Figaro 8 214 Opublikowano 13 marca 2017 Opublikowano 13 marca 2017 Jeszcze jedno pytanie, jak jest z tymi herzami? Czy cokolwiek powyżej 60 to jakieś picy na wodę czy może upłynniają miło grę? A może szkodzą? Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 13 marca 2017 Opublikowano 13 marca 2017 (edytowane) no szybsze odswiezanie sie przydaje, szczegolnie jak ogladasz sport. Edytowane 13 marca 2017 przez easye Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 13 marca 2017 Opublikowano 13 marca 2017 Ja w graniu i tak wszystkie upłynniacze wylaczam, ale cizeko sie wypowiedziec, bo nawet na forum ludzie z wlaczonym MotionFlow graja xD Cytuj
Figaro 8 214 Opublikowano 13 marca 2017 Opublikowano 13 marca 2017 Kurde nie ma nic gorszego od kupna TV :P Kiedyś każdy był dobry, miał jedynie ustawienie jasności i kontrastu. Input lag zawsze był wyśmienity. Aż mi się odechciewa już szukać tego odpowiedniego... Cytuj
mattaman 294 Opublikowano 13 marca 2017 Opublikowano 13 marca 2017 Do grania nie potrzebujesz, 120Hz tylko do sportu. 1 Cytuj
krzysiek14647 0 Opublikowano 13 marca 2017 Opublikowano 13 marca 2017 Liczę, że jak pojawią się nowe modele, to znajdzie się coś pokroju KS700 w niższej cenie i lepszym wykonaniu. Jakby się dało wreszcie kupić w miarę porządny tv do 4k, to mógłbym wreszcie się zdecydować na zakup. Cytuj
mattaman 294 Opublikowano 13 marca 2017 Opublikowano 13 marca 2017 Nie licz że w ciągu kilku następnych lat kupisz dobry tv z HDR (min 55") za mniej niż 5tys. Cytuj
Absolem 1 036 Opublikowano 13 marca 2017 Opublikowano 13 marca 2017 Jestem zainteresowany jednym telewizorem, LG 49LH570V, ale info o input lagu znalazłem tylko na... ruskim forum. I nie do końca to rozumiem. Po przetłumaczeniu na angielski takie coś wychodzi: 49LH570V (the brightness margin is small, but the screen cover is black) HDMI2 Minimum input lag 49LH570V - 26 ms Bright - 28-35 ms Games - 26-42 ms Games + Games - 28-39 ms Games + PC - 41-44 ms Bright + Games - 28-35 ms IPS, 60Hz, Direct, ZD.BRUGLDU Co to za tryb Games + Games? xD Czemu pisze 26 ms do 42? Ktoś potrafi to rozszyfrować? Pewnie zależy od włączonych upłynniaczy obrazu. Ale dlaczego pisze np 28 - 35 ms :P? Jak input lag może tak pływać w danym trybie? Pierwszy raz słyszę. Jak powszechnie wiadomo telewizory LG poniżej wersji OLED to go.wna obesr.ane. Mają pewnie swoje odpowiedniki kontrastu dynamicznego itd, być może jest tak że w trybie gry można ustawić to i tamto pod siebie co powoduje wzrost imput laga, i na to być może wskazuje przedział od do. Cytuj
Figaro 8 214 Opublikowano 13 marca 2017 Opublikowano 13 marca 2017 A to nie wiedziałem, mam LG 32 calowego i sobie chwalę. A może Ty mi polecisz jakiś model Full HD dla gracza? Cytuj
Absolem 1 036 Opublikowano 13 marca 2017 Opublikowano 13 marca 2017 (edytowane) A to nie wiedziałem, mam LG 32 calowego i sobie chwalę. A może Ty mi polecisz jakiś model Full HD dla gracza? Nie chciałem Cię obrazić jako posiadacza LG, nawet nie wiedziałem że taki TV posiadasz. Za każdym razem kiedy kupowałem telewizor starałem się obiektywnie wybierać pomiędzy różnymi markami w danym przedziale cenowym i zawsze LG wypadało najgorzej. Sami sprzedawcy również rzadko kiedy polecają tą markę, zwłaszcza do grania. Testy znalezione w necie potwierdzają że LG na tle samsunga czy sony zawsze trochę odstaje, więc moje zdanie jest takie a nie inne. Co do polecenia TV na Twoim miejscu nie kupowałbym tv Full HD, w chwili obecnej ceny zeszłorocznych modeli 4k są prawie na podobnym poziomie co dobrych Full HD. Czy tego chcemy czy nie 4k i Hdr powoli staną się standardem więc po co świadomie masz się kastrować z tego typu wizualnych smaczków. Jako użytkownik tv 4k zdecydowanie polecam sprzęt pasujący do najnowszych standardów. Taki Horizon w 4k z Hdr naprawdę wygląda o wiele lepiej od wersji na TV Full HD. Edytowane 13 marca 2017 przez Absolem Cytuj
Sylvan Wielki 4 612 Opublikowano 14 marca 2017 Opublikowano 14 marca 2017 Liczę, że jak pojawią się nowe modele, to znajdzie się coś pokroju KS700 w niższej cenie i lepszym wykonaniu. Jakby się dało wreszcie kupić w miarę porządny tv do 4k, to mógłbym wreszcie się zdecydować na zakup. Pojawiają się już recenzje nowych modeli. Taki Q7F z linii QLED firmy Samsung jest przyrównywany właśnie do KS7000. Oferuje przy tym lepsze wykonanie i żywsze barwy. Generalnie jakością mocno od KS nie odstaje, jednakże za wersję 55" trzeba zapłacić ponad dziesięć tys. Na twoim miejscu zainteresowałbym się Panasonikiem DX700 przykładowo. Bardzo dobry telewizor oferujący znakomity stosunek jakość - cena. Za 58 cali zapłacisz ok pięć tys. zł. Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 14 marca 2017 Opublikowano 14 marca 2017 To prawda, ze Samsung znowu na plastikowe zatrzaski ? xD Cytuj
teddy 6 882 Opublikowano 14 marca 2017 Opublikowano 14 marca 2017 Jeszcze jedno pytanie, jak jest z tymi herzami? Czy cokolwiek powyżej 60 to jakieś picy na wodę czy może upłynniają miło grę? A może szkodzą? Przydaje sie jak grasz na pc i masz wiecej niz 60fps. Nie ma az tak duzej roznicy jak przy skoku 30 - 60, ale i tak jest zauwazalna 2 Cytuj
Pawliko 6 Opublikowano 14 marca 2017 Opublikowano 14 marca 2017 co sądzicie o Sony 55SD8505? Jak dobrze widzę to matryca VA 120hz, nie wiem jak z jakością HDR. Można teraz wyrwać poniżej 5k. Cytuj
Pawel8258 1 Opublikowano 14 marca 2017 Opublikowano 14 marca 2017 możecie polecić jakiś tv 55 cali? Czeka mnie wkrótce przeprowadzka, więc nowy tv to mus. Podoba mi się efekt ambilight w Philipsie. Dzięki z góry! Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 15 marca 2017 Opublikowano 15 marca 2017 Mialem napisac o serwiscie Panasonica - powiem szczerze ze poki co pozytywne zaskoczenie, kontakt blyskawiczny z autoryzowanym serwisem, niestety nie maja telewizorow na na okres naprawy, ale przyjechal technik i powiedzial, ze w takim razie nie bedzie mi zabierac telewizora, bo matryce musi zamowic, trwa to około tyg, wiec: umowmy sie na przyszly tydzien i wymienie Panu matryce na miejscu Cytuj
diolek 43 Opublikowano 15 marca 2017 Opublikowano 15 marca 2017 co sądzicie o Sony 55SD8505? Jak dobrze widzę to matryca VA 120hz, nie wiem jak z jakością HDR. Można teraz wyrwać poniżej 5k. Od miesiąca mam ten tv do ps pro.Jest ok. Cytuj
Malibu 940 Opublikowano 15 marca 2017 Opublikowano 15 marca 2017 A ja się zastanawiam czy brać teraz LG 55B6 (1990euro) z ps4 pro (raty 10x0) czy poczekać jeszcze trochę aż wejdą nowe modele i może cena jeszcze spadnie. Ogólnie chciałem wziąć 65" ale finansowo jednak nie wyrobię, musiał bym czekać rok lub troszkę więcej (obecnie paczę się na pustą ścianę :() Cytuj
Pawliko 6 Opublikowano 15 marca 2017 Opublikowano 15 marca 2017 co sądzicie o Sony 55SD8505? Jak dobrze widzę to matryca VA 120hz, nie wiem jak z jakością HDR. Można teraz wyrwać poniżej 5k. Od miesiąca mam ten tv do ps pro.Jest ok. wczoraj oglądałem go w sklepie i trochę się napaliłem, ale wiadomo jak to w wystawami w sklepie, materiał promocyjny, oświetlenie itp i ciężko ocenić. Powiedz mi jak z czernią? Oglądasz sport? HDR jest widoczny czy to tylko tak zwany "przedsmak"? Na necie nigdzie nie mogę znaleźć testów tego telewizora i boję się tak w ciemno brać bo to jednak kupę kasy. Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 15 marca 2017 Opublikowano 15 marca 2017 Ja w graniu i tak wszystkie upłynniacze wylaczam, ale cizeko sie wypowiedziec, bo nawet na forum ludzie z wlaczonym MotionFlow graja xD No i co i masz beke z siebie, że grałeś w FFXV z wyłączonym motionflow? :D To po co Ci te 120hz? Moje zdanie jest takie: wszelkie przygodówki (RPG, sandboxy, skradanki, nawet fabularne strzelaniny) powinno się grać z włączonym motionflow na standard, przynajmniej w TV Sony, które to szczyci się owym "upłynniaczem". Inaczej jest mega strata w ruchu, szczególnie to widać na dużych TV. W wyścigi i sportowe do wyboru, wszystko zależy od IL poza trybem gry. Ja wolę grać z włączonym, bo na Fifę nie mogę się patrzeć jak "klatkuje". Inna sprawa to gra w sieci w szczególności bijatyki i strzelanki. Jakbym grał w te gatunki to nawet bym się nie zastanawiał i motionflow wyłączył. Tak więc wszystko zależy od gry, ale w dzisiejszych czasach "cinema experience" na 65 calach, w 4K i HDR w takie Horizon nie wyobrażam sobie takiej straty w ruchu, co się przekłada na odbiór gry. O lagu się nie myśli i to nie ma znaczenia. 2 Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 15 marca 2017 Opublikowano 15 marca 2017 (edytowane) FIFA i wyscigi z motionflow -no te forum nigdy nie przestanie mnie zaskakiwac xD (pipi),ze lag w sterowaniu, (pipi) ze auto skreca po sekundzie, obraz fajny! Edytowane 15 marca 2017 przez easye Cytuj
Kyokushinman 38 Opublikowano 15 marca 2017 Opublikowano 15 marca 2017 Ja w graniu i tak wszystkie upłynniacze wylaczam, ale cizeko sie wypowiedziec, bo nawet na forum ludzie z wlaczonym MotionFlow graja xD No i co i masz beke z siebie, że grałeś w FFXV z wyłączonym motionflow? :D To po co Ci te 120hz? Moje zdanie jest takie: wszelkie przygodówki (RPG, sandboxy, skradanki, nawet fabularne strzelaniny) powinno się grać z włączonym motionflow na standard, przynajmniej w TV Sony, które to szczyci się owym "upłynniaczem". Inaczej jest mega strata w ruchu, szczególnie to widać na dużych TV. W wyścigi i sportowe do wyboru, wszystko zależy od IL poza trybem gry. Ja wolę grać z włączonym, bo na Fifę nie mogę się patrzeć jak "klatkuje". Inna sprawa to gra w sieci w szczególności bijatyki i strzelanki. Jakbym grał w te gatunki to nawet bym się nie zastanawiał i motionflow wyłączył. Tak więc wszystko zależy od gry, ale w dzisiejszych czasach "cinema experience" na 65 calach, w 4K i HDR w takie Horizon nie wyobrażam sobie takiej straty w ruchu, co się przekłada na odbiór gry. O lagu się nie myśli i to nie ma znaczenia. Ja nie wyobrażam sobie granie bez motion flow w cokolwiek. Jeszcze w grach co chodzą w 60 fpsach jakoś może by to obleciało, no ale w tych co działają w 30 nie jestem w stanie grać, wszystko jest niewyraźne, jakby gubiło klatki, smuży, zęby wychodzą itd. Z upłynniaczem gram już 7 lat. Obecnie szukam tv Sony 4k, który nie będzie smużył na max podniesionej ostrości tak jak kiedyś W5500. Samsungi nie mają z tym problemu, no ale za mało opcji ustawień obrazu i też jakość nie ta co u Sony. Cytuj
Sqtr78 1 038 Opublikowano 15 marca 2017 Opublikowano 15 marca 2017 Już 3ci tydzień kasuje mojego KS7000 i polecam każdemu. Nie rozkleił się jak na razie ani o setną milimetra, a typ w sklepie powiedział, że w życiu o tym nie słyszał, a sklep mały profesjonalny, na Buckingham Palace Road, Obok zamku Buckingham. Może w bogatsze miejsca wysyłają te modele z większą ilością śrubek :). Polecam. Obraz perfekt. HDR też. 1 Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 15 marca 2017 Opublikowano 15 marca 2017 (edytowane) albo nie slyszal, bo sprzedaje 1 sztuke miesiecznie a nie 50, do tego przeciez z reklamacja nikt do niego nie wraca xD Ale calkiem mozliwe - zwlaszcza, ze w tym modelu w ogole nie ma srub ^^ Edytowane 15 marca 2017 przez easye Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi