Skocz do zawartości

Noob kupuje telewizor bądź monitor pod PS5/XSX

Antares

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ja chyba też bym szukał coś koło 46 cali...

powyżej 42' gierki w 720p i mniej nie wyglądają zbyt korzystnie (chyba że kogoś kręci granie na drugim końcu pokoju).

Bzdura wszystko zalezy od marki tv i ustawien.

Edytowane przez Kyokushinman
Opublikowano

powyżej 42' gierki w 720p i mniej nie wyglądają zbyt korzystnie (chyba że kogoś kręci granie na drugim końcu pokoju).

tak, tak, a na tv z dobrym odświeżaniem obrazu z cinematic 25 robi się 60 fps. pamiętamy :)

porównanie 55' za 7 tysi z 42' miałem naocznie. nie polecam zabawy w 720p na tym pierwszym

Opublikowano (edytowane)

tak, tak, a na tv z dobrym odświeżaniem obrazu z cinematic 25 robi się 60 fps. pamiętamy :)

porównanie 55' za 7 tysi z 42' miałem naocznie. nie polecam zabawy w 720p na tym pierwszym

Mozesz miec nawet tv za 20k i tak to nic nie da. Porownaj sobie np. Bravie z Samsungiem powiedzmy kolo 50 cali na pierwszym ladne wygladzanie krawedzi a na drugim zeby krowy. Wypowiedz oparta na testach kilku modeli. Jeszcze dzieki odpowiednim ustawieniom w lepszych modelach tv Sony brak aa mozna zlikwidowac nawet powiedzmy w 50 procentach.

Co do animacji to pisalem o stabilnych 30 klatkach.

Kto chce moje ustawienie do Bravi 50 calowej W829 to chetnie sie moge podzielic ale ostrzegam jest oczo(pipi)ne ale tez wyciska maks grafy z gier.

Edytowane przez Kyokushinman
Opublikowano (edytowane)

Wrzuć ustawienia W8 do tematu obok w dziale HD, zobaczymy

Nie znam tej firmy TCL, cena atrakcyjna jak za 40", poczytaj jakieś opinie, jak zamówisz online zawsze można zwrócić w ciągu kilku dni.

Edytowane przez Fanek
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Nie szukaj dalej , a tu masz model W829B w lepszej cenie http://www.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe/sony-kdl-55w829b.bhtml, brałbym tego

Te 829 w euro sa powystawowe (w dodatku z pęknietymi matryacami). Nie da sie go juz kupic normalnie w sklepie :(

Mój wybór padł na 55w809C - dziś przyjedzie, mam nadzieję, że będę zadowolony :)

Edytowane przez methodment
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Tak, W805C ma 800Hz, W809C ma 1000Hz, nie różnią się niczym z wyjątkiem tej wartości, która też jest raczej umowna i wiele nie daje.

Ja kupiłem ostatecznie Samunga 55H6400 za dobre pieniądze i względem mojego poprzedniego telewizora to jest absolutna przepaść. Wymiana TV dla jakości obrazu potrafi dać tak dużo, że łapię się za głowę ile detali i szczegółów dopiero teraz dostrzegam.

Technologia względem 2008 poszła gigantycznie do przodu.

• Plusik 3
Opublikowano (edytowane)

Ciesze sie, ze technologia obrazu idzie do przodu, szkoda tylko, ze input-lag wciąż jest ogromny  :frog:

lag.jpg

W najbliższym czasie przejadę sie do sklepów z konsolka i popróbuje te cacka, bowiem ja nie wyobrażam sobie grania powyżej 20ms.

Jedyny TV, który ja polecam, a bardzo lubie na nim grac w bijatyki t.j Tekken 5 DR.

Sony KDL42W705B LED

lag.jpg

Czołówka najlepszych TV w jednym miejscu:

http://www.hdtvtest.co.uk/news/input-lag

Edytowane przez MEVEK
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

nie, ale nie bierz szajsu. Poczekaj, warto. Ewentualnie porządny monitor. 

Opublikowano

Który model Soniacza jest dziś godny polecenia? Ok. 42 cale. Przede wszystkim do PS4.

Chciałem W829, ale jest nie do dostania.

A np. KDL 43W755C?

Czy od razu 809C?

Czytaj wyzej. KDL42W705B.