Skocz do zawartości

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

YETI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Shift Up podał dalej tweeta, pewnie chuja to znaczy, ale jakby pokazali DLC do Stellara to będzie fajnie.

Remastery Greckich GoW też bym chętnie przytulił.

Opublikowano

Jakiś GoW na pewno będzie :D. 

3 minuty temu, SlimShady napisał(a):

Nie ma opcji, żeby zrobili w pakiecie rimejki sześciu gier.

Znając życie, 1,2,3, a spinoffy zostaną olane zimnym. 

Opublikowano

Wiadomo, że przy potencjalnym God of War Greek Saga skończy na 4k i 60 fpsach i tyle. Mam tylko na dzieję, że to będzie CAŁOŚĆ greckiej sagi, czyli oprócz trylogii również Ascension, Chains of Olympus i Ghost of Sparta. Chętnie wbiję 6 platyn :banderas:

• Plusik 1
Opublikowano
57 minut temu, XM. napisał(a):

Remake DMC, DINO CRISIS I RE 9 - serio ktoś mniej oczekuje?

Drażnisz człowieka... nawet nie myślałem o takim czymś, a teraz będę rozczarowany jak za jakiś czas nie zobaczymy remakeów DMC i DC (bo RE9 to pewniak i oby w TPP).

Opublikowano
2 minuty temu, messer88 napisał(a):

Ale to już nie będzie crossgen z ps4 

Nie jestem FOMOwcem, poczeka sie. A wazne zeby przyszlosc byla warta czekania :sonkassie:

Opublikowano

To, że DMC jakiś się robi to już pewniak (zaraz wychodzi anime plus VA Vergila się wygadał, że podkladał głos pod młodego syna Spardy ), re9/0 remake/ remake remake czy CV remake to też jest pewniak, że się robi - to samo piątka - pytanie tylko w jakiej kolejności będą wychodzić te gry.

A z DC... To jest największy problem bo jest dużo info, że Capcom od prawie 10 lat próbuje reaktywowac  IP z dinozaurami, ale tam było już pełno prób i faili. Co nie zmienia faktu, że jak kolejny silnik nazywa się REX to i oczekuje, że flagowym tytułem dla takiego silnika będzie coś związanie z dinozaurami.

4 minuty temu, Emet napisał(a):

Drażnisz człowieka... nawet nie myślałem o takim czymś, a teraz będę rozczarowany jak za jakiś czas nie zobaczymy remakeów DMC i DC (bo RE9 to pewniak i oby w TPP).

.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Jakiś GoW na pewno będzie :D. 

Znając życie, 1,2,3, a spinoffy zostaną olane zimnym. 

Zawsze mogą wydać to w dwóch pakietach, tak samo, jak zrobili to na PS3. Mam nadzieję, że te GoW'y jednak wlecą, bo chętnie bym je ponownie ograł, a nie chcę tylko dla nich kupować PS3 (na streamingu mi się strasznie krztuszą :/ ). No i na sześć platyn bym nie liczył, bo PS5 ma skopane trofea w pakietach. Pewnie będzie jedna platyna, a reszta podpięta jako DLC (albo platyny w ogóle nie będzie, jak w Tomb Raiderach). No chyba, że wersja na PS4 też będzie, to wtedy będą osobne platynki. Najpierw jednak niech to w ogóle zapowiedzą :P 

Edytowane przez MacLeSkr
Opublikowano
2 godziny temu, KrYcHu_89 napisał(a):

remaster Days Gone

Tylko jaki to miałoby sens?
Takowe w przypadku dość świeżych produkcji, powstają w Sony chyba tylko przy okazji ich PeCetowych premier, jako efekt uboczny, żeby jeszcze raz opchnąć.
DG miało już remaster, bo wersja PS4 śmiga na PS5 w 4K/60fps, no i od dawna jest też na PC, więc wątpię, żeby robili cokolwiek z tą marką, skoro od dawna pokazują, jak głęboko w dupie ją mają.

Czytam te posty, pełne fantazjowania na temat line-upu i się zastanawiam - po co?
Przecież to będzie pokaz tego, co już dawno wiadomo, więcej materiałów z gier, które już pokazywano plus jakieś indyczki.
Jakieś Death Stranding 2 np - czym tu się jarać? Była już zapowiedź, pokazali sporo, wiadomo czym gra będzie i wystarczy - przecież wiadomo, że wyjdzie, więc po co zajmować "czas antenowy" takimi oczywistościami:dunno:
Z gier zapowiedzianych, ale w kategorii "widmo" to ja bym chętnie wreszcie coś z Wolverine'a zobaczył, bo coś dziwnie cicho jak na insomniac, które potrafiło 3 gry rocznie dostarczyć.

• This 1
Opublikowano
5 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Czy ja wiem? Czuję w kościach, że na PS5 zapowiedziany zostanie w końcu jakiś faktycznie dobry arcade racer i nie trzeba będzie wracać wspomnieniami do 2015!

Nie wróci bo Ridge Racer dawno zakopany pod ziemią.

Opublikowano
1 minutę temu, Bzduras napisał(a):

Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale na State of Play było historycznie raczej skromnie w BOMBY. Te zawsze zrzucali na Showcase w okresie około-E3.

Niby tak, ale kiedyś była mowa, że chcą zrezygnować z Showcase i wszystkie wydarzenia będą miały nazwę State of Play, żeby się ludzie za bardzo nie nakręcali i nie zawodzili zarazem. Bo ten ostatni Showcase to chyba nie bardzo był z tego co pamiętam.

• Plusik 1
Opublikowano

Remaster GoW to w najlepszym przypadku GoW 1+2 na nic więcej bym nie liczył a i tak boje się o rozbicie tych dwóch na osobne bardzo drogie gierki. W przyszłości może zrobią części z PSP ale w Ascension to nie uwierzę nigdy nawet jak mi to dzisiaj pokażą. To gierka, która utknęła na PS3 i nigdy się stamtąd nie wygrzebie.
Znając obecną formę PlayStation nie czekam i nie liczę kompletnie na nic no może prócz jakiejś wtopy, z której powstanie wiele memów. 

Opublikowano

Ja tylko przypomnę, że od 2023 słyszy się o mocarnym pokazie gier na ps5 które mają przedstawiam "drugą połowę życia konsoli" z dojebana grafika i odcięciem się od pastgena. Potem były ploty, że nie ma takiego pokazu bo Sony nie czuje potrzeby wypstrykiwania się z tylu swoich gier ze względu na chujowa kondycję xboxa. Teraz pewnie jest pierdolenie, że po co pokaz gier jak Microsoft robi im lineup na ten rok i gry pokażą kiedy indziej. A prawa jest taka, niestety, że na ps5 dostaniemy już chuja do dupy z co najwyżej sosem czosnkowym na naplecie niczym kebabie, a z gier 1st party dostaniemy GoJ, hetero costam od ND i Wolverina. Tak właśnie wygląda kondycja Sony.

• Lubię! 1
  • This 6