Patricko 1 394 Opublikowano 7 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2020 Licznik jest od dawna ukryty. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 7 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2020 Przecież to dane gier z PS4, które zawsze były liczone przez Sony tylko nie były udostepniane użytkownikowi. Te godziny z podsumowania roku skądś się brały. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 525 Opublikowano 7 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2020 Dokładnie tak, licznik jest "od zawsze", ale dopiero niedawno udostępnili to publicznie i będzie na PS5 też. Przykład exophase o którym była mowa wczoraj pokazuje, że nie do końca te dane są dokładne, ale lepiej to niż nic. Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 643 Opublikowano 7 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2020 na exophase można już widzieć godziny z PS4 tytułów Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 450 Opublikowano 7 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2020 Pewnie ciezko jest okreslic dokladna ilosc godz na podstawie save z innego systemu PS5 > PS4, ale kiedy juz zaczniemy ogrywac wszystko na jednym sprzecie to licznik powinien byc mega dokladny. Oby 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 643 Opublikowano 7 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2020 Ale tu nie ma z innego systemu, PS4 konsola liczy czas Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 7 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2020 U mnie dobrze liczy. Ciekawe co wpływa na błędy licznika. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 450 Opublikowano 7 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2020 11 minut temu, Labtec napisał: Ale tu nie ma z innego systemu, PS4 konsola liczy czas to proszę rzuć jeszcze raz okiem na fotke. Cytuj Odnośnik do komentarza
Fanek 668 Opublikowano 7 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2020 (edytowane) Jak się okazuje w Days Gone nie tylko podciągneli rozdzielczość i fps, ale zrobili więcej Spiderman RT on/off w ruchu Remote play Cały team zmienia się na nowej gierce w dash, już gdzieś to było na nagraniu Kilka rzeczy o których Sony nie mówiło i uwaga nawet DZIAŁAJĄ ! XD sporo customizacji dash Edytowane 7 listopada 2020 przez Fanek Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 643 Opublikowano 7 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2020 1 minute ago, MEVEK said: to proszę rzuć jeszcze raz okiem na fotke. Wlacz se twoj profil na exophase, ja nie mam PS5 a juz mam wszystkie godziny z ps4 gier https://www.exophase.com/psn/user/S4rgioThor/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 525 Opublikowano 7 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2020 Podoba mi się opcja ustawienia w menu konsoli czy chcemy aby gierki odpalały się w trybie performance/resolution, audio w języku menu czy w domyślnym, napisy on/off, odwrócona kamera itp. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Fanek 668 Opublikowano 7 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2020 Poziom hałasu przy Spideranie Instalacja gier tak szybka jak na początkach PS4 ! Szybkie przełączanie gier, w które się grało, uruchamia od nowa ale menu pod ręką Crysis remaster Cytuj Odnośnik do komentarza
czarek250885 310 Opublikowano 7 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2020 Ktoś może wie jak wejść w trofea na tej nowej apce? Jakoś nie mogę się tu odnaleźć. Jest ładniej, ale cóż są też mankamenty. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 492 Opublikowano 7 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2020 Wiadomo w końcu co z Bloodbornem i jak działa? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 7 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2020 3 minuty temu, Dr.Czekolada napisał: Wiadomo w końcu co z Bloodbornem i jak działa? Nie miał patcha pod PROsiaka i działa jak na PS4 zwykłym z tego co było na filmiku o wstecznej na Digital Founry 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 525 Opublikowano 7 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2020 13 minut temu, czarek250885 napisał: Ktoś może wie jak wejść w trofea na tej nowej apce? Jakoś nie mogę się tu odnaleźć. Jest ładniej, ale cóż są też mankamenty. Klikasz na górze (pod belka z wiadomościami) swój profil i tam masz trofea. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
szurubur 120 Opublikowano 7 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2020 3 godziny temu, Inferi napisał: Jest kilka typow hardcore'wych graczy. Tak jak pisalem, Xbox jest spoko z gamepassem dla ludzi grajacych malo, ale i tych grajacych namietnie - tylko trzeba pamietac, ze sa i maniacy grajacy w kilka gier ktorych niema na konsoli Microsoftu. Dla ogolnie hardcore'owych graczy lepsze jest Sony, bo ma multiki i swietne exy. dla hardcorowego gracza lepszy jest xbox bo jest zwyczajnie lepiej wykonaną maszyną na której zagrają w gry multiplatformowe w lepszej jakości i do tego mily prezent w postaci tanich gier w gp i "darmowych" exow od MS. Hardcorowy gracz w pierwszej fazie konsol powinien wybrac lepsza konsolę, a ps5 dokupić za 2-3 lata jak się nazbiera tych exow troche więcej, bo nie ukrywajmy to nie w exy gra się większość czasu. 5 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Inferi 49 Opublikowano 7 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2020 (edytowane) Jak moze byc lepszy Xbox jak niczym nie przyciaga. Co mnie otoczka, zreszta jak beda dzialac na obu nextgenach multiki to sie dopiero przekonamy. PS5 ma to samo plus exy, wiec wybor jest jasny. Nie kupuje nextgena by grac w pastgenowe gry. Edytowane 7 listopada 2020 przez Inferi 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
vip77 237 Opublikowano 8 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2020 Już był spokój z wojenką i od nowa się zaczęło Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 409 Opublikowano 8 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2020 Spokojnie już 10 listopada przyjdą do was Xboxiki, po dogłębszym podnieceniu i owtarciu konsoli oraz podłączeniu do TV zaczniecie się zastanawiać w co zagrać, ewentualnie co w drugi raz zagrać. Następnego dnia stwierdzicie, że lepiej było chyba kupic PS5. Walenie konia do GP i 10 sekund szybszego loadingu gier widzę końca nie ma. 2 1 9 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 492 Opublikowano 8 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2020 Tak samo mam ale z moim zakurzonym PS4. Jak dobrze mieć kilka sprzętów do grania i się niczym nie ograniczać. Cytuj Odnośnik do komentarza
madhunt3r 21 Opublikowano 8 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2020 Poziom hałasu przy Spideranie[/url] Instalacja gier tak szybka jak na początkach PS4 ! Szybkie przełączanie gier, w które się grało, uruchamia od nowa ale menu pod ręką Crysis remaster Poziom hałasu fakt cicho, ale słychać cewki jak w PS4 pro czyli powtórka z rozgrywki. Cytuj Odnośnik do komentarza
czarek250885 310 Opublikowano 8 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2020 (edytowane) 7 godzin temu, szurubur napisał: dla hardcorowego gracza lepszy jest xbox bo jest zwyczajnie lepiej wykonaną maszyną na której zagrają w gry multiplatformowe w lepszej jakości i do tego mily prezent w postaci tanich gier w gp i "darmowych" exow od MS. Hardcorowy gracz w pierwszej fazie konsol powinien wybrac lepsza konsolę, a ps5 dokupić za 2-3 lata jak się nazbiera tych exow troche więcej, bo nie ukrywajmy to nie w exy gra się większość czasu. Jednakże ten hardcorowy gracz musi kupić ps5 bo wie, że te exy to zawsze najlepsze gry. Taki paradoks. Edytowane 8 listopada 2020 przez czarek250885 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Elitesse 377 Opublikowano 8 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2020 10 godzin temu, Fanek napisał: Jak się okazuje w Days Gone nie tylko podciągneli rozdzielczość i fps, ale zrobili więcej Co tam jeszcze takiego zrobili? Z tego co widzę, to gra wygląda jakby została przepuszczona przez jakiś filtr wyjaskrawiający kolory. Coś takiego można zrobić zmieniając ustawienia na telewizorze Owszem, wygląda to na pierwszy rzut oka ładniej. 5 godzin temu, Donatello1991 napisał: Spokojnie już 10 listopada przyjdą do was Xboxiki, po dogłębszym podnieceniu i owtarciu konsoli oraz podłączeniu do TV zaczniecie się zastanawiać w co zagrać, ewentualnie co w drugi raz zagrać. Następnego dnia stwierdzicie, że lepiej było chyba kupic PS5. Walenie konia do GP i 10 sekund szybszego loadingu gier widzę końca nie ma. Na początku jednej i drugiej konsoli będą ogrywane gry ze starej generacji. Gdybym kupił na premierę ps5 to tak bym zrobił, bo póki co nie widzę tam nic nowego co by mnie zainteresowało i skłoniło do zakupu nowej konsoli. Poszerzenie oferty PS+ o kolekcję dobrych gier z tej generacji to dobre posunięcie Sony w odpowiedzi na GPU. Szkoda, że opcja będzie dostępna tylko na PS5. Na początek wjedzie u mnie xbox z AC: V, potem odpalę Upadły Zakon z GPU i będę czekać jak sytuacja się rozwinie grając w multiplatformy. W międzyczasie będę grał w gry na ps4 z kupki wstydu. Za dwa albo trzy lata kupię ps5 jak już będą te exy, które mnie zainteresują. Jeżeli będą wydawane równocześnie na ps4, a w niewiele lepszej wersji na ps5 to się dłużej zastanowię nad kupieniem nowego sprzętu sony. Nie uważam się za hardcorowego gracza, staram się podejść do tematu praktycznie. Zaczynałem od x360, bo w tamtym okresie był tańszy (i miał pierwsze Dead Rising - w sumie to dla tej gry kupiłem xboxa!), a ps3 miało słaby początek i było za drogie. W następną generację wszedłem z dużym opóźnieniem dopiero pod koniec 2018 r. (ze względu na RDR2) zaczynając od ps4, a później dokupiłem xboxa do gierek z GP PS4 mam ciągle do multiplatform, bo ten sprzęt jest mocniejszy od xboxa. Teraz rolę się odwróciły i to konsola M$ będzie do multiplatform (zakładam, że ze względu na lepsze parametry będą lepiej wyglądać i działać) oraz exów ze stajni M$. Chyba już nikt po ruchach M$ nie ma wątpliwości, że w tej generacji będą exy na xboxa. Ciężko powiedzieć czy jakością dorównają produkcjom na konsolę Sony ale w tej generacji będzie ostra walka o klienta. Z korzyścią dla graczy Cytuj Odnośnik do komentarza
nero2082 736 Opublikowano 8 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2020 (edytowane) wg Insomniac i DF raytracing w Spideyu MM jest najlepszy w branży konsolowej, patrząc na te gameplaye i to co szykują z Ratchetem trudno się nie zgodzić https://www.neogaf.com/threads/insomniac-our-ray-tracing-is-excellent-and-industry-leading-right-now-on-console.1575731/ można też już podejrzeć trofiki na PS5 https://www.exophase.com/platform/ps5/ Edytowane 8 listopada 2020 przez nero2082 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi