ASX 14 623 Opublikowano 16 września Udostępnij Opublikowano 16 września Idąc tym tokiem rozumowania możesz to pociągnąć dalej i napisać że wolisz Playstation, więc granie na czymś innym nie jest dla ciebie alternatywą. Otóż jest alternatywa, tylko ty nie chcesz z niej korzystać. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 695 Opublikowano 16 września Udostępnij Opublikowano 16 września 2 minuty temu, ASX napisał(a): możesz to pociągnąć dalej Nie pociągam dalej, więc nie Dla tych co wolą mieć K O N S O L E, nie ma alternatywy. Jeszcze później pogrubie i kursywą napisze, może dotrze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Alpha Trion 119 Opublikowano 16 września Udostępnij Opublikowano 16 września Trzeba poczekać na testy od ludzi co już będą mieli konsolę w rękach, ogromne oczekiwania wynikają z wysokiej ceny. Ludzie się przyzwyczaili do cen na poziomie 400-500 euro i więcej ciężko im będzie zapłacić Cytuj Odnośnik do komentarza
izon 995 Opublikowano 16 września Udostępnij Opublikowano 16 września 18 minut temu, Szermac napisał(a): No pokazuje wtedy kiedy byś se chciał wziąć PC. Ja nie chce PC, jedyną opcją jest konsola, i PS5 Pro to aktualnie najlepsze co będzie na rynku Stosunek jakości do ceny jednak po stronie Xboxa: https://www.ppe.pl/news/351663/przepasc-nawet-15-fps-miedzy-konsolami-space-marine-2-wciaz-dziala-gorzej-na-ps5.html Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 974 Opublikowano 16 września Udostępnij Opublikowano 16 września Nie było by tej całej konwersacji gdyby Sony rozsądnie wyceniło Pro, moim zdaniem 700$/700Euro/600Funtów/100,000 Yen to powinno być max za zestaw z napędem i podstawką (a wersja digital taniej o 50 $/Euro). 200$ drożej niż podstawowa konsola i nadal taniej niż PC. Teraz jest stanowczo za blisko cenowo PC szczególnie poza USA. Mam nadzieję że się szybko przejadą na takim podejściu. Cytuj Odnośnik do komentarza
BieŃ 923 Opublikowano 16 września Udostępnij Opublikowano 16 września Co najlepsze te pół generacje to takie już w sumie babranie pecetowe , tutaj troszkę więcej graficzki , tutaj efekcik . Jak zależy komuś na takiej możliwości kontroli nad graficzką to PC jest idealnym strzałem - szczególnie teraz kiedy praktycznie nie istnieje coś takiego jak exclusive Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 450 Opublikowano 16 września Udostępnij Opublikowano 16 września wycena jak wycena, jakby to miało napęd i podstawkę xD w zestawie to jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza
Alastor84 324 Opublikowano 16 września Udostępnij Opublikowano 16 września Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 057 Opublikowano 16 września Udostępnij Opublikowano 16 września 30 minutes ago, ASX said: Otóż jest alternatywa, tylko ty nie chcesz z niej korzystać. Tzn. jak chcę na święta pograć w Astro Bota, TLoU2, Gran Turismo 7 i Spider-Mana 2 to alternatywą dla PS5 Pro jest co? Brak kupna PS5 Pro? Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 623 Opublikowano 16 września Udostępnij Opublikowano 16 września ale on pisał że chcę najlepszy dostępny sprzęt na rynku, a nie sprzętu który odpali te 4 gry. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 264 Opublikowano 16 września Udostępnij Opublikowano 16 września Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 057 Opublikowano 16 września Udostępnij Opublikowano 16 września 1 minute ago, ASX said: ale on pisał że chcę najlepszy dostępny sprzęt na rynku, a nie sprzętu który odpali te 4 gry. Od kiedy najlepszy = najmocniejszy? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 613 Opublikowano 16 września Udostępnij Opublikowano 16 września Jak ktoś ma w serduszku gry konsolowe to tylko ps5 i switch w domku. Żadnego stacjonarnego PC, żadnego czekania na hiciory min. 2 lata, żadnego bawienia się w emulatorki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 605 Opublikowano 16 września Udostępnij Opublikowano 16 września Żyjemy w czasach, gdzie każdy może sobie kupić to na co ma ochotę. Ktoś chce konsolę za 800€? Proszę bardzo. Tańszą wersję konsoli? Jest na półce w sklepie. Steam Deck dla entuzjastów - dostępność w 3 dni. Mocny PC za milion monet lub po taniości? Dodaj do koszyka gotowy zestaw z portalu. Dużo użyszkodników tutaj stara się przekonać do swojego punktu widzenia, tylko nie bardzo wiem po co. Dla mnie 800 € za prosiaka to za dużo, no ale ja mam w miarę mocnego kompa i PS5 na obiekcie. Ostatnio kupiłem RE4 remake za 10 zł z oficjalnej dystrybucji na steam, a jak mam ochotę to odpalę coś z PS+ siedząc przed TV. Nikt mnie nie przekona, że to chujowo i na głowę upadłem. No ale niektórzy próbują z uporem maniaka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 440 Opublikowano 16 września Udostępnij Opublikowano 16 września Przypomina mi się zdrowy, co typowi szukającemu bezprzewodowych słuchawek dawał linki do takich na kablu, bo może się przekona i jakość lepsza xd Jak ktoś chce PS5 Pro to kupi sobie PS5 Pro, a nie PC. Tak, da się złożyć podobnego peceta w tej cenie. Tak, dla wielu będzie on lepszy. Nie, nie trzeba wciskać go na siłę ludziom, którzy go nie chcą. Nie, nie trzeba rezygnować z zakupu konsoli na rzecz PC "bo lepiej". No lepiej, ale Cytat jak ktoś chce PS5 Pro to kupi sobie PS5 Pro i żaden erteiks go nie namówi do zmiany zdania. Spoiler chociaż sam kupiłbym peceta zamiast PS5 Pro 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 057 Opublikowano 16 września Udostępnij Opublikowano 16 września 1 minute ago, Bzduras said: Przypomina mi się zdrowy, co typowi szukającemu bezprzewodowych słuchawek dawał linki do takich na kablu, bo może się przekona i jakość lepsza xd Jak ktoś chce PS5 Pro to kupi sobie PS5 Pro, a nie PC. Tak, da się złożyć podobnego peceta w tej cenie. Tak, dla wielu będzie on lepszy. Nie, nie trzeba wciskać go na siłę ludziom, którzy go nie chcą. Nie, nie trzeba rezygnować z zakupu konsoli na rzecz PC "bo lepiej". No lepiej, ale i żaden erteiks go nie namówi do zmiany zdania. Hide contents chociaż sam kupiłbym peceta zamiast PS5 Pro A ja zastanawiam się co zrobić i w tej chwili najbliżej jestem opcji, że nie zrobię po prostu nic i zostawię tak jak mam Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 440 Opublikowano 16 września Udostępnij Opublikowano 16 września No i też gitara. Pograsz se w gierki w trochę gorszej jakości i cycuś glancuś, a zważywszy, że masz do grania Series S i Steam Decka obok plejaka to raczej ta "gorsza jakość" nie będzie Ci za specjalnie przeszkadzać. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 623 Opublikowano 16 września Udostępnij Opublikowano 16 września Oczywiście każdy może grać na czym chcę i nikt się powinien się wtrącać, jak komuś wygodnie grać na Switchu, Xboxie, PC czy PS5 Pro. Ale teksty że dla PS5 Pro nie ma alternatyw to akurat z logicznego punktu widzenia nieprawdziwe i przypominają trochę teksty które padały w tym dziale kilka lat temu gdy Sony zaczęło portować swoje gry na PC i ludzie pisali że dla nich te gry to wciąż będą exami, bo oni nie grają na PC. No mogą sobie nie grać, można woleć grać na konsoli, ale nie ma też sensu negować istnienia pecetów. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Krzysztof93 1 261 Opublikowano 16 września Udostępnij Opublikowano 16 września Spoiler 1 minutę temu, ASX napisał(a): można woleć grać na konsoli, ale nie ma też negować istnienia pecetów. z 10 lat nie patrzyłem w stronę PC i nic się złego nie stało dla mnie nie istniał rynek gier PC. Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 057 Opublikowano 16 września Udostępnij Opublikowano 16 września 2 minutes ago, ASX said: Oczywiście każdy może grać na czym chcę i nikt się powinien się wtrącać, jak komuś wygodnie grać na Switchu, Xboxie, PC czy PS5 Pro. Ale teksty że dla PS5 Pro nie ma alternatyw to akurat z logicznego punktu widzenia nieprawdziwe i przypominają trochę teksty które padały w tym dziale kilka lat temu gdy Sony zaczęło portować swoje gry na PC i ludzie pisali że dla nich te gry to wciąż będą exami, bo oni nie grają na PC. No mogą sobie nie grać, można woleć grać na konsoli, ale nie ma też negować istnienia pecetów. No pewno, że dla PS5 Pro jest alternatywa. Można, na przykład iść na dziwki. Albo kupić i pomalować figurki do Warhammera. Poczytać książki. Iść na wycieczkę w góry. No jest sporo. Tańsze, droższe. Gamingowy PC? No ani nie lepszy ani nie gorszy niż to co wypisałem wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 623 Opublikowano 16 września Udostępnij Opublikowano 16 września 7 minut temu, Krzysztof93 napisał(a): z 10 lat nie patrzyłem w stronę PC i nic się złego nie stało dla mnie nie istniał rynek gier PC. no to niech nie istnieje, to tylko i wyłącznie twoja strata 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 057 Opublikowano 16 września Udostępnij Opublikowano 16 września 9 minutes ago, Bzduras said: No i też gitara. Pograsz se w gierki w trochę gorszej jakości i cycuś glancuś, a zważywszy, że masz do grania Series S i Steam Decka obok plejaka to raczej ta "gorsza jakość" nie będzie Ci za specjalnie przeszkadzać. I Switcha. Gry na PS5 wywołują u mnie nieustanny efekt wow! Ba, nawet na Switchu i Steamdecku. Jakiś czas temu byłem zachwycony Gearsami 2 na Series S. Tak chyba się ma jak się jest wychowanym na C64 i Amidze. Grając na PS5 wybieram zazwyczaj jakość, więc te 60 klatek tak średnio mi potrzebne (no chyba, że gra jest fatalna w 30 jak Ratchet). Czas chyba trzeźwo spojrzeć i zwyczajnie olać tego Pro tłumiąc walące w tył głowy FOMO 2 minutes ago, ASX said: no to niech nie istnieje, to tylko i wyłącznie twoja strata Przecież napisałem, że istnieje. Tak samo pogram w Astro Bota na gamingowym pececie jak i w czasie wizyty w burdelu. Czyli z mojej perspektywy równie mocne alternatywy 6 minutes ago, Krzysztof93 said: Reveal hidden contents z 10 lat nie patrzyłem w stronę PC i nic się złego nie stało dla mnie nie istniał rynek gier PC. Ja nawet dłużej, ale dzięki Deckowi nadrabiam zaległości Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 068 Opublikowano 16 września Udostępnij Opublikowano 16 września PS5 Pro + napęd będzie się sprzedawać jak świeże bułeczki a ludzie będą za nimi latać jak pies za suczką w cieczce i problemem nie będzie przepłacanie. Taka jest prawda i nie ważne jak nieracjonalny jest zakup. Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 452 Opublikowano 16 września Udostępnij Opublikowano 16 września 2 godziny temu, ASX napisał(a): Idąc tym tokiem rozumowania możesz to pociągnąć dalej i napisać że wolisz Playstation, więc granie na czymś innym nie jest dla ciebie alternatywą. Otóż jest alternatywa, tylko ty nie chcesz z niej korzystać. Ale zrozum, że ludzie nie chcą siedzieć na taborecie, nie znają się na kąkutrach albo z innych przyczyn - czyt. CASUALE, których na rynku jest najwięcej. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 623 Opublikowano 16 września Udostępnij Opublikowano 16 września 7 minut temu, oFi napisał(a): Ale zrozum, że ludzie nie chcą siedzieć na taborecie, nie znają się na kąkutrach albo z innych przyczyn - czyt. CASUALE, których na rynku jest najwięcej. ale czy ja komuś zabraniam grania na konsoli czy zmuszam do grania na PC? To jego sprawa jak chcę spędzać swój czas i na czym grać. Odnosiłem się tylko do ignoranckiego tonu postu że PC nie jest alternatywą. Gdy tą alternatywą jak najbardziej jest, a czy ktoś z niej korzysta lub nie to tylko jego sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi