KarolJanuszGejmingu 466 Opublikowano 11 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 marca 2021 No najlepiej zrób grę pokroju tlou 2 za grube miliony i daj do PlayStation now za 9€ na miesiąc.Na pewno by zarobili Xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 11 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 marca 2021 33 minuty temu, KarolJanuszGejmingu napisał: No najlepiej zrób grę pokroju tlou 2 za grube miliony i daj do PlayStation now za 9€ na miesiąc. Na pewno by zarobili Xd Wiadomo, że nie ale jeśli pójdą mocno w rynek pc to jest to możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 529 Opublikowano 11 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 marca 2021 44 minuty temu, KarolJanuszGejmingu napisał: No najlepiej zrób grę pokroju tlou 2 za grube miliony i daj do PlayStation now za 9€ na miesiąc. Na pewno by zarobili Xd Nie wierzę, że by NIE zarobili. Ile osób się wstrzymało z zakupem z powodu kontrowersji? Ile trafiło do drugiego obiegu, z którego Sony nie ma nic? Efekt skali: 9 euro (+ dostęp do całej masy innych gier w ramach usługi) > 60 euro. Śmiem twierdzić, że mieliby o wiele większy hajs wrzucając od razu do PS Now. Cytuj Odnośnik do komentarza
PanKamil 1 108 Opublikowano 11 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 marca 2021 Co do psnow to sony powinno dać protezę usługi na rynkach gdzie nie ma streamingu i samo pobieranie gierek z ps4. Kastrat ale lepsze to niż zupełna olewka. Może boją się dymów, że za tą samą cenę będzie o wiele mniej zawartości. Ea access też jest inną usługą na ps5 a inną na xboxie gdzie jest dodatkowo wsteczna i nikt nie płacze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 895 Opublikowano 11 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 marca 2021 (edytowane) No tak bo w korpo nie potrafią obsługiwać excela i nie wiedzą co im się bardziej opłaca. TLOU2 sprzedało się w pierwszym miesiącu chyba 4 mln kopii z czego niecałe 3 mln w cyfrze. A ta gra sprzedaje się do dzisiaj co jakiś czas wracając do rankingu najlepiej sprzedających się gier. Exy Sony sprzedają się świetnie i co najwyżej do abonamentu mogli by dawać gierki po spadku dynamiki sprzedaży. Więc pewnie po 1-2 latach. To tak jakby Nintendo miało rezygnować z hajsu, tam to jest jeszcze inna polityka bo oni kompletnie swoich cen nie zmieniają latami. A gry dalej sprzedają się najlepiej ze wszystkich exów na rynku. MS musiał iść inną drogą bo zwyczajnie był w ogonie stawki a wrócić do gry można tylko i wyłącznie liczyć na szczęście albo zmieniając taktykę. Sony ogarnia liczenie hajsu dlatego zaczyna wydawać gry na PC. Ostatnie przecieki mówią o Ghost, BB i kolekcji Uncharted na PC z 4 i osobnym DLC włącznie. I znowu wpadnie im kilka baniek sprzedanych dodatkowych egzemplarzy. Z tego samego powodu MS zaczyna wydawać swoje gry na konkurencyjnych platformach jak Switch czy Steam płacąc marżę konkurencji. Edytowane 11 marca 2021 przez Ukukuki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
PanKamil 1 108 Opublikowano 11 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 marca 2021 Moje podejście do abonamentów jest takie, że jak pojawi się coś ciekawego to mogę kupić na miesiąc zagrać ale żeby opłacać coś na stałe to nie dla mnie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 517 Opublikowano 11 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 marca 2021 A nie było jakichś newsów czy plotek, ze Sony planuje rozwijać PS Now i że w końcu może pojawi się u nas? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 11 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 marca 2021 Nie Cytuj Odnośnik do komentarza
PanKamil 1 108 Opublikowano 11 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 marca 2021 2 minuty temu, Square napisał: A nie było jakichś newsów czy plotek, ze Sony planuje rozwijać PS Now i że w końcu może pojawi się u nas? Jeszcze przed pokazem ps5 niby dawali takie infografiki i wspominali o streamingu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 11 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 marca 2021 Ciekawe czy to w ogóle im się kalkuluje tj. to utrzymywanie usługi dla tych 2 mln osób? Zakładam, że nie ale będą tak na razie wegetować żeby nie wypaść z obiegu względem konkurencji coś jak sony na rynku telefonów. W przyszłości może zmienią nastawienie i pójdą bardziej w usługi. Cytuj Odnośnik do komentarza
PanKamil 1 108 Opublikowano 11 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 marca 2021 Ja mając konsole nie widzę sensu grania w chmurze. Natywne granie to natywne granie amen. Co do zarobków psnow to w 2018 za jeden kwartał psnow wyciągało około 120-130 mln$. Jakie są na to wydatki to nie wiem. Jedyne co mnie martwi w tych wszystkich abonamentach to czy nie odbiją się na jakości danych produkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza
sajmon34 181 Opublikowano 11 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 marca 2021 34 minuty temu, PanKamil napisał: Ja mając konsole nie widzę sensu grania w chmurze. Natywne granie to natywne granie amen. Gry z ps now mozesz pobrac na dysk konsoli. Nikt ci nie każe grac w chmurze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 11 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 marca 2021 1 minutę temu, sajmon34 napisał: Gry z ps now mozesz pobrac na dysk konsoli. Tylko z PS4 i porty z PS2, gry z PS3 tylko chmura Cytuj Odnośnik do komentarza
sajmon34 181 Opublikowano 11 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 marca 2021 (edytowane) 9 minut temu, Figuś napisał: Tylko z PS4 i porty z PS2, gry z PS3 tylko chmura Wystarcza gierki z ps4. Ktos jest fanem retrogrania z poprzenich generacji to granie w chmurze w 720p mu nie grozne. Edytowane 11 marca 2021 przez sajmon34 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 11 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 marca 2021 Ok ale czy ten deal z ms to nie dotyczył właśnie chmury? Więc mogą przejść na taki netflixowy tryb ps now o ile będzie taka potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza
Il Brutto 1 623 Opublikowano 11 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 marca 2021 Gralem ostatnio w Ninja Gaiden w tej chmurze PS NOW. Da sie grac, nawet w tak dynamiczna gierke ale jakis minimalny lag jest odczuwalny. W zwykle gierki niewymagajace szybkiego mashowania przyciskow jak znalazl. No i sama oferta gierek do pobrania w zasadzie jest lepsza o wiele niz Game Pass, ze wzgledu na to ze sa po prostu exy plus bardzo solidne multiplatformy co chwila. Jedyne czego brakuje to takis sredniakow 6/10 na premiere. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 967 Opublikowano 12 marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 12 marca 2021 Spora różnica w GB, zasługa kompresji danych Kraken. https://spidersweb.pl/2021/02/playstation-5-kompresja-ssd-rozbudowa.html Cytuj Odnośnik do komentarza
lonek_rwl 11 Opublikowano 12 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 marca 2021 Mam i ja. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 895 Opublikowano 12 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 marca 2021 Gdybym czuł jakikolwiek sentyment do szaraka to sam bym kupił. Ładnie to wygląda. Tak swoją drogą brakuje mi kolorków na padzie, mogli te przyciski zrobić jak w xboxie. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 967 Opublikowano 12 marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 12 marca 2021 Nowy pokaz REVIII i FFVII. Cytuj Odnośnik do komentarza
lonek_rwl 11 Opublikowano 12 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 marca 2021 Gdybym czuł jakikolwiek sentyment do szaraka to sam bym kupił. Ładnie to wygląda. Tak swoją drogą brakuje mi kolorków na padzie, mogli te przyciski zrobić jak w xboxie. Nie tyle sentyment do urządzenia co do kolorów.PCtoecy fajnie wyróżniają swoje maszyny a my jesteśmy skazani na minimalizm. Trochę polotu wprowadzono do PS5 ale mi jeszcze mało. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 12 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 marca 2021 8 godzin temu, YETI napisał: Spora różnica w GB, zasługa kompresji danych Kraken. https://spidersweb.pl/2021/02/playstation-5-kompresja-ssd-rozbudowa.html Już przy Control widać było sporą różnicę, ale tu to już polecieli z komprechą ładnie Jeszcze niech odblokują port i się pomyśli nad jakimś SSDkiem Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 245 Opublikowano 12 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 marca 2021 Warzone mogliby tak przerobić Miło, bo to jednak robi robotę i dysk nie będzie już tak straszny przy przyszłych grach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 12 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 marca 2021 Ogólnie w CODach mogliby sie opamiętać, ten ostatni chyba też coś koło 200GB? XD Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 967 Opublikowano 13 marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 marca 2021 Jak na problemy z dostępnością, to całkiem nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi