Alpha Trion 119 Opublikowano 2 września Udostępnij Opublikowano 2 września Wukong pokazał Sony że pieniądze leżą w Chinach i tam trzeba ich szukać Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 623 Opublikowano 2 września Udostępnij Opublikowano 2 września 6 minut temu, Shankor napisał(a): Jeden Returnal wiosny nie czyni. Returnal działa na PS5 w 1080p, które potem jest rekonstruowane do 4K Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 264 Opublikowano 2 września Udostępnij Opublikowano 2 września 1 minutę temu, ASX napisał(a): Returnal działa na PS5 w 1080p, które potem jest rekonstruowane do 4K Ale nie wygląda jak gówno. Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 974 Opublikowano 2 września Udostępnij Opublikowano 2 września 17 minut temu, Alpha Trion napisał(a): Prognozują raczej 3500 za wersję z napędem, i nie wiadomo czy się szybko sprzeda Ps5 jak rynek będzie tym zalany, a będzie Kto prognozuje taką cenę? 3500 to już okolice kompa z 7700XT i Ryzenem 5700X (który jest o wiele mocniejszy od tego co siedzi w PS5) więc kwota mocno przesadzona żeby osiągnąć sukces sprzedażowy. Już te 600-650 Euro trudno będzie zareklamować a 3500 to już ponad 800 Euro/$. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 613 Opublikowano 2 września Udostępnij Opublikowano 2 września 5 minut temu, ASX napisał(a): Returnal działa na PS5 w 1080p, które potem jest rekonstruowane do 4K No właśnie mi chodziło o to że pomimo miłości do returnala, uważam że ta gra powinna chodzić w pełnym 4k i 60 fps. I raczej problem jest po stronie developera a nie siły konsoli. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 264 Opublikowano 2 września Udostępnij Opublikowano 2 września 5 minut temu, Rtooj napisał(a): No właśnie mi chodziło o to że pomimo miłości do returnala, uważam że ta gra powinna chodzić w pełnym 4k i 60 fps. I raczej problem jest po stronie developera a nie siły konsoli. A co jest nie tak z Returnalem w wersji na PS5? Jedna z najlepiej działających gier z dobrą optymalizacją. Pewnie mieści się w 1% najlepiej zoptymalizowanych gier tej generacji. W exach nawet widzicie lenistwo developera, imo trochę nie czaję. Czemu tak uważach? Mieli moc zebrać z SSD :D? Najlepiej z 60 fps z PQ wypada Demon's Souls Remake, niedościgniony wzór tej generacji konsolowej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Alpha Trion 119 Opublikowano 2 września Udostępnij Opublikowano 2 września 3 minutes ago, łom said: Kto prognozuje taką cenę? 3500 to już okolice kompa z 7700XT i Ryzenem 5700X (który jest o wiele mocniejszy od tego co siedzi w PS5) więc kwota mocno przesadzona żeby osiągnąć sukces sprzedażowy. Już te 600-650 Euro trudno będzie zareklamować a 3500 to już ponad 800 Euro/$. Tyle prognozuje ten Insider co podobno widział pudełko z pro, konsola i dodatkowo napęd jak ktoś nie ma (około 100 dolarów), bazowe 600-650 USD z napędem w Polskich sklepach pewnie tyle będzie Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 613 Opublikowano 2 września Udostępnij Opublikowano 2 września (edytowane) 5 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a): A co jest nie tak z Returnalem w wersji na PS5? Jedna z najlepiej działających gier z dobrą optymalizacją. Pewnie mieści się w 1% najlepiej zoptymalizowanych gier tej generacji. W exach nawet widzicie lenistwo developera, imo trochę nie czaję. Czemu tak uważach? Mieli moc zebrać z SSD :D? Pomijając momenty gdy lekko tnie, ale to dla formalności, to chodzi mi o jakość tekstur. Widać że to nie jest 4k. I tyle. Edytowane 2 września przez Rtooj 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Basior 1 074 Opublikowano 2 września Udostępnij Opublikowano 2 września Grafa co była w 30 klatkach teraz w 60, a w co lepszy RT. Chyba tyle co chcę. Nie mam TV z VRR, więc tu bez znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 605 Opublikowano 2 września Udostępnij Opublikowano 2 września Bardziej miałem na myśli fakt, że na PS5 są gry które wyglądają bardzo ładnie i chodzą płynnie. GoW:R, SM2, H:FB, Ratchet, generalnie gry first-party. A potem wyskakuje ten nieszczęsny Outlaws i sra na hardware. Sprzęt jest ok, a nawet jeśli będzie 10 razy lepszy, to i tak będą brzydkie gry działające w 30fps. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 264 Opublikowano 2 września Udostępnij Opublikowano 2 września 2 minuty temu, Shankor napisał(a): Bardziej miałem na myśli fakt, że na PS5 są gry które wyglądają bardzo ładnie i chodzą płynnie. GoW:R, SM2, H:FB, Ratchet, generalnie gry first-party. A potem wyskakuje ten nieszczęsny Outlaws i sra na hardware. Sprzęt jest ok, a nawet jeśli będzie 10 razy lepszy, to i tak będą brzydkie gry działające w 30fps. Średni PC jest obecnie lekko 2x mocniejszy, różnica jest za duża. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 613 Opublikowano 2 września Udostępnij Opublikowano 2 września 1 minutę temu, Shankor napisał(a): Bardziej miałem na myśli fakt, że na PS5 są gry które wyglądają bardzo ładnie i chodzą płynnie. GoW:R, SM2, H:FB, Ratchet, generalnie gry first-party. A potem wyskakuje ten nieszczęsny Outlaws i sra na hardware. Sprzęt jest ok, a nawet jeśli będzie 10 razy lepszy, to i tak będą brzydkie gry działające w 30fps. Chyba wszyscy i tak skupiają się na grach ze studiów Sony, one zawsze są najlepiej dopracowane, i fakt że może dosięgną tych 4k60fps jest najbardziej rozbudzające. Z tych nowych zapowiedzi to chyba najlepiej wygląda na razie ta nowa gra Kojimy, fajnie jak na premierę będzie już obsługiwała ps5pro i będzie chodziła jak złoto. Tak sądzę. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 264 Opublikowano 2 września Udostępnij Opublikowano 2 września 1 minutę temu, Rtooj napisał(a): Chyba wszyscy i tak skupiają się na grach ze studiów Sony, one zawsze są najlepiej dopracowane, i fakt że może dosięgną tych 4k60fps jest najbardziej rozbudzające. Z tych nowych zapowiedzi to chyba najlepiej wygląda na razie ta nowa gra Kojimy, fajnie jak na premierę będzie już obsługiwała ps5pro i będzie chodziła jak złoto. Tak sądzę. Exy exami, ale multiplatformy wolą iść tam gdzie idzie kasa, a obecnie jednak to wygrywa Steam/PC. PS5 Pro ma na celu zmiejszenie różnicy i właśnie bardziej przyda się do źle zooptymalizowanych multiplatform, bo z danych wynika, że PSSR nie będzie potrzebowało wsparcia od gry, tylko będzie działać wszędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 924 Opublikowano 2 września Udostępnij Opublikowano 2 września Te wersje Pro powinny wychodzić na premierę ze zwykłą konsolą. Niech bazowa kosztuje poniżej 3k a pro ten tysiak drożej i każdy będzie zadowolony. Wtedy realnie zatrzymają częściowo odpływ graczy w stronę PC. Cytuj Odnośnik do komentarza
Alpha Trion 119 Opublikowano 2 września Udostępnij Opublikowano 2 września 35 minutes ago, Shankor said: Bardziej miałem na myśli fakt, że na PS5 są gry które wyglądają bardzo ładnie i chodzą płynnie. GoW:R, SM2, H:FB, Ratchet, generalnie gry first-party. A potem wyskakuje ten nieszczęsny Outlaws i sra na hardware. Sprzęt jest ok, a nawet jeśli będzie 10 razy lepszy, to i tak będą brzydkie gry działające w 30fps. No właśnie nie ma skoku grafiki jakiegoś mocnego od takiego horizons forbidden west, te RT, UE5 zarzyna tylko sprzet, developerzy nie umieją sobie z tym poradzić i w efekcie mamy co mamy, co tu zmieni PRO Cytuj Odnośnik do komentarza
Alpha Trion 119 Opublikowano 2 września Udostępnij Opublikowano 2 września 8 minutes ago, Ukukuki said: Te wersje Pro powinny wychodzić na premierę ze zwykłą konsolą. Niech bazowa kosztuje poniżej 3k a pro ten tysiak drożej i każdy będzie zadowolony. Wtedy realnie zatrzymają częściowo odpływ graczy w stronę PC. Po co mają zatrzymywać?, ten argument był ok w czasach 2016 i ps4 pro, teraz praktycznie 70% exów powędrowało na PC a następne w kolejce (pewnie na showcase pokażą bo to ich kierunek), to jeszcze lepiej bo zarobią dwa razy od sfrustrowanych graczy konsol jak zapłacą za wersję na PC Cytuj Odnośnik do komentarza
drozdu7 2 730 Opublikowano 2 września Udostępnij Opublikowano 2 września Godzinę temu, łom napisał(a): 3500 to już okolice kompa z 7700XT i Ryzenem 5700X (który jest o wiele mocniejszy od tego co siedzi w PS5) Tzn. ja dobrze rozumuję że komp za 3500 będzie mocniejszy od ps5? Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 974 Opublikowano 2 września Udostępnij Opublikowano 2 września 1 minutę temu, drozdu7 napisał(a): Tzn. ja dobrze rozumuję że komp za 3500 będzie mocniejszy od ps5? Będzie pod pewnymi względami pewnie lepszy od PS5 Pro a zwykłe PS5 mocno odstawi. Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 949 Opublikowano 2 września Udostępnij Opublikowano 2 września 30 minut temu, Ukukuki napisał(a): Te wersje Pro powinny wychodzić na premierę ze zwykłą konsolą. Niech bazowa kosztuje poniżej 3k a pro ten tysiak drożej i każdy będzie zadowolony. Wtedy realnie zatrzymają częściowo odpływ graczy w stronę PC. Iksboks tak wyszedł, no nie wyszło za fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Starh 3 170 Opublikowano 2 września Udostępnij Opublikowano 2 września 8 minut temu, drozdu7 napisał(a): Tzn. ja dobrze rozumuję że komp za 3500 będzie mocniejszy od ps5? Tak, będzie mocniejszy, a jak dołożysz z 700 to plejka podjazdu już nie będzie miała. Z przecieków widać, że CPU praktycznie zostaje takie same, będzie to trochę wąskie gardło dla takiego gpu. Historia z ps4 pro lubi się więc powtarzać. 3500 zł jak na konsole to są jednak już dość duże pieniądze (tym bardziej, że PCta możesz sobie jednak ulepszać, wymieniać podzespoły), a większość gier na premierę jesteś trochę w stanie zmodować aby działały lepiej (patrz nowe sw) + większość i tak dokupi dodatkowy SSD. Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 056 Opublikowano 2 września Udostępnij Opublikowano 2 września To jest TYLKO i wyłącznie kwestia optymalizacji. Widzę Forzę Horizon 5 na XSS wyglądającego i ruszającego się fantastycznie, a potem czytam bzdury od developerów gównianego Suicide Squad o ziemniakach. W rankingach najpiękniejszych gier wymienia się Horizona 2. Grę z PS4. Absolutnie zjawiskowy Ratchet działa i wygląda świetnie na Steamdecku!!! Ale co tam. Wypuszczajmy nowe sprzęty, żeby kurwa Star Wars Outlaws chodził znośnie. Żenada 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Beelzeboss 313 Opublikowano 2 września Udostępnij Opublikowano 2 września 1 godzinę temu, Rtooj napisał(a): Pomijając momenty gdy lekko tnie, ale to dla formalności, to chodzi mi o jakość tekstur. Widać że to nie jest 4k. I tyle. Kto sie patrzy na ryj postaci w tej grze XD jeszcze plus od fanboja, słodko Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 613 Opublikowano 2 września Udostępnij Opublikowano 2 września 5 minut temu, Beelzeboss napisał(a): Kto sie patrzy na ryj postaci w tej grze XD jeszcze plus od fanboja, słodko Spędziłem tam z 400 godzin, i bardzo często widziałem tą zombie twarz. Ale przecież tu nie chodzi o twarz ale o całą grę, marzyłbym by ta gra miała podciągniętą rozdzielczość tekstur. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 264 Opublikowano 2 września Udostępnij Opublikowano 2 września 12 minut temu, Rtooj napisał(a): Spędziłem tam z 400 godzin, i bardzo często widziałem tą zombie twarz. Ale przecież tu nie chodzi o twarz ale o całą grę, marzyłbym by ta gra miała podciągniętą rozdzielczość tekstur. Serio w Returnalu aż tak to kłuło kogoś w oczy? Szczerze pierwsze słyszę, akurat w tej grze. Poza tym na premierę wersji PC nie było, to na szczęście nie było w necie też rakowych filmów porównawczych. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 613 Opublikowano 2 września Udostępnij Opublikowano 2 września (edytowane) Nic nie kłuło, ja tylko piszę że ta gra mogła wyglądać lepiej. To nie jest openworld tylko nieduże komnaty. RT też mogło by być bardziej zaawansowane. Edytowane 2 września przez Rtooj Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi