Sikor 1 Opublikowano 19 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2022 Czy sejwy gier z PS store działają z wersjami pudełkowymi? Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 510 Opublikowano 19 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2022 Jak są na ten sam region to tak. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 19 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2022 To zależy, m.in. od SKU i miejsca skąd masz zakupioną wersję. Jak płytę masz zakupioną z PL dystrybucji i cyfrówka z PL PS Stora to na 99,9% będzie działać. Jak np kupiłeś pudełko np. ze Stanów, a cyfra z PL PS Stora to już nie zawsze będą zapisy działać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sikor 1 Opublikowano 19 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2022 Dzięki, a co to jest SKU? Cytuj Odnośnik do komentarza
mersi 804 Opublikowano 19 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2022 SKU (Stock Keeping Unit) to alfanumeryczny kod, który można przypisać do produktu w katalogu, aby ułatwić jego identyfikację, zoptymalizować organizację magazynu oraz pomóc pracownikom i klientom w łatwym odnalezieniu towaru. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
triboy 964 Opublikowano 22 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2022 Czy jest możliwość ukrycia gier na innych kontach na konsoli, tak, żeby nie były widoczne na ekranie głównym? Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 435 Opublikowano 28 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2022 (edytowane) Już myślałem że vitunia 2 jak migneło mi coś przed oczami na wallu fejsa, a tutaj półprodukt niestety https://fb.gg/v/eyo4n9mBHg/ https://blog.playstation.com/2022/07/28/introducing-backbone-one--playstation-edition-an-officially-licensed-controller-for-playstation/?fbclid=IwAR1md4uUrRrDUixaP9L7gzxOwztCjik5hWgYBcSoWQlJCpJXfkgLZGjcHgE Edytowane 28 Lipca 2022 przez oFi Cytuj Odnośnik do komentarza
A_Bogush 387 Opublikowano 28 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2022 Ciekawe co ich skłoniło, że zaakceptowali asymetryczne analogi na wzór pada od Xboxa Cytuj Odnośnik do komentarza
mitra 1 787 Opublikowano 28 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2022 Ergonomia? Bo to nie jest zwykły pad tylko rozsuwane coś do telefonu i przy takim rozstawie może być wygodniej? Cytuj Odnośnik do komentarza
flavio 107 Opublikowano 29 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2022 Jak polecacie czyścić plejkę? Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 29 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2022 Sprężone powietrze w kratki i wylatuje tona kożuchów. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 304 Opublikowano 29 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2022 4 minuty temu, _Red_ napisał: Sprężone powietrze w kratki i wylatuje tona kożuchów. Po prostu od tylu w kratki? Kiedyś Figus pisał ze są jakieś dust catchery po obudowa. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 29 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2022 A to nie wiem, biorę sprzęt na balkon, daje porządny buch w kraty i aż burza piaskowa leci na sąsiadów xd Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 596 Opublikowano 29 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2022 8 minut temu, _Red_ napisał: Sprężone powietrze w kratki i wylatuje tona kożuchów. to chyba kiepski pomysł, sprężone powietrze zbija równomiernie osiadający kurz właśnie w takie duże kłaki, które jeśli nie wylecą i osiądą gdzieś w środku mogą przeszkodzić np. w pracy wentylatorów. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 29 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2022 No to nie wiem, niech doradzi jakiś obcykany z serwisem, to zaniecham tych praktyk. Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 947 Opublikowano 29 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2022 15 godzin temu, oFi napisał: Już myślałem że vitunia 2 jak migneło mi coś przed oczami na wallu fejsa, a tutaj półprodukt niestety https://fb.gg/v/eyo4n9mBHg/ https://blog.playstation.com/2022/07/28/introducing-backbone-one--playstation-edition-an-officially-licensed-controller-for-playstation/?fbclid=IwAR1md4uUrRrDUixaP9L7gzxOwztCjik5hWgYBcSoWQlJCpJXfkgLZGjcHgE O, pad dla Cirexa, żeby mógł sobie grając w Elden Ringa oglądać instrukcję przejścia Elden Ringa na jutubie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 29 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2022 Zdjąć panele, wykręcić wiatrak, przyłożyć ssawkę od odkurzacza do dust catcherow i otworem po wyciągniętym wentylatorze tam gdzie jest dojście. 8 minut temu, ASX napisał: to chyba kiepski pomysł, sprężone powietrze zbija równomiernie osiadający kurz właśnie w takie duże kłaki, które jeśli nie wylecą i osiądą gdzieś w środku mogą przeszkodzić np. w pracy wentylatorów. Tak jeśli używasz tego z puchy. Wystarczy jakaś zwykła sprężareczka i bez obaw można używać, tylko umiejętnie żeby czegoś nie pourywać. Kompa tylko w ten sposób czyszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 435 Opublikowano 29 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2022 (edytowane) ja regularnie czyszcze z kurzu z zewnątrz i staram się kratki odkurzaczem łapać rownież specjalna nakladką z włosiem. Jak mi zacznie głośniej chodzić konsola to ją pewnie rozkręcę i dokładniej przeczyszczę. Moja kochana czarnulka PS3 super slim ma już 8 lat i kulturę pracy ma taką samą jak w dniu kupna. PS4Pro niestety słabo zniosło ząb czasu i pamiętam, że po 2 latach użytkowania już się grzała jak opętana, mimo odkurzania etc. Ale to już wiemy, że te pasty na prockach i termopadach były wątpliwej jakości. Ciekawe jak to będzie z sonką 5 po latach Edytowane 29 Lipca 2022 przez oFi Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 596 Opublikowano 29 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2022 gdyby ktoś zastanawiał się dlaczego Jim Ryan i Playstation mówią o ekspansji na PC i inne urządzenia to ostatni raport finansowy Playstation udziela pewnych podpowiedzi: oto liczba w milionach miesięcznych aktywnych użytkowników PSN (czyli gości którzy co najmniej raz w miesiącu logują się do PSN, więc można ich nazwać aktywnymi graczami) w ostatnich kwartałąch: w szerszym kontekście wygląda to tak: Lata 2014-2020 to okres dynamicznego wzrostu liczby użytkowników, ale od kilku lat wynik ten się ustabilizował i nowych użytkowników nie przybywa, wygląda to tak jakby standardowa baza graczy grających na konsolach Playstation dobrnęła do swojego sufitu. A wiadomo, Playstation jak każda firma chcę się rozwijać i docierać do nowych klientów, stąd zapewne pomysły by poszerzać bazę użytkowników o klientów którzy nie mają konsoli. Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 947 Opublikowano 29 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2022 Dlatego to raczej zrobili Plusy Extra i Premium. Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 304 Opublikowano 29 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2022 A nie dlatego jest ten niby sufit bo konsole są w pewien sposób reglamentowane w związku z problemami z produkcja? Bo to raczej tak wyglada ze nie mogli przez ostatnie dwa lata za dużo wyprodukować wiec nowych nabywców nie przybywa jak wcześniej wiec nie ma się kto nowy do psn logować . Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 435 Opublikowano 29 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2022 Tak jak Liściu mówi. A wystarczyło zrobić Vita 2 z bebechami od mocnych komórek i zrobić specjalny abonament do indyków dla sony i tak baza by sobie rosła jak im na tym konkretnie zależy. Ale to wystarczy przestać pić alkohol i być graczem koneserem by wpadać na takie pomysły biznesowe Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 29 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2022 Teraz, LiŚciu napisał: A nie dlatego jest ten niby sufit bo konsole są w pewien sposób reglamentowane w związku z problemami z produkcja? Bo to raczej tak wyglada ze nie mogli przez ostatnie dwa lata za dużo wyprodukować wiec nowych nabywców nie przybywa jak wcześniej wiec nie ma się kto nowy do psn logować . nie, jak prześledzisz jak sie sprzedają poszczególne konsole wszystkich producentów to zauważysz, że liczba ich użytkowników za bardzo się nie zmienia, jedynie migracje pomiędzy producentami. kilka miesięcy wstecz wrzucałem ogłoszenia o prace w SIE i szukają programistów prawdopodobnie do stworzenia swojego środowiska na PC czyli prawdopodobnie launchera dla PSN i może(choć wątpię) swój sklepik z grami. Śmigały po necie ploty że myśleli nad przejęciem GoGa, ale to bujdy na resorach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 435 Opublikowano 29 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2022 Co to znaczy migracje pomiędzy producentami? Masa ludzie podczas pandemii kupiła swoją pierwsza konsole nowej generacji lub switcha, więc nie wiem skąd wziąłeś te dane... Aktualnie Spencer ma najlepsza polityke jeśli chodzi o napływ nowego narybka dzięki swojemu gamepassowi i relatywnie niskiej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 596 Opublikowano 29 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2022 chodzi o to że globalna baza użytkowników i przychodów z konsol jest od lat raczej stała i nowych klientów nie przybywa zbyt dużo Jeśli są jakieś zmiany w bazie użytkowników między świętą trójcą (Sony, MS, Nintendo) to wynikają one raczej z migracji między producentami (Xbox-> Playstation i na odwrót), a nie z tego że ludzie którzy wcześniej nie grali, albo grali na PC czy telefonie kupili konsole. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi