kes 1 462 Opublikowano 8 października 2016 Opublikowano 8 października 2016 panowie posiadam xone i gram jak zwierze na 26 calach hdready. Nie wiem co robić, iść kupić jakieś 43 cale fullhd dla mnie będzie to i tak pewnie sporo przeskok jakościowy. Czy czekać do premiery scorpio i patrzeć jak się rozwinie sytuacja z 4k i hdrem? Sumy rzędu 5k za tv nie są na mój budżet, 2k to max co mogę dać za tv, a raczej tak szybko to tanieć nie będzie. Czy może kupić jakiś tv 4k za 2 tysiące i oszukiwać samego siebie, że mam zaje.bisty sprzęt gotowy na kolejną generację? A może kupić coś za 1300 zł fullhd i z nim przeczekać? Kupuj teraz, szkoda wzroku na 26 cale. W podanym przez ciebie budżecie nie dostaniesz telewizora klasy premium ani teraz ani za rok, a z tego co rozumiem nie jesteś skłonny poczekać i dołożyć tylko wziąć z półki najlepszy tv na twoją kieszeń. Cytuj
Ins 5 757 Opublikowano 8 października 2016 Opublikowano 8 października 2016 Na Allegro taniej o 400zl. W grudniu powinien jeszcze spaść ale za tą cenę takiej jakości obrazu nie doświadczasz w żadnym lcdeku Oczywiście lepsza, ale do filmów. Pod tym względem boski sprzęcik, idealna czerń, super kolorki i aż chce się nawet największe padaki oglądać byle tylko podziwiać jak to pięknie się prezentuje. Natomiast jeżeli chodzi o granie to słabo jeżeli chodzi o jakość obrazu (w trybie gry), sporo gorzej od KS'ów Samsunga (nie mówiąc już o 2 razy większym input lagu w OLEDzie). PS.Miałem LG EG910V, teraz mam Samsunga KS7000. Cytuj
D.B. Cooper 3 066 Opublikowano 8 października 2016 Opublikowano 8 października 2016 Kobik tylko właśnie trzeba mieć coś na przeczekanie, bo 26 cali ciężko do tego zaliczyć. Ogólnie wizja jest taka, kupić coś teraz za małe pieniądze i grać na tym jakieś 2 lata. Kupi się scorpio i rok po premierze coś lepszego bo w jednym roku nie wydam tyle na zabawki, wolę na wakacje jechać Poleci ktoś jakiś tv dla biedoty za 1500-2000zł 40-43 cale. Oczywiście z nie dużym lagiem(gdybym tu nie wchodził to do dziś nie wiedziałbym co to) zaraz ktoś napisze, że z grania jak zwierze przechodzę na granie jak homo erectus, ale dla mnie to i tak zrobi robotę tym bardziej, że nie jestem wizualnym zbokiem i nie wiele mi do szczęścia potrzeba w takich kwestiach. Cytuj
balon 5 343 Opublikowano 8 października 2016 Opublikowano 8 października 2016 panowie posiadam xone i gram jak zwierze na 26 calach hdready. Nie wiem co robić, iść kupić jakieś 43 cale fullhd dla mnie będzie to i tak pewnie sporo przeskok jakościowy. Czy czekać do premiery scorpio i patrzeć jak się rozwinie sytuacja z 4k i hdrem? Sumy rzędu 5k za tv nie są na mój budżet, 2k to max co mogę dać za tv, a raczej tak szybko to tanieć nie będzie. Czy może kupić jakiś tv 4k za 2 tysiące i oszukiwać samego siebie, że mam zaje.bisty sprzęt gotowy na kolejną generację? A może kupić coś za 1300 zł fullhd i z nim przeczekać? No sytuacja tragiczna. Bo z jednej strony Kobik dobrze pisze, aby odłożyć i kupić coś z hdr, z drugiej strony przeskok z 26 cali hdready na 43 w fhd (nawet jak tv nie będzie topowy), to będzie mega zmiana na plus. Cytuj
D.B. Cooper 3 066 Opublikowano 8 października 2016 Opublikowano 8 października 2016 no tragiczna naprawdę to co sznur i na jabłonkę? Cytuj
elt_PL 0 Opublikowano 8 października 2016 Opublikowano 8 października 2016 Cześć, Proszę o poradę co do wyboru telewizora. Interesuje mnie rozmiar 50 cali w rozdzielczości Full HD, obowiązkowo wyposażony w wifi\ethernet. Telewizor w większości pod kablówkę i PS4. Nie wiem czy warto inwestować w wyższe rozdzielczość dodatkowo mój budżet jest ograniczony do około 3500 - 4000 pln. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 8 października 2016 Opublikowano 8 października 2016 (edytowane) Lepiej teraz brać jakiś full hd, bo nie wiadomo nawet, czy za rok, dwa będziesz w ogóle jeszcze grał w gierki. A skoro tyle czasu siedzisz na hd ready, to i 4k hdr nie musisz miec od razu. A 43 cale w FULL HD zrobią Ci miazgę czaszki!!! Dodatkowo czyta pliki MKV, jakbyś chciał filmy w FULL HD oglądać jak człowiek, i ma smarta, czyli masz tu od razu netflixa, czy jutuba. A mowa o... SAMSUNGU: https://mediamarkt.pl/rtv-i-telewizory/telewizor-samsung-ue43j5600 i recka: http://whatnext.pl/recenzje/test-telewizora-samsung-ue43j5600/ Edytowane 8 października 2016 przez grzybiarz 1 Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 8 października 2016 Opublikowano 8 października 2016 edycja: nie wiem czmeu zje.bany link z media expert wyglada jak jakis refer. Cytuj
messer88 6 485 Opublikowano 8 października 2016 Opublikowano 8 października 2016 Szkiełka czytające MKV to nie jest jakaś egzotyka. 1 Cytuj
D.B. Cooper 3 066 Opublikowano 8 października 2016 Opublikowano 8 października 2016 ok to mamy już coś z mojego górnego progu to teraz dolny Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 8 października 2016 Opublikowano 8 października 2016 (edytowane) 40 cali za 1000-1500? No raczej to będzie TV dla emeryta, który ogląda sobie TV Trwam, ma wielki input lag, brak wifi, smarta, portów usb. Bierz ten TV za dwa kafle - styknie Ci na lata:) Na Allegro wyrwiesz ten TV, co podałem za 1700. Ale chyba lepiej w razie czego, kupić lokalnie w sklepie. Edytowane 8 października 2016 przez grzybiarz Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 8 października 2016 Opublikowano 8 października 2016 Poleci ktoś jakiś tv dla biedoty za 1500-2000zł 40-43 cale. Oczywiście z nie dużym lagiem(gdybym tu nie wchodził to do dziś nie wiedziałbym co to) Sony KDL 43WD750 Dołożysz te 2 stówki do założonego budżetu i będziesz mega zadowolony. Ja jestem bardzo pozytywnie zaskoczony jakością obrazu na tym TV. Do konsoli jest idealny. Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 9 października 2016 Opublikowano 9 października 2016 Sam wyplulem rok temu 2500 na tivik ale bez 4k i HDR o ktorym to jeszcze nikt nie wspominal. Na jakosc obrazu nie narzekam, tak jak i na tego calego androida bo sprawuje sie bardzo dobrze. Plus multimedia. Ale no, jakbym wiedzial to bym poczekal. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 9 października 2016 Opublikowano 9 października 2016 (edytowane) http://demo-uhd3d.com/fiche.php?cat=uhd&id=149 Polecam pobrać. Sam jestem ciekaw, jak wygląda gameplay z PS4 Pro. Edytowane 9 października 2016 przez grzybiarz Cytuj
Marek_Nawrotkiewicz 3 Opublikowano 9 października 2016 Opublikowano 9 października 2016 Panowie posiadam samsung j6300. Do grania lepiej używać pc mode czy game ? Czy warto włączyć opcje dynamic contrast i do tego wysoka gamma ? Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 9 października 2016 Opublikowano 9 października 2016 Cześć misiaczki, potrzebuję pomocy, bo mój staruśki samsung sprzed ponad 10 lat już dogorywa i czasem się włącza po kilku minutach dopiero. Polecacie jakiś TV do 2.5 koła? Naturalnie zależy mi na jak najlepszej jakości obrazu i dźwięku. Używam TV starej klasy, więc obce mi są androidy, wifi, smart tv i inne udogodnienia, na których się nie znam, ale które chętnie bym wypróbował, o ile faktycznie są przydatne. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 10 października 2016 Opublikowano 10 października 2016 (...) A 43 cale w FULL HD zrobią Ci miazgę czaszki!!! Dodatkowo czyta pliki MKV, jakbyś chciał filmy w FULL HD oglądać jak człowiek, i ma smarta, czyli masz tu od razu netflixa, czy jutuba. A mowa o... SAMSUNGU: https://mediamarkt.pl/rtv-i-telewizory/telewizor-samsung-ue43j5600 i recka: http://whatnext.pl/recenzje/test-telewizora-samsung-ue43j5600/ Rayos, za dwa koła taki kupisz, lub 1700 na Allegro. Jeszcze Ci zostanie na Classic NESa. Cytuj
Maciej Koper 3 Opublikowano 10 października 2016 Opublikowano 10 października 2016 dam więcej info - teraz mam samsunga 32" model b530 8 lat katowany - zero problemów nie był to top jak go kupiłem ale spełnia swoje zadanie i jestem z niego mego zadowolony parametry - wiem że 1080p i tyle jaki lag, odświeżanie itd jest dla mnie niewiadomą - działa super to nie wnikałem wpadł mi w oko philips 55pus6401 ale płaczą że tylko 60hz - mój obecny 50hz (chociaż przy zmianie kanału/hdmi mam 1080@60hz) i nie wiem o co im chodzi - obraz z dekodera ok, gierki z konsoli też ok te 60hz to aż taka tragedia w przypadku nowszych tv? Nie ma czegoś takiego jak "matryca 50Hz". Każdy TV ma matrycę przynajmniej 60Hz, która może także pracować z odświeżaniem 50Hz B530 miał bardzo krótkiego laga, ponieważ nie był zbyt rozbudowany. PUS6401 da radę, matryca 120/100Hz nic Ci w grach nie da. Lag krótki (29ms) - https://hdtvpolska.com/forum/topic/37310-philips-pus6401-test-android-tv-ultra-hd-4k/ Cześć, Proszę o poradę co do wyboru telewizora. Interesuje mnie rozmiar 50 cali w rozdzielczości Full HD, obowiązkowo wyposażony w wifi\ethernet. Telewizor w większości pod kablówkę i PS4. Nie wiem czy warto inwestować w wyższe rozdzielczość dodatkowo mój budżet jest ograniczony do około 3500 - 4000 pln. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. Z góry dzięki za pomoc. W tej kwocie spokojnie zmieścisz dobry TV Ultra HD z krótkim lagiem i technologią HDR, np. Panasonic DX700 - http://allegro.pl/listing/listing.php?order=dd&string=dx700&bmatch=base-relevance-nga-ele-1-2-0923 2 Cytuj
oddball66 18 Opublikowano 10 października 2016 Opublikowano 10 października 2016 W tej kwocie spokojnie zmieścisz dobry TV Ultra HD z krótkim lagiem i technologią HDR, np. Panasonic DX700 - http://allegro.pl/listing/listing.php?order=dd&string=dx700&bmatch=base-relevance-nga-ele-1-2-0923 W waszym teście ( https://hdtvpolska.com/panasonic-tx-50dx700e-test-ultra-hd-lcd-led/ ) wyszło, że ma laga na poziomie 52,6 msec - ale to wartość z włączonym HDR czy bez? Do jakiej wartości input laga jesteśmy "po bezpiecznej" stronie (biorąc pod uwagę grę po sieci w FPSy)? Cytuj
maciekww28 848 Opublikowano 10 października 2016 Opublikowano 10 października 2016 @Maciej Koper Czytałem tą reckę i samo 60hz mi nie przeszkadza. Bardziej boli to smużenie. No chyba bym wywalił przez okno tivika. Najprawdopodobniej zacisnę pasa i na salon wpadnie mniej cali - 49pus6561 @oddball66 Chyba od 50ms jest to wyczuwalne Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 11 października 2016 Opublikowano 11 października 2016 (...) A 43 cale w FULL HD zrobią Ci miazgę czaszki!!! Dodatkowo czyta pliki MKV, jakbyś chciał filmy w FULL HD oglądać jak człowiek, i ma smarta, czyli masz tu od razu netflixa, czy jutuba. A mowa o... SAMSUNGU: https://mediamarkt.pl/rtv-i-telewizory/telewizor-samsung-ue43j5600 i recka: http://whatnext.pl/recenzje/test-telewizora-samsung-ue43j5600/ Rayos, za dwa koła taki kupisz, lub 1700 na Allegro.Jeszcze Ci zostanie na Classic NESa. a poleci ktos cos jeszcze? lubie miec alternatywy. Poza tym, na Mini nesa bede mial osbny tv, ten stary maly z akademika, bedzie idealny do mini nesa Cytuj
messer88 6 485 Opublikowano 11 października 2016 Opublikowano 11 października 2016 Oczywiście że KDL43WD750 a nie jakiś szajsung. 1 1 Cytuj
maciekww28 848 Opublikowano 12 października 2016 Opublikowano 12 października 2016 Jak "przetestować" tivik w sklepie? Wystarczy pendrive z jakimś konkretnym materiałem wideo. Gdzie szukać takich sampli? Linki mile widziane Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 12 października 2016 Opublikowano 12 października 2016 Podałem wyżej stronkę - link do tomb raidera w 4K, ale są tam i filmy w HDR. Cytuj
bartiz 1 617 Opublikowano 12 października 2016 Opublikowano 12 października 2016 Chwilę to i tak zajmie bo każdy TV pewnie chodzi w innym trybie i na każdym będzie to wyglądać inaczej itp. Do tego np. rownomiernosci podswietlenia matrycy czy jakiegoś cloudingu w sklepie nie zobaczysz bo jest mocne jasne światło i wszystko na czarnym wygląda bardzo dobrze. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi