Skocz do zawartości

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

YETI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak sobie grałem w KC2 i zerkałem od czasu do czasu w telefonie jakie gierki pokazują i widzę ten ryjec

Screenshots_2025-02-13-08-17-58.png

i myślę, że to są jakieś jaja pokazywać grę z taką grafiką po czym okazuje się, żę to leniwy port z PS2. Nie no zachęcili jak nic.

Opublikowano
27 minut temu, Bzduras napisał(a):

Saros... przydałby się gameplay albo jakiś szerszy deep dive, bo na razie to chopek wstaje, ręka wystaje, a ogółem to chuj wie o co chodzi.

Chodzi o to, że to Returnal 2.

41 minut temu, Czoperrr napisał(a):

Saros to pewnie będzie reskin Returnala.

where_problem.jpg :problem:

Opublikowano
Just now, Square said:

Chodzi o to, że to Returnal 2.

where_problem.jpg :problem:

Mówili, że to nowe IP :)

20 minutes ago, Patapon said:

Tak sobie grałem w KC2 i zerkałem od czasu do czasu w telefonie jakie gierki pokazują i widzę ten ryjec

Screenshots_2025-02-13-08-17-58.png

i myślę, że to są jakieś jaja pokazywać grę z taką grafiką po czym okazuje się, żę to leniwy port z PS2. Nie no zachęcili jak nic.

Ten ryjec to akurat z jedynki.

Opublikowano
2 minuty temu, Bzduras napisał(a):

Tak, a potem okaże się, że jednak nie i będzie płacz.

Z oficjalnych opisów już sporo wiadomo, tpp, cykle, bullet hell itp.

• Dzięki 1
Opublikowano

A to tak to się nie wczytywałem, jedynie trailerka na pokazie obejrzałem. No to spoko, Housemarque dowiozło Returnalem i niech dłubią dalej, nie zmienia się zwycięskiej formuły.

Opublikowano (edytowane)

Sony chyba zobaczyło, że pokaz jednak za dobrze się nie przyjął, więc na szybko damage control.

gfjhdgfjh.jpg.7dc5d9e49f3a243702471baa5e987e34.jpg

Tylko, ze podali tutaj FY25 - roku fiskalnym 2025, czyli to może znaczyć, że Sony oprócz tych dwóch gier żadnej "dużej" gry nie wyda do 31 marca 2026.

Edytowane przez tedi007
Opublikowano
2 minuty temu, Szermac napisał(a):

No pochwal się w końcu co tam za sekretną grę ogrywasz nocami :D 

dzisiaj/jutro nad ranem  prawdopodobnie ukończę a idzie tak długo bo miałem przejść i zabrać się za coś innego ale gra tak mi weszła, tak mi się spodobała, że ciągle robię poboczne rzeczy a to się naprawdę bardzo rzadko zdarza bo takie aktywności zwykle jedynie lekko muskam. Na dniach tajemnica zostanie ujawniona. 

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, tedi007 napisał(a):

Sony chyba zobaczyło, że pokaz jednak za dobrze się nie przyjął, więc na szybko damage control.

Tylko, ze podali tutaj FY25 - roku fiskalnym 2025, czyli to może znaczyć, że Sony oprócz tych dwóch gier żadnej "dużej" gry nie wyda do 31 marca 2026.

No mamy połowę lutego, chyba nikt przy zdrowych zmysłach nie spodziewa się, że jak do tej pory nie zapowiedzieli innych gier, to nagle z czymś wyskoczą w marcu/maju z premierą jeszcze w 2025.

Tak będzie teraz wyglądał pewnie typowy rok w wykonaniu Sony. Skasowali 9 gier, więc większość studiów pracuje teraz od zera i wydadzą po jednej grze za 5 do 7 lat. Pozostałe studia też pracują coraz dłużej więc nie zasypią tej dziury, a inwestycji w nowe studia nie widać (raczej są zamykane).

Edytowane przez SnoD
Opublikowano

W kontekście dat wiele się pewnie wyjaśni gdy wreszcie Rockstar zacznie mówić. Październik-listopad 2025 to wydaje się być idealne okienko dla GTA6.

Opublikowano
20 minut temu, tedi007 napisał(a):

Do premiery GTA akurat zaliczę backlog, bo absolutnie nic mnie z tych poluczyn nie interesuje. DS2 ogram, bo mimo ze jedynka byla rozwodniona fabularnie to gameplay miala autorski. Mam nadzieję ze Koji dorzucił nowe rozwiązania gameplayowo jak to ma w zwyczaju robić z każdą swoja produkcją.

• beka z typa 1
  • Minusik 1
Opublikowano
4 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a):

DS2 + Yotei na ten rok, na 2026 Soros + coś (Wolverine albo Intergalactic). Niestety Sony daje nam do zrozumienia, że na tą generację to może być tyle.  

To już będzie tak i w kolejnej generacji. Dwie gry na rok + jakiś remaster. Sony nie ma już kim robić większej ilości gier. Produkcja gier z 3 lat skoczyła do 6 lat na przestrzeni ostatnich 15 lat, a oni mają chyba mniej deweloperów niż w czasach PS3. Czasu się w tym przypadku nie oszuka.

Nie ma też presji żadnej bo PS5 będzie się sprzedawać nawet jakby przestali robić gry.

Opublikowano

Tak się zastanawiam co wyjdzie szybciej w tej generacji: druga gra od Housmarque czy pierwsza od Naughty Dog

:kekw:   

75 mln sprzedanych PS5. Można celebrować:drinks:

Opublikowano

Mają 2x więcej teamów niż w czasach PS3. Największym problemem jest skala i ilość skasowanych projektów bo te 16 ekip powinno być w stanie wypuścić 4 gry rocznie (dając średnio 4 lata na development) ale Sony zainwestowało za mocno w dwie gałęzie: GaaSy i AAA+ pomijając mniejsze gry które dało by radę zrobić w 2-3 lata. Już parę razy to pisałem ale Sony powinno spojrzeć na to jak pracuje Insomniac i między kolejnymi AAA za 200+mln $ (Spider Man 2) robić mniejsze projekty (SM MM i Ratchet), wtedy nikt by nie narzekał na ilość gierek.

• Plusik 5
  • Lubię! 1
Opublikowano

Chociaż wiem, że bańka PSXE i PPE to jedynie mały wycinek tego co się dzieje na rynku to czytając komentarze pod artykułami/postami nt. mniejszych gier to wydaje się, że potencjalni nabywcy czują wobec nich wręcz obrzydzenie. To chujowe bo online, to chujowe bo baba bohater, tu to nawet nie jest grafika. Gracze się rozbestwili i z racji przesytu tytułów dzisiaj to już nie wystarczy zrobić dobrą grę aby odnieść sukces.

Zwłaszcza, że mentalność dalej jest małe = indyk, a indyk to wiadomo, gówno. Panisko nie po to ma OLEDa żeby grać w coś innego niż cinematiki z doyebaną graficzką.

Opublikowano
10 godzin temu, Paolo de Vesir napisał(a):

W ogóle zero niepokoju, że ekipa zmontowała na PS5PRO grę która wygląda i rusza się jak GTA 4 sprzed dwóch generacji. :obama:

• This 1
Opublikowano

Właśnie skończyłem oglądać ten pokaz i muszę napisać, że chyba większość się zmówiła, ponieważ te smoki i smoko podobne pojawiały się tak często, że głowa mała. Jedyne co zwróciło moją uwagę to odświeżona wersja Onimushy, mojej ulubionej części, plus całkiem nowa produkcja z pod tego szyldu. Plusik zapisuję też do tego filmowego horroru w kosmosie, a reszta to nie dla mnie, nic nie wzbudziło większych emocji. 

Opublikowano

Ja się już zaczynam gubić w tych wszystkich chińskich kalkach kalek kalek innego tytułu. Nie wyszła jeszcze żadna, a to wszystko jest już tak do siebie tak podobne, że już nie rozróżniam co jest czym - 3/4 nie wymieniłbym z nazwy, nie powiedział nic o bohaterze, ani o designie. Jeszcze niech jutro pokażą gameplay z soulsów to już wogóle będzie można zakreślić bingo spierdolenia chińskiego gamedevu.

• Plusik 1
  • This 1
Opublikowano

Na Insomniac nikt chyba złego słowa nie powie nawet pomimo braku Wolverine'a na SoP. Tempo pracy i jakość produkcyjną mają nieziemską, więc nic dziwnego że potrzebują teraz złapać oddech. Ciekawi na jakim tak naprawdę etapie jest teraz ND z Intergalactic.

Tak czy siak bawią mnie teksty o końcu branży i braku jakościowych gier. Niedawno zamknęliśmy kolejny zajebisty rok, a tu już wylądował kolos Kingdom Come, za parę dni Monster Hunter, cudowny co-op Split Fiction,  dalej ogromny Asasyn i soczysty Doom, nowy Elden Ring, Mafia (!), dalej Death Stranding 2 i Ghost of Yotei, a gdzieś się jeszcze czai Wolverine, GTA6 i Fable. Na dojebanie w okolicach czerwca wjazd Switcha 2 z (prawdopodobnie) potężnym line-upem, a do tego jest na co spoglądać w 2026: Saros, Intergalactic i cholera wie co jeszcze od reszty PS Studios + ciekawe tytuły AA z wczorajszego SoPa.

Ludzie kochani, dobrze być graczem. Tylko dlaczego doba ma tylko 24h?

• Plusik 1
Opublikowano
Teraz, jimmy napisał(a):

Na Insomniac nikt chyba złego słowa nie powie nawet pomimo braku Wolverine'a na SoP. Tempo pracy i jakość produkcyjną mają nieziemską, więc nic dziwnego że potrzebują teraz złapać oddech.

Już było narzekanie i słusznie. Zarówno Ratchet i SM2 by dużo zyskały z dodatkowym rokiem w produkcji.

• This 2
  • WTF 1