ASX 14 610 Opublikowano 9 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 kwietnia 2021 sorry nie wiedziałem, nie znam się tak bardzo na hierarchii i kierownictwie w Playstation 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 9 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 kwietnia 2021 No łatwo sprawdzić coś przed napisaniem posta: Jim Ryan jest następcą Kodery, który był tymczasowym CEO po Andrew Housie. Shawn Layden był CEO SIE America, jako zastępca Trettona. Wraz z restrukturyzacją całego Sony oraz SIE, jego rola zmieniła się w 2018, w ramach globalizacji firmy jego rola została przesunięta na nadzorowanie całego WWS (Chairman of SIE WS). Wszystko to co się dzieje w całym Sony jest następstwem reorganizacji i zmian w całym Sony, gdzie od kilku lat jest wizja: One Sony - więc cała gałąź rozrywkowa: gry, filmy, muzyka oraz anime będą coraz mocniej przeplatać się między sobą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ma_niek 857 Opublikowano 9 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 kwietnia 2021 A nad tym Ryanem to jest wyzej ktos zeby mu jebnal liscia na ogarniecie sie? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Lukas_AT 1 175 Opublikowano 9 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 kwietnia 2021 (edytowane) Jako ogromny fan The Last of Us z czystym sumieniem stwierdzam, ze remake jedynki jest calkowicie zbedny. Jak dla mnie strata zasobów. Jesli juz tak bardzo chca kolejnego The Last of Us, to niech te siły idą na trójkę. Mowię to pomimo ze ogólnie lubię rimejki same w sobie, ale starych gier takich jak Resident Evil 2 czy Medievil. W przypadku The Last of Us kompletnie nie czuję takiej potrzeby. Ale może chćą zrobić coś szybciej by zadebiutowało razem z serialem. Edytowane 9 kwietnia 2021 przez Lukas_AT 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 082 Opublikowano 9 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 kwietnia 2021 Ale pyerdolenie. Zobaczcie nową graficzkę i polecicie do sklepów tak jak reszta. Poza tym takie samo gadanie jest co roku przy Call of Duty, a sprzedaż bije rekordy, a władyga Activision to ten sam chciwy Bobby Kotick 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 9 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 kwietnia 2021 5 minut temu, Ma_niek napisał: A nad tym Ryanem to jest wyzej ktos zeby mu jebnal liscia na ogarniecie sie? Zdecydowana większość wszystkich decyzji, którą widzicie ma mało wspólnego z Jimem Ryanem, a decyzjami poprzedników i polityką całego Sony. Ba, pierwsze gry, nad którymi obowiązki i pełen nadzór będzie miał Hermen Hulst, jako CEO SIE WWS i Jim Ryan, jako CEO SIE zobaczymy pewnie w okolicach 2023 albo później. Gry nie powstają z nieba, wszystkie projekty (w tym remake TLOU) musiały zostać zaakceptowane przez poprzedni zarząd, tak samo jak wszystkie inne tytuły, które ukażą się w najbliższych latach. edit: odpowiadając na pytanie: Kenichiro Yoshida 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Soul 1 306 Opublikowano 9 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 kwietnia 2021 (edytowane) Czyli to nie jego wina a poprzedników, skubany ma przerąbane bo niebiscy myślą, że to całe zło to jego zasługa Edytowane 9 kwietnia 2021 przez Soul Cytuj Odnośnik do komentarza
Ma_niek 857 Opublikowano 9 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 kwietnia 2021 I niby poprzednicy teraz kazali skasowac Days gone ? zamknac stora dla ps3 vity i podniesc ceny giier do trzech i pol bomby Cytuj Odnośnik do komentarza
giger_andrus 3 086 Opublikowano 9 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 kwietnia 2021 3 minuty temu, Ma_niek napisał: I niby poprzednicy teraz kazali skasowac Days gone ? zamknac stora dla ps3 vity i podniesc ceny giier do trzech i pol bomby Teraz ? Ty serio myślisz, że te decyzje zostały podjęte wczoraj ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 9 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 kwietnia 2021 Teraz, Ma_niek napisał: I niby poprzednicy teraz kazali skasowac Days gone ? zamknac stora dla ps3 vity i podniesc ceny giier do trzech i pol bomby Days Gone 2 nie zostało skasowane, ono nie zostało zaaprobowane, gra wyszła w 2018, pitch do kontynuacji musiał wlecieć tuż po premierze i wtedy też zostać nieakceptowany, więc no... tak? I, przepraszam, jeśli ktoś myśli, że decyzja o zamknięciu sklepu wygląda tak, że przychodzi sobie Jim do biura, ma zły humor i zamyka sklep - to gratuluję fantazji. Takie decyzje są planowane w XX lat w przód, więc... tak? I ostatnia rzecz: zmianę ceny dyktuje rynek, jeśli wydawca, uważa, że gry kosztowały za mało, to podwyższa cenę, jeśli rynek jej niezaakceptuje, to wydawcy wycofają się z decyzji (ale, no wtedy odbiją to sobie w inny sposób, pretensję proszę kierować do kapitalizmu, jak coś) - cenę podwyższyło większość wydawców, w rękach konsumentów jest to czy ten stan rzeczy się utrzyma. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 9 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 kwietnia 2021 Remake TLoU? Chyba pierwsza rzecz na forum, w której w 100% wszyscy się zgadzają, że to żal.pl Spoiler Koleiny sukces Sony Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 047 Opublikowano 9 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 kwietnia 2021 Ten remajk potrzebny jak ku..wie majtki mnie kompletnie to nie grzeje jako fana pierwszej części. To jest zawsze robota ludzka więc mogliby robić coś innego ale pewnie chcą wrzucić coś z serialem (wolałbym multika). Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 9 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 kwietnia 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza
Il Brutto 1 623 Opublikowano 9 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 kwietnia 2021 Ja pierdole zamiast sequela jednego z lepszych open worldow beda jakies kapiszony albo remastery, jeszcze niech w ogole zamkna Bend to juz calkiem nie bedzie na co czekac. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
marcinwks 1 002 Opublikowano 9 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 kwietnia 2021 (edytowane) 55 minut temu, Il Brutto napisał: Ja pierdole zamiast sequela jednego z lepszych open worldow beda jakies kapiszony albo remastery, jeszcze niech w ogole zamkna Bend to juz calkiem nie bedzie na co czekac. Ale według kogo jednego z lepszych? Graczy? Chyba nie bardzo, bo sprzedaż raczej nie urywała głowy. Mediów? Wygląda to na totalnego średniaka. Ja bym chciał sequel The Order 1886, ale chcieć to sobie mogę. Zamknąć Bend? Jeszcze w kolejce są Polyphony i MM. Wszyscy ze sporymi szansami. Czekać jest na co i będzie. Nie tylko na różne odmiany open world tpp, bo od blisko dekady Sony mocno ukierunkowuje swoje produkcje w tę odmianę gier. Szkoda tylko, że nikt już nie robi prawdziwych j/rpgów. Mnie ciekawi co będzie z Bluepoint po bardzo dobrym przyjęciu DS oraz Housemarque po ewentualnym kasowym sukcesie Returnal. Czy Sony ich wreszcie włączy w swoje szeregi czy nadal będzie to ciągnąć w taki sposób jak obecnie? Edytowane 9 kwietnia 2021 przez marcinwks Cytuj Odnośnik do komentarza
Ma_niek 857 Opublikowano 9 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 kwietnia 2021 Tak wlaczy juz widze ta sprzedaz Returnala za trzy i pol bomby Niech ktos powie Ryanowi ze to nie ich studio bo jeszcze bedzie chcial ich zamknac 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Jakim 1 791 Opublikowano 9 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 kwietnia 2021 Ale grałeś w to czy tak sobie piszesz aby Pisać? Ograłem prawie wszystkie exy Sony na tej generacji i o wiele lepiej wspominam ten tytuł niż chociażby Horizona, tlou2 czy inne starsze tytuły. A sprzedaż wcale nie była taka mała więc decyzja o braku "pozwolenia" na sequel jest dla mnie zupełnie niezrozumiała. Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 082 Opublikowano 9 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 kwietnia 2021 41 minut temu, marcinwks napisał: Zamknąć Bend? Jeszcze w kolejce są Polyphony i MM. Wszyscy ze sporymi szansami. Polyphony, to już w ogóle patola. Kazunori zamiast robić gry bawi się w kierowcę wyścigowego. Sony już dawno powinno kopnąć durnia w doupe i zrobić z serii GT, to co MS z Forza i robić dwie gry: "Sim" jak teraz i arcade jak Forza Horizon. To co się stało z Driveclub doprowadza mnie do szału. Taka świetna gra, a studio zniszczone przez pyerdolnik w zarządzaniu. Pomyśleć, że teraz mogłaby powstawać trzecia część na PS5 z otwartym światem Cytuj Odnośnik do komentarza
marcinwks 1 002 Opublikowano 9 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 kwietnia 2021 Dokładnie. Jedna gra, którą początkowo ciężko było nazwać pełnoprawnym produktem, na 7 letnią generację. Samo w sobie jest to komiczne i równocześnie to najgorszy wynik PD w historii PS. Skoro Sony ma tylko jedną firmę od wyścigów to tym bardziej powinni podzielić serię na GT i odpowiednik Forzowego Horizona lub powołać nową serię do życia. Jednak jest jak jest. Już nawet nie wspominam nieodżałowanego Liverpool/Psygnosis od Wipeoutów i Evolution. Do tej pory Kaz się krył w cieniu swoich japońskich zwierzchników, ale przy wesołym Jimmym jego pozycja, jak i całego zespołu, może w duzej mierze zależeć od sukcesu siódemki. Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 082 Opublikowano 9 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 kwietnia 2021 20 minut temu, marcinwks napisał: Do tej pory Kaz się krył w cieniu swoich japońskich zwierzchników, ale przy wesołym Jimmym jego pozycja, jak i całego zespołu, może w duzej mierze zależeć od sukcesu siódemki. Sukces na pewno osiągnie, bo wyścigów tak naprawdę jak na lekarstwo Cytuj Odnośnik do komentarza
sajmon34 181 Opublikowano 9 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 kwietnia 2021 Kurwa. Tylko to mi sie cisnie na usta jak dzisiaj przeczytalem o nowym/starym tlou. Jpr 80% juz gralo w 60fps na ps4. Dawali to do każdego bundla z ps4. Kto w to kuzwa bedzie gral po raz kolejny!!! Tracą czas aby zrobic cos nowego na glupoty. Gta 5 to co innego bo tam online cisna ale tlou? Kurwa Cytuj Odnośnik do komentarza
apsnt 61 Opublikowano 9 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 kwietnia 2021 Quote Playstation be like: 2004: Gracz kupuje w pudełku GTA San Andreas na PS2 2011: Mordo - musisz kupić ponownie - Gracz kupuje wersje emulowaną GTA San Andreas na PS3 w PS Store. 2015: Mordo - musisz kupić ponownie bo wersja z PS3 nie działa - Gracz kupuje wersje emulowaną GTA San Andreas na PS4 w PS Store 2020: Nie no mordo - nie da się emulować tamtych wersji ale przygotowaliśmy nową za tylko 9.99$ - Gracz kupuje czwarty raz tą samą grę na PS5 xD 2021: Mamy jeszcze jedną bombę - Remake TLOU za jedyne 360 zł. Wchodzisz w to? Xbox be like: 2004: Gracz kupuje w pudełku GTA San Andreas na Xboxa 2011: Gracz wkłada płytkę kupioną 7 lat temu i gra na Xboxie 360 2017: Gracz wkłada płytę kupioną 13 lat temu i gra na Xboxie One 2020: Gracz wkłada płytę kupioną 16 lat temu i gra na Xboxie Series X PC be like: 2005: Gracz piraci GTA San Andreas na PC 2010: Gracz kupuje na promocji Steam za 50 eurocentów GTA San Andreas i gra 2020: Gracz dalej gra w tą samą grę którą kupił 10 lat temu za 50 eurocentów Ja szczerze mówiąc nie grałem w TLOU, więc może łyknę. Używkę oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 082 Opublikowano 9 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 kwietnia 2021 53 minuty temu, sajmon34 napisał: Kto w to kuzwa bedzie gral po raz kolejny!!! Jak to kto, PCMR na steam lub epic game store. Jak uj, że robią to pod PC. Nie wiem co Sony odyebało z udostępnianiem ex-ów na komputer. Rozumiem, kasa, ale to nigdy do nich nie przemawiało przez cztery generacje. Nagle bum! Mają jakiś deal z MS, które dalej będzie łaskawie wydawać gry od Bethesdy na PlayStation, czy ki uj? Cytuj Odnośnik do komentarza
lukas_k96 304 Opublikowano 10 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 kwietnia 2021 Ograłem kilka tygodni temu The Last of Us i bawiłem się bardzo dobrze, gra jakoś strasznie się nie zestarzała i wyglądała bardzo dobrze. Decyzja o rimejku bezsensowna, zwłaszcza kosztem Days Gone 2. Cytuj Odnośnik do komentarza
apsnt 61 Opublikowano 10 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 kwietnia 2021 9 hours ago, McDrive said: Jak to kto, PCMR na steam lub epic game store. Jak uj, że robią to pod PC. Nie wiem co Sony odyebało z udostępnianiem ex-ów na komputer. Rozumiem, kasa, ale to nigdy do nich nie przemawiało przez cztery generacje. Nagle bum! Mają jakiś deal z MS, które dalej będzie łaskawie wydawać gry od Bethesdy na PlayStation, czy ki uj? Nie. Po prostu są to gry z odchodzącej generacji, które już się słabiej sprzedają na PS4, a PC nie jest konkurencją dla PS. Xbox jest konkurencją. Dlatego łatwo można wydoić kasę ze skończonej, wydanej już gry robiąc konwertę. Tak więc kasa tylko i wyłącznie. Po prostu dopiero się zbudzili. Prawdę mówiąc dając graczom do zrozumienia, że to PC może być najlepszą platformą, bo będzie można na nim zagrać we wszystko ;). Ale nieprędko zobaczymy tytuły z PS5 na PC. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi