Skocz do zawartości

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano

Chciałbym tylko uświadomić dlaczego Berion jest tak za archiwizacją, to ten co trzyma na na dysku PC savey od czasów PSXa, a może i wcześniej. Jest to dla niego tak zwany powrót do przeszłości, album z datami, kiedy daną grę przyszedł, o której pokonał ostatniego bossa itp.. Lubi do niego wracać i się wzruszać, że kiedyś to było. Jeśli mnie pamięć nie myli to byłeś Ty Berion?

• Odpowiedzi 24,5 tys.
  • Wyświetleń 1,7 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

• Piękny jest, nie wiem o co chodzi   

Opublikowano

Berion ze starym w kółko oglądają vhs z komunii. To były czasy. No chyba że w kościele też go nie było, bo bydło i dziwnie ubrani ludzie śpiewający bzdety. Prawie jak w teatrze. 

Opublikowano

KWIECIEN 97

BERION OBLEWA Z TATĄ OBEJSCIE SYSTEMU PLAYSTATION 1

NO SYNU ZROBILES TO. 

Opublikowano

@zdrowywariat Tak, miło że czytałeś. Choć jak zwykle wyczuwam szyderstwo. :P

@Shankor Nie chodzę do kościoła, raz że za dużo ludzi, a dwa że forma nabożeństw mi nie odpowiada. Ze swoim niewidzialnym przyjacielem rozmawiam bez pomocy rytuałów i wierszowanek. ;)

@20inchDT Trofea, tak jak i save'y są podpisywane, czyli przypisane do konkretnego użytkownika SEN. Identyfikacja w sieci SEN nie odbywa się po loginie tylko 16B identyfikatorze, wspólnym na wszystkich konsolach, ale unikalnym dla tego konkretnego (np. w PARAM.SFO save'ów gier na PS3 można go znaleźć, lub jako nazwę folderu eksportowanych save'ów na PS4). A więc np. użytkownik A nie może użyć zestawu trofeów użytkownika B. Aby przepisać, czyli zmienić ten numer trzeba się jeszcze uporać z systemem walidacji i na PS3 jest to PARAM.PFD (tak samo jak w save'ach, chroniony(szyfrowany) IDPS czyli unikalnym identyfikatorem konsoli, unikalnym per płyta główna), a na PS4 i PSV/PSTV kontenerem PFS, który zaokrągla rozmiar zawartości do stałych pół (3MiB/6MiB/10/MiB itd) i również szyfruje unikalnym per płyta główna kluczem. A więc kontrola w przepisywaniu tych danych przejawia się możliwością odczytania potrzebnych kluczy i identyfikatorów, aby móc przenieść te dane na inną konsolę lub jej emulator bez pośredniczenia w tym serwerów producenta i bez konieczności posiadania tam kont. Na PS5 (podobno ;)) już w ogóle nie można save'ów eksportować na USB, więc póki co nie planuję w ogóle zakupu.

@kanabis A wiesz, że nawet trafiłeś trochę. W 1997 17 grudnia kupiłem SCPH-7502, do tego CB3:W. Co ciekawe, 2017 27 grudnia kupiłem CUH-2116A z CB:NT. :) Co prawda czasu już nie kojarzę, ale to były okolice 12:00 w obu przypadkach.

Edytowane przez Berion

Opublikowano

To tak jak kupno Pasata w dieslu w manualu

Nie bedzie mi auto mówić kiedy mam 2 wrzucić. Pełna kontrola i panowanie nad moco. 

Opublikowano

Berion oczywiście przesadza w drugą stronę, ale jak ktoś cichym patchem usunie stacje muzyczne/muzykę(przy okazji wypierze grę z klimatu), Beriony tego świata przyjdą na ratunek. Jeśli jakaś gra zniknie z czasoprzestrzeni z powodu utraty licencji za kawałek Britney Spears, czy tam za znaczek na samochodzie/licencje związaną z franczyzą, to Berion będzie czuwał.

Dlatego ten człowiek jest ważnym elementem ekosystemu. Dziwny człek, aczkolwiek tak samo ważny dla świata gier, jak pszczoły dla ludzkości.

Edytowane przez SlimShady

Opublikowano

Prawda, ale mógłby trochę przyhamować z tą swoją nerdozą i manifestacją pogardy dla każdej społecznej formy rozrywki.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Pszczoły chociaż smaczny miodek produkują, a Berion tylko autystyczne posty na forum.

Opublikowano

Wyobrazacie sobie beriona opowiadajacego kawał? :obama:

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.
20 minut temu, kanabis napisał:

Wyobrazacie sobie beriona opowiadajacego kawał? :obama:

Wsiada informatyk do taksówki.

- Na jaki adres wieziemy?

- 192.168.1.17

:}

Opublikowano

@Berion 

Z humorkiem takie, nie a powiedz mi - na chwilkę wrócimy do ps5 - czy gry 3rd party wykorzystają możliwości ssd czy raczej nie?

Opublikowano
13 godzin temu, Berion napisał:

- 192.168.1.17

:}

Bez sensu... powinno byc tak.

- 10.5.43.55

Opublikowano

Też się mylisz! Powinno być 127.0.0.1! Nie no, ale przyznam, że udało się Berionowi.

Opublikowano
Godzinę temu, MichAelis napisał:

- 10.5.43.55

- www.twojastara.pl

Edytowane przez MEVEK

Opublikowano

Berion jest nawet znośny gdy nie roztacza wokół siebie aury wyższości i pogardy dla innych za niewiedzę w specjalistycznych dziedzinach.

Opublikowano

Jprd, przyszli niektórzy i prowadzą dyskusję, czy powinno być 14.578.32.1, czy jeszcze inaczej, chodziło o sedno, no ale dla takich mędrców to Baron spalił kawał.

Opublikowano

:wujaszek:

Opublikowano

Uprasza sie Forumowych Justice Warriors o zm i nie przeszkadzanie w oftopie. Dobry oftop nie jest zly a do czasu wiekszych konkretow o ps5 i tak temat bylby martwy. Jeszcze zdazycie wyartykulowac swoje wnioski o sprzecie, ktore i tak nie pokryja sie z rzeczywistoscia az do premiery.

Opublikowano
  • Autor

Gierka obecnie zapowiedziana na PS4 i PS5, fajnie jakby wyszlo to pod VR.