Skocz do zawartości

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

YETI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Xoltro napisał:

Siema,

Tak jak w temacie co bierzecie na premierę konsoli (głównie chodzi mi o gry)?

Jak nie miałeś styczności z PlayStation to polecam na start wykupić sobie abonament PS Plus.

Posiadacze PS5 otrzymają gry z biblioteki zwanej PS Plus Collection. Lista gier do znalezienia w google, ale to między innymi God od War czy Uncharted 4, Bloodborne czy nawet Batman Arkham Knight który na PS4 to majstersztyk w porównaniu do wersji PC.

Gdybym nie miał PS 4 to bym się sekundy nie wachał nad zakupem. To zupełnie inne doświadczenie niż te kupiaste MMO.

Wiedźmin 3 ma podobno wyjść w nowej edycji z podrasowaną grafiką na PS5/XSX a Cyberpunka niech łatają po premierze... daj im z pół roku.

Edytowane przez Dalhi
Opublikowano (edytowane)

@Xoltro  brzmi znajomo :)

poszukaj na pepper a znajdziesz ps plus roczny za 140-150zł i masz grania na rok czasu w super tytuły generacji ;)

inne exy z ps4 znajdziesz na allegro czy tu na forum w dziale sprzedaż za śmieszną kase.

Sony mówi że ok 4000 gier z ps4 będzie działać na ps5, więc mały procent szans że na niedziałający trafisz

Uncharted 4 zacznij, ale to była petarda

Spoiler

atom-bomb-uranium-hiroshima-drc.jpg

Edytowane przez Fanek
Opublikowano (edytowane)

Walmart dostał na magazyny, więc tak jak mówili akcesoria będą wcześniej w sklepach

EkeoxF4XgAA-Dux?format=jpg&name=large

EkiiV9-WMAAQ-JM?format=jpg&name=large

Tutaj pomyłka, no ale dosyć soon

Eki_g50XgAEvNbX?format=jpg&name=large

Znalazłem na twiterze, ale nie wiem w jaki sposób to zmierzyli może fake

Cytat

SoC Die Size mm², FAN, TEMPERATURE
Termometr
(~estimate,^peak)

PLAYSTATION 5
308.00
Double-Sided Fan 120mm x 45mm
~55° | 131 f
^65° | 149 f

XBOX SERIES X
360.45
130mm x 25mm
~52° | 125 f
^62° | 143 f

SERIES S
197.05
120mm x 14mm
~47° | 116 f
^58° | 136 f

Edytowane przez Fanek
Opublikowano

Ale po co skoro dla ciebie nic to nie zmieni, a ci co chcą grać bez kabla dalej będą mogli.

Mój wysłużony pięcioletni pad dalej wytrzymuje kilka godzin, zdecydowanie mniej niż roczny, ale tragedii nie ma. Wiadomo, że lepiej by było jakby wytrzymywał te 20h minimum.

Opublikowano

Kurde już nic nie pasują daja bezprzewodowe źle, na kablu pewnie tez by było źle. Cieszmy się co mamy, a jak bateria nie trzyma to zawsze można nowego kupić :) bo mi iphone dwuletni tez zżera baterie i taki to już urok takich urządzeń. Nic nie trwa wiecznie, a może akurat nowy pad będzie poprawiony i będzie trzymał dłużej

Opublikowano

Ja swoje dwie baterie załatwiłem taką zewnętrzną ładowarką do padów. Teraz mi pady trzymają max godzinę i nie ma wibracji lub są mega słabe. 

Na kablu muszę grać, by mieć mocne wibracje.

Piszę to jako przestrogę by nie używać jakiś badziewnych ładowarek. Ja swoją za free w sklepie dostałem z konsolą.

Opublikowano

https://www.pepper.pl/promocje/playstation-plus-1-rok-subskrypcja-europa-polska-306899?page=3#thread-comments

Powiedzcie mi, jak kupie stąd klucz do ps+ i aktywuje go dopiero jak kupię konsolę (mam nadzieję że na premierę) to nic złego nie powinno się stać, chodzi mi o problemy z tytułu tego, że aktywuje na ps5, a nie ps4 albo kod utracił jakąś datę ważności.

Opublikowano
Godzinę temu, Xoltro napisał:

https://www.pepper.pl/promocje/playstation-plus-1-rok-subskrypcja-europa-polska-306899?page=3#thread-comments

Powiedzcie mi, jak kupie stąd klucz do ps+ i aktywuje go dopiero jak kupię konsolę (mam nadzieję że na premierę) to nic złego nie powinno się stać, chodzi mi o problemy z tytułu tego, że aktywuje na ps5, a nie ps4 albo kod utracił jakąś datę ważności.

Subskrypcja jest powiązana z kontem, a nie z konsolą, więc nie powinno być problemów. Nie wiem jak jest z datą ważności tych kodów.

Opublikowano (edytowane)

Fan made, ale daje jakiś pogląd jak to może wygladać

tvqwGyL.jpg

Zaktualizowane

Spoiler

pufus5nlkot51.jpg?width=960&crop=smart&a

Tu jeszcze fajny custom w highrez

Spoiler

rloytorvigt51.jpg

Edytowane przez Fanek
Opublikowano
15 minutes ago, LiŚciu said:

Dash wygląda pięknie. Klasa. 

Co do Upgrade - boost czy czy coś więcej?

Dla mnie to wygląda tak, jakbyśmy za free dostawali wersję na ps5. 

Cyberpunk2077 nawet nie ma pudełka na ps5.