Wojtas1986 1 622 Opublikowano 14 stycznia 2015 Opublikowano 14 stycznia 2015 Don - w game mode nie ma dostepu do masy ustawień kalibracji tv, w tym temacie z 15-20 stron wstecz są ustawienia Wojtasa, to dopiero daje kopa grafice Dla mnie najważniejszy jest display lag, bo to robi dużą różnicę, a najmniejszy jest właśnie w game mode. Don w customie ustawisz to samo co w trybie gra i bedzie nazywało sie custom. Na lagi rożnej maści wpływają tylko motionflowy itp podświetlenie i kontrast niema nic do tego. Cytuj
L3nka_Sky 27 Opublikowano 15 stycznia 2015 Opublikowano 15 stycznia 2015 Potwierdzam, ustawienia według zdjęć Wojtasa dają kopa na przykładzie GTA V względem dedykowanego trybu GRA. (Sony 42W705B) Różnica w trybie online (IL) niezauważalna, to samo w Destiny. Z mojej strony podziękowania, bo czuć moc drzemiącą w TV // Pozdrawiam Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 15 stycznia 2015 Opublikowano 15 stycznia 2015 jak ktoś odkopie ten post podajcie numer albo link napisze do jakiegoś admina aby przypiął dla innych 1 Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 15 stycznia 2015 Opublikowano 15 stycznia 2015 (edytowane) Don - w game mode nie ma dostepu do masy ustawień kalibracji tv, w tym temacie z 15-20 stron wstecz są ustawienia Wojtasa, to dopiero daje kopa grafice Dla mnie najważniejszy jest display lag, bo to robi dużą różnicę, a najmniejszy jest właśnie w game mode. Don w customie ustawisz to samo co w trybie gra i bedzie nazywało sie custom. Na lagi rożnej maści wpływają tylko motionflowy itp podświetlenie i kontrast niema nic do tego. No w trybie gra też mam dostęp do kontrastu, oświetlenia, nasycenia, jasności itp. I to sobie co jakiś czas przestawiam w zależności od potrzeb. Ale chętnie rzucę okiem na post Wojtasa jak już go znajdę Don - w game mode nie ma dostepu do masy ustawień kalibracji tv, w tym temacie z 15-20 stron wstecz są ustawienia Wojtasa, to dopiero daje kopa grafice Dla mnie najważniejszy jest display lag, bo to robi dużą różnicę, a najmniejszy jest właśnie w game mode. A takie pytanie czy do szybkich fpsów ala Halo ten tv się bez problemu nadaje? Tzn. czy widać jakieś smużenie, bo zastanawiam się jeszcze nad W8 ze względu na upłynniacz... Nawet nie wiem co to smużenie. Żadnych artefaktów w Halo na Xone nie zauważyłem. Co do "upłynniaczy", to zwiększają opóźnienie i W8 ma chyba standardowo 10 ms większe niż W7. Moim zdaniem warto kupić W7 bo masz pewność, że masz najmniejszy możliwy lag jeśli chodzi o dostępne TV, a w rozgrywce online 10 ms mniej potrafi robić różnicę w statystykach. No i sam TV jest zadziwiająco tani jeśli chodzi o wydajność, możliwości ustawiania obrazu no i co tu ukrywać, firmę. Ja dałem 2300 zł, dla mnie za telewizor tej klasy to jak za darmo. Edytowane 15 stycznia 2015 przez DonSterydo Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 15 stycznia 2015 Opublikowano 15 stycznia 2015 Znalazłem - ten post ma numer "666" XD 2 Cytuj
seb.maz 721 Opublikowano 16 stycznia 2015 Opublikowano 16 stycznia 2015 (edytowane) U mnie na W7 te ustawienia wogóle się nie sprawdzają , obraz jest za bardzo nasycony . Za kolorowo , to wszystko widać (być może takie ustawienia są dobre do oglądania sportu ) . Trochę pozmieniałem u siebie , głównie zmniejszając niektóre parametry i obraz jest dużo lepszy , co widzę np.na twarzach , gdzie były za bardzo czerwone , a przy moich ustawieniach kolor jest bardziej cielisty . Edytowane 16 stycznia 2015 przez seb.maz Cytuj
Figuś 21 259 Opublikowano 16 stycznia 2015 Opublikowano 16 stycznia 2015 Ogólnie jak ktoś ma za dużo pienionszkóf to na kilku forach polecają tego kolesia, jeśli chodzi o kalibracje tv http://skalibrujtv.pl/ Cytuj
Wojtas1986 1 622 Opublikowano 16 stycznia 2015 Opublikowano 16 stycznia 2015 Każdy ma swoje preferencje i niema takich setupow które każdemu podpaduja Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 17 stycznia 2015 Opublikowano 17 stycznia 2015 Dla mnie też obraz był przesycony i na bieżąco sobie szukam optymalnego ustawienia. PS. Powie mi ktoś gdzie w tym TV można ustawić ręcznie 1080p? Mi sygnał z NC+ ustawia automatycznie na 1080i. Przeglądałem opcje i nie mogę znaleźć. Cytuj
mozi 1 987 Opublikowano 18 stycznia 2015 Opublikowano 18 stycznia 2015 (edytowane) Don tego się nie ustawia na tv, sygnał tv wyświetli taki jaki ma ustawione źródło - poszukaj w ustawieniach nc+ ale możliwe że 1080i to maks co to daje. Żadko się zdarza żeby te playery dawały więcej. Co do ustawień - pisałem to wcześniej - na ustawieniach Wojtasa wyżej - sugeruję zmienić opcję "Tworzenie realizmu" z auto na ręczny i niżej rozdzielczość (po ustawieniu na ręczny staje się aktywne) na 75. Bez tego obraz sam dostraja sobie ostrość i wygląda to dziwnie. Reszta to kwestia indywidulana - jeden lubi mocniejszy kontrast, jasność. Jak idę do kumpla co gra na blaszce to zawsze ma tak ciemny monitor że nic nie widzę a jemu odpowiada :> Edytowane 18 stycznia 2015 przez mozi Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 18 stycznia 2015 Opublikowano 18 stycznia 2015 też mam NC+ i tam max jest 1080i Cytuj
k0ntra 424 Opublikowano 18 stycznia 2015 Opublikowano 18 stycznia 2015 nc+ nie nadaje w 1080p ale w 1080i max. Cytuj
Atos 392 Opublikowano 21 stycznia 2015 Opublikowano 21 stycznia 2015 Mam pytanie do znawców tematu. Czy telewizor Sony KDL 48W585BBU wart jest zainteresowania? W internecie nie moge znalesc zadnych testów tego modelu. Czy ten model ma opcje Motionflow?Bardzo prosze o pomoc. Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 22 stycznia 2015 Opublikowano 22 stycznia 2015 Mam pytanie do znawców tematu. Czy telewizor Sony KDL 48W585BBU wart jest zainteresowania? W internecie nie moge znalesc zadnych testów tego modelu. Czy ten model ma opcje Motionflow?Bardzo prosze o pomoc. Wg producenta ma 100 Hz Motionflow XR Cytuj
Figaro 8 303 Opublikowano 24 stycznia 2015 Opublikowano 24 stycznia 2015 Co sądzicie o Hyundai jako producencie telewizorów? Cytuj
Kaczi 829 Opublikowano 24 stycznia 2015 Opublikowano 24 stycznia 2015 masz na myśli jakiś konkretnie model czy ogólnie? Markę znam tylko z branży samochodowej ;] Cytuj
Figaro 8 303 Opublikowano 24 stycznia 2015 Opublikowano 24 stycznia 2015 No właśnie ogólnie. I jednak chodzi o telewizory Cytuj
Soban 4 102 Opublikowano 24 stycznia 2015 Opublikowano 24 stycznia 2015 Hyundai kojarzy mi się ze starymi kinsekopowcami.Jak telewizor ma być do gier to innej opcji jak sony nie ma. Cytuj
Figaro 8 303 Opublikowano 24 stycznia 2015 Opublikowano 24 stycznia 2015 Ja nie jestem wybredny co do TV. Żeby nie było smużenia, żeby było dużo hz (chcę płynny obraz), dobry input lag i tyla. No i niezły kontrast <ok> Coś się tam znajdzie. Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 24 stycznia 2015 Opublikowano 24 stycznia 2015 Ja nie jestem wybredny co do TV. Żeby nie było smużenia, żeby było dużo hz (chcę płynny obraz), dobry input lag i tyla. No i niezły kontrast <ok> Coś się tam znajdzie. Ale jak już zmieniasz to lepiej, np. trochę poczekać, dołożyć parę stów i kupić trochę lepszy. Ten Sony 42" który ostatnio nabyłem to najlepsze rozwiązanie do gier - najmniejszy lag na rynku + od groma opcji do ustawienia ręcznie, a TV za 2300 zł. Jak się przesiadłem z mojego Phillipsa, to jakbym na nowo Xone kupił. Cytuj
Figaro 8 303 Opublikowano 25 stycznia 2015 Opublikowano 25 stycznia 2015 2300 to zdecydowanie za dużo. To samo 42 cali. Coś koło 37-40 byłony perfect hehe. Jakoś to będzie. Cytuj
Kaczi 829 Opublikowano 25 stycznia 2015 Opublikowano 25 stycznia 2015 ja na początku też miałem brać mniejszy, ale trochę poczytałem, pomierzyłem i wyszło że jednak 50" to idealna opcja ( pomimo niewielkiego pokoju). Zresztą jak ktoś kilka postów temu zauważył, że tvka nie zmieniasz często, więc warto dokładnie pomyśleć nad tematem, również w kwestii finansowej Cytuj
-DamiaN- 169 Opublikowano 25 stycznia 2015 Opublikowano 25 stycznia 2015 Ja nie jestem wybredny co do TV. Żeby nie było smużenia, żeby było dużo hz (chcę płynny obraz), dobry input lag i tyla. No i niezły kontrast <ok> Coś się tam znajdzie. Ale jak już zmieniasz to lepiej, np. trochę poczekać, dołożyć parę stów i kupić trochę lepszy. Ten Sony 42" który ostatnio nabyłem to najlepsze rozwiązanie do gier - najmniejszy lag na rynku + od groma opcji do ustawienia ręcznie, a TV za 2300 zł. Jak się przesiadłem z mojego Phillipsa, to jakbym na nowo Xone kupił. Jaki to model dokładnie? Na dniach bede musiał wymienić mojego wysłużonego Samsunga. 1 Cytuj
zefir 0 Opublikowano 29 stycznia 2015 Opublikowano 29 stycznia 2015 Witam, szukam Tv do PS4 - chce przeznaczyc ok 3-3.5k pln. Matryca najlepiej 50 cali, "uplynniaczem" tez nie pogardze, 3d mnie nie interesuje. Na razie mam na oku Soniaka KDL50w805b. Jezeli ktos ma jakis innych faworytow to prosze o pomoc. Pozdro. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi