Paolo de Vesir 9 125 Opublikowano 22 kwietnia 2022 Opublikowano 22 kwietnia 2022 No, ale menu ma być przedewszystkim użyteczne. Czy dash PS5 jest ładny? Całkiem. Czy wygodny? Absolutnie nie. Nie myślę w kategoriach nowe = lepsze. 1 Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 22 kwietnia 2022 Opublikowano 22 kwietnia 2022 Ja tam nie mam z nich większych problemów, lista znajomych, grupy, to wszystko raczej pod ręką. Ino ukrywanie gier jest głupie i trzeba szukać. No i z pewnością chciałbym szybkie menu na wzór Xboxa. Cytuj
Czoperrr 5 120 Opublikowano 22 kwietnia 2022 Opublikowano 22 kwietnia 2022 Fajny jest ten dash, bardzo dobrze, że każda kolejna generacja oferuje odświezony interfejs. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 22 kwietnia 2022 Opublikowano 22 kwietnia 2022 No jak dla mnie wszystko jest albo lepsze albo na tym samym poziomie co w PS4. Dlatego też nie potrafię zrozumieć jak ktoś ma problem z interfejsem. Chyba, że rzeczywiście w grę wchodzi jakiś specyficzny scenariusz, ale to często się kończy tak, że jest jakieś obejście czy inny trik. 22 minuty temu, Paolo de Vesir napisał: trofeów do których trzeba chodzić jakoś na okrętkę Czy kliknięcie Profil/trofea w menu podręcznym to wchodzenie na okrętkę? 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 125 Opublikowano 22 kwietnia 2022 Opublikowano 22 kwietnia 2022 4 minuty temu, Square napisał: Czy kliknięcie Profil/trofea w menu podręcznym to wchodzenie na okrętkę? Patrząc, że wychodzę wówczas z gry i muszę przewijać się przez menu to mam flashbacki z X360. Mówię kwadrat, to nie jest na złość, ale jakbyś podziałał troszkę na tym dashu od Xa to byś zauważył jak bardzo wygodny jest. Nie jest tak, że ten z PS5 jest niemożliwy do użycia czy powoduje PTSD tylko po prostu jeśli jest jakieś rozwiązanie w kwestii wygody to w 9 na 10 przypadków Xbox robi to lepiej. Zaznaczę też, że serio nie chcę wzdbudzać wojenek - to obserwacja wynikająca z lat (Xbox, PS4) i miesięcy (PS5) działania na tych UI. Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 22 kwietnia 2022 Opublikowano 22 kwietnia 2022 1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał: Patrząc, że wychodzę wówczas z gry nie wychodzisz, zawieszasz ją, potem wystarczy dwa razy szybko PS button kliknąć i wracasz w grze tam gdzie byłeś Cytuj
Paolo de Vesir 9 125 Opublikowano 22 kwietnia 2022 Opublikowano 22 kwietnia 2022 5 minut temu, Figuś napisał: nie wychodzisz, zawieszasz ją, potem wystarczy dwa razy szybko PS button kliknąć i wracasz w grze tam gdzie byłeś Inaczej -> zawieszam ja i widok menu wypełnia cały ekran, potem wracam do gry. Preferuję jednak menu podręczne achievementów z Xboxa, a jak chcę więcej szczegółów to to rozwijam. Rozbija się wciąż po małe detale - tu ułatwienie, tam ułatwienie i to nakłada się na to, że po dashu śmiga się ultra wygodnie. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 22 kwietnia 2022 Opublikowano 22 kwietnia 2022 A co za różnica czy w tle jest gra czy jakiś inny ekran? To dokładnie to samo przecież. No i w menu podręcznym masz aktualne trofea na kartach aktywności, nie trzeba wchodzić do profilu. A jak potrzebujesz to sobie podpinasz konkretne trofiki, możesz je nawet mieć obok ekranu z gry albo obraz w obrazie. Cytuj
Paolo de Vesir 9 125 Opublikowano 22 kwietnia 2022 Opublikowano 22 kwietnia 2022 Dla mnie jest. Grając online też wolę mieć wszystko przynajmniej z częściową wizją pola gry niż przenoszenie się do menu głównego. Rozbija się to generalnie o to, że na Xboxie mam wybór jak chcę widzieć te pola, a na PS5 muszę robić to tak jak zaprojektowali to twórcy. Nie mówiąc już o tym, że obraz w obrazie zmienjsza znacząco powirzchnię ekranu. No dla mnie siermięga, tyle że ładna i nowa. EoT-uję. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 22 kwietnia 2022 Opublikowano 22 kwietnia 2022 No właśnie jest wybór na pleju, możesz sobie wejść w pełną listę w profilu, albo mieć je w menu podręcznym bezpośrednio po wciśnięciu PS button. Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 22 kwietnia 2022 Opublikowano 22 kwietnia 2022 1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał: Nie mówiąc już o tym, że obraz w obrazie zmienjsza znacząco powirzchnię ekranu. nie wiem o czym ty w tym momencie pierdolisz Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 22 kwietnia 2022 Opublikowano 22 kwietnia 2022 Wezyr chyba znalazł swój konik. Nie gry (bo one są jak wiemy hujowe obecnie), a dashe! Piękne analizy i rozkminki:) W dziale Xbox popełniłem taki post. Może trochę skróci te dyskusje o tym tak bardzo istotnym elemencie! Wypowiem się jako posiadacz dwóch sprzętów. Wizualnie zdecydowanie lepsze wrażenie robi ten na PS5. Co do funkcjonalności i intuicyjności to już kwestia gustu, a może nie tyle gustu co czasu ile spędzamy w danym dashu. Jak ktoś gra większość czasu na XSX i od kilku generacji Xbox to jego główny sprzęt to wiadomo, że bardziej będzie mu leżeć ten na sprzęcie ms. Analogiczna sytuacja będzie w przypadku PlayStation. Proste jak nie wiem co… Cytuj
Paolo de Vesir 9 125 Opublikowano 22 kwietnia 2022 Opublikowano 22 kwietnia 2022 3 minuty temu, Figuś napisał: nie wiem o czym ty w tym momencie pierdolisz Ty w ogóle obejrzałeś ten filmik? 1:09 chociażby, z resztą. EoT. Dash dopisany do listy rzeczy o których nie można nic napisać. Jeszcze balon klap-multiplatformowiec myli krytykę z hejtem i CW, więc mamy komplet. Pozdrawiam serdecznie przy piątku. 1 Cytuj
Donatello1991 1 424 Opublikowano 22 kwietnia 2022 Opublikowano 22 kwietnia 2022 Przecież dasz w xsx muli nieziemsko. Godzina się schodzi zeby wejść do sklepu chociażby. 1 Cytuj
Snake_Plissken 915 Opublikowano 22 kwietnia 2022 Opublikowano 22 kwietnia 2022 Godzinę temu, ASX napisał: pewnie wpadną do tego nowego plusowego abonamentu Gdyby jeszcze wersje z PSP miały obsługę obu analogów... Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 22 kwietnia 2022 Opublikowano 22 kwietnia 2022 11 minut temu, Paolo de Vesir napisał: Ty w ogóle obejrzałeś ten filmik? 1:09 chociażby To jest side by side, a nie pip. No i to jest jedna z opcji jak było wspominane. Cytuj
PanKamil 1 108 Opublikowano 22 kwietnia 2022 Opublikowano 22 kwietnia 2022 W dashu brakuje jeszcze paru rzeczy jak foldery, motywy. Ciekawa będzie też implementacja discorda co może działać o wiele lepiej od tych wszystkich społeczności co skasowali, ale ni kiedy się doczekamy? Nowy interfejs daje też poczucie, że obcujemy z czymś innym, nowszym co daje pozytywny efekt. Xboxowy dash jest irytujący na starcie bo czcionki i ikonki z windowsa powodują, że czuje się jak w pracy Dodatkowo ms store jest w jakiejś mniejszej rozdziałce chyba bo rozmazany co daje niefajny efekt. Brakuje też jakiegoś fajnego motywu muzycznego. Cytuj
ASX 14 653 Opublikowano 22 kwietnia 2022 Opublikowano 22 kwietnia 2022 Mnie najbardziej brakuje tego fajnego motywu muzycznego Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 22 kwietnia 2022 Opublikowano 22 kwietnia 2022 No szkoda, że zaorali dynamiczne motywy, to była fajna rzecz na PS4. Cytuj
Wredny 9 555 Opublikowano 22 kwietnia 2022 Opublikowano 22 kwietnia 2022 3 godziny temu, Czoperrr napisał: Fajny jest ten dash, bardzo dobrze, że każda kolejna generacja oferuje odświezony interfejs. 34 minuty temu, PanKamil napisał: Nowy interfejs daje też poczucie, że obcujemy z czymś innym, nowszym co daje pozytywny efekt. No ni ch#ja Tak jak Wezyr pyerdoli smuty od dłuższego czasu tak tu ma absolutną rację i te śmieszne "czuć next gena", bo dostaliśmy koślawą, odpustową konsolę i wykastrowane z funkcji, niewygodne menu zaczyna mnie już drażnić. Tak jak Pupcio napisał - ewolucja/przyspieszenie tego z PS4 to byłoby to, a nie wymyślanie koła na nowo, przy okazji kastrując z wielu fajnych funkcjonalności, które być może dojdą kiedyś z patchem. Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 22 kwietnia 2022 Opublikowano 22 kwietnia 2022 Motywy akurat mi zwisają, mało który mi sie na dłuższa metę podobał. Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 22 kwietnia 2022 Opublikowano 22 kwietnia 2022 3 godziny temu, balon napisał: Jak ktoś gra większość czasu na XSX i od kilku generacji Xbox to jego główny sprzęt to wiadomo, że bardziej będzie mu leżeć ten na sprzęcie ms. Analogiczna sytuacja będzie w przypadku PlayStation. Proste jak nie wiem co… To u mnie inaczej bo zawsze klap a zdecydowanie wolę to menu od X. Dla mnie jest szybsze, wszystko najważniejsze w menu podręcznym. Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 22 kwietnia 2022 Opublikowano 22 kwietnia 2022 7 minut temu, Szymek napisał: Dla mnie jest szybsze, Szybsze? Do sklepów Sony i ms czasami wchodzisz? Tutaj Sony znacznie lepiej wypada. Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 22 kwietnia 2022 Opublikowano 22 kwietnia 2022 (edytowane) 11 minut temu, balon napisał: Szybsze? Do sklepów Sony i ms czasami wchodzisz? Tutaj Sony znacznie lepiej wypada. Nie wchodzę bo gry kupuje przez kody Szybsze w sensie dostępu do znajomych, osiągnięć, gdzie mogą dołączyć czy szybko włączyć radio. Chciałbym na ps5 takie podręczne menu Edytowane 22 kwietnia 2022 przez Szymek Cytuj
Czoperrr 5 120 Opublikowano 22 kwietnia 2022 Opublikowano 22 kwietnia 2022 12 minutes ago, balon said: Szybsze? Do sklepów Sony i ms czasami wchodzisz? Tutaj Sony znacznie lepiej wypada. To się dopiero zmieniło przy okazji PS5 i integracji sklepu z dashem. Na PS4 wchodzenie do sklepu to katorga. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi