nero2082 736 Opublikowano 6 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2020 6 minut temu, Figuś napisał: Pogodzę was wodę z ogniem? nie wiem jak Ty Figuś ale ja nie biorę nextgena żeby grać we wsteczne (sprawdzę loadingi w Crash Bandicoot z ciekawości), tak samo nie interesują mnie rozpixelowane indyki na pierwszy ogień, musi być mięcho, konkretna grafa najlepiej z wszystkimi możliwymi wodotryskami i raytracingiem - takie potwierdzenie że warto było ulokować kasę... poza tym tylko jedna konsola ma killera na start (Demon's Souls), tylko jedna konsola ma gamechangerowy pad z prawdziwym powiewem nextgenu (o czym mówi co druga recenzja)...ja patrzę na lineup przede wszystkim i mimo że nie ma tego wiele to Bluepoint i jeszcze kilku devsów uratowało sprawę i dowiozło parę gierek. a 2021 zapowiada się na totalną miazgę jeśli nie będzie obsuw, PS4 mogłoby pomarzyć o takim pierwszym roku życia do tego dochodzą znajomi którzy osiedlili się na Plejce, dodaj do tego prężny rynek używek, ps plus collection który jest fajną namiastką gamepassa i masz kompletny ekosystem, któremu nic nie brakuje* *no dobra przydałby się jakiś dobry multi typu TLOU2 Factions, oby nie dłubali przy tym za długo 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 6 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2020 10 minut temu, nero2082 napisał: wymień jeden powód posiadania xboxa Dla mnie to halo 5, mp tej generacji i najwięcej spędzonych godzin w grze w tej generacji. O takich powodach jak mocniejszy sprzęt, gpu czy Infrastruktura sieciowa nawet nie wspominam bo by Ci bania pękła. Zresztą nawet liść nie jest tak głupi by wywalać 360 na gierki i kupuje xsx. To w sumie argument ostateczny. Cytuj Odnośnik do komentarza
nero2082 736 Opublikowano 6 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2020 1 minutę temu, lpcl napisał: Dla mnie to halo 5, mp tej generacji i najwięcej spędzonych godzin w grze w tej generacji. O takich powodach jak mocniejszy sprzęt, gpu czy Infrastruktura sieciowa nawet nie wspominam bo by Ci bania pękła. Zresztą nawet liść nie jest tak głupi by wywalać 360 na gierki i kupuje xsx. To w sumie argument ostateczny. halo 5, no tak zapomniałem że system seller nie dojechał, cośtam piszesz o mocniejszym sprzęcie, masz na myśli to? czyli jedynym argumentem nie do podważenia jest tani gamepass, co do cen gierek to myślisz że tylko Sony podniesie? hehe nice try. osobiście dam się doić tylko w wyjątkowych przypadkach*, tak to będę jechał na używkach 24/7, *wyjątkowe przypadki - launch, cyberpunk albo premiera exa/hiciorka na którego będę miał ciśnienie Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 6 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2020 44 minuty temu, Fanek napisał: Nie wiem jak te video zlinkować to wrzucam link, UI PS5 https://www.reddit.com/r/PS5/comments/jp9bmk/a_closer_look_at_the_ps5_ui_experience W przyszłości będzie można tak: To światło z góry jakby sam B Ó G przemówił, prawdziwy nextgen, oby do Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 6 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2020 16 minut temu, nero2082 napisał: nie wiem jak Ty Figuś ale ja nie biorę nextgena żeby grać we wsteczne Po potwierdzeniu wstecznej podjąłem decyzję o zostawieniu sobie paru mniej priorytetowych pozycji do ogrania już na PS5, bo jakby nie patrzeć tytuły na start są, ale rozstrzał pomiędzy ich premierami będzie spory i wtedy tak czy tak gdyby nie wsteczna musiałbym wracać na PROsiaka Z PS+ Collection może dwa tytuły mnie interesują albo były już w plusie Cytuj Odnośnik do komentarza
nero2082 736 Opublikowano 6 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2020 Sony na serio nie musi się starać jak ma takich devsów pod swoimi skrzydłami.. Cytuj Odnośnik do komentarza
Inferi 49 Opublikowano 6 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2020 Wsteczna tez niema dla mnie znaczenia. W mojej opinii jedynym argumentem na obecna chwile posiadania Series X jest biblioteka wlasnie z poprzednich generacji dla osob kupujacych zawsze konsole Sony. Obie konsole start maja slaby, ale PS5 ma killera w postaci Demonsow na ten moment. Nawet przyszlosc Xboxa jest nie pewna, bo to, ze wyjda exy za 3 lata - nie znaczy, ze one beda cokolwiek znaczyc. Mi szkoda Bethesdy, bo akurat cenie ta firme za wydanie Dishonored czy Eldersow i Fallouty. Ewentualnie kupie wlasnie Series X w przyszlosci gdy cos z tego w koncu wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Fanek 668 Opublikowano 7 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2020 (edytowane) Spoko test, szczególnie wyniki poboru prądu temp hałas. Gry ze wstecznej pobierają znacznie mniej energy nawet te z patchem, dopiero pisane normalnie pod PS5 ożywiają hardware konsoli. Więc w sumie bardzo mało widzieliśmy https://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/playstation-5-recenzja.html edit: w innym teście Morales pobierał nawet 225wat Edytowane 7 listopada 2020 przez Fanek Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 7 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2020 Jak ktoś chce gamepasa na pleja, to polecam ps now. Kupując na UK na cdkeys.com to wychodzi jakieś 3funty na miesiąc. Ostatnio dali Resident Evil 7 i Days gone. Zabawne jest też, że sporo gier Bethesdy mają. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 610 Opublikowano 7 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2020 4 godziny temu, nero2082 napisał: wymień jeden powód posiadania xboxa Xbox gamepass - najlepsza oferta dla graczy w branży Cytuj Odnośnik do komentarza
nero2082 736 Opublikowano 7 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2020 (edytowane) świetna oferta ale podziękuję, mam na PC tymczasem wracam do hypowania się poważną platformą dla graczy, nextgen zaczyna się 19 listopada :] Edytowane 7 listopada 2020 przez nero2082 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 435 Opublikowano 7 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2020 (edytowane) del Edytowane 7 listopada 2020 przez messer88 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 049 Opublikowano 7 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2020 nero to alt YETIego? Były gify, była lista prawdy, jest brak Xboxa. No wszystko się łączy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 898 Opublikowano 7 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2020 No ale gość źle mówi? Faktycznie ta oferta lepiej się prezentuje. Szkoda tylko ,że nigdzie nie ma konsoli do kupienia i pewnie ta sytuacja w tym roku się nie zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 049 Opublikowano 7 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2020 Polemizowałbym, ale nvm. Niektórzy mają tak, że zamykają się na jednej platformie i cokolwiek by się działo się nie zmieni. Ciężko zmienia się nawyki. Cytuj Odnośnik do komentarza
KarolJanuszGejmingu 466 Opublikowano 7 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2020 Ten UI wygląda kozacko,mega płynnie i jest ten klimat jak za czasów PS3 przy nejechaniu na grę odpala się muzyką związana z gra. Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 245 Opublikowano 7 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2020 Polemizowałbym, ale nvm. Niektórzy mają tak, że zamykają się na jednej platformie i cokolwiek by się działo się nie zmieni. Ciężko zmienia się nawyki.Cóż niektórych gamepass nie interesuje i o dziwo znam też takie osoby ( Dla mnie usługa rewelka). A poza gamepassem i grami z poprzedniej generacji, to aktualnie Microsoft nic nie oferuje, więc ja się akurat ludziom nie dziwię, że i w tym przypadku wolą ps5, bo sony udało się dostarczyć jakieś gry i pod tym względem start wygląda u nich po prostu lepiej, bo na xboxie finalnie nie ma praktycznie niczego. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
madhunt3r 21 Opublikowano 7 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2020 Dla osoby która przez cała generacje grała w gry na ps bądź ma spore zaległości growe, to wiadomo ze wybierze ps5 aby ograć te zaległości i mieć możliwość grania w nowe produkcje. Na xboxie musiałbym kupować każda grę, bo mało gier z gamepassa mnie interesuje. I tez uważam ze usługa jako usługa jest świetna. Póki co na horyzoncie jednak nie widać dużych produkcji od ich xbox studios, na ps5 już mam możliwość grania w spidera i inne produkcje które niebawem się pojawia w ciągu roku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
jupiq 1 Opublikowano 7 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2020 16 godzin temu, MYSZa7 napisał: Hurr durr gram tylko w gry single player i nie potrzebuje przez to Plusa xD Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 7 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2020 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 7 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2020 Brak vrr to już przegięcie. Może patcha dadzą w przyszłości... Przecież to powinna być podstawą w nowych konsolach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 7 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2020 Skoro w oficjalnych parametrach podają że obsługuje VRR to raczej w niedalekim czasie dodadzą jego obsługę. Poza tym nie wiem czym się blanti martwisz, przecież CX ma problemy z VRR XD 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
sajmon34 181 Opublikowano 7 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2020 Jakie problemy ma cx z vrr? Prosze o przyklad, a nie linki do Vincenta na yt. Cytuj Odnośnik do komentarza
PiPoLiNiO 784 Opublikowano 7 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2020 Zaraz nic nie będzie działać. Akurat też vrr bym mocno przytulił bo to robi sporą różnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 7 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2020 7 minut temu, blantman napisał: Brak vrr to już przegięcie. Może patcha dadzą w przyszłości... Przecież to powinna być podstawą w nowych konsolach. Chcesz żeby podstawą były gry pisane tak żeby po procesie optymalizacji nie trzymały klatek? Serio? Jak pisałem wielokrotnie: VRR to bardzo dobra funkcja, ale to jest przede wszystkim też ostateczność (VRR lepiej sprawdza się na PC z racji szerokiej opcji skalowania wydajności po stronie użytkownika). Poza tym nie sądzę aby długo przyszło czekać na firmware update z VRR, gdyż ten jest w oficjalnych specyfikacjach konsoli. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi