Skocz do zawartości

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

YETI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ciekawostka - na jednej konsoli na swoim koncie mam Game Base dostępny, widzę ludzi online, mogę przeglądać trofea, profile itp. Na drugiej konsoli już dupa, a akurat tam mam save z dzisiaj w Stellar Blade (rano jeszcze mogłem przywrócić licencję, teraz już nie mogę) :reggie:

Konta żony natomiast na obu konsolach nadal offline.

Edytowane przez Snake_Plissken
Opublikowano

Ja też wspoldziele konto w rodzinie i braciszek sobie gra a ja nie mam dostępu do biblioteki. Jeszcze jakiś czas temu widziałem znajomych na konsoli a teraz już nic nie działa 

Opublikowano

Dlatego nie podobają mi się te wyciąganki. Powinno być jak na premierę generacji, tu masz dekoder, a tutaj pełnoprawną konsolę. Wybierz, co wolisz. Koszty można między bajki włożyć, to są tanie rzeczy w porównaniu do bebechów.

Opublikowano
12 minut temu, Square napisał(a):

No dla tych co akurat dzisiaj kupili napęd jest to problem dopóki nie zacznie działać.

jak ktoś zresetuje konsolę do ustawień fabrycznych, bo coś tam się popsuje z softem, to też trzeba na nowo parować

9 minut temu, SlimShady napisał(a):

Koszty można między bajki włożyć, to są tanie rzeczy w porównaniu do bebechów.

w skali wszystkich produkowanych egzemplarzy każdy cent się liczy

Opublikowano
6 minut temu, krzysiek923 napisał(a):

jak ktoś zresetuje konsolę do ustawień fabrycznych, bo coś tam się popsuje z softem, to też trzeba na nowo parować

Jasne, pod to można wszystko podpiąć.

Opublikowano

Czyli kupujesz napęd żeby odpalać fizyczne wersje gier na wypadek apokalipsy i wyłączenia całkowitego PSN, z tym, że napęd może nie działać bez PSN. Ok, brzmi logicznie. Punkt dla pudełkowców

Opublikowano

Trofea na dysku sie zapisują a nie jak na ps4 było, ze tylko jak jesteś online to mogłeś przeglądać. Chociaż później to zmienili z którejś aktualizacji. 

Ale z tym napędem tez może byc rożnie w przyszłości. Jak serwery nam wylacza to nie sparujesz takiego napędu i jesteś w czarnej pipie. Ciekawy ruch :jim:

Opublikowano
12 hours ago, Homelander said:

Czyli kupujesz napęd żeby odpalać fizyczne wersje gier na wypadek apokalipsy i wyłączenia całkowitego PSN, z tym, że napęd może nie działać bez PSN. Ok, brzmi logicznie. Punkt dla pudełkowców

Minus dla cyfrowców za rozpowiadanie bzdur. Było już chyba 500x w wałkowane, że sieć potrzebna jest tylko raz - przy pierwszym podłączeniu napędu do konsoli. 

Tak całościowo, idea odłączanych napędów może mieć związek z piractwem, jedna z metod Jail Break'a polega na wykorzystaniu specjalnie przygotowanej płyty Blu-ray