Square 8 921 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Teraz, Paolo de Vesir napisał(a): Ratchet IMO ideolo No jest super, ale ma się nijak do tego czym powinno być. Kieszenie to pożal się Boże etapy na minutę każdy, Usterka też zmarnowany potencjał, a o szczelinach nawet nie będę wspominał przez grzeczność. Cytuj
łom 2 112 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu 6 minut temu, jimmy napisał(a): Tak czy siak bawią mnie teksty o końcu branży i braku jakościowych gier. Niedawno zamknęliśmy kolejny zajebisty rok, a tu już wylądował kolos Kingdom Come, za parę dni Monster Hunter, cudowny co-op Split Fiction, dalej ogromny Asasyn i soczysty Doom, nowy Elden Ring, Mafia (!), dalej Death Stranding 2 i Ghost of Yotei, a gdzieś się jeszcze czai Wolverine, GTA6 i Fable. Na dojebanie w okolicach czerwca wjazd Switcha 2 z (prawdopodobnie) potężnym line-upem, a do tego jest na co spoglądać w 2026: Saros, Intergalactic i cholera wie co jeszcze od reszty PS Studios + ciekawe tytuły AA z wczorajszego SoPa. Ludzie kochani, dobrze być graczem. Tylko dlaczego doba ma tylko 24h? Gierki będą ale aż mnie telepie na myśl że pewnie nigdy nie zobaczę następnego Motorstorma, Gravity Rush czy nawet kontynuacji The Order 1886 (studio zostało zamknięte więc Sony mogło je kupić za jakieś grosze) bo korpo stwierdziło że szkoda czasu na mniejsze gry. 1 1 Cytuj
Pupcio 19 091 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Ehh ale by siadło takie gravity rush 3. Dwójeczka już był fajny przeskok względem jedynki 1 Cytuj
Alpha Trion 124 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu 11 hours ago, Paolo de Vesir said: obym nie pożałował Jeszcze zdążysz oddać Cytuj
jimmy 1 563 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu 18 minut temu, Square napisał(a): Już było narzekanie i słusznie. Zarówno Ratchet i SM2 by dużo zyskały z dodatkowym rokiem w produkcji. Zyskałyby jeszcze wiecej z dodatkowymi 3 latami. Ale wtedy byś nie miał tych gier (kręcacych się przecież wokół 90 na meta), wtedy kiedy miałeś. Gracze to parszywi klienci, bo gier chcą mnóstwo, regularnie i na JUŻ, a po fakcie nagle 'eee, mogli poczekać i zrobić jeszcze więcej'. Jakby poczekali to byście ich zjedli. Może właśnie takie ND wychodzi z założenia, że będzie gotowac dopóki nie ugotują arcydzieła. A Insomniac, że będą konsekwentnie dowozić 'tylko' bardzo dobre gry w konkretnych interwałach czasowych. Jak widać nie ma to znaczenia - jebani przez graczy będą i jedni i drudzy. Bo gracz w poniedziałek chce na już, a we wtorek woli dopieczone. 1 Cytuj
ASX 14 831 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Ja już pisałem kilka lat temu kiedy Sony zamykało Japan Studio. że ta obsesja na punkcie blockbusterów i gaasów za setki milionów wyjdzie im bokiem. Jasne, gier na pewno nie zabraknie i będzie w co grać, bo multiplatformy wychodzą na wszystko, gier produkuje się więcej niż kiedykolwiek, do głosu dochodzą też developerzy z Chin czy Korei, a konsole się sprzedają. Ale trudno nie zauważyć, że samo Sony ma problemy, aby utrzymać stabilny dopływ gier first party, jak ktoś wyliczył minęło ponad 500 dni od ostatniej gry AAA od Sony. Cytuj
Pix 1 062 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu 17 minut temu, Square napisał(a): No jest super, ale ma się nijak do tego czym powinno być. Kieszenie to pożal się Boże etapy na minutę każdy, Usterka też zmarnowany potencjał, a o szczelinach nawet nie będę wspominał przez grzeczność. Znaczy wydaje mi się taka jest cena krótszego czasu produkcji. Dlatego tyle dostaliśmy od Insomniac w krótszym czasie, bo ostatni Ratchet i Spider-Man Miles Morales były mniejszymi grami. Mi to pasuje szczerze mówiąc, bo ostanio jestem zmęczony open worldami na 50+ godzin. Cytuj
Square 8 921 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu 2 minuty temu, jimmy napisał(a): Zyskałyby jeszcze wiecej z dodatkowymi 3 latami. Ale wtedy byś nie miał tych gier (kręcacych się przecież wokół 90 na meta), wtedy kiedy miałeś. Gracze to parszywi klienci, bo gier chcą mnóstwo, regularnie i na JUŻ, a po fakcie nagle 'eee, mogli poczekać i zrobić jeszcze więcej'. No skoro obiecują coś to raczej powinni to dostarczyć, a nie jakieś popłuczyny (np szczeliny w Ratchecie). Ja bym wolał poczekać ten rok na oba tytuły i dostać lepsze. 1 Cytuj
jimmy 1 563 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Ja to mam w ogóle taki backlog, że spokojnie mogę dać wszystkim devom dodatkowe 5 lat do każdej gierki żeby mi tylko same arcydzieła dowozili. Ale świat tak nie działa. Są budżety, terminy, szefowie, giełda, niecierpliwi klienci i otoczenie rynkowe. Cytuj
Paolo de Vesir 9 469 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Niesamowite, nie ma decyzji Sony której Jimmy by nie wybronił. Cytuj
jimmy 1 563 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Ja nikogo nie bronię, to tylko Twój mózg potrafi jedynie w console wars. 1 Cytuj
krzysiek923 1 824 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu 11 godzin temu, addhoc napisał(a): Czekam na kryzys branży gier i rozpierdol tego giereczkowego świata. oj tak, taki reset całej branży i back to the roots Cytuj
drozdu7 2 998 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu 5 minut temu, krzysiek923 napisał(a): oj tak, taki reset całej branży i back to the roots Nie będzie żadnego resetu. Bo gracze to cymbały i huj. Coraz ciężej zarobić korporacji? A to damy wyższą cenę sprzętu, a tu damy napęd osobno, a tu podwyższymy ceny gier. I tak w kółko, gracze biorą wszystko po same kule więc nie martwcie się o korpo Cytuj
SlimShady 3 491 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Nie było to nic, co by usprawiedliwiało oglądanie tego na żywo, ale zwyczajowo, jakbym najpierw przeczytał wasze stękanie, to myślałbym, że odpalili gasowisko na pełnej, a było sporo solidnych, a nawet bardziej niż solidnych, gier. Oczywiście było też nieporozumienie typu Days Gone, który w przeciwieństwie do alojki nie jest na pierwszy rzut oka nawet rimejkiem(nie żeby ktokolwiek tego oczekiwał po topowych graficznie grach z ósmej generacji), ale daleko było temu do jakiejś wielkiej tragedii. 2 Cytuj
oFi 2 549 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 3 godziny temu, Paolo de Vesir napisał(a): Chociaż wiem, że bańka PSXE i PPE to jedynie mały wycinek tego co się dzieje na rynku to czytając komentarze pod artykułami/postami nt. mniejszych gier to wydaje się, że potencjalni nabywcy czują wobec nich wręcz obrzydzenie. To chujowe bo online, to chujowe bo baba bohater, tu to nawet nie jest grafika. Gracze się rozbestwili i z racji przesytu tytułów dzisiaj to już nie wystarczy zrobić dobrą grę aby odnieść sukces. Zwłaszcza, że mentalność dalej jest małe = indyk, a indyk to wiadomo, gówno. Panisko nie po to ma OLEDa żeby grać w coś innego niż cinematiki z doyebaną graficzką. Balatro ma na ten temat inne zdanie. Cytuj
Soban 4 157 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Ja nadal nie umiem się jarać tymi chińskimi grami, które wyglądają zawsze jak tech demo unreal engine. Jakoś takie bezduszne te gierki się wydają, ale no bardzo ładne. 5 Cytuj
KrYcHu_89 2 524 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 1 minutę temu, Soban napisał(a): Ja nadal nie umiem się jarać tymi chińskimi grami, które wyglądają zawsze jak tech demo unreal engine. Jakoś takie bezduszne te gierki się wydają, ale no bardzo ładne. Małpa miała też być bez duszy, ale po bliższym poznaniu wyszło całkiem spójnie. To raczej problem Unreala, wszystko się zlewa na nim w jedno. Cytuj
jimmy 1 563 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu No jak dla mnie w Małpie właśnie tej duszy brakuje. Fajnie podwędza z Eldena, GoWa i wielu innych tytułów, ale ostatecznie niczego nie ma na tak wysokim poziomie, niczego nowego nie wnosi i nie dysponuje 'tym czymś' co mają wielkie gry, a co ciężko zdefiniować. Cytuj
KrYcHu_89 2 524 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 9 minut temu, jimmy napisał(a): No jak dla mnie w Małpie właśnie tej duszy brakuje. Fajnie podwędza z Eldena, GoWa i wielu innych tytułów, ale ostatecznie niczego nie ma na tak wysokim poziomie, niczego nowego nie wnosi i nie dysponuje 'tym czymś' co mają wielkie gry, a co ciężko zdefiniować. Nie ten kaliber, ale po trailerach wyglądało to dla mnie bardzo średnio i sztampowo, a wyszło takie 8/10 ze świetnym mięskiem gameplayowym, a i sam Sun Wukong był ok. Z tym, że to była historia dosłownie o mitologii chińskiej, więc robiona wyraźnie na ich rynek, taki Tides już uderza trochę bardziej na zachód. W trailerach Japońce też lepsze wiadomo, nie a tam w Chinach reżyserów na poziomie Hideo, czy innego magika (jeszcze). Cytuj
KrYcHu_89 2 524 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Tymczasem w tym roku/ początek 2026 chyba 100 mln konsol wpadnie (w tym jak GTA VI) Cytuj
elvis004 323 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Gdyby ktoś jednak chciał Sony zapłacić te 10$/€ za upgrade DG to jak ma ja z plusa to Sony nie będzie chcieć naszych 10$/€ tylko pełną kwotę Cytuj
Square 8 921 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Nie wiem skąd to zdziwienie, zawsze tak jest. Ci co mają z Kolekcji sobie zrobią upgrade. 1 Cytuj
Redmitsu 1 011 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu W sensie posiadacze edycji z PS+ nie będą mogli zrobić upgrade, podobny był cyrk z FF7 Remake gdzie wersji z PS+ nie można było zrobić upgrade do wersji na PS5. Tak samo jest z REVII gdzie wersna na PS+ nie ma aktualizacji do PS5. Jak masz fizyczną kopie i miałeś wersje z PS+ to fizyka będziesz mógł upgradnąć. Cytuj
jimmy 1 563 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Fizyki latały za 39 w markecie, więc nie róbmy dramatu, kto chciał to ma. A kto dostał w abo no to został wyruchany, bo abonamentowców wszelkiej maści można i należy ruchać. Cytuj
elvis004 323 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Nie wiem skąd to zdziwienie, zawsze tak jest. Ci co mają z Kolekcji sobie zrobią upgrade.A to ok, źle zrozumiałem, myślałem że Ci z kolekcji też nie będą mieć opcji upgrade za 10Mam pudło w jednej z ostatnich edycji Limited (steel i artbook) Szkoda, że już nie robią, z drugiej strony gier też już nie robią Bardziej kwestia wygody jeśli chodzi o cyfrę którą mam z kolekcji. Tak czy siak, upgrade i tak raczej nie wleci, za dużo innych gier do ogrania. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez Square,
avatary adventowe, lista aktualizowana dziennie aż do 24.12
Rekomendacja dodana przez Square
8 reakcji
Pokaż odpowiedź