Ma_niek 860 Opublikowano 20 stycznia 2020 Opublikowano 20 stycznia 2020 To niech oni sie okresla wkoncu czy beda wydawc gierki na PC czy nie.Po co komu wtedy byla by konsola.Skladasz mocnego Pcta z biblioteka gier z xboksa i playstation. Plus game pass,steam,epic store i darmowe granie po sieci.Brzmi idealnie 1 Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 20 stycznia 2020 Opublikowano 20 stycznia 2020 Ale bez gierek z PS+ 1 3 Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 20 stycznia 2020 Opublikowano 20 stycznia 2020 Gdyby Sony teraz oficjalnie powiedziało, że ich gry wychodzą na PS4/5 i pc jednocześnie jak gry Microsoftu to składam małego pc na mini itx. Nawet gdyby była czasowa ekskluzywność rok czy dwa to i tak warto by było. Wszystko w jednym miejscu, wszędzie 60+ klateczek. Aż mi się przypominają czasy technikum i mój smok i5 2500k + GTX 670 Cytuj
MEVEK 3 515 Opublikowano 21 stycznia 2020 Opublikowano 21 stycznia 2020 Chcialbym zobaczyc nowe LittleBigPlanet na premiere konsoli. Dreams to jednak inna bajka. Cytuj
Jakim 1 791 Opublikowano 21 stycznia 2020 Opublikowano 21 stycznia 2020 Wyciekł trailer gameplayu z Godfall czyli pierwsza w pełni oficjalnie zapowiedziana grę na ps5 i PC. Szału nie robi. klik Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 21 stycznia 2020 Opublikowano 21 stycznia 2020 1 minutę temu, Jakim napisał: Wyciekł trailer gameplayu z Godfall czyli pierwsza w pełni oficjalnie zapowiedziana grę na ps5 i PC. Szału nie robi. klik Cytuj
YETI 10 994 Opublikowano 21 stycznia 2020 Autor Opublikowano 21 stycznia 2020 (edytowane) 5 godzin temu, Jakim napisał: Wyciekł trailer gameplayu z Godfall czyli pierwsza w pełni oficjalnie zapowiedziana grę na ps5 i PC. Szału nie robi. klik Wygląda jakieś trzy razy gorzej niż na tym pierwszym gifie. Materiał podobno z początku 2019, ciekawe czy ten trailer miał się pojawić na PS Meeting. Potwierdzenie Edytowane 21 stycznia 2020 przez YETI Cytuj
Tarantino 78 Opublikowano 21 stycznia 2020 Opublikowano 21 stycznia 2020 Macie jaieś poza sprzętowe oczekiwania? Np coś jak obecnie share play, czyli jakiś nowy ficze byście chcieli? 1 Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 21 stycznia 2020 Opublikowano 21 stycznia 2020 Zamiast grzałki wolałbym funkcje klimatyzacji Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 21 stycznia 2020 Opublikowano 21 stycznia 2020 Niech dadzą takie statystyki jak są obecnie na Xboxie, między innymi czas gry systemowo liczony. A i postęp trofek też by był mile widziany. Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 22 stycznia 2020 Opublikowano 22 stycznia 2020 Nie jara mnie ten panel, no co to komu? Tylko oszpeca pada. Tak samo dioda. Adaptacyjne triggery? Jestem na tak. Wibracje haptyczne? Jestem na tak. Lepsza bateria, mam nadzieję. To tyle odnośnie pada. A jakby tak zamienili miejscami lewy analog z krzyżakiem to by się działo! xD (wolę tą opcję, na padzie z DC, GC, czy Xa, lepiej mi się grało). Cytuj
aph 155 Opublikowano 22 stycznia 2020 Opublikowano 22 stycznia 2020 Prawdziwa fragmentacja dysku byłaby spoko. Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 22 stycznia 2020 Opublikowano 22 stycznia 2020 Ale czy przy SSD ma faktycznie to jeszcze sens? Cytuj
aph 155 Opublikowano 22 stycznia 2020 Opublikowano 22 stycznia 2020 (edytowane) W przypadku SSD zalecana jest coroczna defragmentacja. e- a jeśli okaże się że dyski w next genach to będą jakieś wynalazki, to chociażby dla bezpieczeństwa. Edytowane 22 stycznia 2020 przez aph 1 Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 22 stycznia 2020 Opublikowano 22 stycznia 2020 Przy SSD fragmentacja nic praktycznie nie daje. Cytuj
aph 155 Opublikowano 22 stycznia 2020 Opublikowano 22 stycznia 2020 Dlatego jednym z najbardziej chwalonych programów dla SSD jest SSD Fresh…. https://www.dobreprogramy.pl/SSD-Fresh,Program,Windows,48266.html Cytuj
Bzduras 12 532 Opublikowano 22 stycznia 2020 Opublikowano 22 stycznia 2020 9 minut temu, aph napisał: Dlatego jednym z najbardziej chwalonych programów dla SSD jest SSD Fresh…. https://www.dobreprogramy.pl/SSD-Fresh,Program,Windows,48266.html Którego główne ficzery to między innymi: Cytat Program rozwijany jest od kilku lat i cieszy się opinią jednego z najlepszych darmowych rozwiązań tego typu. Z jego poziomu przeprowadzić można optymalizację dysku SSD, obejmującą m.in. wyłączenie systemowej funkcji indeksowania plików oraz defragmentacji woluminów, dezaktywowanie mechanizmu Timestamp (przechowywanie informacji o czasie dostępu do plików), Prefech (wczytywanie często używanych aplikacji do pamięci RAM) oraz rejestrowania zdarzeń systemowych. Cytuj
aph 155 Opublikowano 22 stycznia 2020 Opublikowano 22 stycznia 2020 (edytowane) @Bzduras No tak, to wyłącza usługę defragmentowania woluminów w tle, co Windows robi co miesiąc dla Przywracania Systemu, nawet jeśli rozpozna SSD. Bezsens, zgadzam się. Z kolei Prefectch nowsze Windy wyłączają same. A najlepiej będzie jak @Berion zabierze głos. Edytowane 22 stycznia 2020 przez aph 1 Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 22 stycznia 2020 Opublikowano 22 stycznia 2020 Dwie rzeczy chciałbym aby były w ps5. Nie przymulający dash i statystki z gier, chociażby sam czas spędzony w grze. Cytuj
mario10 520 Opublikowano 22 stycznia 2020 Opublikowano 22 stycznia 2020 Statystyki z gier to byłaby bardzo fajna opcja Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 22 stycznia 2020 Opublikowano 22 stycznia 2020 sony wie lepiej że tego nie potrzebujecie i nie zrobi, oni ida jak najmniejszym kosztem oporu z czymkolwiek Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 22 stycznia 2020 Opublikowano 22 stycznia 2020 Dokładnie. Ja uwielbiam wiedzieć ile gram, jak gierka nie ma licznika to sam sobie liczę. Niech dadzą ten ficzer i dobre gierki (singlowe exy), a reszta może być jak w ps4. Cytuj
Patricko 1 404 Opublikowano 22 stycznia 2020 Opublikowano 22 stycznia 2020 Dokładnie. Ja uwielbiam wiedzieć ile gram, jak gierka nie ma licznika to sam sobie liczę. Niech dadzą ten ficzer i dobre gierki (singlowe exy), a reszta może być jak w ps4. Możesz też zainstalować apke "yapsnapp", kupić premium za 5 zł i sama Ci liczy czas spędzony w grze. 1 Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 22 stycznia 2020 Opublikowano 22 stycznia 2020 Dobrze zlicza czas? Nie wlicza pauz, czy hibernacji? Cytuj
Berion 207 Opublikowano 22 stycznia 2020 Opublikowano 22 stycznia 2020 (edytowane) 3 godziny temu, aph napisał: W przypadku SSD zalecana jest coroczna defragmentacja. e- a jeśli okaże się że dyski w next genach to będą jakieś wynalazki, to chociażby dla bezpieczeństwa. Wręcz przeciwnie. Defragmentacja systemu plików na partycjach, sprawia że przepisujesz klastry, tak aby możliwie wszystkie pliki leżały obok siebie. A skoro tak, to zużywasz komórki. Poza tym na szybkich NAND Flash i 3D X-Point (rodzaje zastosowanych pamięci) jakie są w SSD nie ma to sensu bo IOPS jest bardzo wysoki i narzut jaki będzie w przypadku sporego, mocno pofragmentowanego pliku jest wtedy i tak marginalny. Ostatnim gwoździem do trumny tego stwierdzenia jest fakt, że UFS2 (a taki znajdziesz na głównej partycji PS3 i PS4) nie ulega aż takiej fragmentacji jak w Windows systemy FATopodobne i NTFS (jak jest w przypadku ReFS to nie wiem). Nawet na PSVita TexFAT się tak nie fragmentuje (więc podejrzewam, że po prostu planista w Windows jest do dupy). Te cuda ficzery, które robią "optymalizatory SSD" to wyłączanie zbędnych opcji i usług w Windows. Równie dobrze możesz to sam zrobić, albo nawet zostawić jak jest bo aktualizacje w Win10 są agresywne i często z powrotem przestawiają to co użytkownik sam ustawił... i ani przyrostu na wydajności nie odczujesz, ani nienadwyręrzy to specjalnie ilości cykli zapisu per komórka. Edytowane 22 stycznia 2020 przez Berion 2 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi