Skocz do zawartości

Noob kupuje telewizor bądź monitor pod PS5/XSX

Antares

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mn3Qk1D.jpg

Jestem niezwykle zadowolony z zakupu tego modelu. Zagraniczni, jak i rodzimi testerzy wychwalali go w podsumowaniu pisząc, iż jest to jeden z najlepszych o ile nie najlepszy tv w tym przedziale cenowym (za pięćdziesiąt pięć cali należy niespełna pięć tysięcy zapłacić). Faktycznie, sprzęt to rewelacyjny. Konstrukcja wykonana jest porządnie i tu nie ma mowy o zastrzeżeniach. Należy tylko pamiętać, że nóżki nie są regulowane, a ich rozstaw wynosi ok. 114cm. Warto jednak zakupić specjalny stolik z uchwytem pod taki telewizor. Ciemne, hartowane szkło dobrze kompozycyjnie współgra z całością, szczególnie, że grubość ramki, to niespełna jeden cm. Mam już jeden taki i go chwalę. Jak jutro do tego egzemplarza dojdzie nowy, postaram się zmontowaną całość wrzucić.

Jakość obrazu zdumiewa. O kontrast i czerń zadbała matryca VA, która jak wiadomo radzi sobie pod tym względem lepiej niż odpowiednik IPS. Rozszerzona paleta barw zachwyca widza.
Taki Battlefront w 4k prezentuje się znakomicie, podobnie jak poglądowe materiały w tej rozdzielczości. Sprawdziłem także kilka pozycji na PS4 oraz XO, które najzwyczajniej w świecie cieszą oczy. Wypada dodać, że CX700 ma bogate funkcje kalibracyjne. Input lag jest niewielki. Rozegrałem 4 walki w KI poprzez sieć, a to przecież niezwykle dynamiczna i skillowa gra, żadnych problemów z łączeniem kombosów nie odczułem. Nie bawiłem się jeszcze z lokalnym wygaszaniem, ale póki co nie odczuwam takiej potrzeby skoro całość jest świetna. Gorąco polecam, jakby ktoś się nad nim zastanawiał.

Gość _Be_
Opublikowano

Założe się, że nawet go nie odczułbyś gdyby ci ktoś o tym nie powiedział najpierw.

Opublikowano

Przygotuj się na niezły szok po przejściu z plazmy na lcd.

W Twoich widełkach cenowych proponowałbym Sony KDL-42W706

Bardzo niski input lag, wysoki kontrast, wifi, funkcje smart tv, czego chcieć więcej?

Dzięki za odpowiedź. Chciałem sprawdzić KDL-42W706, ale widzę, że nie ma go już w sprzedaży.

Z tego co udało mi się wyczytać, proponowany przez część osób KDL-48W705C nie jest aż tak wysokich lotów (tzn. wiem, że szału i tak nie będzie, ale przynajmniej niech daje rady w tej klasie cenowej). Ludzie skarżą się na słabe działanie funkcji Smart, jakieś przekłamania obrazu w ciemniejszych scenach, zwiechy pilota itd. 

Czy ktoś może się wypowiedzieć o modelu KDL-43W755C? Ceny porównywalne z 48W705C, ale nie wiem czy jest wart zachodu. Lub może macie jakąś inną propozycję?

Gość Maiden
Opublikowano

No i stanęło. 55 8505c. Jedno słowo: przetłuszcz. Giereczki nabrały nowej jakości. 

• Plusik 2
Opublikowano

Panie i Panowie, jako że mój stareńki monitor do równie stareńkiej blachy dożywa swoich ostatnich dni potrzebuję nowego do którego podłączę zarówno owe blaszydło jak również Xboxa One. Upatrzyłem sobie ten monit:

http://www.sferis.pl/p/368643-zakrzywiony-monitor-samsung-24quot-ls24e510cs-en.html

Nada się? Ktoś z Was go użytkuje i ma jakieś uwagi? A może jest jakiś inny lepszy w tym mniej więcej zakresie cenowym?

Opublikowano

Kupiłem specjalnie pod kierownice do swojego Fotela z G29, 32 cale w zupełności wystarczą.

Jestem dziś zbyt zmęczony aby rozpakować, podłącze dopiero w sobotę i będę już bez obaw o input lag grać jak człowiek.  :banana:

20160310_182618.jpg

• Plusik 1
Opublikowano

w końcu przymierzam się do nowego TV. Jest jakiś obvious wybór jeśli chodzi o 40-43 cale? Nie interesują mnie żadne androidy, smart tv, 4k, 3d curvedy i inne bzdety. Telewizor służy tylko do grania + od czasu do czasu puszczony film z blu raya albo kompa. Coś doradzicie?

Ja przede wszystkiem doradziłbym wiekszy TV, o ile to mozliwe. Teraz mam 40-ke Szajsunga, ale jesli zdecduje sie na nowy to bede zaczynal rozwazania co najmniej od 55 cali...

Opublikowano

w euro widzę 700zł różnicy między 40 a 43 cale. No i ten drugi jest z androidem, ale ten mnie nie interesuje. Chyba nie warto aż tyle dopłacać dla paru cm?

Różnica pomiędzy w755c i w705c to nie tylko android.

Opublikowano

Ja wziąłem 55cali ale tak patrząc to z 60 też by spokojnie weszła bez efektu pierwszego rzędu w kinie..

Sony już niestety nie robi 60", nastepny to 65" i koszt ok 6800zł

Opublikowano

ja kupiłem Samsunga UE48J6300 Curved, ogólnie jestem zadowolony, gry działają płynnie, po za fifą, w której trzeba włączyć tryb gra, bo czasem obraz pływa, w innych grach obraz bardzo ładny i lag niezauważalny przeze mnie, ale np. w the order mocne smużenie obrazu

Jedna rzecz mnie tylko wkurza, po podpięciu przez hdmi komputera, lekkie przycinki przy oglądaniu filmów, a na yt na nie których filmikach rozjeżdża się obraz z głosem. Nie orientuje się co może być przyczyną ? Komputer wcześniej był podłączony do bravi, tyle, że przez dvi-vga i nic takiego się nie działo.