Skocz do zawartości

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

YETI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, kaktusr napisał(a):

To "show" dało Mi to samo do zrozumeinia, miałem brać po jestem p00jemaby i "lubie mieć" ale to już jest totalnie bez sensu. ND to chyba się zawinęło takie mam wrażenie.

Niedługo będzie szedł 5 rok generacji a oni nawet nic nie zapowiedzieli ale to też wina tych idiotów z Sony trochę, bo prawdopodobnie zmarnowano czas i zasoby na Frakcje, które ostatecznie skasowano, bo jak informowano swego czasu przyszedł jakiś debil z Bungie i powiedział, że to nie tak. No to teraz nie ma nic.

Opublikowano
12 minut temu, Shen napisał(a):

a kto powiedzial, ze ona jest roninem, pokazali babe z mieczem i mandoliną i tyle, gościu powiedział, że jest ścigana przez roninów.

Hmm dwa miecze mandolina słomkowy kapelusz no co ją moze łaczyć z roninami.....

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

6 godzin temu, kaktusr napisał(a):

To "show" dało Mi to samo do zrozumeinia, miałem brać po jestem p00jemaby i "lubie mieć" ale to już jest totalnie bez sensu. ND to chyba się zawinęło takie mam wrażenie.

Ale wiecie, że gry na PS6 mogą znowu przez 4 lata również wychodzić na PS5? Będzie tak samo. 

IMO nawet z nowym Ghostem jest słabo. Oni to robią już od dłuższego czasu, ale coś czuję że do końca 2025 mogą nie zdążyć. Dużo też zależy od sukcesu AC. 

Edytowane przez Sewesew
Opublikowano

Sukces AC :kekw:

No jest taka jedna firma z UBI SOFT KUTASEM co boi się pokazać na eventach.

Nigdy nie myślałem że plejka tak nisko upadnie. Generacja widmo.

Niech ta branża zdechnie w końcu. 

Opublikowano

Dobrze, że nie czekałem bo szkoda snu.
Fajnie, że remaster HZD za 10$ pewnie opłacę i ogram kolejny raz.
GoY dla mnie wygląda dokładnie jak GoT, szkoda, że Jina nie będzie ale nowa bohaterka może być spoko, ale wygląda po prostu na powtórkę z GoT ja jestem zadowolony
Jak TLOU part 1 wpadnie do plusa to miodzio bo czekałem na promkę.

Ogólnie szału nie ma.

Opublikowano

Słaby pokaz, chcą cały przyszły rok postawić na Ghost of Yotei, bo co jeszcze będzie bezpośrednio od Sony? Tylko Venom przychodzi mi do głowy. Zaraz faktycznie okaże się że przez skalę projektów większość devów (oprócz Insomniac) wyda dosłownie jedną grę na generację, a jak trafi się kasztan jak Concord to to będą zmarnowane 5+ lat.

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, łom napisał(a):

Słaby pokaz, chcą cały przyszły rok postawić na Ghost of Yotei, bo co jeszcze będzie bezpośrednio od Sony? Tylko Venom przychodzi mi do głowy. Zaraz faktycznie okaże się że przez skalę projektów większość devów (oprócz Insomniac) wyda dosłownie jedną grę na generację, a jak trafi się kasztan jak Concord to to będą zmarnowane 5+ lat.

Death Stranding 2 (dla mnie przede wszystkim), MGS Delta.

Edit, wiem to nie bezpośrednio

Edytowane przez Basior
.
Opublikowano
Teraz, ASX napisał(a):

Co ma wspólnego Sony z MGS Delta? Przecież to gra która wychodzi na wszystko od Konami

Ooo to jakoś mi to umknęło. Serio myślałem, że case jak z Silentem. Dzięki za wyjaśnienie 

• beka z typa 1
Opublikowano

No właśnie death stranding 2 na 2025 chyba tylko 

Ogólnie słabo whoooy to Sony. 

Kupowanie PRO na premierę to pierwszoligowe dildo w dupqe. Dla remasterow gier, które się ograło.

Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, Sebas napisał(a):

Sukces AC :kekw:

No jest taka jedna firma z UBI SOFT KUTASEM co boi się pokazać na eventach.

Nigdy nie myślałem że plejka tak nisko upadnie. Generacja widmo.

Niech ta branża zdechnie w końcu. 

Poprzednia część sprzedała się w ponad 20mln sztuk co jest chyba rekordem od UBI, a na pewno rekordem AC. 
Wiem, że Ubisoft jest w tarapatach, ale AC to AC. 

Edytowane przez Sewesew
Opublikowano

Ja mimo wszystko biorę Pro w okolicach świąt ale tylko dlatego, że do tej pory nie skusiłem się na amatora a Pro na luzaku ogarnie do połowy kadencji PS6. Jednak trochę gier (nie od Sony ofc) już się pojawiło bądź pojawi się w tym roku a PS4 amator, które katowałem 10lat (!) idzie w końcu do szafy. 
Niestety Sony nie dostarcza i już w tej generacji nie dostarczy bezpośrednio od siebie żadnego bangera chyba, że jakiś cross gen w okolicach premiery PS6. 

Opublikowano

Imo to był całkiem niezły SoP. Powinni iść tą drogą i co najmniej jedna nowa gra od PS Studios na te 30 minut co SoP. Zrobili tak z Astro i teraz nowy Ghost. Na plus też zero gaasów, przynajmniej żadnego nie widziałem. 

26 minut temu, Sewesew napisał(a):

Poprzednia część sprzedała się w ponad 20mln sztuk co jest chyba rekordem od UBI, a na pewno rekordem AC. 
Wiem, że Ubisoft jest w tarapatach, ale AC to AC. 

Która część Asasyna 20 mln sztuk xD? 

--- 

Podali kiedyś 20 mln players, ale to razem z Ubi+

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Imo to był całkiem niezły SoP. Powinni iść tą drogą i co najmniej jedna nowa gra od PS Studios na te 30 minut co SoP. Zrobili tak z Astro i teraz nowy Ghost. Na plus też zero gaasów, przynajmniej żadnego nie widziałem. 

Która część Asasyna 20 mln sztuk xD? 

Assassin's creed valhalla. Ubi w 2022 podało, że sprzedało się 20 mln sztuk. Do dziś może to jest już z 25 mln.

Edytowane przez Sewesew
Opublikowano
Teraz, Sewesew napisał(a):

Assassin's creed valhalla. Ubi w 2022 podało, że sprzedało się 20 mln sztuk. Do dziś może to jest już z 25 mln.

20m players* co i tak jest sukcesem, ale sporo ludzi ma Ubi+ i odpaliło z tego

Opublikowano

Remastery remasterów, ulane baby, sequel Tsushimy z babką-samurajem, który na dobrą sprawę wygląda bardziej jak kontynuacja Rise of Ronin. 

Warto było się nie wyspać i umierać teraz w pracy. Cudowne show, nie zapomnę go nigdy.

Opublikowano
2 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a):

20m players* co i tak jest sukcesem, ale sporo ludzi ma Ubi+ i odpaliło z tego

Tak, ale w dzisiejszym świecie game passa chyba już trzeba to zaliczyć jako sprzedane kopie. 

Opublikowano
1 minutę temu, Sewesew napisał(a):

Tak, ale w dzisiejszym świecie game passa chyba już trzeba to zaliczyć jako sprzedane kopie. 

Aha, rozumiem xD.

No Ci co dają day1 w abo to już nawet nie chwalą się wynikami sprzedaży, bo prawie nic nie sprzedają. Jedynie ilość pobrań gry mogą sobie policzyć. 

Opublikowano
Teraz, KrYcHu_89 napisał(a):

Aha, rozumiem xD

Na game passie czasami są hiciory na premierę. Myślisz, że wydawca ma taki sam % od zimnego kotleta i świeżej ciepłej bułeczki? Nie nie nie.

Opublikowano

Przy okazji nie rozumiem też kompletnie tej strategii Sony zapowiadania gierek. Nowy Ghost pyk i w 2025, a takiego Wolverine zapowiadają na lata przed premierą. Tego Ghościka spokojnie można było też już zapowiedzieć z rok temu. Mało konsekwencji tutaj widzę.