Czoperrr 5 022 Opublikowano 16 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 (edytowane) To wciąż niepotwierdzone plotki, trzeba czekać na oficjalne info. Bloobera lubię więc wierzę w chłopaków, z obecnych studiów znają się chyba najlepiej na horrorach. Ciekawe ile to czasowy exclusive, jeśli nie więcej niż rok to raczej nie zmusi mnie do szybkiego pobiegnięcia do sklepu po PS5. Jeśli dłużej niż rok to raczej nie wytrzymam Edytowane 16 Maja 2022 przez Czoperrr Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 631 Opublikowano 16 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 Jeśli to prawda i rimejkują SH2 no to odważnie. Jak skopią rimejk najlepszej gry ever w kosmosie, nie chciaiłbym być w ich skórze xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 355 Opublikowano 16 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 Silent Hill 2 od bluberów ze zmienioną fabułą? Dobrze, że jest Enhanced Edition na piecu, bo bym eksplodował z wkurwienia. Typki od Tormented Souls >>>>>>> bulber studios, i to u tych pierwszych widziałbym serię skoro nie ma szans na oryginalny Team Silent. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 042 Opublikowano 16 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 Bloober ewidentnie progresuje z gry na grę, Medium było dość wysoko na zeszłorocznej liście gier roku. Szczerze mówiąc wolę już SH od nich niż od amerykańców. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 022 Opublikowano 16 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 Bloober przy partaczach pracujących przy Downpour to przecież inna liga gamedevu. Nie wiem, jak można być miłośnikiem horrorów i psioczyć na Bloober, przecież robią bardzo dobrą robotę. Nie można cały czas jechać na sentymencie do gier oryginalnego Teamu Silent. Wiadomo, to arcydzieła i gram co roku w pierwsze cztery Silenty bo kocham te gry, ale dzisiaj mamy 2022 i czasy się zmieniły, Team Silent już nie istnieje i trzeba się cieszyć z tego co jest, a Bloober to zdolne chłopaki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 355 Opublikowano 16 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 To, że robią progres z gry na grę to za mało, żeby wziąć się za bary z taką legendą. Tu potrzebne jest studio, które jest top-tierem, a nie goście co ciągle się uczą. Nie jestem zadowolony z tej plotki i ta druga od DuskGolema zdecydowanie bardziej mnie rozgrzewa. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 304 Opublikowano 16 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 (edytowane) Też jestem spokojnie za Blooberami. TS jest zajebisty ale trochę zbyt ostrożny jak na horror w klimatach SH Gierki Blooberów jednak potrafią wprowadzać większy niepokój - niekoniecznie spowodowany czynnikiem mało ammo, mało healthpacków. Edytowane 16 Maja 2022 przez LiŚciu Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 042 Opublikowano 16 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 2 minuty temu, Bzduras napisał: To, że robią progres z gry na grę to za mało, żeby wziąć się za bary z taką legendą. Tu potrzebne jest studio, które jest top-tierem, a nie goście co ciągle się uczą. Nie jestem zadowolony z tej plotki i ta druga od DuskGolema zdecydowanie bardziej mnie rozgrzewa. No to będziesz miał nową część od Kojimy. Obecnie nie kojarzę żadnego studia które mogłoby wziąć na bary SH i zrobić z tego naprawdę udaną grę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 16 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 8 minut temu, Bzduras napisał: To, że robią progres z gry na grę to za mało, żeby wziąć się za bary z taką legendą. Tu potrzebne jest studio, które jest top-tierem, a nie goście co ciągle się uczą. Nie jestem zadowolony z tej plotki i ta druga od DuskGolema zdecydowanie bardziej mnie rozgrzewa. Jedno nie wyklucza drugiego, w sumie nawet plotki sie pokrywają, bo mówią o kilku projektach SH. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 355 Opublikowano 16 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 7 minut temu, Paolo de Vesir napisał: No to będziesz miał nową część od Kojimy 1 1 6 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 16 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 I to oni mają robic Silent Hill? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 042 Opublikowano 16 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 W perspektywie lat czytania o tym, że Sony już kupiło marki od Konami i zbiera ekipę weteranów Team Silent aby dać nam najlepsze Ciche Wzgórze od lat i już za moment, jeszcze nie teraz, ale już za chwilę pokażą nam owoce swojej pracy to wolę jednak Silenta od Bloober Team które przynajmniej ma jawną umowę z Japończykami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 631 Opublikowano 16 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 Najlepsze co im wyszło i miało klimacik to chyba Layers of Fear. Kolejne gry to było meh IMO. No może jeszcze Observer się wybijał. Medium to żart xd Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 16 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 Tylko ze oni mają robić rimejk, więc poprawić kilka rzeczy do obecnych standardów, lepsza graficzka i już. Nowy SH to już od Kojimy. Tak będzie, nie inaczej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 022 Opublikowano 16 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 (edytowane) 6 minutes ago, Shen said: I to oni mają robic Silent Hill? Masakra i że niby Elden Ring od takich partaczy to ma być dobra gra? Edytowane 16 Maja 2022 przez Czoperrr 3 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
PanKamil 1 108 Opublikowano 16 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 Patrzac na ilosc plotek i czasy gdzie te plotki często się sprawdzają, a źródeł jest już multum to można być praktycznie pewnym, że coś się pichci. Pytanie co, kto i gdzie. Sony X Kojima to byłby najlepszy kierunek dla silent hill. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 16 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 Jeszcze dzis wypłynęło to. https://www.neogaf.com/threads/new-abandoned-image-script-leaked.1636678/ Przypadek? No kurwa nie sądzę Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 022 Opublikowano 16 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 (edytowane) Dajcie już zdechnąć Abandoned Edytowane 16 Maja 2022 przez Czoperrr Cytuj Odnośnik do komentarza
Jakim 1 791 Opublikowano 16 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 374 Opublikowano 16 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 Jeśli chodzi o potencjalny rimejk dwójki, to mam taki problem, że z jednej strony nie powinni ruszać fabuły, ale z drugiej strony, drugi raz rozjebany nie zostanę. Ciężko o wielką ekscytację w rimejkowaniu gier nastawionych głównie na fabułę(chociaż można cieszyć się wieloma innymi elementami), oczywiście dla znających oryginał, dla całej reszty to nie będzie miało żadnego znaczenia. Także, w przypadku tej serii chyba wolę zupełnie nowe odsłony. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Il Brutto 1 623 Opublikowano 16 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 Szczerze mowiac to ciezko przyznac ale wolalbym remake SH1, ewentualnie 2-4 niz jakas nowa czesc, ktora skonczylaby tak jak wszyscy dobrze wiemy: "NO ELO POWROT DO KORZENI PIRAMIDOGLOWY NAJLEPSZY", "FANI DWUJECZKI BEDOM ZADOWOLENI BEDZIEMY CZERPAC Z NAJLEPSZYCH WZORCOW", "PATRZCIE JAKI KLIMAT W SZPITALU JAK W KLASYCZNYCH SH". A pozniej koniec koncow dostaniemy takie niewiadomo co. Ta seria juz sie skonczyla i potrzeba w niej jakiegos restartu a nie powielania archaicznych rozwiazan i rzeczy ktore dobrze znamy liczac na uznanie nostalgicznych zyebow. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 022 Opublikowano 16 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 2 minutes ago, SlimShady said: Jeśli chodzi o potencjalny rimejk dwójki, to mam taki problem, że z jednej strony nie powinni ruszać fabuły, ale z drugiej strony, drugi raz rozjebany nie zostanę. Ciężko o wielką ekscytację w rimejkowaniu gier nastawionych głównie na fabułę(chociaż można cieszyć się wieloma innymi elementami), oczywiście dla znających oryginał, dla całej reszty to nie będzie miało żadnego znaczenia. Także, w przypadku tej serii chyba wolę zupełnie nowe odsłony. Dokładnie, SH2 znam na wylot i skończyłem go kilkadziesiąt razy więc liczyłbym na nową fabułę tak by czuć się znowu jak przy pierwszym przejściu. Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 961 Opublikowano 16 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 Najważniejsze żeby coś zostało wydane to może seria odżyje i doczekamy się całkiem nowych odsłon. Najchętniej bym przytulił remake w stylu RE2 (czyli bardziej reinterpretacja), a nawet bardziej zwyczajnym remakiem (jak Medievil, czyli to samo co kiedyś ale poprawione pod każdym względem) bym nie pogardził, tylko żeby został zachowany klimat. Najgorsze co może zostać zrobione to pójście bardziej w action adventure z uproszczonymi zagadkami i przesadzoną ilością cutscenek, i tego się boję. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 022 Opublikowano 16 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 Poczekam jednak na oficjalne informacje bo żyjemy plotkami od lat i nic z nich nie wynika. Nie zdziwię się jak Silent Hill w ogóle się nie pojawi. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 596 Opublikowano 16 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 1 godzinę temu, Czoperrr napisał: Dajcie już zdechnąć Abandoned będzie śmiesznie jeśli nowy Silent Hill wyjdzie szybciej niż Abandoned Hassana xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi