Skocz do zawartości

Noob kupuje telewizor bądź monitor pod PS5/XSX

Antares

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ponownie :-)

Wybór padł na KDL-55W807C, wszystko świetnie obraz i płynność miodzik :-)

Mam jednak problem z podłączeniem do sieci. Nie wykrywa mojego routera (netiaspot 2). Po wejściu w ustawienia sieci (wifi) widzi jakąś inną sieć zabezpieczoną WPA, a mojej nie :-( Router leży 40cm pod tv, nie pomaga również użycie odnalezienia przez WPS ani przy ręcznym wpisywaniu nazwy mojej sieci i hasła WPA. Wiem, że wielu z was ma tu podobne modele, więc może wiecie nieco więcej albo spotkaliście się z tym problemem. Czy istnieje możliwość, ze to w ustawieniach routera jest coś nie tak? Wszystkie inne urządzenia po wi-fi działają bez zarzutu. 

Opublikowano

Jestem już przeprowadzony na nowe mieszkanie, czekam na tego 65W855C (zamówiłem bezpośrednio od Sony PL, trochę po znajomościach, taniej i dlatego dłużej czekam). Póki co podłączyłem sobie 5-letniego KDL46HX800 (model legenda!), siedzę od ekranu 3,5 metra więc ten wydaje się mały pipek (na starym mieszkaniu 2m), więc chyba proporcja będzie dobra teraz? W sensie 3,5m to dobra odległość od 65 cali full HD? A zresztą dam znać jak zacznę się na niego spuszczać  :Coolface:

Opublikowano

Nie samymi sony/lg/samsung człowiek żyje:

http://www.philips.pl/c-p/55PFS7509_12/7000-series-niezwykle-smukly-telewizor-led-full-hd-smart-z-3-stronnym-systemem-ambilight-i-technologia-smart-tv

Mój nowy nabytek.

Ambilight i zew. subwoofer zrywa kapcie.

Minus tak, że wymaga kalibracji inaczej za bardzo świeci. 

Zarówno gry (ps4/wiiU) jak i filmy wyglądają na nim wybornie.

PS. Made in Poland więc mamy być z czego dumni :)

Opublikowano

@Chmurqab masz to i korzystasz? Wygląda bardzo ciekawie, jednak po przejrzeniu strony, nie jest wcale takie mega łatwe w zmontowaniu - takie odniosłem wrażenie. 

Jednak dopiąłem swego i dzisiaj ten LG o którym pisałem powinien być :) 

Opublikowano

@Chmurqab masz to i korzystasz? Wygląda bardzo ciekawie, jednak po przejrzeniu strony, nie jest wcale takie mega łatwe w zmontowaniu - takie odniosłem wrażenie. 

Jednak dopiąłem swego i dzisiaj ten LG o którym pisałem powinien być :)

Mam w planach dopiero, pewnie do końca roku się zdecyduję: jak się do tego zabiorę to zdam relację.

Opublikowano

Mam pytanie do użytkowników co zakupili KDL-42W805B

Czy u Was również występuje pewnego rodzaju "zawieszka" telewizora zaraz po odpaleniu? Chodzi mi o to, że jak odpalam telewizor i chcę na szybko zmienić źródło (powiedzmy z HDMI wciskam HOME, aby odpalić coś z pendrive'a) to proces ten trwa przynajmniej z minutę? U mnie w takim przypadku wyskakuje komunikat "Zaczekaj...." i gdzieś po minucie dopiero wszystko wraca do normy. 

Jestem wyjątkiem, czy to normalne? 

Opublikowano

Ale to samo jest jeśli chodzi o zmianę źródła powiedzmy z HDMI -> TV. Również dostaje zawieszki na jakiś czas i dopiero po jakiejś minucie pojawia się menu. Dlatego odrzucam opcję, że to wina pendrive'a. 

Opublikowano (edytowane)

U mnie  W705B też to występuje ,np. jak chcę zmienić kanał po włączeniu tv czasem reaguje natychmiast ,a czasem myśli lecz nie trwa to zbyt długo,też nie wiem czym jest to spowodowane?

Edytowane przez DreicoPL
Opublikowano

Czy u Was również występuje pewnego rodzaju "zawieszka" telewizora zaraz po odpaleniu? Chodzi mi o to, że jak odpalam telewizor i chcę na szybko zmienić źródło (powiedzmy z HDMI wciskam HOME, aby odpalić coś z pendrive'a) to proces ten trwa przynajmniej z minutę? U mnie w takim przypadku wyskakuje komunikat "Zaczekaj...." i gdzieś po minucie dopiero wszystko wraca do normy. 

To samo u mnie muli jakieś 30-40sekund.

Mam tak przy zmianie z HDMI (konsoli) na TV.

Opublikowano

witam w moim philipsie przez nieszczesliwy wypadek poszła matryca czy miał ktoś z was może ten tv samsung ue48h6500 i jeśli tak to jak się sprawuje pod ps4 prosze o podpowiedz czy warto pozdrawiam

Opublikowano

mam w pokoju tv 32'' ale po pierwsze jest już za mały, a po drugie za mały.

więc pomyślałem o kupnie czegoś większego, minimum 42 cale, im większy tym lepiej głównie filmy i gierki.

problem w tym, że jestem bardzo biednym człowiekiem i budżet mam skromny, czy za 1500 polskich złotówek jestem w stanie kupić coś sensownego? na smarttv mi nie zależy, od internetu i youtuba mam lapka.

tak przeglądam różne sklepy i allegro i jest tego całkiem sporo np. taki LG

co o tym myślicie eprzyjaciele? o używanych też myślałem ale wolałbym nowy z gwarancją i ewentualnie na raty.

Opublikowano

To samo u mnie muli jakieś 30-40sekund.

Mam tak przy zmianie z HDMI (konsoli) na TV.

Dziś usłyszałem od znajomego informację, że przyczyną tego jest fakt, że TV od samego początku łączy się bezprzewodowo z internetem i sprawdza aktualizacje. Ja ogólnie mam Wi-Fi ustawione w TV i jutro ustawię, aby tego nie robił. 

Opublikowano

Po znajomości mogę mieć w niezłej cenie dwa TV: 42w805b i 42w705b.

Wiem że wiele osób tutaj ma jeden lub drugi model (lub większe ich rozmiary), ale z tego co czytam 42 calowe się różnią typem matrycy - IPS w 805b vs VA w 705b.

Głównie do oglądania sportu, konsoli i filmów bym telewizoru używał.

Niestety na razie nie mam miejsca na 50 cali (wiem że są lepsze od 42 calowych), 3D mnie nie interesuje, a w805b i tak jest droższe o około 100.

Czy w takim razie nie lepiej kupić 42w705b?