Gość Soul Opublikowano 16 maja 2017 Opublikowano 16 maja 2017 Qrva, okazuje się, że kupił sobie TV, który nawet w tym roku nie będzie miał się czego wstydzić :D Cytuj
easye 3 358 Opublikowano 16 maja 2017 Opublikowano 16 maja 2017 (edytowane) No tak jest ^^ Przy okazji Soul - wiem tez co powoduje ze czasami konsola wlacza sie z dziwna rozdzielczoscia - Viera Link! Nawet Tryb 2 mozesz miec, jak nie uzywasz 1 pilota do wszystkiego nie masz dziweku zwrotnego przez HDMI to mozesz to wylaczyc. Edytowane 16 maja 2017 przez easye Cytuj
mattaman 294 Opublikowano 16 maja 2017 Opublikowano 16 maja 2017 Trochę was ponosi panowie. Wiadomo że oled nie ma pod tym względem konkurencji ale taki XE90 na jesieni będzie kosztował 5tys i zjada na śniadanie wszystie ks7000 czy dx750. 2 Cytuj
xtomashx 162 Opublikowano 16 maja 2017 Opublikowano 16 maja 2017 (edytowane) Mam okazję kupić tanio taki monitor https://www.arest.pl/produkt/11044/SAMSUNG-2032BW-20-2-ms-3000-1-300-cd-m2-DVI-czarny/wlasciwosci Miałby służyć on przy pc i jako ekran dla ps4 kiedy duży tv będzie zajęty. Warto się nim interesować? Czy lepiej poczekać odłożyć trochę więcej kasy i kupić coś fhd z hdmi? Ogólnie zależy mi na jak najmniejszym wydatku. Edytowane 16 maja 2017 przez xtomashx Cytuj
Mustang 1 738 Opublikowano 16 maja 2017 Opublikowano 16 maja 2017 Przecież 1080p z HDMI w monitorach jest obecnie powszechne i niedrogie. Nie widzę sensu bawienia się w przejściówki i komputerowe rozdzielczości. Cytuj
easye 3 358 Opublikowano 18 maja 2017 Opublikowano 18 maja 2017 (edytowane) Dobra od paru dni używam OLEDa od LG i pomimo tego, ze w temacie chyba wszystko zostało już napisane, to musze powiedzieć, ze trzeba być naprawdę mocno niemyślącym, by przy obecnych cenach zeszłorocznych modeli ktokolwiek zastanawiał się nad jakimkolwiek LCD (oczywiście przy takim budżecie). Nie będę się rozpisywał o kątach widzenia, kontraście, czerni, obrazie który wyrywa z kapci pomimo tego, ze nigdy nie miałem takiego telewizora, bo tutaj wszystko w zasadzie zostało już powiedziane. W życiu nie spodziewałem się, że będę aż tak zadowolony wyrywając kasę z rękojmi! Jako fan filmów, seriali, konsol, gierek jestem po prostu w 7 niebie!Nie wiem dlaczego niektórzy uparli się na cyferki i jasności LCD, ale napiszę tylko, że gdy słonce daje prosto w okno TV oglądam w trybie kinowym z podświetleniem 80, a mam jeszcze funkcje energooszczędną włączoną i w zupełności to wystarcza – wieczorami zaś potrafię film oglądać z podświetleniem 26 i wszystko przez głębie obrazu, kolory jest mega ostre i wyraźne – coś nieosiągalnego na moich poprzednich tivikach.Nie ma tutaj nierównych podświetleń matrycy, chmur, efektów halo – zupełnie inny wymiar użytkowania telewizora i obecnie chyba nie jestem w stanie sobie wyobrazić powrotu do innego typu ekranu.Jak teraz wrócę do postów Absolema, że jego KS 7000 w sumie nie ma się czego wstydzić na tle oledów z tego roku, to już w ogóle :dynia: Do tego przeza(pipi)isty system operacyjny, wsparcie wszystkich standardów HDR, Dolby Vision (nawet Netflix z automatu wykrywa DV), HDR10, rewelacyjny odtwarzacz plików z dysku USB, niski IL w trybach gry, HDMI UHD Deep Colour na wszystkich wejściach - chyba gdybym musiał na siłe coś znaleźć to tylko pilot, który akurat jest wykonany z połyskującego plastiku i bardzo szybko poci się na nim ręka – cała reszta jak na mój gust to jeden wielki Masterpiece. Edytowane 18 maja 2017 przez easye 2 Cytuj
easye 3 358 Opublikowano 18 maja 2017 Opublikowano 18 maja 2017 (edytowane) No ja zamówiłem z Warszawy, bo chciałem na już, wiec tego samego dnia dostarczyli, wnieśli, rozpakowali, sprawdzili i za wszystko zapłaciłem 7800, ale jak walczyłem z MM i serwisem to z 2 okazje na allegro przeszły po 7000 i 7300 - czyli cena obecnych modelow LCD w 55 calach. Zawsze mozna zaryzykowac i skoczyc do Inowroclawia http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6825133311 xD Edytowane 18 maja 2017 przez easye Cytuj
bloody_gipsy 70 Opublikowano 18 maja 2017 Opublikowano 18 maja 2017 7800 to spoko cena jak za ten tv. Cytuj
easye 3 358 Opublikowano 18 maja 2017 Opublikowano 18 maja 2017 A mozna go było wyrwać jeszcze taniej przez ten okres, ale do końca nie wiedziałem, czy zwrócą mi pieniądze... Cytuj
Square 8 567 Opublikowano 18 maja 2017 Opublikowano 18 maja 2017 Szkoda, że wersja 65" kosztuje 14k. W przyszłym roku zapewne dopiero będę zmieniał tv, to mam nadzieję, że cena za Oledy trochę spadnie. Cytuj
mozi 1 977 Opublikowano 18 maja 2017 Opublikowano 18 maja 2017 (edytowane) 65 można wyrwać za 13k jak dobrze poszeprasz. Ale podpisuje sie pod tym co napisał Ins i Easy - tv kozak. Jak odpaliłem revenant w uhd z hdrem to szukałem szczęki na ziemi. Gierki to juz w ogóle kosmos. Edytowane 18 maja 2017 przez mozi Cytuj
Malibu 940 Opublikowano 18 maja 2017 Opublikowano 18 maja 2017 Ja z tym tv mam taki problem, że nie zauważam różnicy w IL pomiędzy game mode a trybem dark isf. Ale to chyba na moją korzyść bo kolory na game są straszne (muszą wprowadzić update) i nie dam rady na tym grać. Jestem niesamowicie zadowolony z tego tv i każdemu będę polecał Oleda. Tylko teraz uzbierać na Oppo 203 i będzie cacy ;) Cytuj
balon 5 336 Opublikowano 18 maja 2017 Opublikowano 18 maja 2017 Szkoda, że wersja 65" kosztuje 14k. W przyszłym roku zapewne dopiero będę zmieniał tv, to mam nadzieję, że cena za Oledy trochę spadnie. Masakra rożnica. 10 cali i prawie x2 tyle. Cytuj
Square 8 567 Opublikowano 18 maja 2017 Opublikowano 18 maja 2017 No akurat tak jest niestety od zawsze. Jak brałem plazme 55" kilka lat temu to też była dwa razy droższa od 46". Przy większych rozmiarach jest identycznie, a nawet ciekawiej. Cytuj
Absolem 1 036 Opublikowano 18 maja 2017 Opublikowano 18 maja 2017 Jak teraz wrócę do postów Absolema, że jego KS 7000 w sumie nie ma się czego wstydzić na tle oledów z tego roku, to już w ogóle :dynia: Powtórzę specjalnie dla Ciebie jeszcze raz, zestawiłem dwa testy z portalu który recenzuje telewizory, nigdzie nie napisałem że Oledy są gorsze od Lcd. Nie mam telewizora Oled więc nie będę głosił argumentów z du.py. Napisać jeszcze raz? czy teraz już dotarło? Cytuj
mozi 1 977 Opublikowano 18 maja 2017 Opublikowano 18 maja 2017 Szkoda, że wersja 65" kosztuje 14k. W przyszłym roku zapewne dopiero będę zmieniał tv, to mam nadzieję, że cena za Oledy trochę spadnie. Masakra rożnica. 10 cali i prawie x2 tyle. Zobacz ile kosztuje 75" Cytuj
Ins 5 749 Opublikowano 18 maja 2017 Opublikowano 18 maja 2017 Ja z tym tv mam taki problem, że nie zauważam różnicy w IL pomiędzy game mode a trybem dark isf. Ale to chyba na moją korzyść bo kolory na game są straszne (muszą wprowadzić update) i nie dam rady na tym grać. Jestem niesamowicie zadowolony z tego tv i każdemu będę polecał Oleda. Tylko teraz uzbierać na Oppo 203 i będzie cacy ;) Gadaliśmy o tym wcześniej ale serio, nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi z tymi kolorami :P W trybie gry zablokowana jest szeroka gama kolorów, ale jak komuś to przeszkadza to może sobie spokojnie wyregulować. Jestem ciekaw na jakich ustawieniach grasz w normalnym trybie, podeślij je jak będziesz mieć chwilkę. Cytuj
Malibu 940 Opublikowano 18 maja 2017 Opublikowano 18 maja 2017 No właśnie jest ustawiona na szeroką a powinna być na normalną i przez to są przekłamania w kolorach. In SDR mode, Normal will provide a slight oversaturated REC.709 coverage while Wide will provide the largest possible (native) so it will oversaturate a lot the colors if you watching HD/Full HD content (blu-ray/sat/cable etc..) which use REC.709. In SDR mode the Normal is the correct setting also Cytuj
easye 3 358 Opublikowano 19 maja 2017 Opublikowano 19 maja 2017 (edytowane) ja jestem w stanie zrozumiec, jak ktos sie przyczepi HDRu w trybie gry ciorajac w dzien - bo jak dla mnie rzeczywiście świeci znacznie słabiej niż LCD. Porównałem dzisiaj NBA 2K17 na Oledzie do tego co zapamiętałem na Panasonicu przed zachodem slonca - jasne kolory na 1 są bardziej naturalne ale jasność jest znacznie mniejsza nawet przy 500 nitach. Na Oledzie trzeba byloby ustawic HDR Wyrazny, by bylo porownanie, ale tutaj juz zaczyna sie duzy IL, ale do kolorow w trybie SDR ? ja prawie roznic nie widze po lekkich poprawkach od Insa. Edytowane 19 maja 2017 przez easye Cytuj
bigbird 12 Opublikowano 19 maja 2017 Opublikowano 19 maja 2017 Ja w końcu wybrałem 55 cali od Sony, XE9005 i jestem mega zadowolony. Horizon Zero Dawn z hdr wyrywa z kapci, tak samo trzecia Forza Horizon, a "zwykłe" gierki typu Battlefield 1 czy inne też wyglądają lepiej. Z minusów to system operacyjny - Android czasami zamuli, ale to nic takiego co by było nie do przyjęcia. Cytuj
Ins 5 749 Opublikowano 19 maja 2017 Opublikowano 19 maja 2017 (edytowane) Malibu powiedz mi czy ty grasz w trybie ISF Expert w trybie PC ? Ja przed chwilą przetestowałem i też nie widzę za bardzo różnicy w lagu O_o Na rtings.com napisane, że w tybie PC input lag wynosi 70ms, ale to jest absolutnie niemożliwe. Czyżby wyszedł jakiś update, który to poprawił ? No chyba, że IL w trybie PC i 4:4:4 to 70ms, a w 4:2:2 i 4:2:0 (czyli konsolki) to ok.30ms. Easye ustaw tryb PC, odpal konsolę i powiedz jak twoje odczucia. Edytowane 19 maja 2017 przez Ins Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi