LiŚciu 1 300 Opublikowano 22 września 2021 Udostępnij Opublikowano 22 września 2021 15 minut temu, PiPoLiNiO napisał: Okej. Dostałem konsole, nowa rewizja. Zasmucę co niektórych, koniec beki. Odnalazłem świętego grala. Aż miło. Cudowne uczucie. Ostatnia sztuka to nawet w menu skwierczała. Oczywiście nie jest to poziom xbox, ale jest blisko. Czyli coś jednak ogarnęli w nowej rewizji. Fajna ta nowa śruba. Tzn fajnie działa, ale wygląda tandetnie na maxa. Jak coś mam nowego białego Dualsens z zestawu w dobrej cenie Super. Wreszcie zaczniesz grać i grzać pomieszczenie. Graty Cytuj Odnośnik do komentarza
PiPoLiNiO 784 Opublikowano 22 września 2021 Udostępnij Opublikowano 22 września 2021 Jeszcze jedno, w nowej rewizji Sony znacząco skróciło kabel do ładowania. Także koniec grania jak pad się ładuje bo brakuje dobre pół metra. Nie ma to jak oszczędzać na czymś takim 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 534 Opublikowano 22 września 2021 Udostępnij Opublikowano 22 września 2021 Godzinę temu, Figuś napisał: Godzinę temu, PiPoLiNiO napisał: Jak coś mam nowego białego Dualsens z zestawu w dobrej cenie @Square Na razie chyba fałszywy alarm. Odpaliłem jeszcze wczoraj kilka gierek, między innymi Returnala (ustawienie na 1%), i Borderlands 3 (0%) i ani śladu driftu na prawej gałce. Potem sprawdziłem jeszcze raz Kene i też był spokój. Nie wiem, może jakiś bug w grze to był, ale na bank będę miał to na uwadze i mam nadzieję, że jeżeli ma paść to przed tym 19 listopada. Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 105 Opublikowano 22 września 2021 Udostępnij Opublikowano 22 września 2021 12 minut temu, PiPoLiNiO napisał: Jeszcze jedno, w nowej rewizji Sony znacząco skróciło kabel do ładowania. Także koniec grania jak pad się ładuje bo brakuje dobre pół metra. Nie ma to jak oszczędzać na czymś takim A to ktoś używa tego kabla do ładowania, a nie kabli/ładowarek od telefonu? Ja zawsze się wpinam do gniazdka przy kanapie i bez problemu można grać nawet podczas ładowania. Cytuj Odnośnik do komentarza
PiPoLiNiO 784 Opublikowano 22 września 2021 Udostępnij Opublikowano 22 września 2021 No problem w tym, że ładuje pada od xbox i playstation. I robiłem to jednym kablem od ps5 podpiętym do rozdzielacza jeszcze tydzień temu. Ten od telefonu nie ładuje xbox, bo moja ładowarka daje za dużo mocy. DS ładuje normalnie, a xbox zero reakcji. Więc lipa. A zawsze jeden kabel lepszy niż dwa Cytuj Odnośnik do komentarza
Pure Bladestone 151 Opublikowano 22 września 2021 Udostępnij Opublikowano 22 września 2021 7 godzin temu, PiPoLiNiO napisał: Okej. Dostałem konsole, nowa rewizja. Zasmucę co niektórych, koniec beki. Odnalazłem świętego grala. Aż miło. Cudowne uczucie. Ostatnia sztuka to nawet w menu skwierczała. Oczywiście nie jest to poziom xbox, ale jest blisko. Czyli coś jednak ogarnęli w nowej rewizji. Czyli rewizje mają znaczenie heh. Napisz kiedyś jakie wrażenia kultury pracy, zwłaszcza cewek podczas gry w wymagające tytuły. Cytuj Odnośnik do komentarza
Il Brutto 1 623 Opublikowano 22 września 2021 Udostępnij Opublikowano 22 września 2021 16 minutes ago, HiS said: Powodzenia z żywotnością tej bateryjki pada ładując ładowarką do telefonu. Najlepiej jeszcze jakąś "supercharger". Ta bateria nie jest dostosowana do tego typu ładowarek. Ja tak ladowalem pada do PS4 i prawdopodobnie skrocilo to zywotnosc, bo ladowanie teraz wystarcza w nim na jakies 5-6h gry. W sumie nie tak zle, bylbym w stanie poswiecic baterie dla wygody. Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 22 września 2021 Udostępnij Opublikowano 22 września 2021 (edytowane) A wiecie, że bateria więcej nie przyjmie niż deklarowana wartość nawet gdy podłączymy ładowarkę 120w? Pad ładowany z konsoli czy ładowarki super szybkiej tyle samo będzie się ładował. Edytowane 22 września 2021 przez creatinfreak Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 143 Opublikowano 22 września 2021 Udostępnij Opublikowano 22 września 2021 TAk nie przyjmie i szybciej się nie naładuje ale ja bym nie ryzykował, kumpel tak sobie spierdolił pada 33W ładowarką, na szczęście mu wymienili na gwarancji. Telefony mają sterowniki do szybkich ładowarek i szczerze wątpię że dualsens takowy posiada. Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 22 września 2021 Udostępnij Opublikowano 22 września 2021 Jakoś od roku dualsense i pad od xsx jest ładowany ładowarką 30w i nadal działają jak przy premierze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Matas94 0 Opublikowano 22 września 2021 Udostępnij Opublikowano 22 września 2021 Dokładnie i jeżeli ktoś posiada ładowarkę np. 5.0V = 2.0A to może śmiało ładować kontroler. Przecież te wszystkie ładowarki do padów też mają podobny prąd wyjściowy. Cytuj Odnośnik do komentarza
PiPoLiNiO 784 Opublikowano 22 września 2021 Udostępnij Opublikowano 22 września 2021 Czyli rewizje mają znaczenie heh. Napisz kiedyś jakie wrażenia kultury pracy, zwłaszcza cewek podczas gry w wymagające tytuły.Tak jak pisałem wcześniej. Różnica jest kolosalna. Tutaj w stresie, działa jak poprzednie 3 sztuki w menu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 513 Opublikowano 23 września 2021 Udostępnij Opublikowano 23 września 2021 Ciekawe jak z tym ładowaniem, sam ładuję ostatnio ładowarką z Huaweia ale sprawdziłem, że ona ma 24 W więc wydaje się być w porządku bo kiedyś właśnie czytałem chyba tu na forumku żeby powyżej 30W nie ładować ciekaw jestem czy faktycznie jest różnica w żywotności baterii w padzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 105 Opublikowano 23 września 2021 Udostępnij Opublikowano 23 września 2021 12 godzin temu, HiS napisał: Powodzenia z żywotnością tej bateryjki pada ładując ładowarką do telefonu. Najlepiej jeszcze jakąś "supercharger". Ta bateria nie jest dostosowana do tego typu ładowarek. Ładuję tak pady do moich konsol od zawsze i nie zauważyłem jeszcze nic niepokojącego. 53 minuty temu, HiS napisał: ludzie mają pomysły które wynikają z ich wygody a nie rozsądku. No przy urządzeniu wartym jakieś szalone 2 stówki, które w założeniu używam parę lat, to zdecydowanie moje pomysły związane są wyłącznie z wygodą. Jeszcze mnie stać na to, żeby sobie co parę lat wymienić pada i grać/ładować kiedy tylko chcę i jak mi jest wygodnie, o ile rzeczywiście ta bateria by mi padła od ładowania ładowarką z telefonu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 513 Opublikowano 23 września 2021 Udostępnij Opublikowano 23 września 2021 Wiadomo, że ten pad to nie jest urządzenie za grube pieniądze ale mimo wszystko jak bym wiedział, że lepiej dla niego ładować go przez kabel czy po prostu nie używać szybkiego ładowania to lepiej mu nie szkodzić. Nie znalazłem żadnego info oficjalnego od Sony poza instrukcją ładowania pada Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 105 Opublikowano 23 września 2021 Udostępnij Opublikowano 23 września 2021 Ładowania tym dołączonym kablem z gniazda konsoli sobie nie wyobrażam, bo mam za daleko konsolę od kanapy, a oczekiwanie na naładowanie jak akurat przyjdzie mi do głowy, że chce mi się pograć byłoby mega irytujące (jednoczesne granie i ładowanie to naprawdę mega wygoda). Ładowarka stacjonarna - spoko, ale to też jest jakiś tam koszt (a poddajemy w wątpliwość ładowanie ładowarką do telefonu, bo BYĆ MOŻE będzie generowało koszty - a tutaj koszt mamy pewny, bo taką stacjonarną ładowarkę trzeba kupić) i znów - nie ma opcji jednoczesnego ładowania i grania. Tak więc ja od moich przyzwyczajeń nie odejdę, bo to naprawdę jest ultra wygodne, ale rozumiem, że ktoś może chcieć zadbać o swój sprzęt jak o własne dziecko - dam Wam znać za jakiś czas czy coś się z padami podziało. Ale wcześniej z DS4 w moim PS4 i PS4 Pro nie zauważyłem żadnych problemów przez caly okres użytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 703 Opublikowano 23 września 2021 Udostępnij Opublikowano 23 września 2021 (edytowane) Chuja się tam znacie na ładowaniu urządzeń. Proponuje się doedukować. Mamy nieograniczony dostęp do internetu i wpisanie frazy "how does charger now what voltage to use" w Google dostarczy odpowiednich informacji. Ładowarka może dawać i nawet 200W, ale i tak będzie pracować w standardzie 5V, dopóki urządzenie odbierające nie powie jej, że może obsługiwać też 9V,12V,15V. Obydwa urządzenia mają mikrokontrolery zarządzające procesem ładowania. Pad zapewne taki, który mówi z jakim napięciem można go ładować, a ładowarka taki, jakie napięcie obsługuje, a komunikują się między sobą przez kabel. Oczywiście nie zbadałem tego jak działa DualSense ale zakładam, że tak jak każde urządzenie zasilane baterią w obecnych czasach. Chociaż to Sony to chuj ich wie jaki bubel wypuścili .... Mit szybkich ładowarek psujących urządzenie bierze się z tego że, samo szybkie ładowanie powoduje degradacje baterii, a nie podłączenie do niego ładowarki o dużej mocy. Dlatego ja np. w telefonie mam wyłączone na noc szybkie ładowanie i ładuje go indukcyjnie ładowarką 10W przez 2,5h. Tak szybkie ładowanie nie jest zdrowie dla ogniw, ale urządzenia go nie obsługujące, nie mogą pobierac więcej prądu niż chyba standrardowe 5Vx2A = 10W. Edytowane 23 września 2021 przez WisnieR 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 105 Opublikowano 23 września 2021 Udostępnij Opublikowano 23 września 2021 2 godziny temu, HiS napisał: Takie druciarstwo to raczej przejaw oszczędności na dedykowanych akcesoriach. Nie, to jest przejaw tego, że kupuję konsolę i sobie gram tak jak mi wygodnie, a nie zaprzątam sobie głowę dodatkowymi akcesoriami, tym czy bateria będzie miała 10% szybsze zużycie, albo czy wentylator mi generuje 2 decybele więcej niż w innym egzemplarzu. Po prostu mam to w nosie, bo kupuję konsole, żeby grać, a nie rozkminiać takie - dla mnie - pierdoły. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 972 Opublikowano 23 września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 września 2021 Prawie rok od premiery, a w usa nadal takie akcje. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 972 Opublikowano 24 września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 września 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 615 Opublikowano 24 września 2021 Udostępnij Opublikowano 24 września 2021 Czytałem właśnie że Best Buy w Stanach po raz pierwszy będzie sprzedawać PS5 i XSX lokalnie w sklepach i ludzie ustawiają się w kolejkach, bo wcześniej konsole dostępne były tylko w sprzedaży online, gdzie często są bardzo szybko wykupowane przez boty (ale nie te z forum). Jednak mieszkanie w Polsce ma pewne plusy. https://www.theverge.com/2021/9/22/22687815/ps5-xbox-series-x-in-store-best-buy-date-ticket Cytuj Odnośnik do komentarza
Snake_Plissken 876 Opublikowano 24 września 2021 Udostępnij Opublikowano 24 września 2021 Że jeszcze do tego Best Buy BLM nie wjechało. Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 24 września 2021 Udostępnij Opublikowano 24 września 2021 Jak zwierzęta. Niby Polska kraj trzeciego świata a kupiłem konsolę jak normalny człowiek 21 wieku, a nie jak za czasów PRL. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 054 Opublikowano 24 września 2021 Udostępnij Opublikowano 24 września 2021 Wiadomka, zamówienie przez internet, kurier kulturalnie dostarcza do drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 054 Opublikowano 24 września 2021 Udostępnij Opublikowano 24 września 2021 Mam pewne spostrzeżenie dotyczące PS5 i samego PSN: PROsiaka miałem podłączonego do tego samego połączenia internetowego które mam teraz. Pamiętam jak mocno męczyło mnie to, że pomimo 300mbps downloadu konsola wyciągała po kablu 1/3 tej wartości a gry ściągały się znacznie dłużej niż na Xboxie One. Co bym nie robił - pauzował i wznawiał pobieranie, zamykał grę odpaloną w tle, resetował router czy zmieniał połączenie z kablowego na WiFi efekt był zawsze ten sam - download szedł niczym krew z nosa. To samo podłączenie na SSD i PS5? Średnio 2GB dajnych ściągnięte w ciągu minuty. MAGIA Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi