Skocz do zawartości

Noob kupuje telewizor bądź monitor pod PS5/XSX

Antares

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siedzi się w takiej odległości, by obraz oglądającemu odpowiadał, a nie patrzy się na przeliczniki. Inaczej nikt w kinie nie powinien siedzieć w pierwszym rzędzie. A grzybiarz ma rację, telewizor za duży nie będzie.
Zawsze lepiej kupić o kilka cali większy odbiornik niż później w domu rzucić "ło, spory jest", a po kilku dniach, gdy oczy się przyzwyczają "mógłby być ten telewizor większy".

Opublikowano

Siedzi się w takiej odległości, by obraz oglądającemu odpowiadał, a nie patrzy się na przeliczniki. Inaczej nikt w kinie nie powinien siedzieć w pierwszym rzędzie. A grzybiarz ma rację, telewizor za duży nie będzie.

Zawsze lepiej kupić o kilka cali większy odbiornik niż później w domu rzucić "ło, spory jest", a po kilku dniach, gdy oczy się przyzwyczają "mógłby być ten telewizor większy".

Ciekawi mnie tylko czy moje oczy przyzwyczają się do zmiany z 32" na 55" przy takiej samej odległości  :shok:

Opublikowano (edytowane)

Na drugi dzień już będziesz chciał 60 cali:) nie no, przyzwyczaisz sie do 55. Ja z 47 przeszedłem na 60 i tv robi wrażenie swoją wielkością, ale jednak chyba następny wezmę 65. Mam nadzieje ze nie prędko.

Tak, mam 4k, ale przecież telewizja nadaje w mniejszej rozdzialce. Przy gierkach siedzę bliżej bo muszę sie bardziej skupić i ogarnąć wszystko na ekranie:)

Edytowane przez grzybiarz
Opublikowano

Kupiłeś i się dopiero pytasz czy dobry? :D Skoro cie się podoba to dobry wybór.

Nie zależało mi na super jakości, raczej na TV się nie znam, kupiłem bo była okazja, a pytam teraz z ciekawości .

Opublikowano (edytowane)

Kupiłeś i się dopiero pytasz czy dobry? :D Skoro cie się podoba to dobry wybór.

Nie zależało mi na super jakości, raczej na TV się nie znam, kupiłem bo była okazja, a pytam teraz z ciekawości .

Gratulacje, kupiłeś cienki telewizor mam nadzieję że zaspokoiłem Twoją ciekawość :lapka:

edit: co za typ... pyta z ciekawości a jak ktoś prawdę mówi to minusuje, może zapytaj kumpli jak im leży ten tv i przygotuj naklejki z minusami  :)

Edytowane przez mars75
  • Plusik 1
  • Minusik 1
Opublikowano (edytowane)

Panowie, czy do obsługi 4K z HDR potrzebuję nowych kabli HDMI, jak mam High Speed 1.4 ? Musze 2.0 kupowac, bo w sieci pisza roznie.

Edytowane przez easye
Opublikowano

Kolegę  niedługo czeka zmiana TV, szkiełko będzie pracować głównie z PS4( i raczej nie Pro). Budżet jaki ma to +/-£1000. Rozmiar do 55"

W tej cenie nie ma za dużo wyboru...

-Panasy 750B i 802B
-Samsung KS7000
-Sony D8599

Na chwilę obecną te TV na rynku w UK są poniżej tysiąca. Co mu polecić lub czy istnieje inna alternatywa?
Dzięki

Opublikowano

Wczoraj widziałem w sklepie 73 calowego samsunga za 21tys. Piękne bydle, obok stało 65 cali i wydawał się taki malutki przy tej 73. Planowalem przy premierze PS5 kupić 65, ale teraz wydaje mi się mały :rotfl:

Opublikowano

Kolegę  niedługo czeka zmiana TV, szkiełko będzie pracować głównie z PS4( i raczej nie Pro). Budżet jaki ma to +/-£1000. Rozmiar do 55"

W tej cenie nie ma za dużo wyboru...

-Panasy 750B i 802B

-Samsung KS7000

-Sony D8599

Na chwilę obecną te TV na rynku w UK są poniżej tysiąca. Co mu polecić lub czy istnieje inna alternatywa?

Dzięki

KS7000 najlepszy.

• Minusik 1
Opublikowano (edytowane)

Samsung ma najmniejszy inputlag, ale jego wykonanie to czesto kryminal, Panasonic 750 ma podobno ciut lepszy kolor czarny, ale za to IL kolo 46 mls w 4K z HDR, o Soniaku musisz poczytac.

Edytowane przez easye
Opublikowano

a jaka jest różnica między KS7000 a KS8000 oba te modele są dostępne w UK i KS8000 ma inny stojak czy jakoś jego wykonania jest wyższa od KS7000? Mam na myśli tu obudowę TV, czy ma też te wady jak odklejające się obudowy od paneli jak to było w  przypadku modelu 7000?

Opublikowano (edytowane)

musisz, najlepiej 2.0a High Speed

Nie musisz - sprawdzalem dzisiaj na wielu kablach i na wszystkich High Speed 1.4 - nawet tych za 20 zl dziala 4K i HDR w 60 klatkach.

Co lepsze kupilem 2 kable 2.0 - okej chinszczyzna techlinka - http://www.techlink.uk.com/products/wires_cables/techlink_epp/techlink_hdmi_plug_to_hdmi_plug - obydwa musialem od razu zwrocic, bo nie dzialaly xD

Edytowane przez easye
Opublikowano

LG twierdzi, że nowe modele OLED'ów na 2017 mają mieć input lag na poziomie 22ms. Może być ciekawie.

A jakieś info kiedy trafią do sprzedaży?

Podrzuć link jak coś

Opublikowano

Jak ktoś chce dobry i tani kabel HDMI 2.0 to polecam Ventiona na Aliexpress. Kupiłem łącznie 4 kable w tym jeden 5 metrowy i wszystko śmiga, bardzo ładnie wykonane, metalowe wtyki, gruby oplot, można używać jako liny holowniczej w samochodzie.

Jedyny minus to czas oczekiwania na przesyłkę.

Opublikowano (edytowane)

Ja mam pytanie do specjalistow od cloudingu ^^ Czy te poswiaty moge sie pojawic dopiero po zawieszeniu telewizora na sciane - jak stal normalnie na szafce RTV matryca byla idealna, wczoraj wkrecilem sroby, zawiesilem i pojawily sie 2 jasne plamy.

Edytowane przez easye
  • Minusik 1
Opublikowano

LG twierdzi, że nowe modele OLED'ów na 2017 mają mieć input lag na poziomie 22ms. Może być ciekawie.

Podrzuć link jak coś

Gdzieś było info o pierwszym tyg kwietnia.

Opublikowano (edytowane)

Podrzuć link jak coś

Tutaj artykuł z pokazu nowych modeli na CES. W samym artykule nie ma nic o lagu, ale jest info w komentarzu.

Ogólnie z tekstu wynika, że większego skoku w OLEDzie można spodziewać się w 2018.

EDIT:

Kurwa, zaspany jestem jeszcze w pracy i dopiero zauważyłem, że nie odpowiedziałem kompletnie na Twoje pytanie :facepalmz: Z tego co mi wiadomo, LG jeszcze nie podało konkretnych dat.

Edytowane przez chmurqab
  • Plusik 1