Figuś 21 173 Opublikowano 26 listopada 2020 Opublikowano 26 listopada 2020 5 minut temu, KOŁD napisał: Smutne jest to ile pobocznych pierdół trzeba wcisnąć żeby nadrobić błędy przy projektowaniu , ale na szczęście sony i tak wszystko for the 'payers' się sprzeda Wiesz, do pada na xboxie też pobocznie musisz kupić ładowarkę z akumulatorkami, albo zapierdalać na stacje jak ci baterii braknie, albo grac na kablu jak zwierzę 2 Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 26 listopada 2020 Opublikowano 26 listopada 2020 Ja i tak w każdej konsoli gram na kablu. Przecież gra się siedzać sztywno w jednym miejscu. Nie wiem dlaczego ludzie robią z tego taki duży deal. 1 Cytuj
Bzduras 12 568 Opublikowano 26 listopada 2020 Opublikowano 26 listopada 2020 2 minuty temu, Figuś napisał: Wiesz, do pada na xboxie też pobocznie musisz kupić ładowarkę z akumulatorkami, albo zapierdalać na stacje jak ci baterii braknie, albo grac na kablu jak zwierzę Z tym, że ta sama ładowarka i te same akumulatorki służą już trzecią generację sprzętu bez konieczności wymiany 1 Cytuj
KOŁD 1 097 Opublikowano 26 listopada 2020 Opublikowano 26 listopada 2020 11 minut temu, Figuś napisał: Wiesz, do pada na xboxie też pobocznie musisz kupić ładowarkę z akumulatorkami, albo zapierdalać na stacje jak ci baterii braknie, albo grac na kablu jak zwierzę No tak jak mówi Bzduras , ładowarke do akumulatorków to ma każdy a Sony zmienia standard wtyczki nowe docki + bateria dalej średnia Cytuj
Jakim 1 791 Opublikowano 26 listopada 2020 Opublikowano 26 listopada 2020 9 minut temu, C1REX napisał: Ja i tak w każdej konsoli gram na kablu. Przecież gra się siedzać sztywno w jednym miejscu. Nie wiem dlaczego ludzie robią z tego taki duży deal. Wiesz ja jak rozkładam się na kanapie to czasem gram na leżąco, zmieniam pozycje a jak musze się skupić to na wprost tv na siedząco. Nie wyobrażam sobie teraz grania na kablu. Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 26 listopada 2020 Opublikowano 26 listopada 2020 1 minutę temu, Bzduras napisał: te same akumulatorki służą już trzecią generację sprzętu bez konieczności wymiany Rozumiem że przez ponad dekadę się nie zużyły i nie straciły na czasie trzymania, serio znowu będziemy dyskutować na temat które rozwiązanie jest lepsze i zaśmiecać temat? Wiesz ładowarkę zakupiłem raz do PS3, po czym sprzedałem przy przejściu naPS4, dołożyłem trzy dyszki i kupiłem stację ładującą do PS4 i ten sam myk powtórzyłem przy przejściu na PS5. Osobiście wolę rozwiązanie ze stacją, niż zabawę w zdejmowanie klapki i wymiany aku, jestem szybciej w grze biorą drugiego pada ze stacji wciskając tylko PS button. 130zł raz na 6-7 lat to przecież rozjebanie osczędności np. na remont. "kochanie w tym roku kuchni nie odmalujemy bo muszę stację dokującą do dualsens kupić bo w astro tyko 6h pady trzymają, a poza tym podaj mi piwo kobieto" 1 minutę temu, KOŁD napisał: No tak jak mówi Bzduras , ładowarke do akumulatorków to ma każdy a Sony zmienia standard wtyczki nowe docki + bateria dalej średnia Jak wyżej 2 Cytuj
Bzduras 12 568 Opublikowano 26 listopada 2020 Opublikowano 26 listopada 2020 Spokojnie, tylko odnoszę się do tej jednej kwestii, bo miałem kontrargument. Mnie to ryba, niech każdy kupuje i gra jak chce Cytuj
KOŁD 1 097 Opublikowano 26 listopada 2020 Opublikowano 26 listopada 2020 No z tym podejściem że można odsprzedać itd spoko zawsze działa ale sam fakt że zmuszają do tego zmianą wtyczki jest słaby zwłaszcza że przy M$ mozna nawet padów od X1 używać Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 26 listopada 2020 Opublikowano 26 listopada 2020 Teraz, KOŁD napisał: M$ mozna nawet padów od X1 używać Na PS możesz dualshocka 4 używać ale tylko do gier z PS4, co jest zrozumiałe, poszli w rewolucję, a nie ewolucję jak MS. Sony to korpo nastawione na zysk i ostatnio ma mniej prokonsumenckie podejście niż MS. Pultał bym się jakby ta stacja kosztowała trzy bomby jak ktoś wyżej wspomniał, ale kosztuje sporo mniej i jest do zaakceptowania raz na generację taki wydatek. Cytuj
Square 8 608 Opublikowano 26 listopada 2020 Opublikowano 26 listopada 2020 10 minut temu, Bzduras napisał: Spokojnie, tylko odnoszę się do tej jednej kwestii, bo miałem kontrargument. Mnie to ryba, niech każdy kupuje i gra jak chce No spoko, ja od trzech generacji korzystam z tego samego przedłużacza USB i jest git. Wychodzi na to samo. Może idźcie do CW kontynuować tę jałową dyskusję. Cytuj
MichAelis 5 618 Opublikowano 26 listopada 2020 Opublikowano 26 listopada 2020 To nie jest jałowa dyskusja, tylko bateria która się za szybko rozładowuje. Można usprawiedliwiać telefon rozładowujący się w środku dnia jak się ma dostęp do prądu. Ja jednak wole jak wytrzymuje mi do wieczora. 1 Cytuj
KOŁD 1 097 Opublikowano 26 listopada 2020 Opublikowano 26 listopada 2020 (edytowane) Puenta jest taka że bateria jest z dupy jak na te ficzery które dodali i teraz się tego nie zmieni , oby przy v2 to poprawili a bez narzekania oleją temat Edytowane 26 listopada 2020 przez KOŁD Cytuj
Labtec 3 646 Opublikowano 26 listopada 2020 Opublikowano 26 listopada 2020 Nie problem ogarnąć sobie powerbank i trzymać kolo kanapy, ja nigdy nie miałem problemów, podłączam pada do ładowania po sesji albo w przerwach i to tyle Cytuj
Freshprince 0 Opublikowano 26 listopada 2020 Opublikowano 26 listopada 2020 8 minut temu, Labtec napisał: Nie problem ogarnąć sobie powerbank i trzymać kolo kanapy, ja nigdy nie miałem problemów, podłączam pada do ładowania po sesji albo w przerwach i to tyle albo 2 bo jeszcze do słuchawek Cytuj
bluber 1 183 Opublikowano 26 listopada 2020 Opublikowano 26 listopada 2020 11 minut temu, Labtec napisał: Nie problem ogarnąć sobie powerbank i trzymać kolo kanapy, ja nigdy nie miałem problemów, podłączam pada do ładowania po sesji albo w przerwach i to tyle Ale to trochę bez sens skoro jesteśmy w 2020 roku i trzeba usprawiedliwiać producentów sprzętu bo nie potrafią zrobić kontrolera z odpowiednim akumulatorem, jakieś kable usb na pół mieszkania i tego typu rzeczy, wtf. Moim zdaniem trochę Sony strzeliło sobie w stopę przy DS4 gdzie dostał bardzo dużo pierdół, które kontynuują przy Dual Sensie wolałbym żeby pad trzymał dłużej i nie miał ledów, podświetleń z boku touch pada, samego touch pada i głośniczka bo mnie tylko te ficzery denerwują i strasznie rozpraszają w trakcie grania. Haptyczne wibracje i adaptacyjne spusty to super pomysł i rozwiązanie, ale reszta? To stękania z głośnika w padzie to jeden z najgłupszych pomysłów jakie można zaimplementować w padzie. 1 Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 26 listopada 2020 Opublikowano 26 listopada 2020 Te ledy i jakieś pierdoły dmuchania, sensory ruchu to myślałem że już wszystkim przeszło jak minęła generacja Wii i kinectow. Padzik powinien być genialny w swej prostocie i długo trzymać baterię. Tego oczekują prawdziwi gracze. 3 Cytuj
MatekDM 1 299 Opublikowano 26 listopada 2020 Opublikowano 26 listopada 2020 21 minut temu, devilbot napisał: Te ledy i jakieś pierdoły dmuchania, sensory ruchu to myślałem że już wszystkim przeszło jak minęła generacja Wii i kinectow. Padzik powinien być genialny w swej prostocie i długo trzymać baterię. Tego oczekują prawdziwi gracze. Dla mnie haptyka i triggery w tym padzie to coś czego oczekiwałem jako prawdziwy gracz, DualSense zjada na śniadanie pada od XSX w tym momencie całościowo, natomiast pod względem ergonomii i wykonania bardzo bardzo mocno go dogania. Cytuj
MEVEK 3 546 Opublikowano 26 listopada 2020 Opublikowano 26 listopada 2020 1 godzinę temu, Bzduras napisał: Z tym, że ta sama ładowarka i te same akumulatorki służą już trzecią generację sprzętu bez konieczności wymiany Jak przelezaly w szafie to nic dziwnego. Nawet tescowe tak potrafia Cytuj
KOŁD 1 097 Opublikowano 26 listopada 2020 Opublikowano 26 listopada 2020 Dar od boga te paluszki 3 generacja i ciągle wracają XD Cytuj
zagul 326 Opublikowano 26 listopada 2020 Opublikowano 26 listopada 2020 Jak to jest z tym przenoszeniem danych ps4-ps5? Na ps5 doszło do 100%, żadnego widoku już nie ma? A na ps4 wciąż przenoszenie.Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka Cytuj
czarek250885 322 Opublikowano 26 listopada 2020 Opublikowano 26 listopada 2020 8 godzin temu, KOŁD napisał: Smutne jest to ile pobocznych pierdół trzeba wcisnąć żeby nadrobić błędy przy projektowaniu , ale na szczęście sony i tak wszystko for the 'payers' się sprzeda Wiesz, że ta przejściówka jest za free? Wypełniasz kilka danych i dziękuję, kurier przywozi do domu. Ja też już taką mam. Szkoda, że brak jeszcze ps5, ale i na to przyjdzie czas. Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 26 listopada 2020 Opublikowano 26 listopada 2020 19 minut temu, czarek250885 napisał: Wiesz, że ta przejściówka jest za free? Wypełniasz kilka danych i dziękuję, kurier przywozi do domu. Ja też już taką mam. Szkoda, że brak jeszcze ps5, ale i na to przyjdzie czas. Ale wiesz że tu się nie rozchodziło o tą przejściówkę do PS VR Cytuj
czarek250885 322 Opublikowano 26 listopada 2020 Opublikowano 26 listopada 2020 14 minut temu, Figuś napisał: Ale wiesz że tu się nie rozchodziło o tą przejściówkę do PS VR Tak to jest jak wyrywko sie czyta. Teraz jadę kilka stron wstecz i masz rację, komentarz zbędny. Cytuj
LiŚciu 1 331 Opublikowano 26 listopada 2020 Opublikowano 26 listopada 2020 Po ostatniej aktualizacji konsola mi głośniej nie chodzi. Przynajmniej tego nie zauważam. Nadal jest jak było czyli coś tam terkocze jak wcisne ucho między skrzydła anioła Co do padów to nie wiem skąd te problemy? U mnie w normalnej grze działa 7-8 godzin (normalnej w sensie nie dmucham w pada) i jest OK. Na jednej konsoli trzeba dbać o zapas bateryjjek na innej trzeba odkładać na stacje dokującą. Jak ktoś wywali 130 PLN raz na 6-7 lat (kto już to pisał) to nic się nie stanie a i tak wyjdzi taniej niż baterie przez te 7 lat do pada konkurencji (tak jakby ktoś chciał przez ten pryzmat patrzyć). Pad jest genialny! Słuchawki 3D też! Cytuj
Rash 240 Opublikowano 26 listopada 2020 Opublikowano 26 listopada 2020 22 minuty temu, LiŚciu napisał: Po ostatniej aktualizacji konsola mi głośniej nie chodzi. Przynajmniej tego nie zauważam. Nadal jest jak było czyli coś tam terkocze jak wcisne ucho między skrzydła anioła Co do padów to nie wiem skąd te problemy? U mnie w normalnej grze działa 7-8 godzin (normalnej w sensie nie dmucham w pada) i jest OK. Na jednej konsoli trzeba dbać o zapas bateryjjek na innej trzeba odkładać na stacje dokującą. Jak ktoś wywali 130 PLN raz na 6-7 lat (kto już to pisał) to nic się nie stanie a i tak wyjdzi taniej niż baterie przez te 7 lat do pada konkurencji (tak jakby ktoś chciał przez ten pryzmat patrzyć). Pad jest genialny! Słuchawki 3D też! Podpisuje się pod tym 100%.no jedynie moja krówka trochę głośniej buczy ale...sral to pies póki co. Są sluchawy... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi