triboy 967 Opublikowano 1 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 1 kwietnia 2021 Ostatnio grzebałem sobie w menu konsoli i znalazłem zakładkę do gier z PS3? Cytuj Odnośnik do komentarza
k0zz 9 Opublikowano 2 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 kwietnia 2021 Nie wiedzie czy idzie kupić Tony Hawk 1+2 od razu w tej "lepszej" wersji? Czy trzeba brać zwykła i za dodatkową kasę ściągać patcha? Cytuj Odnośnik do komentarza
yOGI79 5 Opublikowano 2 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 kwietnia 2021 Wracając do tematu PS5 w pionie i podstawki - moja konsola od dnia premiery stoi w pionie bez podstawki (nie mieściła się na półce), chodzi prawie codziennie po minimum 2h i jak do tej pory to nie zaobserwowałem żadnych skutków ubocznych takiego ustawienia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 409 Opublikowano 2 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 kwietnia 2021 Ja wczoraj ustawiłem w pionie z podstawką, bo tak to była w poziomie, w szafeczce, ale nie miałem na oku jak się kurzy. Powiem, że w pionie wygląda emocjonująco, a i ciszej się zachowuje. Teraz ma więcej przestrzeni do oddychania. Cytuj Odnośnik do komentarza
k0zz 9 Opublikowano 2 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 kwietnia 2021 Godzinę temu, yOGI79 napisał: Wracając do tematu PS5 w pionie i podstawki - moja konsola od dnia premiery stoi w pionie bez podstawki (nie mieściła się na półce), chodzi prawie codziennie po minimum 2h i jak do tej pory to nie zaobserwowałem żadnych skutków ubocznych takiego ustawienia. Ja u siebie też nie widziałem żadnych skutków ubocznych. Ani nie była cieplejsza ani nie chodziła głośniej. Ale dla świętego spokoju podstawka jednak zamontowana :] Cytuj Odnośnik do komentarza
triboy 967 Opublikowano 2 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 kwietnia 2021 11 godzin temu, triboy napisał: Ostatnio grzebałem sobie w menu konsoli i znalazłem zakładkę do gier z PS3? Dobra, dzisiaj spojrzałem jeszcze raz i tam jest też zakładka z jakiego źródła jest gra. Pewnie chodzi o gry z PS Now. Tam są tytuły z ps3. Cytuj Odnośnik do komentarza
Jakim 1 791 Opublikowano 2 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 kwietnia 2021 3 godziny temu, k0zz napisał: Nie wiedzie czy idzie kupić Tony Hawk 1+2 od razu w tej "lepszej" wersji? Czy trzeba brać zwykła i za dodatkową kasę ściągać patcha? https://store.playstation.com/pl-pl/product/EP0002-PPSA02177_00-TH12RTHEGAME0001 Wersji na pycie nie ma z tego co wiem . Cytuj Odnośnik do komentarza
Damianzg89 0 Opublikowano 2 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 kwietnia 2021 (edytowane) Witam. Szukam pomocy / rady co do problemu z brakiem spdif w konsoli. Zastanawiam się czy karta typu Creative Sound Blaster SB1090 X-FI zostanie wykryta pod usb ps5 i puści mi sygnał 5.1 na optyk w amplitunerze? Aktualnie jako przetwornika używam streamera Cambridge Audio CXN V2 pod usb do konsoli i jako optyk na wyjściu lecz jest to urządzenie tylko pod 2.0 i taki właśnie sygnał otrzymuję. Obraz po hdmi idzie do projektora bez wyjścia audio. Rozdzielacz / splitter hdmi na spdif nie wchodzi w grę. Edytowane 2 kwietnia 2021 przez Damianzg89 Cytuj Odnośnik do komentarza
RadkoR 44 Opublikowano 2 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 kwietnia 2021 (edytowane) Czemu nie wchodzi w grę rozdzielacz? U mnie działa OK. Jakieś 100zł. Edytowane 2 kwietnia 2021 przez RadkoR Cytuj Odnośnik do komentarza
Patricko 1 393 Opublikowano 2 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 kwietnia 2021 Bo takie coś ogranicza Ci hdmi do bodajże 2.0, nie obsłuży hdmi 2.1. Dla kogoś ze starszymi tv to nie problem, ale jak ktoś ma nowe to takie urządzenie będzie go trochę ograniczać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Damianzg89 0 Opublikowano 2 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 kwietnia 2021 (edytowane) Kupiłem na olx używkę i niestety, mimo że wykrywa jako X-FI 5.1 to finalnie cała dolna sekcja ustawień pozostaje wygaszona a na ampli wciąż widnieje stereo. Tak więc dla potomnych działa, lecz w 2.0 Co do splittera / rozdzielacza (zwał jak zwał) jak kolega wyżej pisał. Są ograniczenia i realnie do kupienia na dziś tylko standard 2.0 18Gbps. Trudno z braku laku kupię. Edytowane 6 kwietnia 2021 przez Damianzg89 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ma_niek 857 Opublikowano 3 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 kwietnia 2021 Z tym Mlb w games passie to widze niezla granda jest w Usa Ryana psychofani Sony niedlugo na taczkach wywioza Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 3 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 kwietnia 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza
walczaka 0 Opublikowano 3 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 kwietnia 2021 Witam, Jutro odpakuje swoją konsolę i mam jedno pytanie odnośnie gier z PS Plus dodanych do biblioteki około 2 lata temu, oczywiście na PS 4. Wszystkie te gry będę mógł pobrać i odpalić na PS 5 z abonamentem PS Plus? I jeszcze jedno: Czy na PS 5 z abonamentem PS Plus będę mógł pobrać wszystkie gry z PS Plus Collection? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 3 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 kwietnia 2021 Tak i tak Cytuj Odnośnik do komentarza
maxoffe 40 Opublikowano 3 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 kwietnia 2021 Panowie, skoro nie ma wyjścia optycznego w konsoli to nie prościej użyć tego w telewizorze.... Konsola kablem HDMI do TV, a z TV kabel optyczny do amplitunera. Prościej chyba już nie można. Z tym że wiadomo po optyku to max. 5.1 tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 703 Opublikowano 3 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 kwietnia 2021 No nie do końca bo np. mój Samsung ma niezłego laga przetwarzając sygnał HDMI do optyka, więc na razie bez wymiany sprzętu na taki z ARC bez opóźnień, nie mam 5.1. Co za (pipi)any kretynizm. Ta konsola to serio jest wersja alpha. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 3 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 kwietnia 2021 U siebie od kilku lat miałem tak podłączone PS4 i teraz PS5 PC i XSX i jedynie po starcie Xboxa przez chwilę nie mam dźwięku, później wszystko git. Zero laga itp Cytuj Odnośnik do komentarza
jar3czek 438 Opublikowano 3 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 kwietnia 2021 36 minut temu, WisnieR napisał: No nie do końca bo np. mój Samsung ma niezłego laga przetwarzając sygnał HDMI do optyka, więc na razie bez wymiany sprzętu na taki z ARC bez opóźnień, nie mam 5.1. Co za (pipi)any kretynizm. Ta konsola to serio jest wersja alpha. Miałeś wtedy ustawiony w konsoli format wyjścia dźwięku na Dolby Digital 5.1? Przy LPCM 5.1/7.1 TV musi przetworzyć i przencodowac dźwięk, przy źródle DD 5.1 jest szansa że załączy zwykły passthrough (ale to zależy oczywiście od implementacji w danym modelu TV). Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 703 Opublikowano 3 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 kwietnia 2021 Przecież PCM obsługuje tylko stereo przy zwykłym ARC, dopiero eARC obsługuje surround, więc naturalnie, że mam ustawiony Bitstream DD. Poza tym jakie passthrough jak TV musi zdekodować sygnał z HDMI i puścić go przez optyka. To wada fabryczna Samsungów z lat 2017-18. Jak tylko wpisałem frazę w Google to od razu wiedziałem że to problem na większą skalę i niestety nie do naprawienia. Samsung oczywiście twierdzi, że to wina producentów amplitunerów, w innym wątku, soundbarów, a gdzie indziej nawet za winę obarczano same konsole Tak więc olałem temat i gram tylko na słuchawkach. Cytuj Odnośnik do komentarza
jar3czek 438 Opublikowano 3 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 kwietnia 2021 Wyjście na optyk to nie ARC. Ale z tego co piszesz, to ten TV ma to jednak po prostu skopane i robi w tym przypadku re-encode wszystkiego co leci na optyk. Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 703 Opublikowano 3 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 kwietnia 2021 Tak wiem że to nie ARC. Po prostu nawiązuje do tego, że PCM i tak by nie pomogło bo dopiero eARC obsługuje wielokanałowe PCM. Zazwyczaj przy PCM nie ma żadnego laga, a przynajmniej tak miałem z kompem i PCM po SPDIF. Żadnych opóźnień.Tak samo stacja bazowa do słuchawek jest na optyka ale na szczęście Sony obsługuje 3D audio wewnętrznie w konsoli, więc wystarczy 2.0 p USB do stacji puścić. Cytuj Odnośnik do komentarza
maxoffe 40 Opublikowano 3 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 kwietnia 2021 (edytowane) W dniu 2.04.2021 o 10:48, k0zz napisał: Ja u siebie też nie widziałem żadnych skutków ubocznych. Ani nie była cieplejsza ani nie chodziła głośniej. Ale dla świętego spokoju podstawka jednak zamontowana :] Chłodzenie jest dosyć wydajne w PS5 więc daje radę. Jednak wtedy jak konsola stoi bez podstawki to z pewnością procki są kilka stopni cieplejsze. Najprościej przekonać się jak konsola stoi na podstawce, to wystarczy przy spodzie konsoli dołożyć rękę i czuć wtedy jak ciepłe powietrze wychodzi dołem, a bez podstawki nie będzie tej cyrkulacji. Edytowane 3 kwietnia 2021 przez maxoffe Cytuj Odnośnik do komentarza
PanKamil 1 108 Opublikowano 4 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 4 kwietnia 2021 W dniu 3.04.2021 o 11:01, Ma_niek napisał: Z tym Mlb w games passie to widze niezla granda jest w Usa Ryana psychofani Sony niedlugo na taczkach wywioza Nie sledze co tam się dzieje w Us ale tak ostro ich cisną? Bardzo kuwa dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza
genjuro 83 Opublikowano 5 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 kwietnia 2021 Na ps5 jest problem z pozostającymi kafelkami po usunięciu gry. Wydaje mi się, że tylko gry z ps4, w które grałem na konsoli ps5, pozostawiają po sobie "ślad". Z wersjami cyfrowymi można to tak załatwić, że ściągamy grę ponownie i w trakcie ściągania usuwam. Wtedy kafelek znika na dobre. Ale z płytowymi jest inaczej. Jak się pozbyć tych pozostających kafelków? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi