YETI 10 994 Opublikowano 13 czerwca 2020 Autor Opublikowano 13 czerwca 2020 3 godziny temu, Faka napisał: Mając tempest audio to jednak nie trzeba już kupować słuchawek 3d. Wystarczą dobrej jakości stereo, akurat moje Arctisy będą zadowolone. Dokładnie, ale te słuchawki zaprezentowane z konsolą wizualnie wypadają świetnie. Jeszcze co do tych niebieskich pasków wzdłuż wywietrzników, prawdopodobnie będą świecić, na żywo konsola powinna prezentować się jescze lepiej. Cytuj
iluck85 2 911 Opublikowano 13 czerwca 2020 Opublikowano 13 czerwca 2020 Nom, jak Golf Iv z doklejonym na silikon spoilerem i mrugająca na niebiesko dioda. Ta konsola to ten level. 1 1 Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 13 czerwca 2020 Opublikowano 13 czerwca 2020 Nie wiem czy było jak coś to wrzucam. Na tej stronie nie było. Porównanie rozmiaru konsol z zaznaczonym wlotem na dysk: Cytuj
Paolo de Vesir 9 126 Opublikowano 13 czerwca 2020 Opublikowano 13 czerwca 2020 Wciaż nie zmierzono konsoli bokiem, więc coś czuję, że będzie to prawdziwa płyta chodnikowa i w ogólnym rozrachunku PS5 będzie miała większą obiętość niż XSX. To tak a propos nabijania się z rozmiarów. Cytuj
PEsEq 8 Opublikowano 13 czerwca 2020 Opublikowano 13 czerwca 2020 Gaming pełną gębą. LEDy, odpustowe kolorki.. jeśli nie będzie RGB to niska półka:pA na poważnie. Na chłodno obejrzałem te trailery z czwartku.Będzie dobrze i dobrze się zapowiada. Ogólnie z tej całej prezentacji interesowało mnie: GT7 - które delikatnie mnie rozczarowało graficznie; oczekiwałem czegoś większego. Kolizje, zniszczenia.. Może jakaś zajawka możliwości tuningu? Czy będzie można modyfikować Racingowo vide GT1, GT2? No i grafika. Po gameplayu w 4k widać poprawę, ale niestety dalej to (moim zdaniem) ten sam silnik, który niestety zrobił się archaiczny, co za tym idzie? Ciężko będzie o dopracowane kolizje. Znowu to samo. Czy będzie pogoda dynamiczna? Dźwięk? Mogliby nagrać na nowo na sprzęcie studyjnym a nie na dynamikach z biedry:p Drugim tytułem, który oczekiwałem to: nowe IP.Jest. A nawet kilka, co mnie bardzo cieszy. Project Athia - lubię takie klimaty.Pragmata - coś w sobie miało.Reszta? Nie bardzo nie mój klimat.No ale to za mało - tym bardziej, że żadna pewnie na start nie wyjdzie. Więc day1 zakup u mnie odpada i poczekam do przynajmniej tych gier i wtedy zastanowię się nad ewentualnym zakupem.Pozdrawiam 1 Cytuj
Gość Opublikowano 13 czerwca 2020 Opublikowano 13 czerwca 2020 1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał: To tak a propos nabijania się z rozmiarów. Co za czasy, żeby wstydzić się większego sprzętu... Cytuj
ASX 14 653 Opublikowano 13 czerwca 2020 Opublikowano 13 czerwca 2020 3 minuty temu, Paolo de Vesir napisał: Wciaż nie zmierzono konsoli bokiem, więc coś czuję, że będzie to prawdziwa płyta chodnikowa i w ogólnym rozrachunku PS5 będzie miała większą obiętość niż XSX. To tak a propos nabijania się z rozmiarów. Tak to najprawdopodobniej wygląda objętościowo X1X = 4359 cm3XSX = 6883 cm3PS5 = 9832 cm3 ( źródło: Wyliczenia Alberta Penello) Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 13 czerwca 2020 Opublikowano 13 czerwca 2020 Myślałem, że ten monolicik series x to większy będzie, a to takie se pudełeczko. Meh. Cytuj
Paolo de Vesir 9 126 Opublikowano 13 czerwca 2020 Opublikowano 13 czerwca 2020 2 minuty temu, devilbot napisał: Myślałem, że ten monolicik series x to większy będzie, a to takie se pudełeczko. Meh. W miarę łatwo zobrazować sobie to można używając szerokości pada od XOne jako odniesienia. Wtedy konsola ma wymiary 1 x 1 x 2. Albo niecałe 3 GameCube'y na sobie. @ASX oj, to przy takiej objętości naprawdę można było umieścić tam ciche chłodzenie. Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 13 czerwca 2020 Opublikowano 13 czerwca 2020 Szczerze to jestem zaskoczony wersją bez napedu. Przeciez to grosze kosztuje, a zeby ludzie rzucili sie na ten model to cena musi byc zdecydowanie nizsza. Pewnie bedą duzo tracic na digitalu i licza na odbicie sobie na cyfrowkach. Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 13 czerwca 2020 Opublikowano 13 czerwca 2020 Albo PS NOW wystartuje globalnie i w zmienionej formie Cytuj
Shago 3 563 Opublikowano 13 czerwca 2020 Opublikowano 13 czerwca 2020 4 minuty temu, Figuś napisał: Albo PS NOW wystartuje globalnie i w zmienionej formie Moim zdaniem umowa z MS w zakresie usług sieciowych do tego doprowadzi. Cytuj
mugen 1 955 Opublikowano 13 czerwca 2020 Opublikowano 13 czerwca 2020 52 minuty temu, ASX napisał: Tak to najprawdopodobniej wygląda objętościowo X1X = 4359 cm3XSX = 6883 cm3PS5 = 9832 cm3 ( źródło: Wyliczenia Alberta Penello) Zaczynam się martwić o chłodzenie w Xboksie 2 Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 13 czerwca 2020 Opublikowano 13 czerwca 2020 Nie oszukujmy się, gamepass dla Xboxa jest tym czym był PS+ z grami w abo dla ps3, Xbox później zaoferował Games With Gold, a następnie na XO dowalił XGP i XGPU, dla wielu jest to dealbraker i Sony będzie chciało uszczknąć kawałek tego tortu 1 Cytuj
Shago 3 563 Opublikowano 13 czerwca 2020 Opublikowano 13 czerwca 2020 No jak dla mnie, to Sony nie ma trochę wyjścia i musi odpowiedzieć czymś podobnym. Cytuj
Ukukuki 6 989 Opublikowano 13 czerwca 2020 Opublikowano 13 czerwca 2020 Póki nie będą tracić pozycji lidera nic w tym temacie nie zrobią. 7 Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 13 czerwca 2020 Opublikowano 13 czerwca 2020 3 minuty temu, areka napisał: Po co? I tak zarobią na kolejnej generacji i bez tego. To oni dyktują warunki w branży. Xbox za czasów 360 też był pewny siebie, później wiemy jak się historia potoczyła Cytuj
Shago 3 563 Opublikowano 13 czerwca 2020 Opublikowano 13 czerwca 2020 10 minut temu, areka napisał: Po co? I tak zarobią na kolejnej generacji i bez tego. To oni dyktują warunki w branży. Zobacz ile osób ma sceptyczne podejście do PS5 na tym forum. Dawno nie widziałem takiego czegoś przy konsoli Sony. A bierze się to z tego, że Sony zwyczajnie nie zachwyciło. Może i dyktują, ale warto się nie zatrzymywać. 2 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ASX 14 653 Opublikowano 13 czerwca 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 13 czerwca 2020 Trzeba pamiętać że świat (na szczęście) nie kończy się na tym forum. PlayStation 5 poradzi sobie świetnie i sprzeda się znakomicie nawet, niezależnie od tego co kilka osób będzie pisać na forum. Odnośnie odpowiedzi na gamepassa ze strony Sony, to Sony od dawna ma odpowiedź, nazywa się PlayStation now i jest to usługa która istniała nawet przed abonamentem Microsoftu. Problem w tym że Sony przez długi czas nie przywiązywało do tego specjalnej uwagi, być może w reakcji na popularność gamepassa trochę się to zmieni w przyszłości, ale nie nie sądzę by Sony chciało się bić z usługą Amerykanów. Sony ma za sobą jedna z najlepszych generacji w swojej historii, ich model biznesowy w ktorym gry sprzedają się bardzo dobrze działa swietnie, nie spodzieam się że nagle rzuca to wszystko i zaczną ścigać się z Microsoftem w wyścigu "Netflix do gier". Prawda jest taka że Microsoft do tej abonamentowej wizji grania przygotowywał się od lat, rezygnując z tytułów ekskluzywnych, inwestując w xcloud, a w końcu decydując się na bardzo agresywny ruch wrzucając wszystkie swoje gry first party do usługi day one. Wszystko to jest elementem jakieś tam spójnej polityki, gdzie na koncu Xbox nie jest już utożsamiany z kawałkiem plastiku, a staje się jak to mówią szydercy "ikonką na pulpicie" dzięki której na dowolnym urządzeniu (konsola, tv, telefon, pc) możemy odpalić gierki Microsoftu, a Microsoft może dotrzeć do jak największej grupy odbiorców. Wydaje mi się że Sony pod tym względem jest daleko w tyle za Xboxem (wystarczy przypomnieć sobie jakie oburzenie wywołało wśród fanów PlayStation zapowiedź horizona na pc) i po prostu na razie nie będą zainteresowani podazaniem w ślady abonamentu Microsoftu. Podsumowując Sony i micro to teraz dwie różne korporacje, które obrały dwie różne drogi do zarabiania pieniędzy, nie konkurują one że sobą tak mocno jak jeszcze kilkanaście lat temu i nie muszą małpować swoich pomysłów. 22 2 Cytuj
iluck85 2 911 Opublikowano 13 czerwca 2020 Opublikowano 13 czerwca 2020 Przecież wszyscy łącznie ze Spencerem wiedza, ze PS5 lepiej się sprzeda. Konsola MS nie ma żadnych szans na rynku Japońskim. Teraz ich może uratować niższa cena konsoli, opcja odpalenia wszystkich gier z one- w zasadzie jest tylko kwestia zmiany konsoli pod TV. Sony potem i tak odpłynie wynikami. Cytuj
YETI 10 994 Opublikowano 13 czerwca 2020 Autor Opublikowano 13 czerwca 2020 39 minut temu, Shago napisał: Zobacz ile osób ma sceptyczne podejście do PS5 na tym forum. Dawno nie widziałem takiego czegoś przy konsoli Sony. A bierze się to z tego, że Sony zwyczajnie nie zachwyciło. Może i dyktują, ale warto się nie zatrzymywać. Proponuję wychylić nos poza to forum. PS5 nie zachwyciło, zwłaszcza tych, którzy już dawno wiedzą, że kupią xboxa. Pokazując na jednej konferencji GT7, Spider-Mana, Demons Souls, Ratchet i Horizon, pięć wielkich marek, które sprzedają się w milionach i dla których miliony kupią PS5, to całkiem chyba nieźle, przynajmniej tak mi sie wydaje. Miejmy na uwadze, że przed nami jeszcze dwie imprezy przed premierą konsoli, gdzie zapewne jescze czymś uderzą. Sam Ryan po prezentacji powiedział, że to dopiero początek jeżeli chodzi o gry z ich strony. Sony podczas tej generacji wykonało kawał świetnej roboty, dostarczając gry, które stały się wielkimi IP rozchodzącymi się w grubo ponad 10mln egzemplarzy. Zyskali ogromne zaufanie i bazę graczy, co min. pokazuje jakim zainteresowaniem cieszymy się strim (pobity rekord na yt jeżeli chodzi o gry), sam trailer prezentujący PS5, czy oczywiście liczba sprzedanych PS4, a kończąc na tym, jak zegnaja sie z graczami w tej generacji (TLoU2, GoT). Sony wkracza w nową generację z pozycji w jakiej nigdy się nie znajdowali, nawet za czasów PS2. Zgadzam się w pełni z ASX, obecnie te dwie firmy mają nieco inne podejściu. Microsoft wykonal ruch z GP, bo zmusila go do tego sytuacja na rynku. Sony wydajac konsole bez nośnika, też poważnie o tym mysli. Nie spodziewam się największych hitów w dniu premiery na PS Now, jeszcze nie teraz, ale kiedyś to na pewno nastąpi. Pisałem już niejednokrotnie, czy komuś sie to podoba, czy nie, GP czy PS Now, to przyszłość. Znacznie większe zyski, brak kosztow związanych z produkcjią płyty, pudełek i co najważniejsze logistycznych, brak rynku używek. Zapewne kolejna generacja, to już będzie 80% kupowanych gier cyfrowo, tylko dinozaury takie jak my, wychowane na PSX czy PS2, zostaną przy plytach, bo starzy ludzie tak mają, są niechętni do nowości. 2 1 Cytuj
Shago 3 563 Opublikowano 13 czerwca 2020 Opublikowano 13 czerwca 2020 Nikt normalny nie zaneguje sukcesu Sony z PS4. Mówię tylko, że z PS5 Sony póki co nie robi efektu WOW, jaki był przy każdej poprzedniej konsoli. I to widać po tym forum. Nie tylko po osobach,które już wiedzą, że kupią XSX, ale też cała masa fanów Sony jest sceptyczna, widać to po ostatnich stronach tego tematu. 1 1 Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 13 czerwca 2020 Opublikowano 13 czerwca 2020 3 godziny temu, Paolo de Vesir napisał: Wciaż nie zmierzono konsoli bokiem, więc coś czuję, że będzie to prawdziwa płyta chodnikowa i w ogólnym rozrachunku PS5 będzie miała większą obiętość niż XSX. To tak a propos nabijania się z rozmiarów. Ja zmierzyłem po wydrukowaniu na kartce A4 i zmierzeniu skali. PS5 - około 42x25cm i 11 cm wysokości. O tu pisałem Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi