Rash 226 Opublikowano 24 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 stycznia 2021 (edytowane) 31 minut temu, Paolo de Vesir napisał: oj tak byczQ +1. Sam masę gier sobie obecnie odpuściłem, bo jednak nie ma co się męczyć na starej generacji, a na nowej wjadą już jak złoto. Nie inaczej. Po przejściu DS wziołem się za ghosta i tak jak tytuł robił wrażenie juz na prosiaczku tak teraz rzeczywiście jest tak ładnie, tak płynnie i tak miodnie że... żona ma dość W kolejce czeka last 2 i kusi strasznie żeby wpaść w kolejny szał zabójstw ale poczekamy. Hah nie wspominając już o ff7 w którego pograłem na starej generacji pare godzin ale rownierz stwierdziłem że gra ta aż prosi sie zwyczajnie o 60 klatek. Edytowane 24 stycznia 2021 przez Rash Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 24 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 stycznia 2021 Szkoda tylko ze ten Final nadal chodzi w 30. Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 299 Opublikowano 24 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 stycznia 2021 No tak samo jak TLOU2. Właśnie kończe kolejny raz i na razie odkładam aż wyjdzie patch 60fps. Wtedy to już bedzie gra kompletna:) Cytuj Odnośnik do komentarza
Rash 226 Opublikowano 24 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 stycznia 2021 (edytowane) 11 minut temu, easye napisał: Szkoda tylko ze ten Final nadal chodzi w 30. No szkoda szkoda. Coś tam mamrotali na redditach że uptajde na ps5 w drodze... Pytanie tylko kiedy. Ogólnie jeśli miałbym sie do czegoś właśnie przyczepić to troszkę boli że klasyki jak gow, ff7 czy też chociażby last2 ciągle nie dostały upgrejdu. Wiadomo że to wszystko kwestia czasu no chyba że czeka nas płatny remake co byłoby moim zdaniem przegięciem pały. Edytowane 24 stycznia 2021 przez Rash Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 409 Opublikowano 24 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 stycznia 2021 No na drugie przejście TLOU 2 po jakimś upgradzie na PS5 też czekam. Jednak ciekawe jak bardzo będą się różnić w przyszłości exy w dwóch trybach, jeśli chodzi o grafikę, bo powrót do 30fps może być bardzo bolesny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 051 Opublikowano 24 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 stycznia 2021 Patrząc na doświadczenia z konsolami na tym polu możesz się już przyzwyczajać, bo powrót do 30 klatek jest nieunikniony. Gimnazjaliści wolą słodkie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rash 226 Opublikowano 24 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 stycznia 2021 1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał: Patrząc na doświadczenia z konsolami na tym polu możesz się już przyzwyczajać, bo powrót do 30 klatek jest nieunikniony. Gimnazjaliści wolą słodkie. No chyba że czeka nas kolejny cyrk z wersją pro. Do mnie najbardziej przemawia opcja którą widzimy dotychczas czyli tryby wyświetlania.Mi tam performance mode bez żadnych bajerów typu biedny rt czy natywne 4k odpowiada najbardziej i miejmy nadzieję że taką opcję będziemy mieli w większości tytułach. Czas pokaże... Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 051 Opublikowano 24 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 stycznia 2021 Przy ograniczonych zasobach większość twórców i tak woli cisnąć w wyżyłowaną grafikę niż płynność animacji, pomijając wyjątki pokroju Capcom które 60 daje w standardzie (lub w nie celuje). Zawsze będzie to sztuka kompromisu między płynnością, grafiką i rozdzielczością, a spodziewam się, że to te dwa ostatnie atrybuty będą miały priorytet. Chciałoby się tych 60 klatek, nawet w 1440p, ale obawiam się, że raczej mało kto szedł będzie w tryby graficzne, a przy takim RDR3 lub GTA6 spodziewam się już w ogóle 30 klatek i ani jednej więcej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 528 Opublikowano 24 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 stycznia 2021 25 minut temu, LiŚciu napisał: No tak samo jak TLOU2. Właśnie kończe kolejny raz i na razie odkładam aż wyjdzie patch 60fps. Wtedy to już bedzie gra kompletna:) Taa, będzie grą kompletną jak przyjdzie ci ponownie za nią zapłacić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ma_niek 857 Opublikowano 24 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 stycznia 2021 Tlou2 remastered plus multi. 360 zł piękny kawalerze Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 299 Opublikowano 24 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 stycznia 2021 Bend i Sucker Punch dali za darmo tryby. Mysle że ND też tak zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 24 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 stycznia 2021 To już by to zrobili Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 528 Opublikowano 24 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 stycznia 2021 Dokładnie. Albo od razu by były tryby do wyboru w grze, albo stosowny patch by wyszedł na premierę PS5. A jak dalej po dwóch miesiącach nic nie ma to jest to mocno niepokojące. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 051 Opublikowano 24 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 stycznia 2021 TLOU2 to duża marka, z ogromnym potencjałem sprzedażowym. Wypuszczenie TLOU2 Remastered Definitive Edition z trybem PvP, nawet za te 250zł to wciąż dobry deal dla kogoś kto grę ma jeszcze przed sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 528 Opublikowano 24 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 stycznia 2021 A to niech sobie wypuszczają jakie wersję chcą, ale niech też wezmą pod uwagę te miliony obecnych posiadaczy czy ile tego tam się sprzedało. A przypadek remastera Spider-Mana pokazał, że mają wyjebane na tych co mają już grę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rash 226 Opublikowano 24 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 stycznia 2021 (edytowane) Tyle tylko że z tymi pathami to też tak nie do końca. Np chopcy z Digital Foundry zauważają w analizie Ghosta i Days Gone na PS5 że gry te uruchamiają się w trybie z PS4 Pro przy czym "rozpoznają" że są uruchomione na PS5 i dlatego mają odblokowaną blokadę klatek Edytowane 24 stycznia 2021 przez Rash Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 24 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 stycznia 2021 2 minuty temu, Rash napisał: Tyle tylko że z tymi pathami to też tak nie do końca. Np chopcy z Digital Foundry zauważają w analizie Ghosta i Days Gone na PS5 że gry te uruchamiają się w trybie z PS4 Pro przy czym "rozpoznają" że są uruchomione na PS5 i dlatego mają odblokowaną blokadę klatek No i gdzie tu problem żeby dać 60FPS uruchamiając grę we wstecznej na PS5? Bo ja problemu nie widzę, a nad remasterkiem z PvP mogli by sobie spokojnie pracować. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 899 Opublikowano 24 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 stycznia 2021 Jestem pewny ,że wydadzą nową edycję z dodatkiem fabularnym i multi na PS5 za pełną cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 528 Opublikowano 24 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 stycznia 2021 8 minut temu, Rash napisał: Tyle tylko że z tymi pathami to też tak nie do końca. Np chopcy z Digital Foundry zauważają w analizie Ghosta i Days Gone na PS5 że gry te uruchamiają się w trybie z PS4 Pro przy czym "rozpoznają" że są uruchomione na PS5 i dlatego mają odblokowaną blokadę klatek Zarówno GoT jak i DG dostały stosowne patche dla wersji PS4 aby działały tak jak działają na PS5. TLoU2 nie ma żadnego patcha wykorzystującego PS5 i chodzi tak jak na Pro, loadingi są cholernie długie, blokada na 30 klatek itp. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 24 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 stycznia 2021 Może nie za pełną, ale trzeba będzie sypnąć groszem, jak było przy remasterze pierwszej części Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 528 Opublikowano 24 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 stycznia 2021 Obstawiam, że teraz odpowiednikiem ceny Remastera jedynki będzie 250 PLN czyli stara cena. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rash 226 Opublikowano 24 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 stycznia 2021 9 minut temu, Figuś napisał: No i gdzie tu problem żeby dać 60FPS uruchamiając grę we wstecznej na PS5? Bo ja problemu nie widzę, a nad remasterkiem z PvP mogli by sobie spokojnie pracować. No niestety i tu np wersja w której zwlekają z wersją ps5 a żeby za jakiś czas wrzucić na rynek wersję z szachownicą 60 fps i gdzieś tam z dopieszczonymi teksturkami wydaje się być racjonalna... A zarazem przykra i nie ukrywajmy się taka współczesna hlip hlip. Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 299 Opublikowano 24 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 stycznia 2021 Pierwsza częśc w remasterze kosztowała pełną cene - placiłem 259 PLN. Może jest tak że dłubią coś przy grze i dlatego nie ma jeszcze patcha. Nie wszystkie gry od razu go miały. Taki SW FA dostałem patcha z 2 tygodnie temu. Ocenianie tego "bo inni już dali" to troche bez sensu. Oczywiście może się okazać że trzeba będzie zapłacić - co mnie wkurwi niestety bo licze że tym razem będzie inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 24 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 stycznia 2021 27 minut temu, LiŚciu napisał: Pierwsza częśc w remasterze kosztowała pełną cene - placiłem 259 PLN. To sfrajerzyłeś bo pamiętam że płaciłem na premierę 179zł 188,90 w ultimie Szczegóły zamówienia Platforma Il. Cena The Last of Us Remastered PL + DLC PlayStation 4 1 188.90 ZŁ Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 082 Opublikowano 24 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 stycznia 2021 Godzinę temu, Ukukuki napisał: Jestem pewny ,że wydadzą nową edycję z dodatkiem fabularnym i multi na PS5 za pełną cenę. Tak, ale bez dodatku fabularnego moim zdaniem. Odświeżenie + multi i 350zł przystojny kawalerze się należy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi