Wredny 9 465 Opublikowano 18 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 czerwca 2020 4 PRO* Normalna czwóreczka cichutka jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 984 Opublikowano 18 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 czerwca 2020 To jest loteria, już dawno o tym było omawiane, że konsole ps4 to są najgorsze wykonane pod względem kultury pracy i z tym, nie ma co się licytować już. I to jest oczywiste, że są słuszne obawy na temat ps5. Cytuj Odnośnik do komentarza
nero2082 744 Opublikowano 18 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 czerwca 2020 (edytowane) tylko nie zaczynajcie o R E W I Z J A C H co do launchowych gierek, właśnie CDPRED się podpisał pod startowaniem równo z PS5 teraz w ciemno obstawiam premierę konsoli 20/11/20, opcja rezerwowa to 13/11/20 ale data Redów z Cyberem2077 też mi mówi wiele. szczególnie po tym, jak ładnie obsunęli swój event żeby dać miejsce dla Sony, dobrzy koledzy widać Edytowane 18 czerwca 2020 przez nero2082 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 450 Opublikowano 18 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 czerwca 2020 (edytowane) 2 godziny temu, nero2082 napisał: co do launchowych gierek, właśnie CDPRED się podpisał pod startowaniem równo z PS5 Jestem tylko ciekaw co to zmienia? Czy na PS4, czy 5 to i tak bedzie wygladac tak samo na konsoli Sony. Chyba, ze sie myle. Edytowane 18 czerwca 2020 przez MEVEK Cytuj Odnośnik do komentarza
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 18 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 czerwca 2020 4 godziny temu, krzysiekp392 napisał: Myślałem, że PS5 na nie-renderze może wyglądać lepiej, ale nie - nie jest lepiej. Nie wiem w sumie, czy nie gorzej. Piękna jest jest ta plejka, fakt troche za duża ale oóglny design jest genialny. 2 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Starh 3 170 Opublikowano 18 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 czerwca 2020 W sumie trochę tandetnie postawić coś takiego w salonie mimo całej sympatii do sony. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 465 Opublikowano 18 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 czerwca 2020 Ja już się tym przestałem przejmować, odkąd powoli przerabiam sypialnię na mój gaming room Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 145 Opublikowano 18 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 czerwca 2020 5 minut temu, Starh napisał: W sumie trochę tandetnie postawić coś takiego w salonie mimo całej sympatii do sony. Jak się ma taki salon to faktycznie trochę nie pasuje Śmieszy mnie to narzekanie na wygląd konsoli, chyba nikt nie pamięta jaka była beka z premierowego XO, że wielki, że odtwarzacz VHS, a jak ludzie wyciągnęli swoje egzemplarze z pudła to większość była pod zachwytem i że wcale taki wielki nie jest. Co do dizajnu są różne gusta, jednemu się spodoba drugiemu nie. Mi się podoba, tak samo jak XSX. Zaraz przyjdzie kolega 20cali i będzie coś (pipi)ił o routerze wifi. No popatrz Spoiler 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 465 Opublikowano 18 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 czerwca 2020 Mi jedynie przeszkadza wertykalne podejście do tematu i to w obydwu przypadkach (bo XSX też może do najpiękniejszych nie należy, ale leżąc to już w ogóle jest obrzydliwy - podobnie zresztą jak PS5). Jakoś zawsze konsole u mnie leżały (oprócz Gamecube, który raczej stał, choć w sumie ciężko to określić z racji bryły) i jakoś lepiej to można było na stoliku RTV zagospodarować. Choć teraz, gdy mój nowy TV nie daje mi zbyt wielkiego pola do popisu w kwestii dostępnego miejsca to pionowe ustawienie może być zbawienne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Il Brutto 1 623 Opublikowano 18 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 czerwca 2020 Pewnie upier.dolone rogi bialego plasitku w transporcie to bedzie problem numer 1. Cytuj Odnośnik do komentarza
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 18 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 czerwca 2020 38 minut temu, Starh napisał: W sumie trochę tandetnie postawić coś takiego w salonie mimo całej sympatii do sony. Biały mi też nie do końca leży, czarna zaraz obok TV powinna wyglądać bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza
chmura 16 Opublikowano 19 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 czerwca 2020 4 godziny temu, Il Brutto napisał: Pewnie upier.dolone rogi bialego plasitku w transporcie to bedzie problem numer 1 Nie martw sie sony juz to przewidzialo w czasie projektowania, kupisz sobie wymienne skrzydlo Cytuj Odnośnik do komentarza
PEsEq 8 Opublikowano 19 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 czerwca 2020 Dla mnie wygląd sprzętu na półce pod TV nie ma żadnego znaczenia. Może nawet być koloru różowego. Nie to, że nie mam jakiegoś tam ładu. Ale serio nie przywiązuje tak do tego wagi. Oby tylko gabarytowo weszła - reszta jest mało istotna. Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 514 Opublikowano 19 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 czerwca 2020 I tak sprzęty siedzą u mnie w szafce pod telewizorem za matowym szkłem więc nie widać, ważne żeby się tylko w szafce zmieściła, ale jak ktoś faktycznie ma sprzęt na półce obok telewizora to jednak konsola może być pewną ozdobą, choć to i tak zależy od gustu i samego wyglądu salonu. Najważniejsze żeby hulała jak trzeba i była cicha. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 450 Opublikowano 19 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 czerwca 2020 Nie wiem czy to jest zdrowe rozwiazanie? Na pewno nie dla sprzetu Cytuj Odnośnik do komentarza
damianKr 7 Opublikowano 19 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 czerwca 2020 (edytowane) Pytanie do osób które trzymają konsole w zamknięciu, konsola się nie grzeje? Rozumiem, że podczas grania otwieracie drzwiczki? Ja mam taki problem że pod TV mam dość wąską wnękę gdzie trzymam leżąco PS4 Pro. Tak sobie myślę, że nie jest to do końca zdrowe rozwiązanie dla konsoli ponieważ po godzinnym graniu temperatura we wnęce jest dość wysoka. PS5 ze względu na rozmiary do wnęki na 100% się nie zmieści więc i tak muszę szukać innego rozwiązania. Czyli albo schować niżej do szafki w pozycji stojącej i na czas grania otwierać drzwiczki. Minus taki że nie widać konsoli...... A myślę że chowanie tak ładnej PS5 to zbrodnia..... Druga opcja to jakaś dostawka do szafki pod TV, jakiś mały regał... Edytowane 19 czerwca 2020 przez damianKr Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 492 Opublikowano 19 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 czerwca 2020 Chowanie konsoli w szafce xdd Szanuje wasz heroizm. Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 984 Opublikowano 19 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 czerwca 2020 Dla lepszego efektu jeszcze kocem okryć, co by hałasu nie było słychać Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 948 Opublikowano 19 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 czerwca 2020 33 minuty temu, damianKr napisał: Pytanie do osób które trzymają konsole w zamknięciu, konsola się nie grzeje? Rozumiem, że podczas grania otwieracie drzwiczki? Ja mam taki problem że pod TV mam dość wąską wnękę gdzie trzymam leżąco PS4 Pro. Tak sobie myślę, że nie jest to do końca zdrowe rozwiązanie dla konsoli ponieważ po godzinnym graniu temperatura we wnęce jest dość wysoka. PS5 ze względu na rozmiary do wnęki na 100% się nie zmieści więc i tak muszę szukać innego rozwiązania. Czyli albo schować niżej do szafki w pozycji stojącej i na czas grania otwierać drzwiczki. Minus taki że nie widać konsoli...... A myślę że chowanie tak ładnej PS5 to zbrodnia..... Druga opcja to jakaś dostawka do szafki pod TV, jakiś mały regał... Odkręć drzwiczki. Problem solved. Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 514 Opublikowano 19 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 czerwca 2020 25 minut temu, damianKr napisał: Pytanie do osób które trzymają konsole w zamknięciu, konsola się nie grzeje? Rozumiem, że podczas grania otwieracie drzwiczki? Ja mam taki problem że pod TV mam dość wąską wnękę gdzie trzymam leżąco PS4 Pro. Tak sobie myślę, że nie jest to do końca zdrowe rozwiązanie dla konsoli ponieważ po godzinnym graniu temperatura we wnęce jest dość wysoka. PS5 ze względu na rozmiary do wnęki na 100% się nie zmieści więc i tak muszę szukać innego rozwiązania. Czyli albo schować niżej do szafki w pozycji stojącej i na czas grania otwierać drzwiczki. Minus taki że nie widać konsoli...... A myślę że chowanie tak ładnej PS5 to zbrodnia..... Druga opcja to jakaś dostawka do szafki pod TV, jakiś mały regał... Mam u siebie PS4 slim pod telewizorem w szafce z przeszkolonym drzwiczkami i jak gram to jest zamknięta. Próbowałem kiedyś czy jest różnica jak szafka jest otwarta lub zamknięta. W pracy konsoli nie widzę różnicy, temperatura samej konsoli praktycznie bez zmian. Poza tym, że jak są drzwiczki otwarte to jest głośniej bo wyje. Oczywiście jak gram ze 3 godziny to czuć ciepło w tej szafce. To taka typowa szafka pod tv mam tam 2 konsole i dekoder telewizji cyfrowej. Konsola w tej szafce od 4 lat. Jedyne to mam z tyłu szafki mały otwór gdzieś 10x10 centymetrów gdzie przechodzą wszystkie kable i wchodzą do ściany. 24 minuty temu, HiS napisał: Nie mam pojęcia o co chodzi z tym kitraniem sprzętu po szafkach Po kilkudziesięciu minutach gry w takiej szafce robi się sauna dla konsoli. A później takie przegrzane klamoty z pasta termoprzewodzaca twardsza niż przyrodzenie dindu sprzedają na pchlim targu. Ja nie widzę problemu ze schowaniem sprzętu. Skoro mam salon z szafką telewizyjną z ładnym ozdobnymi drzwiczkami. Poza tym nie mam potrzeby pokazywania sprzętu. Ale co kto lubi. Jak ktoś chce mieć na wierzchu to kwestia wyboru. 1 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 19 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 czerwca 2020 PS4 się smaży nawet w szafce z otwartymi drzwiczkami. Ta konsola nie może mieć żadnej j zabudowy i powinna stać w otwartej przestrzeni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 514 Opublikowano 19 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 czerwca 2020 Możliwe choć nawet jakiś czas temu testowałem przy otwartych i zamkniętych drzwiczkach kiedy konsola zamieni się helikopter i nie było znacznej różnicy. Konsola ma chłodzenie jakie ma więc liczyć tylko możemy, że PS5 będzie pod tym kątem lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza
czarek250885 310 Opublikowano 19 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 czerwca 2020 4 godziny temu, Michał102 napisał: PS4 się smaży nawet w szafce z otwartymi drzwiczkami. Ta konsola nie może mieć żadnej j zabudowy i powinna stać w otwartej przestrzeni Pamiętacie jak przed premierą były te punkty Sony z ps4? One też były zamknięte w plastikowych obudowach co powodowało częste zawiechy systemu. Już wtedy było wiadomo, że system chłodzenia nie jest najwyższych lotów. Jednakże dzięki xboxowi i porównaniach w kulturze pracy sprzętu szefowie Sony wzięli to sobie do serca i ps5 miejmy nadzieję będzie pod tym kątem lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 19 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 czerwca 2020 Jak ktoś się upiera i chce trzymać konsole w ciasnej szafce gdzie jedyny dostęp powietrza jest od przodu, to nie głupim pomysłem jest wywiercenie w tylnej sciance dziury i zamontowanie jakiegoś wentylatora, który będzie wysysał to gorące powietrze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 514 Opublikowano 19 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 czerwca 2020 U mnie ta szafka nie jest bardzo szczelna tam powietrze wchodzi choćby od tyły przez otwór. Dopiero jak gram jakieś 3 godziny to jak otworzę szafkę to czuć, że jest tam nieco cieplej, ale tak jak mówię 4 lata tak siedzi i na razie nic się nie działo złego z konsolą. Założenie dodatkowego wentylatora to kolejny hałas. Liczę bardzo, że zrobią porządek z chłodzeniem przy next genach. Z mojej perspektywy urządzenie, które nie kosztuje mało powinno zapewnić sensowną kulturę pracy. Bo faktycznie ostatnio podczas gry na RDR2 (najczęściej gram na słuchawkach) ale jak ściągnąłem to wyje solidnie poczciwa slimka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi