Zajcik 64 Opublikowano 25 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 Też uważam, że menu jest słabe w porównaniu do PS4 - wszystko jakieś takie mniej czytelne, nieintuicyjne, brak zakładki z demami gier w PS Store - ogólna patologia i liczę, że to naprawia z czasem. Niemniej konsola ma dla mnie magie, której nie miało PS3 i PS4 (choć bawiłem się na nich też świetnie). Czekam na zapowiedź FF7R w wersji na PS5 ❤️ Cytuj Odnośnik do komentarza
smoo 2 254 Opublikowano 25 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 Ja poproszę FF7-2 i Factions 2 i będę w siódmym niebie. Ale pewnie i tak nic z tego . Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 25 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 9 godzin temu, funditto napisał: W sumie zapowiedź kolejnego remake’u od Bluepoint ma sens, jeśli rzucą ją jako ostatni tytuł. Gdyby był to MGS byłoby grubo, ale nawet jeśli nie mają licencji od Konami to opcji nadal jest sporo Przeszedłem tego mgsa ze 4 razy na psx, ta gierka była króciutka. Jaki sens robić remake? Skończy jak re3 remake o ile powstanie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 895 Opublikowano 25 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 Jak ktoś zrobi to pewnie ,że warto. Część kupi z sentymentu a część przez szum który będzie wokół gierki. Tylko jestem praktycznie przekonany ,że to będzie multiplatforma jak wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 25 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 7 minut temu, Ukukuki napisał: Jak ktoś zrobi to pewnie ,że warto. Część kupi z sentymentu a część przez szum który będzie wokół gierki. Tylko jestem praktycznie przekonany ,że to będzie multiplatforma jak wyjdzie. No właśnie tylko kiedy ostatnio sony wydało jakiegoś krótkiego singla, nie open world? To chyba był remake ratcheta o ile dobrze pamiętam. Imo tak samo, jeśli to wyjdzie to jako multiplatforma, no ale w takim razie kto to zrobi? Bo raczej nie konami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 038 Opublikowano 25 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 MGS jeśli się ukaże to na pewno będzie to multiplatforma, aczkolwiek wątpię w kolejny remake jedynki. Nie ma co się napalać na tą imprezę, nie spodziewam się niczego miażdżącego. Być może bombą będzie pokazanie czegoś więcej niż loga z nowego GoW. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 044 Opublikowano 25 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 Jeśli miałoby to robić Bluepoint to skąd wy tę multiplatformę wytrzasnęliście? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 25 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 4 minuty temu, Paolo de Vesir napisał: Jeśli miałoby to robić Bluepoint to skąd wy tę multiplatformę wytrzasnęliście? A skąd pomysł na MGS, sony ma dosyć swoich marek, już ten syphon byłby dużo lepszym pomysłem. Ba gdyby zrobili go na wzór starych splinteri to sam bym kupił ps5. Btw oryginał źle się zestarzał, ostatnio jakieś urywki na yt oglądałem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 038 Opublikowano 25 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 BluePoint przecież nie jest studiem Sony. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 044 Opublikowano 25 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 Myślę, że jeśli pojawi się remake MGS (z przyjemnością bym sprawdził) to zwieńczony zostanie informacją, że BP dołącza do Sony, bo widać, że się ta współpraca ewidentnie układa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 038 Opublikowano 25 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 IMO, remake MGS wkładam między bajki tak samo jak legendarny już remake Silent Hill Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 25 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 3 minuty temu, Czoperrr napisał: IMO, remake MGS wkładam między bajki tak samo jak legendarny już remake Silent Hill IMO to jednak Silent bardziej prawdopodobny, tylko kto miałby go zrobić? Kojima po tej nawalance z Konami, czy legendarni mistrzowie z bloobera? Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 038 Opublikowano 25 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 Póki co największe szanse (o dziwo) ma na to Bloober w świetle ostatnich plotek. Poprzeczka jest jednak zawieszona wysoko i nie wiem czy studio by podołało. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 517 Opublikowano 25 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 Godzinę temu, Zajcik napisał: Też uważam, że menu jest słabe w porównaniu do PS4 - wszystko jakieś takie mniej czytelne, nieintuicyjne, brak zakładki z demami gier w PS Store - ogólna patologia i liczę, że to naprawia z czasem. Jak dal mnie menu jest mega przyjemne i intuicyjne, trzeba tylko się przyzwyczaić, bo jest inne od tego w PS4. Co do zakładki z demami już pisałem, użyj wyszukiwarki, bo ta działa bardzo dobrze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 25 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 5 minut temu, Czoperrr napisał: Póki co największe szanse (o dziwo) ma na to Bloober w świetle ostatnich plotek. Poprzeczka jest jednak zawieszona wysoko i nie wiem czy studio by podołało. Ja to nie wiem czy hardware by podołał. Może wersje pro z paczem do full HD? Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 038 Opublikowano 25 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 Silent Hill też byłby multiplatformą, nie wierzę w jego ekskluzywność. To, że jedynka ukazała się tylko na PSX nic nie znaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 25 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 (edytowane) 3 minuty temu, Czoperrr napisał: Silent Hill też byłby multiplatformą, nie wierzę w jego ekskluzywność. To, że jedynka ukazała się tylko na PSX nic nie znaczy. Jeśli sony sypnie grubą kasę Konami to co nie zgodzą się? Jak marka i tak jest dla nich martwa i nie przynosi hajsu z gier. Tylko to takie gdybanie, wszystko zależy od potencjału sprzedażowego gierki. Dla nas to może być jakaś nostalgia ale ilu młodych graczy zna w ogóle te marki? Edytowane 25 lutego 2021 przez lpcl Cytuj Odnośnik do komentarza
Zajcik 64 Opublikowano 25 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 8 minut temu, Square napisał: Jak dal mnie menu jest mega przyjemne i intuicyjne, trzeba tylko się przyzwyczaić, bo jest inne od tego w PS4. Co do zakładki z demami już pisałem, użyj wyszukiwarki, bo ta działa bardzo dobrze. Teraz po paru tygodniach z konsolą mam już menu ogarnietę, ale dalej uważam, że poprzednie było bardziej intuicyjne. Co do tej zakładki z demami - jak wpisuje w wyszukiwarkę hasło, to wyskakuje mi dużo dziwnych rzeczy, nie wyskakują same dema. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 044 Opublikowano 25 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 1 minutę temu, Czoperrr napisał: IMO, remake MGS wkładam między bajki tak samo jak legendarny już remake Silent Hill Też się z tego nabijałem, ale ostatnio coś za dużo o tym słychać, żeby puścić to mimo uszu: DuskGolem teasuje, że coś nas czeka w temacie Konami mówi o outsorcingu swoich marek Bloober rzekomo zajmujący się remakem jedynki No i kolega hum też mi coś sugerował, ale chyba nie może więcej powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 25 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 W dniu 23.02.2021 o 21:50, Bigby napisał: Jeśli chodzi o inne gry, których port chciałbym ujrzeć - oczywiście Bloodborne. Do tego Ghost of Tsushima. Ale zadowolę się nawet samym BB. Kwestia czasu. Najpierw musi wyjść BB w 60 klatkach na PS5. Cytuj Odnośnik do komentarza
Snake_Plissken 874 Opublikowano 25 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 Osobiście nie nastawiam się na jakieś "bomby atomowe" - mniejsze wtedy będzie rozczarowanie pokazem. Natomiast jakiś gameplay z Horizon FW + podanie daty premiery z chęcią bym obejrzał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 967 Opublikowano 25 lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 W oficjalnej notce jest podane, że będzie 10 gier, zwiastuny już tych zapowiedzianych i nowe zapowiedzi. Liczę na coś świeżego w temacie Horiozn 2, Kena, może nowy zwiastun RE8, z nowości zapewne jakieś indyki lub gierki AA. Obstawiam, że pokażą również FFVII na PS5. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 443 Opublikowano 25 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 Chcialbym zobaczyc GoW 2 i moze cos bedzie, bo ostatnio cos pisali ze nie moga sie doczekac kiedy pokaza materialy szerszej publicznosci. Tylko ze to troche za wczesnie, bo premiery na pewno nie bedzie w tym roku. No to juz tylko Horizon zostal. Rachet bedzie wymiatal, wiec nie potrzebuje zadnych pokazow z gry. Ciekawe co bedzie z nowosci? Cytuj Odnośnik do komentarza
bluber 1 183 Opublikowano 25 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 (edytowane) 2 godziny temu, Czoperrr napisał: IMO, remake MGS wkładam między bajki tak samo jak legendarny już remake Silent Hill MGS może i tak, ale remake dwojki i nowa część SH się robi Edytowane 25 lutego 2021 przez bluber Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 517 Opublikowano 25 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 Ja nie liczę na żadną dużą zapowiedź, bo te będą w okolicach E3. Będą nadchodzące tytuły jak Returnal i Ratchet, może Kena i inne zapowiedziane, ale bez daty premiery. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi