easye 3 390 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Opublikowano 4 kwietnia 2017 (edytowane) wlasnie zastanawiam sie skad te dobre recenzje, skoro Tv ewidentnie ma problemy ze strefowym wygaszaniem. Juz nawet nie chodzi o panorame, na ktora czesto cos wchodzi, ale w jasnych scenach widoczna jest poswiata pionowa jasniejszych obiektow, na co wszyscy zwracaja uwage. 3/4 czasu przed telewizorem spedzam wieczorami, wiec jasnosc ekranu za specjalnie mnie nie jara, bo nawet 500 nitowego Panasonica musze przygaszac mocno, dlatego tego typu telewizor odpadlby w przebiegach.Ile on ma kosztowac w 55 clach w ogole ?EDIT: 7078 za 55 cali - a daj Pan spokoj... Edytowane 4 kwietnia 2017 przez easye Cytuj
Kyokushinman 38 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Bardzo dobra cena. A ze strefowego wygaszanie można przecież nie korzystać. Cytuj
easye 3 390 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Opublikowano 4 kwietnia 2017 (edytowane) No mozna, ciekaw jestem jak wygla wtedy clouding,bo czern pewnie znacznie gorsza. 7100 przy 8600 za oled od LG nie wydaje sie atrakcyjna cena. XE90 kosztuje 6700, trzeba poczytac o faldzie. Edytowane 4 kwietnia 2017 przez easye Cytuj
mattaman 294 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Opublikowano 4 kwietnia 2017 wlasnie zastanawiam sie skad te dobre recenzje, skoro Tv ewidentnie ma problemy ze strefowym wygaszaniem. Juz nawet nie chodzi o panorame, na ktora czesto cos wchodzi, ale w jasnych scenach widoczna jest poswiata pionowa jasniejszych obiektow, na co wszyscy zwracaja uwage. 3/4 czasu przed telewizorem spedzam wieczorami, wiec jasnosc ekranu za specjalnie mnie nie jara, bo nawet 500 nitowego Panasonica musze przygaszac mocno, dlatego tego typu telewizor odpadlby w przebiegach. Tego typu problemy ma nawet ZD9 (oczywiście w mniejszym stopniu). Piszą o takich rzeczach w recenzjach, ale nie przesadzajmy. Przez większość czasu tego nie zauważysz. Idealnie czarne paski to ma tylko oled. Cytuj
easye 3 390 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Opublikowano 4 kwietnia 2017 (edytowane) No tylko problem w tym, ze tutaj obraz i HDR na te paski czesto wyjezdza, w zeszlym roku zaden model nie mial z czyms takim problemow, dlatego zmiana kierunku wygaszania to moze byc strzal w stope Sony. Jasne, znajda sie tez tacy, co przymkna na to oko i powiedza, ze fajny efekt wychodzenia obrazu poza rame xD Edytowane 4 kwietnia 2017 przez easye Cytuj
mattaman 294 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Opublikowano 4 kwietnia 2017 (edytowane) Nigdzie nie jest napisane że ten objaw występuje "często". Nie nakręcaj się tak :P I nie kierunku wygaszania tylko pozycji ledów w tv ;) Więcej jest plusów niż minusów tego rozwiązania. Edytowane 4 kwietnia 2017 przez mattaman Cytuj
easye 3 390 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Opublikowano 4 kwietnia 2017 (edytowane) acha, widzialem 2 recenzje i w obydwu reckach efekt widoczny na YT, jedna wstawilem strone wczesniej, w innych polcaja roswietlenie pomieszczenia xD Pozostale recenzje na YT robione w dzien bez panoramy... Pomijam juz fakt, ze bedzie to 5 razy bardziej widoczne jak juz sam usiadziesz w ciemnym pokoju. Jakie sa plusy poza wieksza jasnoscia ekranu, bo wszedzie pisza wlasnie o tym - 700 nitach i mocniejszym swieceniu telewizorora - rzecz ktora na mnie obecnie robi najmniejsze wrazenie przy wyborze. Nie nakrecam sie - po prostu lekki zawod - mialo byc GOTY, a wyszło lekkie COTY... Zaraz sie okaze ze jak w zeszlym roku, nie bedzie zbytnio duzego wyboru - albo Oled, albo promocje telewizorów z cala masa kompromisow. Edytowane 4 kwietnia 2017 przez easye Cytuj
bloody_gipsy 70 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Opublikowano 4 kwietnia 2017 (edytowane) 7 koła za ten tv to i tak mniej niż myślałem że kosztuje. Może być dobra opcja ale za jakieś pół roku jak ceny polecą. Za 5 bym brał :) Każdy tv jest jakimś tam kompromisem. No chyba że dysponujecie budżetem kilkudziesięciu tys. zł. Poza tym oddali czy ci kasę za tego panasonica? Edytowane 4 kwietnia 2017 przez bloody_gipsy Cytuj
easye 3 390 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Opublikowano 4 kwietnia 2017 (edytowane) Niestety nie, czekam na odpowiedz Panasonica co dalej, bo wyszły jeszcze nowe rzeczy w miedzy czasie (MM wyslal autoryzowany serwis do spradzenia telewizora), a mi np. taki obraz pojawia sie czasami po wlaczeniu konsoli xD (HDMI1, innych HDMI nawet nie mialem czasu dokladnie sprawdzic) A to sie HDR nie zalacza, a to obraz sie nie wyswietla - jak podlaczylem Xboxa to 5 razy z rzedu uruchomil sie w rozdzielczosci 640x480 xD Dalem sobie spokoj i dopisalem do listy wad. Boje sie, ze po raz kolejny beda chcieli zabrac do serwisu, ale bede walczyl! Niestety dochodze do wnioskow, ze Panasonic tez robi (pipi) - myslalem, ze moze niefart, moze taka sztuka mi sie trafila, ale helooo - mialem juz 3 razy wymieniana matryce i bad pixele ? Do tego te problemy z elektronika ? Po prostu telewizorow marki Panasonic kupuje 3 razy mniej ludzi niz Samsungow i dlatego malo hejtow w internecie. Szkoda, bo sami zepsuli troche zakup, gdyby bylo wsztsko okej z telewizora jak na swoja cene (5kola) bylbym bardzo zadowolony. Edytowane 4 kwietnia 2017 przez easye Cytuj
Gość Soul Opublikowano 4 kwietnia 2017 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Ja od zawsze mam Panasonic'a w domu, to mój 4ty telewizor tego producenta i zawsze było git z tym też jest git, także źle trafiłeś, mega nie fart :/ A serwis zwyczajnie wali z Tobą w (pipi)a, powinni dać nową sztukę, choć nie powiem u mnie tez ONE odpalił się kiedyś w takiej rozdzielczości o czym nawet pisałem, na szczęście szybko i łatwo znalazłem rozwiązanie tego problemu. 5K to ja dałem za 50 cali, Twój ile ma? Cytuj
easye 3 390 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Opublikowano 4 kwietnia 2017 (edytowane) 58, Panasonic robil niezle promki pod koniec zeszlego roku, byl nawet okres, ze 65 cali mozna bylo kupic za 5500, ale do mojego mieszkania bylby za duzy. Zobaczymy co teraz zrobi serwis, jezeli znowu beda chcieli zabrac telewizor to na bank bede pisal bezposrednio do panasonica by po prostu nowa sztuke mi przywiezli. O jakim rozwiazaniu piszesz ? u mnie pod innymi HDMI 3 uruchamia sie normalnie, tylko 1 wariuje, ten obraz z PS4 Pro to juz patologia, przed oddaniem telewizora do serwisu ani razu mi sie cos takiego nie zdarzylo. Edytowane 4 kwietnia 2017 przez easye Cytuj
bloody_gipsy 70 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Opublikowano 4 kwietnia 2017 (edytowane) Tutaj to standardowo czyli dałeś kasę a teraz to czekaj i proś ładnie aby ktoś raczył coś z tym zrobić. Co oni tam za szrot ci dali. Nawet nie zdziwiłbym się jakby te matryce były wyciągane z jakiś popsutych tv i reanimowane a potem znowu wymieniane. Bo na nówkę to nie wygląda. Szkoda gadać nawet. Edytowane 4 kwietnia 2017 przez bloody_gipsy Cytuj
easye 3 390 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Opublikowano 4 kwietnia 2017 (edytowane) Ano wlasnie, na poczatku to glupio mi bylo reklamowac matryce z 1 pixelem swiecacym (2 pozostale sa ledwo widoczne), ale pozniej pomyslalem - hej - kupilem telewizor bez hot pixeli i gdybym zobaczyl w sklepie, ze dany telewizor ma swiecacy pixel to bym go nie kupil! Dlaczego zatem mam sie godzic na to, ze przy 3 wymianie matrycy (na nowa, bo 2 byla najzwyczajniej krzywa) ten pixel ma zostac. W miedzy czasie doszly jeszcze problemy z tym obrazem, pewnie elktronika sie wy(pipi)ala wiec zglosilem wszystko na rekojmie. Panasonic wyszedłby tylko z twarza, gdyby sami wpadli na pomysl, zeby podjechac z nowym telewizorem, a ten sobie zabrac do naprawy, no ale wtedy rownie dobrz moga zwrocic kase. Dam znac, jak serwis w koncu cos postanowi... Edytowane 4 kwietnia 2017 przez easye Cytuj
Gość Soul Opublikowano 4 kwietnia 2017 Opublikowano 4 kwietnia 2017 O jakim rozwiazaniu piszesz ? u mnie pod innymi HDMI 3 uruchamia sie normalnie, tylko 1 wariuje, ten obraz z PS4 Pro to juz patologia, przed oddaniem telewizora do serwisu ani razu mi sie cos takiego nie zdarzylo. W menu TV nie pamiętam niestety dokładnie gdzie, spróbuj zakładka konfiguracja masz dodatkowe opcje dla portów HDMI nr 1 i 2 opisane jako typ 1 i typ 2, spróbuj zmienić typ portów u mnie to pomogło. Jak będę w domu napiszę Ci dokładnie gdzie tego szukać, bo teraz piszę z głowy. Cytuj
easye 3 390 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Opublikowano 4 kwietnia 2017 (edytowane) a to wiem o czym piszesz - juz tyle razy konfigurowalem ten telewizor od nowa, ze menu niedlugo na pamiec bede znal - zerknę, choc u mnie i tak jest ewidentnie problem z telewizorem, skoro raz uruchamia sie normalnia, a raz tetris w 2 kolorach jak powyzej. Edytowane 4 kwietnia 2017 przez easye Cytuj
Szymek 1 056 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Opublikowano 4 kwietnia 2017 (edytowane) Panowie...czy Sony 55xd8500 na ta chwile za 5 tysi bedzie najlepszym wyborem glownie do grania?? http://www.mediaexpert.pl/telewizory/telewizor-sony-led-kd-55xd8505baep,id-70065 Cholera...faktycznie..nie doczytałem :-( Edytowane 4 kwietnia 2017 przez Szymek_PL_ Cytuj
mattaman 294 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Nie będzie, ma matryce IPS więc się nie nadaje do niczego innego, jak oglądanie telewizji w dzień. Cytuj
krzysiek14647 0 Opublikowano 5 kwietnia 2017 Opublikowano 5 kwietnia 2017 Ciekawe jakie będą te nowe Sony Full HD z HDR. Jeżeli będą na matrycy VA i cena będzie przystępna, to nawet mógłbym się skusić, bo i tak nic dobrego nie można znaleźć jeżeli nie ma się co najmniej 6k na telewizor xD Szkoda tylko, że max 49 cali, ale jak na taki przejściowy tv, to nawet wystarczy. I tak nie zamierzam zmieniać PS4 na pro, a jak wyjdzie scorpio czy PS5, to wtedy się pomyśli nad tv z 4k. Pewnie wtedy będzie już więcej ciekawych modeli do wyboru w przystępnych cenach. Cytuj
bloody_gipsy 70 Opublikowano 5 kwietnia 2017 Opublikowano 5 kwietnia 2017 Ciekawe jakie będą te nowe Sony Full HD z HDR. Jeżeli będą na matrycy VA i cena będzie przystępna, to nawet mógłbym się skusić, bo i tak nic dobrego nie można znaleźć jeżeli nie ma się co najmniej 6k na telewizor xD Szkoda tylko, że max 49 cali, ale jak na taki przejściowy tv, to nawet wystarczy. I tak nie zamierzam zmieniać PS4 na pro, a jak wyjdzie scorpio czy PS5, to wtedy się pomyśli nad tv z 4k. Pewnie wtedy będzie już więcej ciekawych modeli do wyboru w przystępnych cenach. Skorpion wyjdzie za ok. pół roku. To opłaca ci się teraz pchać w full hd i za pół roku zmieniać? Cytuj
easye 3 390 Opublikowano 5 kwietnia 2017 Opublikowano 5 kwietnia 2017 (edytowane) O jakim rozwiazaniu piszesz ? u mnie pod innymi HDMI 3 uruchamia sie normalnie, tylko 1 wariuje, ten obraz z PS4 Pro to juz patologia, przed oddaniem telewizora do serwisu ani razu mi sie cos takiego nie zdarzylo. W menu TV nie pamiętam niestety dokładnie gdzie, spróbuj zakładka konfiguracja masz dodatkowe opcje dla portów HDMI nr 1 i 2 opisane jako typ 1 i typ 2, spróbuj zmienić typ portów u mnie to pomogło. Jak będę w domu napiszę Ci dokładnie gdzie tego szukać, bo teraz piszę z głowy. Ja (pipi)e - sprawdzalem dzisiaj i poki co z Trybem 1 na szybko nie miałem ani jednego problemu z obrazem. Co gorsza serwis sie ze mna skontaktował i powiedzial dokladnie to samo - zebym przestawil tryb hdmi i zadzwonia za 3 dni czy nadal problemy występują. Co do pixela to tez nie wiem czy bede mogl go reklamowac. Panasonic patrzy na to w ten sposob, ze dzieli telewizor na 4 rowne czesci i uwaga - pod wymiane kwalifikuje sie wsyztsko co znajduje sie w 2 srodkowych strefach, jezeli pixel jest na skrajnej czesci po prawej, badz lewej to matrycy nie wymieniaja... xD Edytowane 5 kwietnia 2017 przez easye Cytuj
balon 5 372 Opublikowano 5 kwietnia 2017 Opublikowano 5 kwietnia 2017 (edytowane) No samsung też tak ma jak się dowiadywałem przed zakupem. Raz że musi być kilka tych pixel koło siebie (jednej nie uwzględniają), dwa że w odpowiedniej strefie. Edytowane 5 kwietnia 2017 przez balon Cytuj
easye 3 390 Opublikowano 5 kwietnia 2017 Opublikowano 5 kwietnia 2017 W Panasonicu wymieniaja nawet przy 1 Cytuj
balon 5 372 Opublikowano 5 kwietnia 2017 Opublikowano 5 kwietnia 2017 W samsungu też ale w tych centralnych strefach. Po za nimi to jak więcej niż 3 z tego co pamiętam. Cytuj
bloody_gipsy 70 Opublikowano 5 kwietnia 2017 Opublikowano 5 kwietnia 2017 Dobrze że piszecie o tych tv to na przyszłość człowiek się 5 razy zastanowi zanim coś kupi. Cytuj
easye 3 390 Opublikowano 5 kwietnia 2017 Opublikowano 5 kwietnia 2017 no ja wybierajac TV nie chcialem wydac wiecej niz 5 kola i naprawdę bylem z Panasonica zadowolony, zwlaszcza ze cena w stosunku do jakosci za 58 cali wydawala sie idealna - do poki nie poszla ta matryca. Teraz to jestem w ogole skolowany, bo walcze o zwrot kasy, a zaraz sie okaze ze wystarczylo tryb w HDMI zmienic (nie wiem do czego w ogole te tryby sluza, dodatkow sa mocno zakopane w ustawieniach) z pikselem zas (pipi) wie co bedzie, bo z tego co widze to u mnie pojawil sie wlasnie w strefie skrajnej. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi