oFi 2 468 Opublikowano 6 lutego 2022 Opublikowano 6 lutego 2022 No nie wiem czy to dlc do kratosa to taka mocna pozycja wydawnicza, cos jak z moralesem będzie, niby nowe ale już to było 1 1 Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 6 lutego 2022 Opublikowano 6 lutego 2022 Nie, nie mocna. W ogóle. Jak premiera chyba największej obecnie marki PlayStation, to nie mocna pozycja to nie wiem co? Ehh ci gracze. Cytuj
oFi 2 468 Opublikowano 6 lutego 2022 Opublikowano 6 lutego 2022 15 minut temu, balon napisał: Nie, nie mocna. W ogóle. Jak premiera chyba największej obecnie marki PlayStation, to nie mocna pozycja to nie wiem co? Ehh ci gracze. Kolorowe trolle mnie zmęczyły + jakoś ten gameplay nie przemówił do mnie. Liczyłem też ze bedzie sie bardziej ziemia trząść jak w poprzednich częściach. Może za duże wymagania mialem względem trójki jeśli chodzi o epickość. Aktualnie bardziej liczę na horizona bo tam wszystko siadło jednak i zrobienie platyny to bylo jak usiąść w dobrej restauracji - aż żal odejść od stolika. Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 6 lutego 2022 Opublikowano 6 lutego 2022 Teraz, oFi napisał: Kolorowe trolle mnie zmęczyły + jakoś ten gameplay nie przemówił do mnie. Liczyłem też ze bedzie sie bardziej ziemia trząść jak w poprzednich częściach. Może za duże wymagania mialem względem trójki jeśli chodzi o epickość. Aktualnie bardziej liczę na horizona bo tam wszystko siadło jednak i zrobienie platyny to bylo jak usiąść w dobrej restauracji - aż żal odejść od stolika. No spoko to twoje odczucie, ale zabrzmiało to w poprzednim poście jakby GoW Ragnarok miał nie być mocną pozycją wydawniczą dla Sony i ogólnie branży. Cytuj
oFi 2 468 Opublikowano 6 lutego 2022 Opublikowano 6 lutego 2022 4 minuty temu, balon napisał: No spoko to twoje odczucie, ale zabrzmiało to w poprzednim poście jakby GoW Ragnarok miał nie być mocną pozycją wydawniczą dla Sony i ogólnie branży. W pompują pewnie dużo pieniążków w reklamę i promocje, ale nie jestem przekonany odnośnie jakości. Poprzedni gow to takie 8/10 w moim odczuciu. Z ostatnich marek sony to u4 i dodatek z chloe zrobil na mnie większe wrażenie jednak jako całość. Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 6 lutego 2022 Opublikowano 6 lutego 2022 6 minut temu, oFi napisał: W pompują pewnie dużo pieniążków w reklamę i promocje, ale nie jestem przekonany odnośnie jakości. Poprzedni gow to takie 8/10 w moim odczuciu Ziom no w twoim i raczej jesteś w mniejszości (jednolaplatformowców nie liczę). Nawet tutaj na forum większość jednak mega była zadowolona z efektu końcowego (ok minus trole), a wg głosowania z pewnego, dużego portalu, została nawet grą ever Cytuj
Pupcio 18 420 Opublikowano 6 lutego 2022 Opublikowano 6 lutego 2022 Co ten ofi znowu gada, o jenysiu Cytuj
mario10 518 Opublikowano 7 lutego 2022 Opublikowano 7 lutego 2022 Nie ma co gadać Sony robi super gry single, czekam na horizona, gowa bo to będą sztosy w tym roku Cytuj
messer88 6 472 Opublikowano 7 lutego 2022 Opublikowano 7 lutego 2022 9 godzin temu, oFi napisał: Poprzedni gow to takie 8/10 w moim odczuciu. Zgadzam się i 8 to jest przecież dobra ocena. Tak samo ruda gruba mnie bardziej interesuje i jestem pewien że nie będzie lipy (w gow też ale Horizonek dla mnie osobiście będzie pewnie lepszą grą) Ale najbardziej czekam aż spadną bomby w postaci jakiegoś info o eksie od FS, bo chyba coś takiego jest w planach. 1 Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 7 lutego 2022 Opublikowano 7 lutego 2022 8 minut temu, messer88 napisał: 9 godzin temu, oFi napisał: Poprzedni gow to takie 8/10 w moim odczuciu. Zgadzam się i 8 to jest przecież dobra ocena. Tak samo ruda gruba mnie bardziej interesuje i jestem pewien że nie będzie lipy (w gow też ale Horizonek dla mnie osobiście będzie pewnie lepszą grą) Ale najbardziej czekam aż spadną bomby w postaci jakiegoś info o eksie od FS, bo chyba coś takiego jest w planach. Jak poprzedni GoW nie do końca podszedł Ofiemu i dał mu aż 8/10, to nie dziwią mnie oceny ludzi co dawali 10/10 jak im praktycznie wsio podeszło. Dla mnie mocne 9/10 i jedyny minus za trole. Reszta wsio pięknie siadło. Cytuj
ASX 14 653 Opublikowano 7 lutego 2022 Opublikowano 7 lutego 2022 mnie oprócz recyklingu bossów nie podobają się powtarzalne i nudne zadania poboczne, drewniany platforming i model pływania łódką oraz crafitng i elementy looter slashera, które są niepotrzebnie przekomplikowane. gra generalnie jest fajna, historia jest interesująca, system walki jest dobry, relacja między Kratosem i gówniakiem daję radę i ciągnie grę, a muzyka i grafika daje dają radę. No ale na pewno nie nazwałbym ją najlepszą grą wszech-czasów czy jakimś mesjaszem. 1 Cytuj
mario10 518 Opublikowano 7 lutego 2022 Opublikowano 7 lutego 2022 A co nie tak było z tym trolami dla Was? Cytuj
Cedric 1 313 Opublikowano 7 lutego 2022 Opublikowano 7 lutego 2022 No ciągle się to przewija, a szczerze to w trakcie normalnego granka nie zwróciłem kompletnie na to uwagi. Dopiero później jak się nad tym zastanowiłem to faktycznie bym wpisał jako minusik. Inna sprawa, że to raczej regularny przeciwnik niż boss. Cytuj
ASX 14 653 Opublikowano 7 lutego 2022 Opublikowano 7 lutego 2022 Sama walka z trolem była spoko (zwłaszcza ta pierwsza), chodzi raczej o to że gra mocno cierpi, na to że w grze jest bardzo mała różnorodność bossów i w związku z tym przy każdej możliwej okazji walczymy z kolejnym trollem, dla niepoznaki pokolorowanym innym kolorem. Najbardziej prychłem gdy gra wysłała nas Helheimu by zmierzyć się ze strażnikiem, a na miejscu okazuje się tym mitycznym strażnikiem jest kolejny troll, tym razem w kolorze niebieskim xd Ta ubogość jest szczególnie bolesna gdy zestawimy God of War z 2018 r. z poprzednimi częściami serii, które wręcz stały epickimi, różnorodnymi pojedynkami z bossami Cytuj
mario10 518 Opublikowano 7 lutego 2022 Opublikowano 7 lutego 2022 To fakt, że się powtarzają, ale dla mnie nie było to jakoś szczególnie uciążliwe. Cytuj
Paolo de Vesir 9 123 Opublikowano 7 lutego 2022 Opublikowano 7 lutego 2022 13 minut temu, mario10 napisał: A co nie tak było z tym trolami dla Was? Recycling assetów. Identycznie miałem z Ratchetem: Rift Apart - zawsze ten sam mini-boss. Przy trzecim razie masz już dość. No ale GoW 2018 cymesik, dla mnie najlepsza gra na PS4. 1 Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 7 lutego 2022 Opublikowano 7 lutego 2022 Główny zarzut jest o to że byli wciskani momentami na siłę jako subboss i różnili się tylko kolorem. Cytuj
Cedric 1 313 Opublikowano 7 lutego 2022 Opublikowano 7 lutego 2022 10 minut temu, ASX napisał: Sama walka z trolem była spoko (zwłaszcza ta pierwsza), chodzi raczej o to że gra mocno cierpi, na to że w grze jest bardzo mała różnorodność bossów i w związku z tym przy każdej możliwej okazji walczymy z kolejnym trollem, dla niepoznaki pokolorowanym innym kolorem. Najbardziej prychłem gdy gra wysłała nas Helheimu by zmierzyć się ze strażnikiem, a na miejscu okazuje się tym mitycznym strażnikiem jest kolejny troll, tym razem w kolorze niebieskim xd Ta ubogość jest szczególnie bolesna gdy zestawimy God of War z 2018 r. z poprzednimi częściami serii, które wręcz stały epickimi, różnorodnymi pojedynkami z bossami O nie do końca - pierwszy God of War na PS3 też miał tylko 3 bossów. Dopiero się rozkręcili w kolejnych częściach, więc liczę że tutaj będzie tak samo. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 7 lutego 2022 Opublikowano 7 lutego 2022 No ale to nie jest pierwsza gra z serii, reset nic tutaj nie usprawiedliwia. Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 7 lutego 2022 Opublikowano 7 lutego 2022 Pod względem różnorodności przeciwników nie jest ich o wiele mniej niż w poprzednich częściach, tylko że GoW 2018 to jest gra minimum 2x dłuższa niż starsze części więc z automatu min. 2x częściej spotka się tych samych przeciwników. A co do elementów looter shootera czy craftingu kompletnie nie wiem co było z nim nie tak, z tego co pamiętam nawet przeciwnicy się zbytnio nie respawnowali (oprócz 1-2 lokacji) a dużą część przedmiotów zdobywało się ze skrzynek. Cytuj
KarolJanuszGejmingu 471 Opublikowano 7 lutego 2022 Opublikowano 7 lutego 2022 Trole ty był największy XD Do dziś nie mam pojęcia jak gra z tak dużym budżetem, mogła wrzucić 3 takie same trole z którymi walczyłeś w dokładnie ten sam sposób ,oni chyba tylko kolorem się różnili. Jak kolega wyżej pisał,po 3 razie już masz dość. Cytuj
Szermac 2 741 Opublikowano 7 lutego 2022 Opublikowano 7 lutego 2022 GoW (2018) jest słabą grą, temat zamknięty. 4 Cytuj
mugen 1 955 Opublikowano 7 lutego 2022 Opublikowano 7 lutego 2022 Kwestia priorytetów, mi eksploracja w pełni rekompensowała nadmiar trolli. Cytuj
oFi 2 468 Opublikowano 7 lutego 2022 Opublikowano 7 lutego 2022 Dobrze wyjaśniliście moje bolączki z Kratosem łódeczkowcem. Relacja syn - ojciec dobrze napisana, jednak był moment, że młodemu odyebało w pewnym momencie i widac było, że jakby stary nie wziął go za ryj to chłopak by sie troche pogubił w życiu. Ale patrząc na poprzednie gowy - no liczyłem na większe fajerwerki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi