Fanek 669 Opublikowano 3 września 2020 Opublikowano 3 września 2020 2 godziny temu, _daras_ napisał: Ja mam PS4 Pro- HDMI- amplituner- HDMI- TV. Turtle Beach za to z PS4 optykiem do stacji i ze stacji USB do PS4 (notabene fajna sprawa że PS4 automatycznie przełącza wyjście audio po wyłączeniu ampli i włączeniu słuchawek). Czyli jeśli PS5 nie będzie miało optyka, to muszę stację TB połączyć z TV optykiem i USB z PS5? Nie ma jakiejś przejściówki? PS5 po tv, eARC po hdmi do ampli, TB po optyku do tv, chyba tak najlepiej. Ja mam amplituner z HDMI 2.1 więc chyba bezpośrednio to połącze Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 4 września 2020 Opublikowano 4 września 2020 14 godzin temu, Fanek napisał: PS5 po tv, eARC po hdmi do ampli, TB po optyku do tv, chyba tak najlepiej. Ja mam amplituner z HDMI 2.1 więc chyba bezpośrednio to połącze To ampli chyba niedawno kupowałeś jak masz wejście/wyjście 2.1 Tylko ja się zastanawiam czy faktycznie nie stracę na dźwięku: optyk + TV źródłem dźwięku jest TV a optyk + konsola źródłem dźwięku jest konsola... A nawet jak eARC coś polepszy (jeśli tak się da połączyć) to i tak źródło to TV czyli teoretycznie najsłabszy dźwięk. No chyba że się mylę i nie ma żadnej różnicy. Albo kupno nowych słuchawek pod PS5 (tylko nie tych Sony dedykowanych broń boże) ze stacją co pójdzie już wszystko przez HDMI - konsola. Tylko wtedy PS5 musiałoby by mieć dwa wyjścia HDMI... Cytuj
WisnieR 2 736 Opublikowano 4 września 2020 Opublikowano 4 września 2020 Chłopie 3 osoby ci napisały, że nie ma to znaczenia. Widać, że nie masz pojęcia o temacie więc nie kwestionuj tylko zaufaj innym. Będzie ok! Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 4 września 2020 Opublikowano 4 września 2020 3 godziny temu, _daras_ napisał: To ampli chyba niedawno kupowałeś jak masz wejście/wyjście 2.1 Tylko ja się zastanawiam czy faktycznie nie stracę na dźwięku: optyk + TV źródłem dźwięku jest TV a optyk + konsola źródłem dźwięku jest konsola... A nawet jak eARC coś polepszy (jeśli tak się da połączyć) to i tak źródło to TV czyli teoretycznie najsłabszy dźwięk. No chyba że się mylę i nie ma żadnej różnicy. Albo kupno nowych słuchawek pod PS5 (tylko nie tych Sony dedykowanych broń boże) ze stacją co pójdzie już wszystko przez HDMI - konsola. Tylko wtedy PS5 musiałoby by mieć dwa wyjścia HDMI... To Denon model na 2020, tydzień temu wszedł do sklepów ma wejście i 3 wyjścia HDMI 2.1 Nie usłyszysz różnicy w dzwieku po optyku, z tym że optyk prześle dzwięk tylko do DTS/ DD 5.1 tak samo jak ARC. Po eARC dopiero gęste czyli DTS X/Atmos/ True HD Cytuj
Soul 1 321 Opublikowano 4 września 2020 Opublikowano 4 września 2020 Strasznie mały ten radiator, dwa wiatraki? chyba taka ciach ta konsola nie będzie no cóż zobaczymy. Dysk w konsoli ma 825 bo tak sobie Sony wymyśliło - 150 gb? na dane, zostaje mało w uj, jeszcze brak informacji jak będzie można rozszerzyć pamięć. 1 Cytuj
Patricko 1 404 Opublikowano 4 września 2020 Opublikowano 4 września 2020 Mówili, że będzie dodatkowy slot na dysk NVME, tyle że prędkość minimalna będzie musiała być 7Gb/s, czy jakoś tak. Do tego dochodzi zapewne możliwość podłączenia dysku poprzez USB. Cytuj
Soul 1 321 Opublikowano 4 września 2020 Opublikowano 4 września 2020 Mogli by dać konkretne info, konkurencja z tym problemu nie ma wywaliła kawę na ławę. 1 Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 4 września 2020 Opublikowano 4 września 2020 Nie slot na Nvme tylko chyba usb 3.2 ? A odczyt przynajmniej 5gb/s bardziej Cytuj
Patricko 1 404 Opublikowano 4 września 2020 Opublikowano 4 września 2020 (edytowane) Ma być dodatkowy slot na dysk M2 NVME, ale Cerny mówił, żeby się wstrzymać z zakupem takich dysków bo wciąż testują różne opcje, poza tym te dyski obecnie są cholernie drogie póki co. https://wccftech.com/playstation-5-has-a-regular-nvme-ssd-slot-for-expansion-but-it-will-require-sonys-validation/ USB 3.2 to będzie przeznaczony do zewnętrznego dysku. Edytowane 4 września 2020 przez Patricko 1 Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 4 września 2020 Opublikowano 4 września 2020 10 godzin temu, WisnieR napisał: Chłopie 3 osoby ci napisały, że nie ma to znaczenia. Widać, że nie masz pojęcia o temacie więc nie kwestionuj tylko zaufaj innym. Będzie ok! O stereo i sprzęcie audio możesz ze mną pogadać, ale na słuchawkach faktycznie się nie znam bo ich po prostu nie lubię (zdecydowanie preferuję kino domowe), ale jak chcę grać po 22 to jestem do nich po prostu zmuszony i tyle Cytuj
Soban 4 057 Opublikowano 7 września 2020 Opublikowano 7 września 2020 Niech już zatrzymają tą karuzelę s(pipi)enia i wyłożą karty. Takiej żenady i czajenia się z kwiatami jak z nadchodzącą generacją to nie pamiętam. Może planują state of play i premiere dnia następnego w ramach exclusive battle royale pod media marktem. 1 Cytuj
YETI 10 994 Opublikowano 8 września 2020 Autor Opublikowano 8 września 2020 Znają cenę xboxa, więc w ogóle mnie to nie zdziwi. Cytuj
Jakim 1 791 Opublikowano 8 września 2020 Opublikowano 8 września 2020 Dadzą $489 i wygrali. Koniec. 1 Cytuj
Faka 3 992 Opublikowano 8 września 2020 Opublikowano 8 września 2020 Ale w tym sony to teraz nieźle im się musi dupa palić, po tych przeciekach, co pokazał microsoft 1 Cytuj
Square 8 605 Opublikowano 8 września 2020 Opublikowano 8 września 2020 A to niby czemu? Tak samo miało im się palić po pokazaniu XSX, a Sony po prostu sobie zapowiada wszystko tak jak planowali. 4 2 Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 8 września 2020 Opublikowano 8 września 2020 Tweet jest już niedostępny. W ogóle sony wczoraj mówiło, że dla nich ten tydzień jest o vr i nie będzie newsów związanych z ps5. Cytuj
mugen 1 955 Opublikowano 8 września 2020 Opublikowano 8 września 2020 25 minut temu, Faka napisał: Ale w tym sony to teraz nieźle im się musi dupa palić, po tych przeciekach, co pokazał microsoft No to jak było, Sunny czekało aż MS wystrzeli z ceną pierwszy, czy jednak nie czekało, skoro teraz ma im się pod dupą palić? Cytuj
Faka 3 992 Opublikowano 8 września 2020 Opublikowano 8 września 2020 Rzuciliby już w końcu kartę na ławę i pokazali ceny obu konsol, a także datę premiery. Ile można czekać? Chociaż na tym, pokazie VR mogliby dolać do pieca właśnie z takimi informacjami, że tu cena i tam cena, każdy zadowolony. Cytuj
Il Brutto 1 624 Opublikowano 8 września 2020 Opublikowano 8 września 2020 On 8/31/2020 at 7:08 PM, Il Brutto said: Ja tak sobie marzylem o wstecznej do co najmniej PS3 zeby ograc DeS i NG. Jako ze pierwsza jednak dostanie remaster to chociaz czesciowo jestem zadowolony. Ale jednak w takiego NGS2 to bym pogral chetniej niz w jakies hity na 2021 rok. 1 Cytuj
Soul 1 321 Opublikowano 8 września 2020 Opublikowano 8 września 2020 Dali by NG4 a nie jakąś tam kolekcję. 1 Cytuj
Bzduras 12 532 Opublikowano 8 września 2020 Opublikowano 8 września 2020 Kolekcja z dwoma częściami w 4K (na trzy wydane) jest już od dawna na Xboxie, NG4 albo brak jaranka. A granie w te gry na Joyconach pewnie nadszarpnie niejednemu nerwy przez nieprecyzyjne analogi. Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 8 września 2020 Opublikowano 8 września 2020 19 minut temu, suteq napisał: @XM.doszedł Nie doszedłem bo zamiast og ng2 to dali to yebane gowno ngs2. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi