wojtas011 497 Opublikowano 16 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 Gdzie w ogóle jest info, ze to ex na ps5? Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 299 Opublikowano 16 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 Co to w ogóle za pomysł żeby zacząć rimejkowanie od drugiej części xD wiem że kultowa bla bla no ale głupie to, szczególnie że jedynka potrzebuje rimejku milion razy bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 16 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 3 minuty temu, Pupcio napisał: Co to w ogóle za pomysł żeby zacząć rimejkowanie od drugiej części xD wiem że kultowa bla bla no ale głupie to, szczególnie że jedynka potrzebuje rimejku milion razy bardziej Masz Shattered Memories 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 299 Opublikowano 16 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 Aa oke, myślałem że to jakiś spinoff był Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 304 Opublikowano 16 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 To nie do końca był remaster tylko taka reimaginacja jedynki. Oprócz ojca co szuka córki było mocno inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 479 Opublikowano 16 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 SM to reboot. Poza początkowym zarysem fabularnym i postaciami to kompletnie inna gra i w sumie jak dla mnie to nie ma zbyt dużo wspólnego z Silent Hill. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 16 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 3 minuty temu, Pupcio napisał: Aa oke, myślałem że to jakiś spinoff był Troche tak, nie jest to remake 1 do 1. Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 434 Opublikowano 16 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 Nie jestem az tak wielkim fanem marki sh ale dwojeczka silnie wywarła ślad na mojej dojrzewającej wtedy jeszcze psychice. Fabule dopiero zrozumiałem pare lat później jak angielski zacząłem bardziej kumać i wiele lat się zastanawiałem Spoiler Czy ta żona to byla prawda, czy jemu to wszystko się przyśniło? Ta gra trzymała w napięciu od każdego 'load game' do wyłączenia konsoli Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 16 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 Ten port SH2 na ps3 jest grywalny? Czytalem kiedys opinie, ze jest zjebany Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 042 Opublikowano 16 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 Teraz, Shen napisał: Ten port SH2 na ps3 jest grywalny? Czytalem kiedys opinie, ze jest zjebany SH HD Collection? Nie grałem, ale do zaorania - bugi graficzne i całkowicie nowy voiceacting. Ja bym pewnie grał jakbym był zciśnieniowany, ale @Bzduras szczerze nie poleca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 16 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 To remake jedyną nadzieją teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 355 Opublikowano 16 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 10 minut temu, Paolo de Vesir napisał: SH HD Collection? Nie grałem, ale do zaorania - bugi graficzne i całkowicie nowy voiceacting. Ja bym pewnie grał jakbym był zciśnieniowany, ale @Bzduras szczerze nie poleca. Oj, HD Collection darzę szczerą nienawiścią. Na PS3 dostała jakiegoś pacza i niby jest lepiej, ale mimo wszystko to ostatnia wersja, w którą bym chciał grać. Z braku alternatywy i porównania do oryginału czy wersji PC z zaaplikowanymi poprawkami można próbować, ale na własną odpowiedzialność. Znając tę grę na pamięć na wyrywki HDC wypieram z pamięci jak tylko mogę. No i trójka ma do wyboru nowy dublaż, który absolutnie mi nie siada. To akurat może być związane z tym, że trójkę też znam na pamięć i każda odchyłka od jedynej znanej mi normy jest abominacją, którą trzeba spalić Ale hej, skoro już masz i nie ogrywałeś nigdy to czemu nie spróbować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 022 Opublikowano 16 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 Poczekajmy na oficjalne info, stop twitterowym plotkarzom atencjuszom Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 042 Opublikowano 16 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 Taaa, znów będę się hypował i uj z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 037 Opublikowano 16 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 Konami zgubiło kod źródłowy Silent Hill 2-4 bodajże i ta hd kolekcja zrobiona jest z kodu jakiejś megawczesnej wersji, dlatego jest taka gówniana. To co być może robi Bloober jest więc pisaniem całkowicie od nowa gry. Raczej ciężko będzie to spieprzyć, bo szkielet fabularny mają podany, a mają się na kim wzorować jeżeli chodzi o to jak odświeżać stare horrory z ery psxa Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 434 Opublikowano 16 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 (edytowane) 15 minut temu, Homelander napisał: Konami zgubiło kod źródłowy Silent Hill 2-4 bodajże i ta hd kolekcja zrobiona jest z kodu jakiejś megawczesnej wersji, dlatego jest taka gówniana. To co być może robi Bloober jest więc pisaniem całkowicie od nowa gry. Raczej ciężko będzie to spieprzyć, bo szkielet fabularny mają podany, a mają się na kim wzorować jeżeli chodzi o to jak odświeżać stare horrory z ery psxa Mgsa jeden udało się zyebac jakoś w twin snakes Także don't be so sure mate Edytowane 16 Maja 2022 przez oFi Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 037 Opublikowano 16 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 14 minutes ago, oFi said: Mgsa jeden udało się zyebac jakoś w twin snakes Także don't be so sure mate Zjebać może nie zjebali, ale fakt, jakiś wybitny ten remake nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 961 Opublikowano 17 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2022 Twin Snakes? Parodia MGSa. Aż tak źle chyba nie będzie, ale nadal nie jestem pewny czy zostanie zachowany odpowiedni klimat z odklejonymi od rzeczywistości postaciami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 042 Opublikowano 17 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2022 Czyli Pan Kojima dobry, ale tylko na PlayStation? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 355 Opublikowano 17 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2022 Nie, po prostu Twin Snakes to niezbyt udany remake Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 042 Opublikowano 17 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2022 Dzieła kultowe mają to do siebie, że ich remake'i naprawdę mało kogo zadowalają. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 355 Opublikowano 17 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2022 Wiesz, jak z miarę poważnej gry (przymykając oko na wszystkie japońskie dziwnostki jak latający kolo w masce czy cyborg-ninja lejący się z gigamechem) robi się Matrixa z bieganiem po rakietach to wiedz, że coś gdzieś poszło nie tak. I największa wada TTS? Brak tego utworu w wiadomym momencie Ogółem źle nie było, ale nie było też dobrze. Można powiedzieć, że średnio, co jak na taki klasyk jest nie do zaakceptowania. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 961 Opublikowano 17 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2022 3 minuty temu, Paolo de Vesir napisał: Dzieła kultowe mają to do siebie, że ich remake'i naprawdę mało kogo zadowalają. Łot? Jak są dobrze zrobione to mało kto się czepia. Do RE1 Remake, MediEvil, THPS1+2 czy CTR Nitro nie mam żadnych zastrzeżeń (RE2 i 3 to dla mnie nie remake tylko nowe gry), co innego jak jest coś kompletnie skopane jak w Twin Snakes. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 042 Opublikowano 17 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2022 5 minut temu, Bzduras napisał: Wiesz, jak z miarę poważnej gry (przymykając oko na wszystkie japońskie dziwnostki jak latający kolo w masce czy cyborg-ninja lejący się z gigamechem) robi się Matrixa z bieganiem po rakietach to wiedz, że coś gdzieś poszło nie tak. Zawsze myślałem, że takie dziwactwa to kanon MGSa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 299 Opublikowano 17 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2022 Bo tak jest, nie wiem o co cho. Gdyby Pan Kojima robił ten rimejk i dodał bieganie po rakietach to by były zachwyty że właśnie tego brakowało w oryginale! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi