Skocz do zawartości

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano

Panowie, mam pytanie.

Chciałem sobie skopiować save z gry na pendrive. W PS4 zawsze była taka opcja dostępna z menu. Tutaj, w PS5, widzę taką opcję przy zapisach z "czwórki" ale przy danych z PS5 brakuje opcji kopiowania na dysk USB.

Więc...mam rozumieć, że po drodze została taka opcja usunięta zostawiając wyłącznie opcję chmury? 

• Odpowiedzi 24,5 tys.
  • Wyświetleń 1,7 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

• Piękny jest, nie wiem o co chodzi   

Opublikowano

Nie ma klasycznej opcji przenoszenia na pena, można się poratować robiąc kopię zapasową systemu i zaznaczając same zapisy.

Opublikowano

Nie jestem na czasie. Coś się zmieniło, że niektóre "klasyki" tak się wyświetlają w sklepie?

image.png.3e23be5fb92c2b70c292c9a777ddb64a.png

image.png.33e63fb6f0fc210ed94492bcfcc974b6.pngimage.png.5a67774dfb762322d3a4b66c61fe2b14.png

Miałem trochę gier na wishliście i nagle widzę, że są one niedostępne. Myślałem, że usunięto je ze sklepu, ale po prostu są dodane na nowo, jako osobne pozycje.

Ostatnio kupiłem trochę gier z poziomu PSV, jak przeczytałem, że ich zakup (często w niższej cenie) odblokowuje automatycznie wersje PS4/PS5 na koncie. Myślałem, że w związku z tym coś Sony przyblokowało.

Opublikowano

Ciekawe czy może chodzić o Uncharted. Niby aktorka

Spoiler

wcielająca się w córkę

bierze udział w jakimś projekcie Sony.

Opublikowano
2 godziny temu, nightrunner napisał(a):

image.thumb.jpeg.311dcd9daf48d2ff28df393eb68163dd.jpeg

Ciekawe, że kapitalizacja na ps5 jest od samego początku tak wysoka. 

Zasługa abonemanetów, crossgenów i mikrotransakcji. Dzięki czemu Sony jest o wiele mniej uzależnione od sprzedaży hardware'u, generacje są płynne, a przychód o wiele bardziej stabilny. 

To zresztą stary slajd sprzed roku. 

Opublikowano
Godzinę temu, ASX napisał(a):

Zasługa abonemanetów, crossgenów i mikrotransakcji. Dzięki czemu Sony jest o wiele mniej uzależniona od sprzedaży hardware'u, generacje są płynne, a przychód o wiele bardziej stabilny. 

To zresztą stary slajd sprzed roku. 

Nawet wystarczy przerzucić całą zawartość z ps4 na ps5 + dodać samo ps5 i myk excelek dla zarządu się zgadza. Nawet widać , że sprzedaż ps4 nie jest po prostu dalej uwzględniana. Premia roczna wpada od pstryknięcia palcami :niki:

Opublikowano

Witam, przy pozycji leżącej, stosujecie jakieś tego typu wynalazki? Czy standardowo tylko nóżki z kompletu? Slim Digital e71c8809b6bd6ce1568ecfbd9b007668.jpg1072ab1215692c00409ee157a5da62ad.jpg

Opublikowano

Jakie nóżki? Tylko potężny ps5 fat i podstawka w zestawie :gigabeta:  

A i nie kupuj żadnego dodatkowego chłodzenia, bo to nic nie daje na zegarach.

Opublikowano

Ja mam fata w pionie i też czasem jak napęd się załączy to wpada w rezonans. Na ogół wystarczy lekko tknąć konsolę i cichnie.

Opublikowano
38 minutes ago, Emet said:

Ja mam fata w pionie i też czasem jak napęd się załączy to wpada w rezonans. Na ogół wystarczy lekko tknąć konsolę i cichnie.

No ale tak nie powinno być, to już kolejna po PS4 kiepsko wykonana konsola. W slimce to juz w ogóle przeginka że nie ma żadnych gumowych nóżek pod konsolą. Po 4 latach z XSX obcowanie z wibrującym PS5 nie jest przyjemne. Sama konsola chodzi cicho ale ta obudowa to dramat.

Opublikowano

W sklepie jest info, że online jest opcjonalne, więc tak. Ta ikona trzech ludzików to info o lokalnym trybie.

Opublikowano

Dla tych którzy chcą wykrzesać jak najlepszy obraz na oledzie.

Opublikowano

Do XSX też zrobił taki tutorial?

Opublikowano

Swoją drogą ta data premiery w 2027 r. lub później wydaje się tak odległa, że nie będę zdziwiony jeśli do tego czasu gry Sony będą wychodzić na PC w dniu premiery. Zwłaszcza że wiadomo np. z wycieku Insomniac, że wersja pecetowa takiego Wolverine'a powstaje równolegle z wersją na konsole. A więc można założyć że podobnie jest z Intergalactic. 

A jeśli do tego potwierdziłyby się te plotki o PCxboxie w 2027 r. to mogłoby dojść do całkiem zabawnej sytuacji w której Intergalactic okazałby się "tytułem startowym" na nowego xboxa xd 

To oczywiście wciąż mało prawdopodobny scenariusz, bo musiałyby się wydarzyć kilka rzeczy , które dziś są tylko plotkami, ale teoretycznie jest to możliwe.