ASX 14 611 Opublikowano 2 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 czerwca 2021 2 minuty temu, Ukukuki napisał: No jak każdej plotki szeroko pojęty internet xd dlatego napisałem że mam wrażeni wrażenie że tę plotkę wymyślił sam internet, bo nie widziałem nikogo kto podpisał się pod nią swoim imieniem i nazwiskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 898 Opublikowano 2 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 czerwca 2021 No ale tak jest z każdą plotką, nie wiem co tak drążysz. Fakt faktem 80% ich współpracy jest z Sony więc dla wielu ludzi jest to realne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 2 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 czerwca 2021 Znaczy, no, SIE zatrudnia i nadal poszukuje ludzi zajmujących się Merger & Acqusition, próbowali kupić Leyou za ponad 1 mld$ - oczywistym jest, że rozważają kupno developerów, niestety. Historycznie patrząc zwykle pozyskują teamy, które mają długą historię współpracy z nimi. Nie trzeba być insiderem, że widzieć jacy to developerzy. Cytuj Odnośnik do komentarza
raulos 19 Opublikowano 2 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 czerwca 2021 Zdziwiłem się dzisiaj. Wszystkie sklepy dają 12 miesięcy gwarancji. Dzwoniłem do Sony i powiedziano mi że producent daje 12 miesięcy gwarancji Cytuj Odnośnik do komentarza
Snake_Plissken 874 Opublikowano 2 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 czerwca 2021 15 minut temu, raulos napisał: Zdziwiłem się dzisiaj. Wszystkie sklepy dają 12 miesięcy gwarancji. Dzwoniłem do Sony i powiedziano mi że producent daje 12 miesięcy gwarancji Zawsze mieli 12 miesięcy gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 513 Opublikowano 2 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 czerwca 2021 Tak jest, nawet jak składałem zamówienie na Ps5 to gość przez telefon informował, że gwarancji producenta jest 12 miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 611 Opublikowano 2 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 czerwca 2021 Oficjalne informacje: - god of war 5 opóźniony - gow5 i gt7 to crossgeny więc ukażą się też na poprzedniej generacji - $ony dalej zamierza wydawać swoje gry na PC "w odpowiednim czasie" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 2 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 czerwca 2021 GoW był łatwy do przewidzenia, ale nygusów z Polyphony powinno się publicznie biczować XD Cytuj Odnośnik do komentarza
Ma_niek 857 Opublikowano 2 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 czerwca 2021 Premiera Horizona tez nie jest pewna na ten rok. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 611 Opublikowano 2 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 czerwca 2021 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 330 Opublikowano 2 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 czerwca 2021 Okropna wiadomość. Generacja która była tak słaba że w czasie jej trwania wydali mocniejsze wersje konsol teraz jeszcze ciągnie w dół kolejną generacje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bielik 728 Opublikowano 2 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 czerwca 2021 Zobaczymy jak to będzie wyglądało w praktyce, GoWika mi nie mogą zbezcześcić słabą oprawą i hamowaniem mechanik z powodu plejstacji 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 984 Opublikowano 2 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 czerwca 2021 To nie generacja jest okropna, tylko ta zjebana w dupe pandemia, która wszystko opóźniła. Dałbym se łapę uciąć, jakby tej pandemii nie było, to i by milion konsol się rozeszło (tak, fabryki by zapierdalały w tych chinach, a tak wszystko spowolnione przez głupią pandemie, bo jakiś chińczyk wpierdolił batmana), to nie byłoby tej sytuacji z crossgenowymi grami, w ogóle ten GT7 to już beka. Cytuj Odnośnik do komentarza
PanKamil 1 108 Opublikowano 2 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 czerwca 2021 Crossgenowosc nie ma najmniejszego wpływu na grafikę. Tutaj bardziej możemy się dalej spodziewać bardziej ubogiej fizyki, mniejszych miast czy mniejszą ilością npc w nich lub ograniczeń ograniczeń projektowaniu gier pod szybkie przesyłanie danych. Grafika to bardzo bardzo elastyczny element ale procesor czy ram są już nie do przeskoczenia niestety. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 2 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 czerwca 2021 A ja Switcha specjalnie sprzedałem, żeby PS5 kupić ahh Sony, nie chcecie moich pieniążków Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 526 Opublikowano 2 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 czerwca 2021 Dość tak, że chociaż Ratchet się skupia na jednym sprzęcie. Mogliby zaorać to wsparcie czwórki. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 328 Opublikowano 2 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 czerwca 2021 Jak to będą takie cross geny jak Morales to styka. 60ks, RT, bardzo dobry hdr. Rusza się i wygląda na dużym TV kozacko. Nie potrzebuje nic więcej pod kątem oprawy. Horizon 2 będzie kolejnym wyznacznikiem jak „hujowe” pod katem oprawy będą cross geny. Choć oczywiście nie miałbym nic przeciwko zaorania czwórki. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 2 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 czerwca 2021 4 minuty temu, Faka napisał: To nie generacja jest okropna, tylko ta zjebana w dupe pandemia, która wszystko opóźniła. Dałbym se łapę uciąć, jakby tej pandemii nie było, to i by milion konsol się rozeszło (tak, fabryki by zapierdalały w tych chinach, a tak wszystko spowolnione przez głupią pandemie, bo jakiś chińczyk wpierdolił batmana), to nie byłoby tej sytuacji z crossgenowymi grami, w ogóle ten GT7 to już beka. Myślisz, ze w rok przeprojektowali nextgenowe gry na crossgeny? Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 376 Opublikowano 2 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 czerwca 2021 To było do przewidzenia, docelowo taki Horizon i Ragnarok i tak były skrojone pod PS4. Takich decyzji nie podejmuje się na poczekaniu. No nic, trzeba się nastawić, że pierwsze 2-3 lata tak będą wyglądały z małymi wyjątkami, a później już i tak nie będzie innego wyjścia jak odłączyć respirator. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 2 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 czerwca 2021 3 minuty temu, MYSZa7 napisał: A ja Switcha specjalnie sprzedałem, żeby PS5 kupić ahh Sony, nie chcecie moich pieniążków Mimo wszystko po zasmakowaniu nextgenów nie chciałbym ogrywać crossgenów na starym sprzęcie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 984 Opublikowano 2 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 czerwca 2021 Myślę, że wpływ ma mniejsza ilość sprzedanych ps5 konsol, żeby był jakiś momentalny przychód z gierki, bo to już nie problem jest zablokować grę na PS4, bo mają podobne architektury i daliby tylko na nextgena. Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 963 Opublikowano 2 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 czerwca 2021 Z tym GT7 zobaczymy bo zawsze były straszne opóźnienia premiery, chyba że celują jeszcze w ten rok ewentualnie początek 2022. Jeśli chodzi o hamowanie mechanik to tutaj bym tylko się bał o gry które mogły by mocno bazować na SSD (tak jak Ratchet) albo CPU (zapotrzebowanie większe niż 3x w porównaniu do PS4). Do momentu ukazania gameplayu nie martwił bym się zbytnio o to bo taki Horizon FW wygląda elegancko. Najwyżej wersje na PS4 będzie działać w 900p/30fps z mniejszymi detalami (Pro do 1440p) a PS5 1440p-4k w 60fps. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 2 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 czerwca 2021 4 minuty temu, Faka napisał: Myślę, że wpływ ma mniejsza ilość sprzedanych ps5 konsol, żeby był jakiś momentalny przychód z gierki, bo to już nie problem jest zablokować grę na PS4, bo mają podobne architektury i daliby tylko na nextgena. Cross-genowe gry zaczęły swoją produkcję na poprzedniej generacji (a i część gier, które są next-gen only, dropnęła wersja na past-geny w ostanim momencie - ekhm, pewna firma z JP, przynajmniej na razie). Produkcja gier jest po prostu za długa, żeby planować dużą produkcję w dwa-trzy lata do przodu. Produkcje, które zaczęły się w okolicach 2019, powinny być już next-genowe. Cytuj Odnośnik do komentarza
schabek 5 297 Opublikowano 2 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 czerwca 2021 GT7 byloby gowniane nawet jako crossgen na ps5/ps6 bo polyphony juz nie potrafi robic gier. Ale za tego Kratosa to powinno sie ich jebac. No zobaczymy przy Horizonie jak ta crossgenowosc wypadnie ale tak czy inaczej to bardzo slabe zachowanie wzgledem posiadaczy ps5. Skonczy sie tak ze gierki beda 1:1 tylko na ps5 4k/60 super generacja Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 048 Opublikowano 2 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 czerwca 2021 (edytowane) Mimo wszystko gdzieś z tyłu głowy jest ze gierki lepiej by wyglądały pisane pod tylko pod ps5. No ale wiadomo że 120?mln potencjalnych klientów to nie w kij dmuchał. A pewnie przyszła generacja będzie jeszcze gorszą pod tym względem bo już dyski ssd które są chyba najwieszka pozytywna opcja w nowych maszynach. Wsparcie przez całą generację? Może być Edytowane 2 czerwca 2021 przez Szymek Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi