Ins 5 822 Opublikowano 25 kwietnia 2016 Opublikowano 25 kwietnia 2016 (edytowane) Sprawdzałem W855 i obraz ma sporo gorszy od mojej plazmy. Dodatkowo w trybie gry jest jeszcze gorzej (chociaż nie pamietam czy czasem w 805 nie sprawdzałem Game Mode). Tak czy inaczej odpada. Edytowane 25 kwietnia 2016 przez Ins Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 25 kwietnia 2016 Opublikowano 25 kwietnia 2016 Z Sony są jeszcze 2 modele w 4K z niskim IL, ale musisz sam je znalezc nie pamiętam, a jak nie to chyba Samsung Cytuj
Ins 5 822 Opublikowano 25 kwietnia 2016 Opublikowano 25 kwietnia 2016 (edytowane) Uparłeś się na te soniacze, a jak póki co nie widziałem żadnego lepszego od konkurencji pod względem obrazu. Niski input lag to dla mnie do 30ms jakby co. EDIT: No ale z drugiej strony za 10/11 tysi mógłbym mieć 75 cali 855, taki rozmiar zrekompensowałby gorszą jakość od mojego TV O_o Jak zwykle człowiek skołowany. Edytowane 25 kwietnia 2016 przez Ins Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 25 kwietnia 2016 Opublikowano 25 kwietnia 2016 Przy takie cenie 10k to szedłbym w wielkość, 75" to już naprawde dużo, mam projektor + ekran ramowy 110" to widze mniej wiecej 3/4 ekranu. Widze, że spadek cen był Sony bo 65" jest już w cenie 6500zł Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 26 kwietnia 2016 Opublikowano 26 kwietnia 2016 Chyba żaden obecnie produkowany LCD LED nie będzie miał tak dobrego obrazu jak plazma z wyższej półki. Wolałbym zostać przy nieco mniejszym rozmiarze, lecz mieć porządną jakość obrazu niż przesiadać się na jakieś większe gó.wno rozmazane z cloudingami, bandingami, DSE i całą masą podobnych syfów Cytuj
Ins 5 822 Opublikowano 26 kwietnia 2016 Opublikowano 26 kwietnia 2016 Dlatego też myślałem o OLEDzie ale jak patrzę na ceny to stać by mnie było na jedynie 55" ... Ciekawe jak seria B od LG będzie się cenowo prezentować. Cytuj
Mustang 1 775 Opublikowano 26 kwietnia 2016 Opublikowano 26 kwietnia 2016 Ja bym poważnie zastanowił się nad 4K. Może już niebawem pojawią się jakieś konsole wykorzystujące rozdzielczości powyżej 1080p, jak nie to na bank w kolejnej generacji. Netflix też już ma parę produkcji w 4K, więc technologia zaczyna się pojawiać. Oczywiście zależy jak długo chcesz trzymać HDTV, ale kiedy w 2008 brałem swój, to jeszcze były opinie "720p wystarczy spokojnie", no i super by się obecnie HD Ready sprawdzał z Xone i PS4. Cytuj
Ins 5 822 Opublikowano 27 kwietnia 2016 Opublikowano 27 kwietnia 2016 (edytowane) Telewizor wymieniam co 3/4 lata więc rozdziałka to nie problem. Czy na forum jest jakiś posiadacz jednego z następujących modeli: - Samsung JU7000/7500 - Samsung JS9000 - Sony W855C - Sony X8505 - Panasonic DX800 - może jakiś właściciel OLEDa ? Jeżeli tak to czy dobra duszyczka mogłaby porobić fotki między trybem gry i standardowym trybem dynamicznym (wtedy widać ile bajerów jest wyłączanych w Game Mode). EDIT:Info na przyszłość. Nie sugerujcie się tym co piszą na hdtv.com.pl i nie szukajcie tam pomocy. Edytowane 27 kwietnia 2016 przez Ins Cytuj
k0ntra 424 Opublikowano 28 kwietnia 2016 Opublikowano 28 kwietnia 2016 (edytowane) Polecan na pewno mocno Panasonic DX 800. hdtv.com.pl to bardzo słaby portal. Portalem który można polecić jest prowadzony przez duet sympatycznych kolegów i najlepszych specjalistów w kraju http://hdtvpolska.com Edytowane 28 kwietnia 2016 przez k0ntra 1 Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 28 kwietnia 2016 Opublikowano 28 kwietnia 2016 Wszystkie te portale są o kant dupy potłuc. Polecają to za co mają największą dole, a dodatkowo na testy dostają egzemplarze pozbawione wad. Ty potem oglądasz taki TV w domu i załamujesz ręce. Dziś jedyną opcją jest zakup TV w sklepie, który przyjmuje zwroty i mozolne szukanie czegoś w miarę przyzwoitego. Jednak nie każdy ma na coś takiego czas i chęci. Latanie od sklepu do sklepu z wielkim pudlem do przyjemnych raczej nie należy xD Cytuj
Ins 5 822 Opublikowano 28 kwietnia 2016 Opublikowano 28 kwietnia 2016 (edytowane) Dzięki http://hdtvpolska.com i http://www.hdtvtest.co.uk/ już 3 razy byłem zadowolony z zakupu. Tym portalom jestem w stanie zaufać ale i tak bez sprawdzenia TV w sklepie się nie obejdzie. Natomiast hdtv.com.pl to zlepek nieogarów i bajkopisarzy z tego co widzę. Edytowane 28 kwietnia 2016 przez Ins Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 28 kwietnia 2016 Opublikowano 28 kwietnia 2016 Ja na opiniach hdtvpolska sie 2 razy przejechałem. Raz zakupiłem swego czasu mega polecanego przez nich samsunga. Jakież było moje zdziwienie jak potem ogladalem ten TV w domu. Obraz w niczym nie przypominał tego czym się zachwycali testerzy. Jak się potem okazało moj egzemplarz był na jakiejś kupowatej matrycy AUO, ale w teście oczywiście nie było wzmianki, że na coś takiego można trafić. Drugi raz się przejechałem na panasie, który miał zmasowany atak wszystkich wad jakie mogą się przytrafić w TV LCD. Także ja już dziękuję za takie testy i jak czegoś sam nie obadam, to w ciemno nic nie kupie. Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 29 kwietnia 2016 Opublikowano 29 kwietnia 2016 Ja wzialem ps4 do saturna i podlaczalem konsole do tv, ktore mnie interesowaly. jasne - jakosci obrazu nie da sie ocenic, ale input lag juz tak. Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 29 kwietnia 2016 Opublikowano 29 kwietnia 2016 Dzięki http://hdtvpolska.com i http://www.hdtvtest.co.uk/ już 3 razy byłem zadowolony z zakupu. Tym portalom jestem w stanie zaufać ale i tak bez sprawdzenia TV w sklepie się nie obejdzie. Natomiast hdtv.com.pl to zlepek nieogarów i bajkopisarzy z tego co widzę. Ja jeszcze polecam http://www.hdfever.fr/ Cytuj
Ins 5 822 Opublikowano 30 kwietnia 2016 Opublikowano 30 kwietnia 2016 Niestety nie ogarniam francuskiego, mimo że uczyłem się go w podstawówce. Cytuj
Wojtas1986 1 622 Opublikowano 1 maja 2016 Opublikowano 1 maja 2016 Przecież to jest mega subiektywna sprawa wybór tv , bierzesz to co się tobie podoba a nie typowi z forum... Cytuj
Ins 5 822 Opublikowano 2 maja 2016 Opublikowano 2 maja 2016 No nie do końca. Input lag, czerń, kąty widzenia, kontrast to nic subiektywnego. Subiektywny jest design tivika i chyba tylko tyle. A tak swoją drogą ogarnąłem dzisiaj sobie 65JS9500 i nawet ten topowy LCD z zeszłego roku nie jest lepszy od mojej plazmy =/ Tak, ma 4K, ale nie chodzi tylko o rozdziałkę. Mogę mieć nówkę za 12 tysi, ale i tak nie przekonuje mnie jakość obrazu w tym modelu. Chyba pozostaje mi tylko czekanie na 65 calowego OLEDa w rozsądnej cenie ... eh. Cytuj
Dante 451 Opublikowano 5 maja 2016 Opublikowano 5 maja 2016 Poleci ktoś jakiś spoko telewizorek w przedziale 2,5 do 3 tysięcy. Z tego co czytałem w tym temacie SONY KDL-50W755C wydaje się najlepszą opcją ale może jeszcze jest coś innego interesującego. Bajery typu 3D i jakieś super Androidy i inne dziwactwa nie mają wielkiego znaczenia. TV podpięte będzie do konsolek i kompa. Cytuj
Whisker 1 454 Opublikowano 5 maja 2016 Opublikowano 5 maja 2016 W tym przedziale cenowym KDL, którego wymieniłeś i którego sporo ludzi ma i chwali (w tym ja) będzie najlepszym wyborem. Polecam Cytuj
Ins 5 822 Opublikowano 7 maja 2016 Opublikowano 7 maja 2016 (edytowane) Zdecydowałem się jednak na OLED'a LG 55EG910V i o matko jak się cieszę, że nie poszedłem w wielkość tylko jakość. Kosmiczna jakość obrazu, input lag minimalnie wyższy w moim odczuciu niż na mojej plazmie Panasa, ale jeszcze akceptowalny. Jestem wniebowzięty. Teraz czeka mnie pół roku bawienia się suwakami aż wszystko będzie tak jak bym sobie tego życzył ;P Edytowane 7 maja 2016 przez Ins Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 7 maja 2016 Opublikowano 7 maja 2016 OLED to jedyna opcja jeśli chcemy skoku jakości obrazu. LCDki od dawna stoją w miejscu, a nawet bym powiedział, że cofają się w rozwoju. Teraz liczy sie tylko cienka obudowa i kupa nikomu niepotrzebnych bajerow związanych z netem i androidem. Cytuj
Czimeq 43 Opublikowano 7 maja 2016 Opublikowano 7 maja 2016 Można jakoś sprawdzić TV pod kątem czy nie wciskają mi w sklepie jakiegoś outletu czy innego powystawowego? Telewizor to Sony KDL-32W705C. Jeszcze myślałem czy brać przez alledrogo, ale chyba wolę dołożyć te kilka stówek dla spokoju i kupić w stacjonarnym sklepie. Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 7 maja 2016 Opublikowano 7 maja 2016 Można jakoś sprawdzić TV pod kątem czy nie wciskają mi w sklepie jakiegoś outletu czy innego powystawowego? Telewizor to Sony KDL-32W705C. Jeszcze myślałem czy brać przez alledrogo, ale chyba wolę dołożyć te kilka stówek dla spokoju i kupić w stacjonarnym sklepie. Wchodzisz w tryb serwisowy i odczytujesz ilość przepracowanych godzin. Zazwyczaj jest na liczniku parę bo testują na fabryce 1 Cytuj
Sylvan Wielki 4 639 Opublikowano 8 maja 2016 Opublikowano 8 maja 2016 OLED to jedyna opcja jeśli chcemy skoku jakości obrazu. LCDki od dawna stoją w miejscu, a nawet bym powiedział, że cofają się w rozwoju. Teraz liczy sie tylko cienka obudowa i kupa nikomu niepotrzebnych bajerow związanych z netem i androidem. Nie jest tak do końca. Czasami sprzęt z najwyższej półki (nawet robiony na IPS, nie na VA) spokojnie z OLED może konkurować. Znakomitym przykładem jest tutaj DX900 od panasonic, bądź KS9000 od Samsunga, które z technicznego punktu widzenia (pomiary) oferują niemalże identyczne wyniki co OLED (czasami nawet lepsze), a z praktycznego, skoro specjaliści na pokazach zastanawiają się nad różnicami, czyli są subtelne, to jak najlepiej świadczy o najnowszych, topowych przedstawicielach LDC, oferujących referencyjną jakość. Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 8 maja 2016 Opublikowano 8 maja 2016 Polecam sobie poczytać: http://www.komputerswiat.pl/centrum-wiedzy-konsumenta/telewizory/telewizor-poradnik-zakupowy/wszystko-o-telewizorach-wprowadzenie.aspx Już całkiem namieszane mam we łbie. Wiem tylko, że chcę mieć 4K, 60-65 cali, niski input lag i ... ambilight (fajny bajer, ale tylko w philipsach, więc nie jest aż tak konieczne). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi