Skocz do zawartości

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

• Odpowiedzi 24,5 tys.
  • Wyświetleń 1,7 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

• Piękny jest, nie wiem o co chodzi   

Opublikowano

To teraz ciekawe od kiedy będą gry od sony po 4 bomby i ps plus 300+:hi:

Opublikowano

Panowie jak macie w opcjach PS5 ustawimy format dźwięku na Atmos czy DD?

Opublikowano

Atmos. Myślę że nawet jak ktoś nie ma belki, a tv obsługuje ten dźwięk, to bym też to wybrał.

Opublikowano
12 godzin temu, Jakim napisał:

Ja mam atmos bo mam belkę z Atmosem.

Też mam belkę z Atmosem ale DD wydaje mi się jakiś taki bardziej hmmm soczysty?

Opublikowano

Ciekawe czy płacze, że komsola płyt nie czyta? :reggie:

Jak zapewne wielu, którzy teoretycznie zwracali do media expertów/marktów peespiątki z tego powodu.

Opublikowano

Dziwna sprawa. Dostałem automatycznego maila że na moim koncie PSN aktywowana została weryfikacja dwuetapowa i teraz woła przy logowaniu o kod weryfikacyjny z aplikacji do logowania. A ja niczego takiego nie aktywowałem, nie mam nawet żadnej aplikacji do tego, więc nie mogę się zalogować... miał ktoś taką sytuację? 

Kiedyś juz dostawałem takie podejrzane maile o tej dwuetapowej weryfikacji, ale normalnie mogłem się logować, a teraz już nie mogę. Całe szczęście nie mam żadnych wrażliwych danych tam ani podpiętej karty, ale WTF? Pewnie się nie obejdzie bez wiszenia na słuchawce z biurem obsługi. 

Opublikowano

Ktoś Ci się wbił na konto i ustawił 2FA. Support Twoją jedyną drogą, a na przyszłość wszędzie gdzie tylko możesz aktywuj sobie logowanie dwuetapowe, żeby uniknąć dokładnie takiej sytuacji.

Opublikowano

Dziwne bo nigdy mój mail którego używam do logowania nie wyciekł, przynajmniej tak twierdzi ta stronka have I been pwned. Ja nie wiem co oni tam za zabezpieczenia mają w tym sony, że ktoś sobie na konto randomowego usera wchodzi i majstruje w ustawieniach...

Opublikowano

Juz nawet nie pamiętam, ale niewykluczone.

Jedyne 15 minut oczekiwania na połączenie i załatwione. :trophy_gold:

Opublikowano

Nauczka na przyszłość: zabezpieczenie jest ważne. Ważniejsze, niż myślisz :spicy:

Opublikowano

Witam, chciałbym dodać konto mojej dziewczyny do wyboru przy odpaleniu konsoli, żeby grając ze mną miała zapisane jakieś stroje czy coś, ale też, żeby grała w swoje gry i zbierała swoje postępy. Niestety po logowaniu ręcznym przy następnym odpaleniu konsoli konto znika. Dodaje do rodziny też nic nie dało. Czy żeby to zrobić potrzebne jest aktywne ps+? 
To, ze stan gry na przykład z Sacboya nie jest zapisany na jej koncie też jest uzależnione od braku aktywnego ps+? 

Opublikowano

Pytanie mam.

Sprzedaje konsole i kupuje potem wersje pro, a nie będę chciał cisnąć gry od nowa tylko dokończyć. Mogę zapisać kopie zapasową na pendrive i potem odtworzyć i normalnie kontynuować? Chmura jest? Wymaga to plusa jak switch np.

Opublikowano

Sejwy PS5 można skopiować tylko do chmury więc musisz mieć Plusa. Z gier PS4 można skopiować na pendrive.

Możesz zrobić kopię zapasową profilu i tam powinna być dodania sejwów, potem ją przywracasz na nowej konsoli.

Opublikowano

I o tą kopie profilu chodzi. To dać na pena. Potem odtworzyć na nowej. 

Opublikowano

Innej opcji nie masz. Jak dasz sam profil i sejwy to nie trzeba dużo miejsca.

Opublikowano

Wedle mnie może to wyjść w 2025 :) 

Mam taki backlog ze switcha, X/Pc, że chillout totalny. A mam okazję pozbyć się 3 letniej konsoli za 1600zł. 

Opublikowano

Trwa plebiscyt Sony na najlepszą grę na Playstation. Aktualnie trwa finał, można głosować.

Opublikowano
16 minut temu, KrYcHu_89 napisał:

Aktualnie trwa finał, można głosować.

Poszło na 2018.