kanabis 22 640 Opublikowano 21 września 2020 Opublikowano 21 września 2020 1 minutę temu, Komar napisał: To jak to taki fantastyczny pomysł, to dlaczego Sony niż wydaje TLoU czy Spidermana na Xboxa? Przecież podobno mogliby wtedy zarobić więcej. Ale wiesz ze gry na konsole sony sprzedaja sie lepiej niz na xboxa i to microsoft caly czas probuje gonic nie sony dokladajac do interesu? 2 minuty temu, Komar napisał: Nie po to wydali ponad 7 baniek by wydawać ich gry na konsole Sony, brak ex’ów to był ciagle największy problem tej platformy i tym ruchem to zmieniają. A jaki problem wydawac gry typu doom, fallout multiplatformowo , zarabiac na nich a do tego dolozyc exy jako nowe ip studia? Cytuj
Faka 4 047 Opublikowano 21 września 2020 Opublikowano 21 września 2020 (edytowane) No nie wiem, teraz gierki po 360 zł w nowej generacji, także Sony odczuje spadek. Z resztą nawet śmiem sądzić, że gry które będą wydawane na PS5 będą mogły mieć wybrakowane rzeczy typu grafika, czy zawartość w grze. Edytowane 21 września 2020 przez Faka Cytuj
nikt 43 Opublikowano 21 września 2020 Opublikowano 21 września 2020 1 minutę temu, Faka napisał: No nie wiem, teraz gierki po 360 zł w nowej generacji, także Sony odczuje spadek. Z resztą nawet śmiem sądzić, że gry które będą wydawane na PS5 będą mogły mieć wybrakowane rzeczy typu grafika, czy zawartość w grze. Skąd taka myśl? Zawsze myślałem że wydawca/dev chce wydać jak najlepszy produkt aby był jak najlepiej oceniany / przyjęty a co za tym idzie jak najlepiej się sprzedał ($$$). Cytuj
Faka 4 047 Opublikowano 21 września 2020 Opublikowano 21 września 2020 (edytowane) 1 minutę temu, nikt napisał: Skąd taka myśl? Zawsze myślałem że wydawca/dev chce wydać jak najlepszy produkt aby był jak najlepiej oceniany / przyjęty a co za tym idzie jak najlepiej się sprzedał ($$$). Ostatnio taką praktykę robiło Sony, a teraz jest przykład z DMC bez RT. Edytowane 21 września 2020 przez Faka 1 Cytuj
Komar 8 Opublikowano 21 września 2020 Opublikowano 21 września 2020 1 minutę temu, kanabis napisał: Ale wiesz ze gry na konsole sony sprzedaja sie lepiej niz na xboxa i to microsoft caly czas probuje gonic nie sony dokladajac do interesu? A jaki problem wydawac gry typu doom, fallout multiplatformowo , zarabiac na nich a do tego dolozyc exy jako nowe ip studia? Nie ma szans na to, kupili to by zwiększyć przewagę konkurencyjną. Nie wydając tej kasy na przejęcie wciąż te gry mieliby także u siebie, więc MS poszedł na zakupy i wydał zielone by w końcu dostać porządne exy i zmotywować graczy na przejście na ich platformę. Sony utrzymywało siłę PS właśnie przez exy, teraz MS wchodzi poważnie do gry. 1 Cytuj
SlimShady 3 434 Opublikowano 21 września 2020 Opublikowano 21 września 2020 Przypomnę, że Street Fighter V, to też multiplatforma, która została zagrabiona. Moim zdaniem nie będą wydawać tego na PS5(oprócz tego, co muszą, bo Sony opłaciło czasówki DeathLoop i Tokyo). Za dużo kasy weszło w grę, a właśnie takimi ruchami sprzedajesz konsole. Chcesz zagrać, to musisz kupić naszą skrzynkę i przy okazji abonament(pomijam chmurę, bo to jeszcze coś innego). Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 21 września 2020 Opublikowano 21 września 2020 Tak jest. Po to są exy - żeby zmusić do zakupu konsoli. Nie wiem jaki byłby sens wydac tyle kasy i robic multiplatformy. 1 Cytuj
kanabis 22 640 Opublikowano 21 września 2020 Opublikowano 21 września 2020 Czas pokaze. Jesli w przyszlosci wszystkie gry od bethsedy mialy by sie nie ukazac na ps5 to zagranie microsoftu byloby chyba jednym z najwazniejszych wydarzen w calej historii xboxa/playstation. Cytuj
SebaSan1981 3 630 Opublikowano 21 września 2020 Opublikowano 21 września 2020 Przecież to jasne jest, dlaczego gry będą droższe na ps5. Wyjaśnienie tego fenomenu jest proste: Firmy takie jak Ubi, EA, Biedezda, Capcom i inni w końcu zreflektowali się że mikropłatności, lootboxy są złe i niegodziwe, zrobiło im się przykro z powodu cierpienia graczy kupujących paczki i time savery. Wielkie studia uderzyły się w pierś żałując za swe winy, dlatego kosztem braku mikrotransakcji w grach na Plajstejszyn5 podnieśli lekko ceny swych produktów aby sobie te straty zrekompensować. Cytuj
Faka 4 047 Opublikowano 21 września 2020 Opublikowano 21 września 2020 No nie bardzo, dalej bawią się w dlc i mikrotransakcje. Osrane NBA, czy Fiutowske Fifa dalej będą mieć. Cytuj
Czoperrr 5 239 Opublikowano 21 września 2020 Opublikowano 21 września 2020 Niestety Sony osiadło na laurach i przez swoje zagrywki traci klientów. W obecnej generacji grałem na Ps4 (wyjątkowo, wcześniej kupowałem wszystkie konsole) ale teraz szykuje się na XSX i większość moich znajomych również. Sony niestety nie ma obecnie do zaoferowania nic poza logiem God of War 2. Cytuj
addhoc 65 Opublikowano 21 września 2020 Opublikowano 21 września 2020 (edytowane) Czy traci klientów? Chyba nie bardzo. Fakt, akcja marketingowa PS5 to wymuszanie wszystkiego, niedomówienia i brak jasnego przekazu. Ale mimo to i tak mają first party studia z takimi markami o jakich Microsoft śni po nocach. Czy zakup Bethesdy to będzie dobry ruch czas pokaże, Rare cudów im nie przyniosło, tu może być podobnie. Edytowane 21 września 2020 przez addhoc Cytuj
Szermac 2 853 Opublikowano 21 września 2020 Opublikowano 21 września 2020 (edytowane) No i Demons souls, nie oszukujmy się, Soulikeowe community jest dość potężne Ale zgadzam się z Tobą, Sony troszkę zbyt brawurowo rozpoczęło Edytowane 21 września 2020 przez cotek Cytuj
Welna 1 094 Opublikowano 21 września 2020 Opublikowano 21 września 2020 Normalne Latwiej wchodzic na szczyt niz sie na nim utrzymac Dla dobra graczy niech M$ napierdala $ony ile wlezie a my staniemy posrodku i spijemy smietanke z dwoch stron jak na prawdziwych graczy przystalo Jutro do Preordera PS5 dolaczy XSX 3 1 Cytuj
aux 3 807 Opublikowano 21 września 2020 Opublikowano 21 września 2020 Ja jestem spokojny o niebieskich. Owszem, Sony działa w trybie roku 2006. Ich buta i olewactwo są straszne. Dostali plaskacza, za chwilę dostaną kolejnego (wierzę w plotę że M$ kupił duże polskie studio), ale przeczekamy to. Za rok o tej porze będziemy się ślinić do trailerów kolejnych gier ND, Santa Monica, Guerilla itd. M$ robi dobrą robotę, zdobędą wreszcie nowych klientów i obstawiam że sprzedaż PS5 i Xboxów będzie szła łeb w łeb. Sony jest trochę jak nasz PIS. Wierny i zadowolony elektorat wybaczy wszystko. Ja na pewno. Na M$ jestem strasznie wkur.wiony za fakap z Halo Infinite. To mnie odpycha od zakupu klocka. A jednocześnie podoba mi się ich ludzkie podejście do graczy (tania eSka, Game Pass i ten system ratalny). Zobaczymy co przyniesie start nowej generacji. Jedno jest pewne, będzie bardzo ciekawie. 3 1 Cytuj
Labtec 3 654 Opublikowano 21 września 2020 Opublikowano 21 września 2020 1 hour ago, Starh said: O (pipi)a o ja (pipi)e panie, mam takie własnie IKEA biurko gdzie teraz jest PC+PS4 combo, ale będzie PS5 i muszę chyba pomyśleć jak to zmiescic Cytuj
Ma_niek 870 Opublikowano 21 września 2020 Opublikowano 21 września 2020 Jak myslicie odgryza sie czyms czy maja wy(pipi)ane? Cytuj
XM. 11 023 Opublikowano 21 września 2020 Opublikowano 21 września 2020 Ekskluzywny RT w remasterze GTA V co najwyżej. 1 Cytuj
Figuś 21 250 Opublikowano 21 września 2020 Opublikowano 21 września 2020 Nie, głowa w czterech literach im się zaklinowała. Cytuj
Shen 9 679 Opublikowano 21 września 2020 Opublikowano 21 września 2020 Konsole schodza i tak jak swieze bułeczki. Cytuj
Ma_niek 870 Opublikowano 21 września 2020 Opublikowano 21 września 2020 Narazie schodza. Zreszta niewiadomo ile tego rzucili na start. Ale dzis mega duzo ludzi zmieni swoje preordery Cytuj
pawelgr5 1 507 Opublikowano 21 września 2020 Opublikowano 21 września 2020 Ich nie stać na podobne zakupy więc co najwyżej więcej czasowych exów po 360zl od sztuki. Szkoda gadać. MImo wszystko to może być dobre jak by tak mocno przegrali w nadchodzącej generacji. Jak musza gonic to są zdecydowanie lepsi niż kiedy są liderem. 1 Cytuj
grabipl 150 Opublikowano 21 września 2020 Opublikowano 21 września 2020 (edytowane) Piękny strzał w pysk od ms, tyle pierdu pierdu od sony jak to nie stawiają teraz na exy a tu prosze, pięknie zaorane. Oby ms zablokował wszystkie gry przez bethesde na ps5 to może wtedy sony zacznie agresywnie walczyć o klienta i obudzi sie ze snu Edytowane 21 września 2020 przez grabipl 7 Cytuj
balon 5 370 Opublikowano 21 września 2020 Opublikowano 21 września 2020 48 minut temu, Welna napisał: Normalne Latwiej wchodzic na szczyt niz sie na nim utrzymac Dla dobra graczy niech M$ napierdala $ony ile wlezie a my staniemy posrodku i spijemy smietanke z dwoch stron jak na prawdziwych graczy przystalo Jutro do Preordera PS5 dolaczy XSX + Bardzo w punkt. Jak Sony nie zmieni podejścia w tej generacji będzie dla mnie maszynką dla exów. Resztę ogram na XSX którego jednak wezmę na premierę oczywiście z GP. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez Square,
avatary adventowe, lista aktualizowana dziennie aż do 24.12
Rekomendacja dodana przez Square
8 reakcji
Pokaż odpowiedź