Skocz do zawartości

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

YETI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To nie ma sensu wydawać Gearsy bez multi na PlayStation. Gry multiplayer zyskują zawsze na jak największej puli graczy. No i to byłoby słabe względem graczy na PS5 gdyby w tej samej cenie dostali wykastrowaną wersję. 

Opublikowano

Jeśli zrobią tę kolekcję bez multika to mam nadzieję, że i cena będzie adekwatnie obniżona. Tzn. nie wiem kogo ja chcę oszukać, nie będzie oczywiście, ale multik to jest centralna część tych gier i wycięcie go brzmi jak przepis na cudowną katastrofę.

Opublikowano
17 minut temu, ASX napisał(a):

To nie ma sensu wydawać Gearsy bez multi na PlayStation. Gry multiplayer zyskują zawsze na jak największej puli graczy. No i to byłoby słabe względem graczy na PS5 gdyby w tej samej cenie dostali wykastrowaną wersję. 

Pytanie jak długo żyłby ten multik skoro na rodzimym Xboxie jest już od dawna martwy?

• This 1
Opublikowano
4 godziny temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Pytanie jak długo żyłby ten multik skoro na rodzimym Xboxie jest już od dawna martwy?

Otóż to. Oni się już szykują pod premierę E-Day, to wtedy będzie multi. Ta kolekcja zaś jest na wprawkę w mechanikę gry.

Ludzie i tak się rzucą(w tym ja, bo grałem tylko w pierwszą część i chcę więcej), tak jak na FH5.

Ed.

W remaster rdr też grałem bez multi i jakoś nie odczuwałem jego braku.

• Plusik 2
Opublikowano

Szkoda zasobów na multiplayery i w "najlepszym" wypadku nawet częściowe odwracanie uwagi od MP w E-Dayu, sama trylogia to będzie niezły kąsek, jeśli chodzi o powrót do klasyki.
BTW wie ktoś, co ma tam wchodzić w skład kompilacji? Tylko trzy pierwsze części czy więcej gierek się tutaj znajdzie (głównie mam na myśli Judgement)?

Opublikowano
2 minuty temu, drozdu7 napisał(a):

Wątpię. Będzie to trylogia Marcusa Fenixa, wstęp do E Day. 4 i 5 to jestem ciekaw czy wogóle będą przeniesione, zależy pewnie od sukcesu trylogii 

Dla wielu to będzie pierwszy kontakt z serią i pominięcie 4 i 5, które technicznie/graficznie robią największą robotę byłoby głupie. Podobnie uznało Sony, wydając Uncharted 4 na pecety, a pomijając przestarzałą trylogię, po której już widać wiek.

• Plusik 1
Opublikowano

Na logikę to tak powinno wyglądać (tym bardziej, że 4 i 5 nie powinny stanowić wyzwania z portowaniem), o ile głównie nie poszli w upiększanie 2 i 3 na modłę jedynki z Ultimate Edition.
Ale nie widzę i tak MP w tej kolekcji, chociaż chętnie się pomylę.

Opublikowano
13 minut temu, krzysiek923 napisał(a):

Dla wielu to będzie pierwszy kontakt z serią i pominięcie 4 i 5

Tak ja też generalnie uważam że byłoby głupie. Tylko nie nastawiajcie się na pakiet pięciu gier. Wogóle pierwsze plotki mówiły o Kolekcji dwóch pierwszych części ;) myślę że czwórka i piątka będą sprzedawane osobno, kazda dwie stówki lekko ;)

Opublikowano

przypominam, że te kurvy wydały zjebany port gow ultimate edition na pc i nie raczyły go nigdy naprawić w ramach własnego ekosystemu (apka xbox), więc nie spodziewałbym się cudów w przypadku 2 i 3

Opublikowano
4 minuty temu, krzysiek923 napisał(a):

przypominam, że te kurvy wydały zjebany port gow ultimate edition na pc i nie raczyły go nigdy naprawić w ramach własnego ekosystemu (apka xbox), więc nie spodziewałbym się cudów w przypadku 2 i 3

Grałem w to, no udało się przejść, ale jeden z gorszych pc portów ever. 

Opublikowano
3 minuty temu, Snake_Plissken napisał(a):

A co tam było zepsute na PC? Pytam, bo w zeszłym roku przechodziłem wersję z tej apki i żadnych problemów nie miałem - mówię o kampanii, w multi nie grałem ;)

A co do kolekcji Girsów na PS5, kupię z miłą chęcią bo to kawał porządnej strzelaniny :banderas:

A to dziwne, ja grałem jakoś w 2022 i chodziło to wówczas słabiutko, DF nawet zrobiło o tym film, ale wiadomo, co generacja kart i procków tym mniej to widać. 

Opublikowano (edytowane)

Na multi w 1-3 nie ma szans. Jedynie co-op. Trudno by bylo pewnie utrzymac zainteresowanie w kilku czesciach jednoczesnie, a samo multi pewnie nie byloby atrakcyjne dla garniturowcow patrzacych na monetyzacje i slupki w excelu. Bedzie pewnie bez multi jak Uncharted i The Last of Us. A szkoda, jest kilka gier z 7 generacji, gdzie fajnie by bylo reaktywowac multi. Do takich gier naleza wlasnie Gears of War, Killzone 2 czy Resistance.

Edytowane przez Lukas_AT
Opublikowano

Unreal 5 :sadkek: To już bym wolał UE4, przynajmniej jakoś by to wyglądało i działało. UE5 na konsolach to jest dramat (na PC zresztą też, ale tam można za jedyne 20k kupić sobie wystarczająco mocy żeby te 60 klatek wycisnąć :kaz:).

• Plusik 2