana dziennie aż do 24.12
Rekomendacja dodana przez Square
8 reakcji
Pokaż odpowiedź